Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.
Ananta | 97295 |
7.2.2018 19:10:06
Jakou zákonnnou povinnost??
Mají povinnost jim dávat bílkoviny, ale že by bylo někde napsáno že zrovna maso?? |
Ananta | 97295 |
7.2.2018 19:03:20
Veganskou bych nepovolila. Jednoduše proto, že je to pro dítě naprosto nevhodná výživa, zdraví poškozující, a ani rodič by neměl dítě poškozovat. Nejezení masa s etických důvodů chápu a mám k němu respekt. Laktovegetariánům bych tedy vyšla vstříc, třeba jídlo v krabičkách do ledničky a ohřát pak v mikrovlnce.
|
margotka78 alias shit-roller | 108560 |
7.2.2018 18:35:37
Člověk je všežravec a na tom módní trendy nic nezmění.
A ano, chci od státního zařízení, aby mým dětem dávalo výživnou stravu. Tj. i živočišnou bílkovinu. Kvůli tomu, že v naší školní jídelně se vaří příšerně, dcera na obědy nechodí a denně vařím doma. Moje děti jedí maso téměř denně a jsou štíhlé. snažím se o vyváženost bílkovin, sacharidů a tuků. Naopak znám tlusté vegetariany, sice nejedí maso, ale dožírají se hranolky, sladkostmi a jinými výživově nevhodnými kalorickými bombami. A já to chápu, protože tělu něco chybí... Zlaté maso. |
K_at | 121378 |
7.2.2018 18:12:25
Ropucho, x rodicu proste ani nebude chystat jidlo doma. Je jim fuk, co bude v jidelne. A celou dobu mam pred ocima nekolik nadob na odnasku obeda. A hygiena byla takova, ze se na to neda zapomenout
|
Ropucha + 2 | 120300 |
7.2.2018 17:53:28
Kat, ano, také mám zkušenost, že zájem není jednotný.
Část rodičů stojí o moderní zdravou stravu, část naopak nepovažuje za plnohodnotná jiná jídla než ta klasická z minulého století. Zažila jsem např. spor ohledně čočky - kuchařky se pokusily připravit ji jen se zeleninou (za mě super) a část rodičů ječela, že se toho děti nenajedí, že chtějí k tomu uzeninu nebo alespoň vejce. Takže bych to opravdu nejjednodušeji řešila dobrovolností v čerpání školkové stravy a kdo chce po svém, ať má možnost nosit si krabičku, na vlastní odpovědnost. |
K_at | 121378 |
7.2.2018 17:48:44
Holky, jsou deti, co maso nemusi, a co ho maji rady. A ani v te jidelne neni furt kazdy den maso.
|
Kaipa | 98564 |
7.2.2018 17:48:20
No vidíš, já mám třeba brokolici ráda. A polévky taky, zase nemusím kuřecí maso. Každý má rád něco jiného, zavděčit se všem nejde, problém je, když dítě většinu obvyklých jídel nejí. Já bych byla pro jasný přístup - chceš, jez, nechceš, nejez.
|
Abigail* | 76789 |
7.2.2018 17:47:53
Dle mého by mělo být umožněno přinést si vlastní jídlo. Vždyť v jídelnách se nebere ohled ani na různé alergie (ono to ani nejde), tak proč by měla škola/školka bránit veganům...
|
K_at | 121378 |
7.2.2018 17:46:23
Ropucho, tak zase ale pokud bude tlak na zmenu, tak se treba zacne krabickovat. Jen teda osobne se domnivam, ze by to bylo pul na pul. Pulka rodicu by chtela krabicky, pulka by jecela, ze to chystat nebudou. To je muj tip.
|
Ropucha + 2 | 120300 |
7.2.2018 17:40:42
" Chtít po školkách, aby se vyvařovalo podle představ každého je asi nesmysl. Nicméně mě velmi štve nemožnost zajistit dítěti stravu po vlastní linii a svých představ, když o tu oficiální zrovna nestojím."
Přesně tak. |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.