| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Záliby : Houbaření

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

(?)
[<<Předchozích 50] Názory 5160 z 1490  [Dalších 1430 >>]
Vítr z hor 100046
20.9.2022 18:20:29
Jaké jsou hlívové řízky? Máme rádi bedlové a vatovcové, je to podobné?

Z hlívy nic neumím (krom dršťkové, kterou prý dělám dobrou, ale mně teda nechutná), ale líbí se mi, jak roste a asi se mi uchytila v pařezu ~z~

Můj nezásadnější houbový experiment byl prádelní koš stročků trubkovitých, které jsem naložila do jakéhosi láku. Vypadalo a chutnalo to impozantně. Rodinu jsem ujistila, že stročky jsou jedlé a nelze si je s ničím splést, což jsem doložila příslušnou literaturou.
Maminka mi je však všechny vylila do záchodu, aby zabránila rodinné tragédii... ~n~
Žžena 83005
20.9.2022 16:21:18
Baví mne sbírání hřibovitých hub, ale jíst je nepotřebuju.
Jím ráda smažené bedly a vatovce.
Nicméně okolí našeho bydliště je z hlediska houbaření marné. Takže většinou řízky děláme z koupené hlívy ~w~
Ráchel, 3 děti 76748
20.9.2022 16:09:23
já neumím sbírat houby - najít je a poznat, jestli jsou jedlé
každoroční fotky plných košíků mě děsně štvou, protože houby naprosto miluju ~d~
Pole levandulové 23006
20.9.2022 14:40:00
S věkem a pořízením rodiny se sbírání hub bojím víc. Jako dítě jsem sbírala a konzumovala kdeco, dneska si raději koupím žampiony a zbytek přenechám jiným, fakt si nejsem jistá, jestli nalezené houby jsou jedlé, jestli je dobře uvařím atd. a nestojí mi to za risk.
Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 39806
20.9.2022 13:24:55
"děti to nesměly jíst, jelikož to bylo "těžké do bříška""

jé, tak na to se u nás nikdy nehrálo... naopak si pamatuju houbové hody celý konec léta ~:-D a taky jak mi kolikrát bylo zle, protože jsem se přecpala houbovými řízky ~t~
libik 142094
20.9.2022 13:20:54
U nás se houbařila 1. liga, bylo s tím mnoho práce a děti to nesměly jíst, jelikož to bylo "těžké do bříška"

Když jsme to konečně mohli ochutnat, dost mě to zklamalo a víceméně jsem se z toho rozčarování nikdy nevzpamatovala.~:-D

Z omáčky houby nevyndavám, dokonce někdy koupím hlívu ústřičnou do rizota nebo na čínu, ale moc nechápu, co na tom ti lidé mají. ~d~
No a mí druzi jsou buď k houbám laxní nebo líní vstávat, takže nikde s nůšemi nelozíme.
20.9.2022 13:10:02
k zmíněnému přidám, že skvělé jsou zavařené na kyselo (u nás nedílná součást vánoční večeře - k bifteku houbičky na kyselo, mňam ~:-D) a pak kdysi maminka dělávala něco jako čalamádu z hub, zavařené s rajčaty, paprikami a cibulí a to bylo k masu taky super, já si z toho dělávala pak i bleskové těstoviny, sestra to jedla zase s rýží ~:-D
Gladya, bývalá dasa, 63023
20.9.2022 11:45:08
Houby nejím. Sbírání hub mi nevadí, když při procházce v lese nějakou hobu najdu, vezmu jí, ale na houbách jsem už dlouhpo nebyla. A abych houbu sebrala, musí to být něco dobře známého, já poznám s jistotou v podstatě jen hřibovité houby .
20.9.2022 10:40:50
" Už mám čuch kde by tak co mohlo růst"

koníčku, vidíš, to mě teď tak napadá, že většinou paradoxně poznám, jestli v lese budou houby nebo ne - les pak voní jinak ( a cítím i borůvky)... ale že bych je dokázala najít po čuchu, to zase ne ~:-D
Koníček mořský 156666
20.9.2022 10:31:39
Přede mnou houby teda neutíkají, naopak jakoby mě volaly a vábily. Už mám čuch kde by tak co mohlo růst, nebo chodíme do stejného lesa, který máme za ty roky zmáknutý a víme kde co. V lese se mi nahodí zvláštní očně mozkové spojení a i když mám nějakou tu dioptrii (brýle nosím jen do auta), tak houby vidím a úplně mě přitáhnou. Tak nějak se napojíme.
[<<Předchozích 50] Názory 5160 z 1490  [Dalších 1430 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.