| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Záliby : Houbaření

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

(?)
[<<Předchozích 60] Názory 6170 z 1490  [Dalších 1420 >>]
Stáňa * 7932
20.9.2022 10:19:22
Katko, Kat,
To mi dává naději, že u nás přece jen časem něco najdu 🙂
Jen ty přízemní mrazíky hlášení na konec týdne nejsou pro houby úplně ideální.

Když jsem byla na mateřské, tak jsem dítě dala,v poledne spát a vyrazila do lesa. Než se vzbudil, tak jsem byla zpátky s plným košem. Tchanovci byli o patro níž, kdyby se náhodou neco delo.
Jo, to byly časy.
Inka ..|-.|-.-|.- 141843
20.9.2022 9:55:13
Fuj ~t~
Katka a 2 výrostci 141251
20.9.2022 9:46:54
~t~~t~"Držková z kostrče"~t~
Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 39806
20.9.2022 9:46:48
jsem z rodu vášnivých houbařů... ovšem (jako ve většině věcí) já jsem v té rodině asi omylem - v lese vidím kde co, ale houbu žádnou ~d~ najdu kdejaký krásný kamínek, zajímavou kytičku, atypickou šišku, úžasný pařez, kuřátka, ale houba nikde... všichni nosili plné koše hub, jen já měla choroše, kamení a šišky a nádavkem kytici do vázy ~t~ naši ze mne šíleli, máma vždycky říkala "prosím tě, pojď dva kroky za mnou, já trpím, když šlapeš na houby" ~t~ taky jsem byla vycvičená na povel "stůj, ani se nehni!"... jo a taky jsem vždycky měla tendence se v lese ztratit ~t~
docela mě to mrzí, miluju houby jíst, dala bych si smaženici, houbovou omáčku nebo řízky, ale do lesa můžeme jen dělat doprovod jiným houbařům (muž je v tomto stejně neschopný jako já a děti jsou po nás)... no jsme odkázáni na dobročinnost sestry a tatínka (dodávají nám sušené a nakládané na kyselo) ~t~
Bouřka 7675
20.9.2022 9:34:16
Rodinová, tady možná nějakou inspiraci najdeš. Mně zaujala houbová paštika a zapečený sírovec, jestli bude nějaké příště, tak prubnu spíš to.
https://www.houbickavkuchyni.cz/
caira (Vojta1/03,Mates11/04) 5858
20.9.2022 9:27:34
Houby sbírám z kola do batohu, u nás v lese skáčou přímo pod pedály. Cíleně na houby nechodíme, to je ztráta času. Vezmu kolo, projedu se a mám plný batoh.
Sušíme venku, sušičku má táta a ségra . Já mám půdu, prostory a babi tchyni v důchodu, která obrací.
Koníček mořský 156666
20.9.2022 7:42:19
Houbaření miluju od dětství, kdy jsem s babičkou sedla na kolo a vyrazily jsme k lesu. Mám silně vyvinuté sběračské a lovecké pudy, hledat a sbírat houby mě strašně baví. Miluju les a ráda se na houby dívám. Chodím si prohlédnout a prozkoumat i nejedlé houby, doma mám dost knih o houbách, chodil nám i mykologický časopis, můj muž byl v klubu. S věkem jsem se postupně naučila znát různé druhy - takže sbíráme všechny hřiby (smrkový, hnědý, žlutomasý, sametový, plstnatý), klouzky, slizáka, lišky, muchomůrku růžovku, holubinky mandlovou, fialovou, zelenou, kolčaví, bedly, kotrče, ryzce smrkové, borové a syrovinku... Hub sbíráme jen tolik, kolik sníme a zpracujeme. Houby jen sušíme, nemrazíme ani nenakládáme. Dělám z nich smaženici, guláš, "dršťkovou", kulajdu, s těstovinami, smetanové omáčky, řízky a milujeme je jen tak na pánvičce. Taková opečená holubinka chutná jako pražené mandličky, syrovinka, masáci...delikatesa. Řízek z masáka je výborný, masáci mají právě hodně výraznou chuť. Nejsem líná si udělat houbové řízky jen pro sebe.
Houby sbíráme s citem, domluvíme se na co jdeme a k čemu a kolik jich chceme. Občas sbíráme i pro někoho, kdo už na houby nemůže. Houby mám moc ráda, ráda je jím, líbí se mi a ráda jsem tam, kde jsou ony.
Vítr z hor 100046
20.9.2022 6:29:35
Přemyslovské lovecké hvozdy.

Včera jsem cestou zastavila u skupinky aut, vylezla s kabelčičkou a našla za 10 minut 8 babek. Večer jsme se královsky navečeřeli (špagety s toskánskou houbovou omáčkou).

Zrovna, když jsem vyvracela podezření rodiny ohledně možné otravy a plánovala, že ve čtvrtek zajdeme konečně pořádně na houby, zavolala kolegyně. Zoufalá, protože manžel si zařádil v lese. Nafasovala jsem koš hub, čistila do půl jedenácté, vše je zamrazeno a ve čtvrtek tudíž nikam nejdeme ~:-D

(Vatovce občas sbíráme, ale je moc velký, rychle se to přejí, i když si člověk přinese domů jen jeden.)
Katka a 2 výrostci 141251
19.9.2022 23:22:16
Stáňo u tchána v západních Krkonoších prd (sobota) a u nás (východní,ty víš kde) jsme šli v neděli v poledne a byly.Jako ne úplně žně,ale 2x 3/4 koše za 2 hodiny jsme měli.
Rodinová 140078
19.9.2022 23:19:49
Ano:-)
[<<Předchozích 60] Názory 6170 z 1490  [Dalších 1420 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.