Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.
Stáňa * | 7932 |
20.9.2022 10:19:22
Katko, Kat,
To mi dává naději, že u nás přece jen časem něco najdu 🙂 Jen ty přízemní mrazíky hlášení na konec týdne nejsou pro houby úplně ideální. Když jsem byla na mateřské, tak jsem dítě dala,v poledne spát a vyrazila do lesa. Než se vzbudil, tak jsem byla zpátky s plným košem. Tchanovci byli o patro níž, kdyby se náhodou neco delo. Jo, to byly časy. |
Inka ..|-.|-.-|.- | 141843 |
20.9.2022 9:55:13
Fuj
|
Katka a 2 výrostci | 141251 |
20.9.2022 9:46:54
"Držková z kostrče"
|
Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 | 39806 |
20.9.2022 9:46:48
jsem z rodu vášnivých houbařů... ovšem (jako ve většině věcí) já jsem v té rodině asi omylem - v lese vidím kde co, ale houbu žádnou najdu kdejaký krásný kamínek, zajímavou kytičku, atypickou šišku, úžasný pařez, kuřátka, ale houba nikde... všichni nosili plné koše hub, jen já měla choroše, kamení a šišky a nádavkem kytici do vázy naši ze mne šíleli, máma vždycky říkala "prosím tě, pojď dva kroky za mnou, já trpím, když šlapeš na houby" taky jsem byla vycvičená na povel "stůj, ani se nehni!"... jo a taky jsem vždycky měla tendence se v lese ztratit
docela mě to mrzí, miluju houby jíst, dala bych si smaženici, houbovou omáčku nebo řízky, ale do lesa můžeme jen dělat doprovod jiným houbařům (muž je v tomto stejně neschopný jako já a děti jsou po nás)... no jsme odkázáni na dobročinnost sestry a tatínka (dodávají nám sušené a nakládané na kyselo) |
Bouřka | 7675 |
20.9.2022 9:34:16
Rodinová, tady možná nějakou inspiraci najdeš. Mně zaujala houbová paštika a zapečený sírovec, jestli bude nějaké příště, tak prubnu spíš to.
https://www.houbickavkuchyni.cz/ |
caira (Vojta1/03,Mates11/04) | 5858 |
20.9.2022 9:27:34
Houby sbírám z kola do batohu, u nás v lese skáčou přímo pod pedály. Cíleně na houby nechodíme, to je ztráta času. Vezmu kolo, projedu se a mám plný batoh.
Sušíme venku, sušičku má táta a ségra . Já mám půdu, prostory a babi tchyni v důchodu, která obrací. |
Koníček mořský | 156666 |
20.9.2022 7:42:19
Houbaření miluju od dětství, kdy jsem s babičkou sedla na kolo a vyrazily jsme k lesu. Mám silně vyvinuté sběračské a lovecké pudy, hledat a sbírat houby mě strašně baví. Miluju les a ráda se na houby dívám. Chodím si prohlédnout a prozkoumat i nejedlé houby, doma mám dost knih o houbách, chodil nám i mykologický časopis, můj muž byl v klubu. S věkem jsem se postupně naučila znát různé druhy - takže sbíráme všechny hřiby (smrkový, hnědý, žlutomasý, sametový, plstnatý), klouzky, slizáka, lišky, muchomůrku růžovku, holubinky mandlovou, fialovou, zelenou, kolčaví, bedly, kotrče, ryzce smrkové, borové a syrovinku... Hub sbíráme jen tolik, kolik sníme a zpracujeme. Houby jen sušíme, nemrazíme ani nenakládáme. Dělám z nich smaženici, guláš, "dršťkovou", kulajdu, s těstovinami, smetanové omáčky, řízky a milujeme je jen tak na pánvičce. Taková opečená holubinka chutná jako pražené mandličky, syrovinka, masáci...delikatesa. Řízek z masáka je výborný, masáci mají právě hodně výraznou chuť. Nejsem líná si udělat houbové řízky jen pro sebe.
Houby sbíráme s citem, domluvíme se na co jdeme a k čemu a kolik jich chceme. Občas sbíráme i pro někoho, kdo už na houby nemůže. Houby mám moc ráda, ráda je jím, líbí se mi a ráda jsem tam, kde jsou ony. |
Vítr z hor | 100046 |
20.9.2022 6:29:35
Přemyslovské lovecké hvozdy.
Včera jsem cestou zastavila u skupinky aut, vylezla s kabelčičkou a našla za 10 minut 8 babek. Večer jsme se královsky navečeřeli (špagety s toskánskou houbovou omáčkou). Zrovna, když jsem vyvracela podezření rodiny ohledně možné otravy a plánovala, že ve čtvrtek zajdeme konečně pořádně na houby, zavolala kolegyně. Zoufalá, protože manžel si zařádil v lese. Nafasovala jsem koš hub, čistila do půl jedenácté, vše je zamrazeno a ve čtvrtek tudíž nikam nejdeme (Vatovce občas sbíráme, ale je moc velký, rychle se to přejí, i když si člověk přinese domů jen jeden.) |
Katka a 2 výrostci | 141251 |
19.9.2022 23:22:16
Stáňo u tchána v západních Krkonoších prd (sobota) a u nás (východní,ty víš kde) jsme šli v neděli v poledne a byly.Jako ne úplně žně,ale 2x 3/4 koše za 2 hodiny jsme měli.
|
Rodinová | 140078 |
19.9.2022 23:19:49
Ano
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.