| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Zápal plic

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

  (?)
[<<Předchozích 250] Názory 251260 z 3231  [Dalších 2971 >>]
Gerberka1 78633
14.12.2012 8:04:33
Jo, Dojanko, já ti zas budu o vánocích "poblíž" - pojedu do Prahy, moc se těším~;)
Gerberka1 78633
14.12.2012 8:01:34
Ahoj holky,

jejda....vůbec jsem si nevšimla, že napsala Dojanka nějaký novinky, tak se omlouvám, že až s týdenním zpožděním...

U nás vše OK, bojím se to napsat, Béda má odchozené celé 2 měsíce do školky každý den bez ochoření - díkybohu, je to zázrak, ve který bych před rokem vůbec nedoufala~;((...Ještě příští pondělí a úterý a pak hurá dovolená a prázdniny - už od příští středy mám dovču. Pak teda musím jeden den - v pátek mezi svátky do práce jít, ale to je v pohodě....

Všechny dárky už máme~:-D, jsem ráda, protože v obchodech už začíná šílenství...to není nic pro mě~:(. Ohledně cukroví jsem měla vymyšlené dva takové úplně jednoduché recepty, které bych zkusila, ale tchýňka nakonec napeče + jsem si objednala. Nevím, jestli jsem to psala - cukroví jsem nikdy nepekla, vždy jsme to nějak "splichtili" s mou mamkou, no a letos poprvé, co maminka už není, tak jsem nevěděla, jak to vyřešit... Nakonec jsem si objednala, abych měla něco pro jistotu + tchýňka minulý týden říkala, že taky něco udělá - takže pro letošek to mám opět s cukrovím vyřešené~;)

DOJANKO - co Eli zoubek, je to dobré, nebolí??

Já jsem byla s oběma klukama u zubařky včera na prohlídce, chodíme poctivě každého půl roku, je to hrozně hodná, trpělivá zubařka. Sice pomalejší, že jí to dlouho trvá, takže se člověk musí obrnit a čekat, ale stojí to za to. Je hrozně hodná a kluci u ní nikdy nedělali žádné scény, Béda sedí jak přikovaný a nechá si vše udělat - a to mu před rokem plombovala snad 5 zoubků!!! Má opravdu ohromnou trpělivost....takže včera Bédovi opět udělala malou plombičku na pětce, Jindra má zuby úplně výstavní bez jediného kazu a šli jsme. Příště v červnu.

V lednu nás čeká s Bédíkem zápis do 1. třídy, to zase tak strašně uteklo....škoda, že se toho už nedožila maminka, je mi to líto~n~....Ale budeme mu zařizovat odklad, myslíme, že to pro něho bude opravdu lepší, uvidíme...

O víkendu jdeme udělat mamince vánoční výzdobu na hřbitov - dostala jsem výborný nápad, že tam přinesu malý umělý stromeček a nazdobím ho, ona měla stromeček vždy moc ráda a psala o něm každý rok básničky, to by měla největší radost...

Mějte se moc hezky a krásně prožitý konec adventu~x~
Dojanka 85301
7.12.2012 17:12:57
Ahóóóój stará parto,
srdečně všechny zdravím - Gerberku, Ivču, Lipušku ~3~~3~~3~. Tak jsme se tady zase sešly, jsem moc ráda. Ivčo, to je skvělý, že se Kájík tak drží ~R^ Gerberko, Bédík taky super, snad už ta vlna nemocnosti na naší diskuzi pomalu mizí.
Elinka byla dobrá od března, držela se - bez antibiotik, kašlů apod. Ale teď brala 10 dní Zinnat na zánět moč. cest a dutin. Předtím dostala Biseptol a ten jí vůbec nezabíral. Dneska jsem byla u doktorky zeptat se, jak dopadlo laboratorní vyšetření moči, tak vše úplně v pořádku.
Včera měli ve škole karneval, Eli šla za podzim, moc se těšila a ráno bum - začal ji bolet zub. On ji bolel tedy už večer, tak šla spát s Nurofenem. Je to stolička, kterou měla něčím od zubařky záplatovanou a asi se jí do toho něco dostalo a hrozně to bolelo. Tak jsem s ní hned ráno zaběhla k zubařce u nás na vsi, znovu jí to vyčistila a znovu záplatovala (není to plomba). Večer zase pláč, zase Nurofen, ráno trošku lepší, ale vzala jsem ji ze školy o hodinu dřív a zašly zase k zubařce. Přeci jen - bude víkend, bála jsem se, kam bychom jeli kde na pohotovost.
Tentokrát jí to vyndala, zub pořádně odvrtala a nechala jí to otevřené. Má si to po každém jídle vyplachovat, v pondělí tam jdeme na druhý zub - kaz. Přitom zuby si čistí jedině Elmexem, Šárka je bez jediného kazu, Eli už má 2 a třetí se klube taky nahoře na stoličkách. Asi jak kdo zdědí zuby.
Zítra chceme jít do Prahy podívat se na Staromák na stromeček, slíbila jsem Elince, že ji vezmu do Sparkysu, strašně chce tu roborybu a Šárka se zase podívá po svých hadříkách. Má být ale zima, už teď pěkně přituhuje. Ráno jsme měli -6 stupňů. Celý den bylo jasno, sluníčko, to bude ráno pěkný mráz.
Lipuško, ozvi se, jak se daří a co tvoji kluci?
Šárka chodí od září do tanečních a hrozně se jí to líbí. Akorát mě překvapilo, že se platí vstupné na každou prodlouženou (plesy také). Vstupné od 220 do 250 Kč). Já měla zato, že je to v ceně kurzu a prý ne, že v ceně je jen 20 základních lekcí.
Tak moc zdravím naši partu a snad se tu sejdeme teď častěji. ~3~:-)
Ivča V 120519
21.11.2012 13:46:20
Gerberko !
Já jsem nevýslovně ráda, že to je jak to je. To Kájíkovo onemocnění nemá s bacilama nic společného. U něho se právě nikdy původce neprokázal. Říká se tomu také sterilní zánět. K homeopatce jezdíme pořád, byli jsme právě minulý týden.
Užívá od července detoxikační kúru. Něco prostě zafungovalo, nikdy nebudu mít jistotu co to vlastně bylo, ale po dvouletém boji s pravidelnýma horečkama
měsíc co měsíc je toto malý zázrak. Důležité taky je, že je Kája ve škole spokojený, ona i psychika je mocná. Ve škole chytnul akorát rýmu to je všechno.
Na Vánoce se všichni moc těšíme, já hlavně na to, že budeme pohromadě.
Kluci mají času málo a já jsem ráda když přijedou a mám je doma. Věřím, že pro Tebe to bude těžké, ale čas všechno zahojí. Vánoce jsou svátky dětí a není nic hezčího než rozzářená očička ať je jim pět nebo dvacet, prožívají to pořád stejně. Dost nostalgie, já věřím v lepší zítřky i když dušičku mám pořád malinkatou.~6~
Gerberka1 78633
21.11.2012 12:03:03
Ivčo,
jsem moc ráda, že je Kájík zdravý - je to VÝBORNÉ!! Jen tak dál!

Jen se chci zeptat - on už nemívá ty opakované horečky, jak jste to řešili ve školce? Chodíte ještě k homeopatce? Možná, že ve školce opravdu byl nějaký "bacilonosič", že to Kájíkovi nesedlo a vždy tam něco chytnul...Jsem právě překvapená (a ráda samozřejmě!!), že od začátku září se ve škole Kájík tak výborně drží~R^....trochu nad tím přemýšlím, jak je možné, že míval ty horečky a angíny apod~d~...Možná, že v těch 7 letech se mu taky "utužila" imunita~;((. Já jsem ráda, že Bédovi už bude v lednu 5 a půl - prý už v 5ti letech ta imunita je na lepší úrovni než u těch maláčků....Beda je už předškolák, v lednu půjde k zápisu, ale zřejmě mu zařídíme odklad, uvidíme.

Určitě se těšíte na Vánoce...kluci se taky těší, pro mě to budou ty nejsmutnější Vánoce za celý život, protože budou první bez maminky...ale kvůli klukům se musím držet..~n~
Ivča V 120519
21.11.2012 9:44:32
Ahoj Gerberko !
Seš hodná, že sis na nás vzpomněla. Doufám, že se ukáže i Dojanka a Lipoo. My zatím všechno zvládáme na 1 ~x~. Běží u nás třetí měsíc školní docházky bez přerušení. Kájíkovi se ve škole líbí, má moc hodnou paní učitelku a našel si kamarády. Sice pořád škemrá aby mohl jít po obědě, tak se snažíme mu alespoň jednou za týden vyhovět, jinak je normálně v družině. Teď zahájili plavecký výcvik, tak ten jsme odpískali. V tomto ročním období se toho bojím.
Snad jsem něco nezakřikla ~o~
Zdravím všechny ~3~
Gerberka1 78633
21.11.2012 8:56:19
Ahoj stará parto,

zdravím všechny po měsíci?? Jak se máte?

Ivčo -
koukneš sem občas nebo už sem nechodíš??
Co Kájík, ve škole se mu líbí? Už nebývá tak často nemocný?

U nás vše - zatím - dobrý, Béda teď chodí šestým týdnem bez přerušení do školky, tak mám dobrý pocit, že aspoň chvílu v té práci jsem~;)
lipoo 47870
20.10.2012 22:09:04
nevím jestli to tu ještě čtete..Dojanko-to je peřinka?:-)
Dojanka 85301
5.10.2012 14:02:04
Ahoj holky,
přeju všem krásný víkend a hlásím, že před chvilkou tady byla PPL a Elince k svátku přivezla jejího očekávaného Angryho Igose. Jsem tak ráda, že to vyšlo přesně na její svátek. Je v úplným tranzu.

její Igosek:



.kili. 125672
5.10.2012 9:56:35
Nemyslím si, že byste se měla obávat přenosu, jednak dítko bylo léčeno a pokud bylo známo, že jde o chlamydiovou infekci, pak jistě byly zvoleny makrolidy a deset dnů jejich užívání (pro Sumamed 5 dnů) je dostatečná doba k eradikaci, jednak přenos z člověka na člověka vyřaduje těsný kontakt.

Další věcí je diagnosa, CDC (The Centers for Disease Control and Prevention) stanovilo jako kriteria určité titry protilátek vyšetřeních testy MIF (výslovně nedoporučuje užití ELISA) pro akutní či persistující a chronickou infekci, je ovšem nutno vytetřit párová séra, tešdy první a za dva týdnydruhé.
Samozřejmě je možná isolace chlamydií z různého biologického materiálu (např. z výtěru z nosohltanu) na patřičných médiích, stejně tak PCR, nález z níž je k mání brzo

[<<Předchozích 250] Názory 251260 z 3231  [Dalších 2971 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.