Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.
Dojanka | 85301 |
26.7.2012 20:37:24
Ahoj Gerberko,
tak aspoň tak, že to není klasická angína. Tohle bude dobrý, akorát je to prý víc bolestivější v krku než normální angína. Šárka to jednou měla a já taky a já nemohla vůbec ani mluvit, jak to bolelo. Antibiotika nemáte, tak to je dobrý, Bédík se z toho určitě brzy dostane. U nás je ségra s rodinou jako každý večer, nevím, jestli jsem ti psala, ale začali stavět u nás na zahradě, tak jsem moc ráda, že tady na "stáří" budeme všichni pohromadě. Vycházíme spolu dobře, její muž je moc ochotný a hodný, hodně pro nás pro všechny dělá a je strašně moc pracovitý. Ségra jinak bydlí taky ve vesnici jako my, ale přímo u hlavní silnice, kde projede denně x kamionů a náklaďáků, mají to tam hrozný, samý prach a rámus, nelíbí se jí tam a tak je teď celá šťastná, že budou tady dole. Stavba teprve začala, je to šílený, protože pozemek je daleko od přístupové cesty, museli nejprve udělat z panelů cestu pro těžká nákladní auta a pro míchačky, vyšlo je to na 60 tisíc jenom cesta. Ségra se sem dolů strašně těší, její kluci jsou tady zvyklí odmalička, mají tu ten bazén (ten mimochodem také dělal její muž), prostě je to tady takové klidnější. Teď jsou zrovna všechny děti na zahradě a dělají oheň, já si odskočila domů a koukám, že jsi psala, tak ti hned odepisuji. Uvidíš, že to bude všechno dobré. Napiš zítra, jak Bédík vypadá. Lipuško, držím palce s tím průjmem, je to hodně nepříjemný, hlavně ty křeče v břiše, kam se hrabe porod. Holky, my tu máme strašný dusno, děti jsou splavený, teď ještě rozdělávají ten oheň, tak to z nich zase poleje. Já odpoledne sekala trávu, jak v noci prší, tak to roste šíleným tempem, ale bylo hrozný vedro, až se mi udělalo trošku zle, tak jsem toho po hodině a půl nechala. Zahrada je obrovská, je to sice príma, ale té práce a udržet to v přijatelném stavu - sekání, plevel, údržba. Děda chudák jen jezdí do sběrného dvora s pytli s trávou. V pondělí 3 velké plastové pytle, dneska 2 a to nemám zdaleka všechno. Moc vás všechny zdravím a doufám, že sem nakoukne i Ivča. Mějte se hezky. |
Gerberka1 | 78633 |
26.7.2012 18:42:38
Ahoj Dojanko,
promiň, že píšu až teď, teprve teď jsem se dostala k počítači. to víš, nakoupit, uvařit, pak jsem dala pračku atd., taťkovi uvařit na sobotu polívku atd. Zírám, jaks na to kápla - jo, šli jsme k té zaskakující dr. a zkonstatovala tu virovou angínu. Vůbec netuším, co to je. Znám jenom "normální" angínu, kdy jsou vysoké horečky, rudej krk, případně bílé tečky a na to jsme vždy vyfásli Ospen. Doktorka ho poslechla, podívala do krku a řekla, že je to ta virová angína, antibiotika jsme nedostali žádná, prý jenom něco na cucání, citron do pití, klid, nikam nechodit atd. Příští týden k ní na kontrolu, od zítřka mám ošetřovačku, tak ji stejně budu potřebovat ukončit. On toho ale moc nevycumlá, nejí a kňourá, že ho to furt bolí. Pořád se mu do toho krku dívám, ale tam je to pořád stejné, mandle stažené, bledé, oblouky zarůžovělý a na nich takový bílý tečičky, ale není jich moc. Trochu vycumlá Coldrex s medem a citronem, ale po chvilce to stejně nechce. Na noc mu dám Nurofen. Jinak teplotu nemá a neměl, teď jsem ho měřila, Nurofen mu dám spíš na bolest, aby mu to trochu uvolilo. Jo a stříkám mu Vincentku a Stérimar, protože si myslím, jestli nemá spíš nosohltan. Taky si občas stěžuje na ucho - to právě mám strach, už jsem volala dr. na ORL, prý můžeme zítra přijít, ale hrozně dlouho bychom čekali, má nazvaných x-lidí, ale akutní případ by vzala, ale s čekáním. Dneska v ordinaci nebyla, tak jsem se dovolila zavolat jí na mobil. Jdu tady pročíst na diskuzích, co to je ta virová angína, nikdy jsme to neměli. Dojanko, s Elinkou - a jak reagovala u toho moře? Tam se nedrbala, nic jí nesvědilo? Taky nechápu, co to může být Lipoo, a kdy máte odjet?? Tady ty blicí věci mívá starší, ale naštěstí tak 1x do roka.... Držím palce |
lipoo | 47870 |
26.7.2012 16:01:27
tak u nás se pro změnu od rána zvrací,křeče v břichu,jen leží a pospává-doufám,že večer bude líp...břišní nemoci nesnáším-bojím se vždycky,aby to nebyl slepák-ale na břicho jsem mu sahala a nereagoval,tak bolestivé na dotyk to není..
|
Dojanka | 85301 |
26.7.2012 13:30:07
Gerberko,
myslela jsem na vas, jak asi Bedik, bylo mi divne, ze jsi pak uz vecer nepsala. Podle tveho popisu si myslim, ze to bude ta herpangina, to je ta virova, na kterou nejsou antibiotika, je u toho takova krupicka v krku a muzou u toho byt i prujmy. Trva to 3 az 4 dny. Snad to bude brzy dobre. Urcite dej vedet, jak jste dopadly. Nechci si tady hrat na doktora, jen me to hned napadlo o te virove angine, kdyz jsi psala, ze ma jakoby osypany krk. Moc drzim palce. Eli ma zase porad svedeni po tele, takove jakoby pupinky jako od kopriv, ma to od te doby, co jsme mely ten svrab, tak jestli to neni alergie jeste na tu masticku, byla to mast s Permetrinem. Netusim. Ale i v noci se porad drbe, dneska rano mela pravou rucicku samy pupinek jako kdyby ji pozahala kopriva,mela to cely horky a porad si to drbala. Denne bere kazde rano ten Aerius, to je na alergii, to ji dala ta nase alergolozka, kdyz jsem ji rikala o tom svedeni, dneska jsem ji to musela namazat i Fenistilem, aby ji to prestalo svedet. Vubec netusim, po cem to ma. Uz se drbe 2 mesice. A to mame jit 4.9. na alergologii, tyden dopredu mam vysadit Aerius a pry ji dr. udela kozni testy. Uz ji to chtela delat minule, ale to mela tu vyrazku jeste horsi nez ted, vubec jsem si netroufla vysadit Aerius a v tom zari to vidim taky tak. Sarka ma ted taky nejakou alergickou rymu, porad kycha a smrka. Gerberko, tak napis, jak jste dopadli, moc drzim palce. |
lipoo | 47870 |
26.7.2012 9:07:41
Já bych šla rovnou na orl,pokud ho i bolí ucho..do krku taky kukne,ale nevím jak to máte a jestĺi můžete chodit "přímo"-my jo
|
Gerberka1 | 78633 |
26.7.2012 7:14:37
Dojanko,
Béda měl včera zvýšenou teplotu, krk bolel, chvílema ucho. Koukala jsem mu tam, mandle se mi zdály dobrý, ale měl "osypané" patro či jak se to říká. Trápilo ho to i v noci, budil se, že ho to bolí. Dneska jdeme k doktorce - máme záskok, ale byli jsme u ní vloni v červenci, tak už vím, o koho jde. Celou dobu se bojím, že omarodí ve školce a teď, když ze mě úplně spadly obavy, protože už bude až do konce srpna doma, tak omarodí. Co se dá dělat, to je zákon schválnosti. Aspoń byl OK celé 4 měsíce a to chodil celodenně a i o prázdninách. |
lipoo | 47870 |
25.7.2012 23:36:44
Dojanko-to netuším jedem sem:
http://liptov.sk/dobak/ Jak dlouho?Jako na jak dlouho?nebo jak dlouho trvá cesta?...tak my to máme "kousek"-asi 230km.Takže blíž jak do Prahy |
Dojanka | 85301 |
25.7.2012 20:45:51
Lipusko, to je ten krasny apartman, jak jsi sem jednou vkladala foto? Muzu se zeptat, jak dlouho tam jedete?
Gerberko, jak je Bedikovi? Ja ted nakoukla a nepises. Snad to bude dobre. Ivco, uz dlouho ses tu neukazala. Jak se dari? Co Kajik? Vsechno v poradku? Ozvi se, az ti to vyjde. |
lipoo | 47870 |
25.7.2012 19:01:40
Gerberko jedem za tyden,do Nízkých Tater.uz potřetí za sebou,ale nějak jsem nenašla letos nic jinýho,nějak jsem se na to letos vykašlala,a tady mají vždy místo,je to tam fajn a "paní domácí"výborně vaří
|
Dojanka | 85301 |
25.7.2012 18:02:46
Gerberko,
moc drzim palce, at to nic neni. Urcite napis, jak je Bedikovi ted navecer, kdy dorazis z prace. Zase si rikam, ze kdyby to byla angina, ze by mel teplotu, spis horecku, tak to nemusi nic jeste znamenat. Moc na vas myslim a nezapomen napsat. |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.