| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Peníze a bydlení : Domácí pekárna

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

  (?)
[<<Předchozích 200] Názory 201210 z 14093  [Dalších 13883 >>]
Lída
  • 
23.2.2015 19:51:01
Kvásek běžně vydrží v ledničce týden. Když jsme byli na dovolené, tak vydržel i 2 týdny.
Šumava
  • 
23.2.2015 13:52:09
Ja delam drahne let nejaky recept na Sumavu taky myslim z damy, taky 4 druhy mouky, v domaci pekarne, kvasek nedelam. Hodim ti recept, ale podle nalady menim pomery, oproti originalnimu receptu davam psenickou chlebovou a zitnou presne na poloviny, tj kazde po 250 g a celozrnnou davam mnohdy jen zitnou. Ale chce to krapet vic vody, treba 10-20 ml, je treba vychytat. Taky pridavam ruzne druhy seminek.
360 g psenicne chlebove, 140 g chlebove zitne, 75 g celozrnne psenicne a 75 g celozrnne zitne, 4 g suseneho drozdi, 3 zarovnane lzicky soli, 1 lzicka cukru, 3 lzice oleje a 1,5 lzice jablecneho octa, kmin.
A jinak kdyz mi nejaky druh mouky chybi, tak nahrazuju ostatnima. Ale to je lepsi u toho hneteni pak stat, at muzes osefovat konzistenci, bud pridanim mouky nebo vody.
úča
  • 
22.2.2015 23:53:41
http://www.rodina.cz/nazor18035313.htm
Poměr pšeničné a žitné mouky jde klidně posunout.
Kahlan+5 3069
22.2.2015 23:48:09
Uco, kde je ta diskuse, tady na rodině?
úča
  • 
22.2.2015 23:17:19
Tak já jsem myslela tu šumavu, jaká se dělala z kvasu před dvaceti a více lety. To, co se prodává jako šumava dneska, asi není moc důvod pokoušet se vytvářet doma, myslím.
Kahlan+5 3069
22.2.2015 23:02:19
Adelaide, mas někde ozkouseny recept? Osatku mam, takže pect v troubě není problém...kvasek bych mohla od někoho sehnat, ale nevím, jestli nechcipne:-)
Katka. 13699
22.2.2015 22:43:16
Chleba dělám z kvasu, ale na vše ostatní dávám čerstvé droždí.
adelaide k. 20327
22.2.2015 22:41:45
Účo, pekárny s tím nemají problém tak hádám že doma to taky půjde :-)
Přes 6 000 jídelních židlí na jednom místě od ověřených obchodů
úča
  • 
22.2.2015 22:39:49
Šumava je kynutá kvasem. Z droždí ji neuděláš.
Já dělám v pekárně, recept jsem psala předevčírem na diskusi o domácím chlebu.
adelaide k. 20327
22.2.2015 22:34:40
Šumava je pšenično žitná, cca 60:40, takze dvě mouky stačí :-) jinou radu nemám, peču v troubě a z kvásku.
[<<Předchozích 200] Názory 201210 z 14093  [Dalších 13883 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.