Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.
Žžena | 83005 |
4.9.2024 21:49:21
babi,
rozhodně jsou lidi, co k porodu fakt nejsou ideální společníci. |
Čumča. | 160024 |
4.9.2024 21:42:33
"nebo jakékoliv jiné známé osoby kromě vlastního partnera je pro mě při porodu naprosto děsivá představa"
Půlko, nemyslela jsem jen známou osobu, ale skutečně blízkou. Na druhou stranu, druhý den po porodu za mnou přišla kamarádka, a na rovinu, lezla mi akorát na nervy Snesla jsem u sebe jen manžela a žádné návštěvy si nepřála. Ovšem poprvé mi nikdo nevadil, dokonce ani tchýně. A máma byla naprosto roztomilá, jak byla rozechvělá |
babi_ | 48341 |
4.9.2024 21:40:46
Určitě záleží na konkrétních lidech. Může to být velká pomoc, nebo naopak komplikace. V blízkém okolí mám rodičku, se kterou maminka u porodu měla tak velký soucit "Holčičko moje, mně je tě tak líto, tak strašně to bolí, já vím, je to hroznýýý...", že se porod protahoval, stahy ustávaly (ač již dosti otevřeno, až nakonec třetí den císař. Fyziologicky, diagnosticky nebyl pro tak protahovaný-náročný porod důvod, dítě drobounké, matka ve výborné kondici zcela zdravá.
|
Žžena | 83005 |
4.9.2024 21:30:49
Já jsem měla u všech tří porodů maminku (a manžela taky). Napoprvé k tomu došlo úplnou náhodou. Zrovna u nás byla na návštěvě (bydleli jsme tahdy 200 km daleko), manžel v práci, já jsem začla rodit, tak mi pomohla přepravit se do porodnice a tak nějak pocitově mi sedlo, že tam s náma zůstala, než dojel i manžel, no a pak i dál. K dalším porodům už šla s námi plánovaně. Byla mi výbornou fyzickou oporou (intuitivně hodně dobře odhadovala, kde mne zrovna podložit polštářem, jak nejlíp masírovat záda atd.) Kdybych to nezažila, tak bych tomu nevěřila a ještě ráno v den prvního porodu by mne ani ve snu nenapadlo, že bych ji tam měla. Beru to fakt jako původně náhodu, ze které se vyvrbilo něco pěkného. A určitě na to není každý člověk stavěný.
|
Půlka psa | 24064 |
4.9.2024 21:22:55
Tohle má asi každý jinak. Přítomnost matky, tety, kamarádky, švagrové nebo jakékoliv jiné známé osoby kromě vlastního partnera je pro mě při porodu naprosto děsivá představa. Nejen u porodu, ale u čehokoliv intimního. Peronál je mi jedno, ti jsou za to placení a navíc jsou to cizí lidé, se kterými se pak už vídat nebudu. Ale z mých vlastních lidí provozuju intimnosti jen s tím partnerem. Ale nikomu to teda neberu, když to má jinak. Tohle je asi strašně individuální.
|
Čumča. | 160024 |
4.9.2024 21:14:59
Yuki, když si představím, že bych u porodu měla svou matku, tchýni nebo švagrovou, tak...tak si to radši ani nepředstavuju Ale když to někdo v rodině má dobré, zdravé, láskyplné, může to být to nejlepší Stejně si o tom donekonečna s příbuznými ženami povídáš a vědí jaký detail.
Jednou tu psal někdo z lékařského prostředí, že je jim těch mladých tatínků hrozně líto, že k porodu chodí jako na popravu (jsou donuceni okolím a matkou dítěte). Ten tlak je asi opravdu někdy až nezdravý. Nikdy se mi nelíbil argument: "jen ať to vidí, jen ať vidí, jak matka jeho dítěte trpí" |
Čumča. | 160024 |
4.9.2024 21:07:36
"Ale tomu, co se děje v jeho ženě, fakt rozumí pramálo a jsou situace, kdy je to kontraproduktivní"
souhlasím, chlapi některé věci vážně úplně nepochopí - menstruace, ovulace, PMS, menopauza, porod, laktace - jejich cyklus je naprosto nezajímavej, narozdíl od ženy, a z některých aspektů mají i prostě a jednoduše strach |
Yuki 00,03,07 | 49504 |
4.9.2024 21:04:24
Čumčo, pro mě představa porodu v přítomnosti maminky nebo kamarádky vůbec nepřipadá v úvahu, manžel je jediný, koho bych tam chtěla znovu (ne, už opravdu ne)
jinak je mi zdravotnický personál celkem jedno, vnímám ho víceméně bezpohlavně měla jsem pokaždé mladou holku jako asi porodní asistentku, možná ještě studentky, nevím, ale byly příjemný, bylo mi s nimi dobře, možná proto trval každý porod jen chvilku doktorky se vytočily, možná prohlídly, něco řekly a zase šly tak mi to bylo jedno |
sally | 3140 |
4.9.2024 20:35:45
Ženo,
přesně, nemám co dodat |
Agatha Ch. | 135518 |
4.9.2024 19:37:35
Na první porodní asistentku jsem měla v porodnici štěstí, zkušená žena, která do ničeho moc nezasahovala a šlo to jak po drátku.
Při druhém porodu to naopak bylo nezkušené mládě, porod se zasekl, já se zasekla, všechno mě otravovalo, doktor, ještěmanžel, jediný, kdo mi aspoň pomohl ze mě pak to nebohé dítě dostat, byla dětská sestra. Nebýt jí, tak malá snad vylezla kleštěma... |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.