Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.
Katka +3 | 77171 |
25.10.2012 14:31:26
Třikrát bez epidurálu a to jsem srab - při menzes se běžně cpu Ibalginem a lezu bolestí po zdi, ale porod byl něco jinýho. Nejhorší to bylo u prvního, protože jsem nevěděla do čeho jdu a jak dlouho to ještě bude trvat. U dalších dvou mi bylo jasné, že jakmile dojdu do "fáze sta ku.ev", bude za chvíli po všem. Osvědčilo se mi, moc se do toho tělu nemotat, maximálně se uvolnit a nechat miminko, ať dělá, co umí.
|
neznámá | 91073 |
25.10.2012 14:31:00
Já měla epidurál u prvního a budu ho chtít i u druhýho.
S epi jsem necítila bolest, jen tlak. Věděla jsem přesně kdy tlačit a zažila jsem bezbolestný a pohodový porod bez šití a nástřihu. Epidurál mi několikrát přidávali. Asi jsem "špatně nastavená", protože nedokážu vnímat bolest pozitivně, ale toužím jí vždy tlumit. Ideální porod pro mne by byl usnout a ráno se probudit fit a bez následků vedle mimina. |
Katka +3 | 77171 |
25.10.2012 14:25:09
Jde to, můj druhý syn se tak narodil - na 1. kontrakci hlavička, při druhé vyklouzl zbytek. Holt mu pár let před tím projel cestu starší brácha.
|
KoproFka | 76193 |
25.10.2012 14:10:58
Já epidurál měla - kdybych neměla, troufám si říct, že tam ležím ještě teď.
Porod jsem měla tedy vyvolávaný, protože mi už druhý den pomalu odtékala plodovka. Měla jsem bohužel křížáky, strávila jsem téměř 4 hodiny v kuse ve sprše. Vlezla jsem tam když už jsem bolestí skoro nemohla mluvit, sedět, ležet, nic a byla otevřená na těsné 2 cm. Po 3 hodinách jsem zpařená vylezla a když mě doktor prohlídl, řekl, že jsem už!! na 1,5 cm - mě málem kleplo - ptala jsem se ho, jestli je normální, že se zavírám, když jsem byla už na 2. Prý ne! a kdo mi řekl, že jsem na 2 cm -tak mu povídám, že doktorka. Na to řekl, že má paní doktorka šíthlejší prsty než on... Nechali mě tam ještě další 2 hodiny - to jsem se otevřela zas o necelý 1cm a pak mi píchli epidurál. Tím zmizely křížáky a já konečně mohla mluvit. Do půl hoďky po epidurálu jsem cítila tlak na konečník a do další 1/4 hodiny porodila. Jak by to bylo, kdybych neměla vyvolávaný porod netuším, ale já osobně epidurálu blahořečím. |
Len | 108740 |
25.10.2012 13:23:09
Limai, mela jsem to hodne podobne. Prvni teda trval 46 hodin, ale bolest skoro nepozorovatelna, spis jen stahy. Druhy mnohem intenzivnejsi 12ti hodinovy, to byla fakt bolest. Verim, ze porod muze nebolet.
|
Xantipa. | 34439 |
25.10.2012 13:21:02
Porod mě bolel, ale brala jsem to tak, že to je proces, který musím přijmout a čím líp ho přijmu, tím líp pro rodící se dítě. Problém je, že do toho pořád někdo krafe.
Opravdu hodně mě bolelo šití a nebyla jsem schopná pochopit proč a nechápu to doteď a šíleně mě bolelo, když mi vyškrabávali kusy placenty z dělohy. To bych snad bolestí lezla po zdi, kdybych se mohla zvednout a křičela bych, kdyby to šlo. Nejhorší bylo, že to trvalo příliš dlouho. Myslela jsem, že bolestí ztratím rozum. A skoro jo - naštěstí jen na čas. |
Limai | 91448 |
25.10.2012 12:16:20
Porod vždy nebolí,já jsem u prvního porodu ani nevěděla,že rodím,a to trval 14 hodin.U druhého o šest let později jsem řevem z bolestí málem zbořila porodnici.A to jsem rodila dítě menší než to první.
|
Jana |
• |
25.10.2012 10:35:44
Danulo, omyl, horor jde i jinak:
treby kdyz diteti vyrvou hlavicku ven zvonem, neb nemas kontrakce, neb to mel byt cisarak pri vedomi ale epidural nesedel spravne a umrveni nefunguje ani po zvednuti na maximalni davku... a pak se dite rucickama sprajcne za stydkou kosti a nechce se nechat vytahnout... a to trva... a pribehne primacka v civilu na sal... a pak ta hlavicka zmodra a oni te "dole" riznou bocne tak, aby ho "nejak" vytahli... a pak ty odchazis do vecnych lovist pri vykrvaceni zatimco ti dite lezi na hrudi... a oni se ti hrabou rukama odzpodu v brise ze to snad nejak stopnou a tu placentu dostanou ven... |
Lei | 37503 |
25.10.2012 10:26:30
boží, tohle je boží "po druhý vůbec krása"
a s posledními dvěma větami souhlasím do puntíku, vnímala jsem to přesně tak |
Jana |
• |
25.10.2012 10:26:18
Kazdej ma ten prah bolesti jinde...
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.