| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Epidurál

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

(?)
[<<Předchozích 80] Názory 8190 z 1715  [Dalších 1625 >>]
boží žena 67104
25.10.2012 10:23:57
to nevim, ja jiný nemela a tak hrozný mi to nepřišlo
teda tu chvilku jo jak sem popisovala:-)
ale zas to bylo rychlý
Jana
  • 
25.10.2012 10:20:15
"mela jsem prvni vyvovalvku a dost drastickou. druhou taky vyvolavku ale pomalinku, ale presto jsem mela silene bolesti "

No presne co rikam: VNUCENY kontrakce jsou desny!
boží žena 67104
25.10.2012 10:17:25
ja mela oba vyvolané a i tak bych do epi nešla
Ursus+3 132493
25.10.2012 10:16:19
já jsem měla bezbolestný druhý porod - bylo to v hlavě, připravovala jsem se prakticky celé těhotenství.

U třetího jsem se na to nepřipravovala - a bolesti mě hrozně zaskočily a sejmuly... (první byl taky bolestivý, strašně).
Kahlan+5 3069
25.10.2012 10:15:40
Jasne, ze to jde zvladnout bez epiduralu:-)
Nicmene ja jsem si dala podminku, ze pokud bude probihat vse prirozene, o epi nepozadam. Kdyby byl porod vyvolavany, tudiz z podstaty veci neprirozeny, epiduralu bych se nebranila. Opravdu si myslim, ze pokud se necha telo pracovat podle sveho, jsou bolesti zvladnute. Ano, boli to, clovek si tak trochu sahne na dno, na hranice svych moznosti, ale diky endorfinum se to proste snest da. 2x jsem rodila v noci, pri svickach, do vody. Zadne siti, ani natrzeni, proste vubec nic. Treti sel cisarem kvuli spatne placente, u nej jsem mela spinal. A ten tedy byl fakt bezbolestny, nejen operace, ale i ty dny pak mne bricho nebolelo. Vsechny tri porody byly super a dodnes na ne rada vzpominam. Jasne ze ne na bolest, ale na tu atmosferu, na cely ten proces, proste bylo to fajn:-)
Emília Fernandéz 123249
25.10.2012 10:15:34
Jak už tady někdo psal, nechala bych rozhodování jestli epidurál ano nebo ne až na porod. Dopředu stejně neodhadneš, jak to budeš snášet. Já jsem epidurál nechtěla a nakonec jsem vděčná za to, že jsem ho dostala. Měla jsem kontrakce po minutě, když mi ho napichovali, ale otevřená jsem byla jen na 3 cm. Po epidurálu se kontrakce zmírnily a utlumily, ale začala jsem se konečně otvírat a za necelé tři hodiny byla malá na světě~s~ A ke konci mi epidurál už nezabíral, takže jsem všechno cítila i kdy mám tlačit.

Přeji krásný porod a zdravé miminko~p~~;((
boží žena 67104
25.10.2012 10:13:56
mam stejnej názor
neco si píchat dobrovolně do páteře, fakt ani omylem

zvládla sem to dvakrát a po druhý vůbec krása, a přitom to bolelo asi víc než první, jen to šlo nějak lépe a rychleji
a bolest to vlastně byla jen při fázi otevírání ke konci intenzivní
pak už jen námaha
Jana
  • 
25.10.2012 10:02:55
Nedodrzela jsem sestinedeli - byla jsem cila, tak proc, behala uz po 2 dnech.
~o~~q~~q~
No a mam ted pokles delohy, coz je sila...
Tohle za to URCITE nestoji!!!
Dani.K, K 05, P 09 47447
25.10.2012 10:02:27
Jen ještě dodám, že mi v porodnici ani nic nepíchli, neb se sestře nepodařilo mi napíchnout žílu ~t~. Takže jsem měla takový pohodový porod bez medikací, doktorka rozhodla, že medikace nejsou třeba, když to všechno jde tak dobře :-)
Dani.K, K 05, P 09 47447
25.10.2012 9:58:20
Porod prvního syna trval dlouho, epidurál mi nedoporučili, protože jsem měla na zádech v místě, kam se vpíchne, ošklivý ekzém a doktoři se báli infekce. Nemyslím, že by to byla až tak velká bolest, ale byla jsem rozbolavělá celá a hodně unavená, tak to prostě nešlo. Možná by mi tenkrát epidurál pomohl, nevím.
Druhý porod proti tomu nic nebylo, přijeli jsme skoro na poslední chvíli do porodnice (nebyl čas na přípravu, natož na epidurál), na monitoru jsem místo 20min byla jen deset, přejít na sál, párkrát zatlačit a byl na světě :-). Cítila jsem se výborně, že bych byla schopná vzít mimčo a jet s ním domů (což jsem tedy neudělala). Dá se říct, že jsem si těch pár dnů na šestinedělí užívala, že jen kojím, přebaluju a každou chvíli chodím do sprchy (žádné vaření, praní, žehlení, starání se o staršího a o domácnost) ~y~
[<<Předchozích 80] Názory 8190 z 1715  [Dalších 1625 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.