Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.
Zuzaniela | 76377 |
7.2.2014 10:47:26
Dobré dopoledne všem,
ptám se, protože na nějakou dobu se chystám potřetí rodit. Poprvé to bylo bez epi, druhý byl s epidurálem, ale bolel tedy taky jako kráva. Říkala jsem si, jak by to bolelo, kdyby mi ho nepíchli. Kamarádka u porodu s epidurálem necítila bolest žádnou a nevěděla ani pořádne, jak tlačit. Sestřenice, rodící v USA při porodu s epidurálem necítila taky žádnou bolest, ale ani nohy - nemohla se pohybovat. Jak to tedy je? Je to úplně indivindi, myslím pocit bolesti. Nebo ho píchnou někdy silnější, někdy slabší? Při čištění po zamlklém těhotenství mi taky cosi píchli. Byla jsem celou dobu při vědomí, cítila jsem bolest, i jak mi vysávali obsah dělohy. Byl to strašný zážitek. Jsem vůči těmto věcem nějaká rezistentní či co? Jaké pocity jste měly při porodu s epidurálem vy? |
aja |
• |
26.10.2012 0:00:45
nebolely a oba byly bez epi. Jasně, že to nebyla sranda a příjemné, ale bylo to produktivní a porod postupoval, tak jak měl. Druhý byl docela příjemný zážitek.
|
Hanka36 | 89649 |
25.10.2012 20:17:22
Opravdu?, tak to se neboj, jsou tam moc hodní, byla jsem tam 2x a nikdy jsem si nestěžovala, chovali se hezky. A i na dětském, mají tam prima přístup ke kojení, mě moc pomohli, kojila jsem pak měsíce a moje děti nikdy neviděli láhev.
Dvakrát měl službu stejný mladý doktor Rafaj. Náhodička. |
Eilatt | 120397 |
25.10.2012 19:35:52
Před prvním porodem jsem se porodu a bolesti hodně bála, skoro jsem si tajně přála císaře. Vybrala jsem si alespoň porodnici, kde dávají snad bez nějakých obštrukcí epidurál.
Nakonec nebyl třeba, bolesti trvaly cca 6 hodin, ze začátku byly malé, pak postupně sílily a byla jediná chvíle někdy k ránu, kdy jsem si říkala, že bych si ho možná už i dala a to mi PA řekla, že je před finišem a jdeme za chvíli tlačit. Nemohla jsem tomu věřit, pořád jsem čekala na ty příšerné bolesti k nepřežití a ono nic, nebylo to sice něco, co bych chtěla zažívat pořád, ale ani nic strašného. Pro mě byly porodní bolesti příjemným překvapením. Takže bych si možnost epidurálu nechala až na to, jak se to bude vyvíjet a hlavně si zjistila, kde je anesteziolog pořád k dispozici a dávají ho bez problémů. Podruhé mě to bolelo víc, bylo to o hodně rychlejší, 2hodiny clkem, takže zas nebyl třeba, ale už jsem ho ani neplánovala. Kdyby teda takové kontrakce, jaké jsem měla podruhé trvaly tak 5 hodin, tak bych si možná o epidurál řekla, ale zase to nebylo nic, co by se nedalo prodýchat...je to hodně o štěstí. |
Radka + 2 |
• |
25.10.2012 15:56:50
Bezbolestný porod,
tak nějak mám pocit, že ten hlavní problém nebyla bolest. (Pro info bolesti byly křížové a to mi přijde lepší, že jsou jaksi lokalizované) V principu – první porod byl vyvolávaný, trval 3 dny, kontrakce celou dobu po 2 minutách, trvaly 45 sekund a v principu 45 sekund jsem měla temno před očima o ničem jsem nevěděla, nevnímala , pak minuta 15 sekund pauza a v principu jsem se trošku nudila, protože televize ani rádio nemělo smysl – 45 sekund jsem nic neslyšela, a nevzala jsem si knížku ani tam se mnou nikdo ty tři nebyl. Manžel přišel až po třech dnech, kdy jsem se začala otevírat. Dokonce jsem byla tak plná hormonů štěstí, že jsem všem doktorům a sestrám kolem dávala sílu, že to skončí dobře. Jsem v porodnici a do porodnice se chodí pro miminka, to je snad jasné :) Skončilo to císařem. Druhý porod byl přirozený ve 43. týdnu (druhý den jsem měla jít vyvolávat). Cca 25 hodin nepravidelné kontrakce, 2 – 10 minut různé délky, kdy si ze mě „spolumaminky“ dělaly legraci, že to jsou ty jediné chvíle kdy mlčím. Pak jsem se otevřela napolovic a bolest se spojila v jednu velkou kontrakci. Byla jsem na porodním sále, v jedné obrovské křeči na zemi v klubíčku, před očima temno, a v jednu chvíli jsem zaslechla, že si mám sednout na křeslo, že mě pan doktor přijde prohlédnout, tak mě jen napadlo „a jak mě tam chce dostat?“ Když přišel doktor, byla jsem stále na zemi v křeči a když se mě zeptal, jestli nechci epidurál, bylo to jen ANO! Pak mě nějak dostali na horu, dali epidurál a od té doby jsem opravdu necítila nic, jen tlak když přišla kontrakce. Tak jsme se tam vesele bavili s anestezioložkou a trávili tak další hodiny. Pak přestal epidurál účinkovat, zároveň bylo mimčo nějak špatně natočené, zatočené, všechno špatně, moc doktorů, moc sester. Ale opět to nebylo o bolesti, pak jsem byla prakticky v bezvědomí, nastřihli mě kde mohli, mimčo kleštěmi vytáhli (nevím kdy, najednou tam nesli nějaké dítě a všichni mlčeli) Pak ho přinesli, řekli že mimčo je živé a vypadá to, že bude v pořádku, já se probrala při šití, a to bolelo strašně. Asi proto, že jsem byla při vědomí, na rozdíl od porodu. A jedinou hrůzu jsem měla z toho, že mi budou cpát dítě k prsu. Nesnesla jsem jakýkoli dotyk, manžela nikoho. Výsledek – dítě zdravé, milované a pokud další pokus tak jedině císařem a ne kvůli bolesti. |
x x | 15263 |
25.10.2012 15:55:22
Jo, poslední věta platí na 100%.
|
x x | 15263 |
25.10.2012 15:54:02
Mě bolely všechny 3 porody, ale nutno říct, že poslední porod bolel nejmíň, pořád jsem čekala, kdy přijdou ty nejhorší bolesti a ono nic, za chvíli byla malá 4,5 kila na světě.
|
Tante Ema | 107184 |
25.10.2012 15:51:12
Taky bych to chtěla zažít, moje matka tvrdí, že ji porody - až na průchod hlavičky - nebolely a myslím, že nekecá.
Mě bolely ty neepidurálové na zdechnutí a cítím v kostech, že teď to nebude jinak. Ale fakt se té bolesti samotné teď už snad ani nebojím, když se mnou bude paní Vnoučková. ALe bojím se cizích chlapů a ženských, co do mě budou hrabat, komentovat, kolikáté mám dítě a proč a nač a hlavně hádek kvůli separování atd. |
Tante Ema | 107184 |
25.10.2012 15:39:14
Nebolel mě epidurálový porod. Kdy mám tlačit, mi řekli, a jak mám tlačit, jsem měla nacvičené předem, nebyl to první porod.
Ale porodní bolest není to,z čeho je potřeba mít strach. Není to špatný zážitek, pokud rodíš podmínkách vhodných pro porod. Což vesměs v českých porodnicích není. |
Katka +3 | 77171 |
25.10.2012 14:32:19
Jo u prvního a třetího jsem si vysloužila dva vnitřní stehy, u druhého porodu se nešilo nic.
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.