| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Záliby : Cestování letadlem

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

  (?)
[<<Předchozích 830] Názory 831840 z 9053  [Dalších 8213 >>]
Inka ..|-.|-.-|.- 141843
1.7.2023 9:20:05
100 kilo je v pohodě, to má manžel, není tlustej je mohutnej. Ale jak to dělám ty fakt obézní by mě taky zajimalo.
Eva + Klárka2/07 93216
1.7.2023 9:00:20
Jsme na dovolené u moře (letecky) a přemýšlíme, jak to je teď s cestováním obézních lidí letecky.

Zájezd máme přes cestovní kancelář, tedy se CK snaží naplnit celé letadlo. Zdálo se mi, že sedačky jsou velmi těsně u sebe. Moje mamka má cca 70 kg a soukala se do sedadla.

Jak cestují lidi s váhou 100 a více kg? Vidíme tady v hotelu, že jich je zde hodně, ale ptát se jich nebudu. 😆

Hlásí se to předem? A dostanou 2 sedadla? Protože v letadlech SmartWings jsou sedačky "pro normální postavy".
Pam-pela 97353
23.5.2023 16:43:33
Rose, ty věci, co si člověk neodveze, se prostě válí kolem popelnic.
A pochybuju, že stánkaři živící se prodejem slunečníků a spol. budou podporovat nějaké rozdávání starších kusů. Oni se totiž prodejem nových živí. V době, kdy se nesmyslně objednává letecky plastové a podobné šunty přes opravdu půl světa,. mi vlastní slunečník v letadle (který váží dvě kila) nepřijde nic podivného.
Generace, co je zvyklá použít a vyhodit...a pak chce zachraňovat svět zakázáním plastovch brček.
Jasně, asi budeš tvrdit, že svoje věci na konci dovolené rozdáš potřebným...ano, je to možné, ale obcházet lidi na pláži a nabízet svoje použité věci...no, nevím, jestli to dělá aspoň 10% lidí, těžko. Jako zůstaňme nohama na zemi a v realitě.
Jako teorie samozřejmě super.
Latté 157222
23.5.2023 15:56:13
V Řecku jsou pláže veřejné, zapíchnout slunečník či postavit plážový stan tam lze prakticky kdekoliv. Jen zcela výjmečně některé extra-luxusní hotely mají vlastní soukromou pláž, většinou nějak oddělenou od zbytku, takže se tam nikdo jiný, než hoteloví hosté, nedostane. Ale takových je opravdu naprosté minimum.

Pak jsou ještě třeba někde drobná omezení kvůli např. želvám stavějícím si na pláži hnízda (např. některé pláže na Zakynthosu nebo v některých oblastech Kefalonie), že v určitém období se tam buď vůbec nesmí zapichovat vlastní slunečníky nebo jen v určité vzdálenosti od vody mimo ta hnízda, která obvykle mají ochránci přírody označená, ale takových omezení je taky jen velmi málo a v poslední době bohužel opět i na těchto místech příroda ustupuje byznysu a podobná omezení buď mizí nebo se dodržují méně přísně...

Jinak na běžné pláži se slunečníkovými sety si prostě člověk zabere slunečník a za chvíli se k němu dostaví majitel té příslušné slunečníkové části a vybere poplatek nebo pokud to je za konzumaci a patří to k určitému baru či taverně, tak nabídne, co si lze zakoupit třeba k pití.

Na malých, méně frekventovaných a opuštěnějších plážích, pokud tam vůbec pár slunečníkových setů je, tak kdysi bývaly i zdarma...teď už jsem to dlouho neviděla a i na nejzapadlejší pláži je pak nějaká budka s výběrčím peněz za slunečníky...Bohužel právě kvůli tomuto byznysu se mnoho krásných, přírodních pláží bez slunečníků, bez nějakých stánků, barů atd.,prostě úplně bez ničeho, kdysi jen obklopeny přírodou, dnes mění k horšímu tím, že i tam se ty slunečníky začínají objevovat a postupně i další rušivé elementy k vydělání peněz na turistech... Ale zase na těch malých plážích se vždycky dá najít nějaká část relativně o samotě, bez lidí, daleko od případných slunečníků a tam si lze zapíchnout svůj nebo postavit ten stan. Na těch velkých, organizovaných plážích plných slunečníků a lehátek to jde také, většinou mezi bloky slunečníků patřících k jednotlivým hotelům nebo tavernám je vždycky nějaké volné místo a nebo pak na okrajích pláže, případně před "lesem" slunečníků přímo u vody nebo naopak až za nimi.
Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 39806
23.5.2023 13:55:07
"Kup a vyhod. Slava “ udrzitelnosti”, mi tak nekdo muze rict, ze jsem neekologicka"

ale tady snad nikdo nepsal "vyhoď", ale "nech dalším k dispozici" - to mi přijde jako velmi ekologické oproti tahání slunečníků přes půl světa ~;)
a ideální je, pokud se slunečník zanechá na pláži, kde ho místní stánkaři během noci seberou, očistí a znovu prodají dalším turistům (stejně jako plážové osušky, hračky a podobně) ~:-D
Muumi 41406
23.5.2023 13:30:11
Možná jsou ty placené jen italská specialita. Fakt nevím, jen mě to napadlo. V Itálii se smí prostě cokoliv postavit jen na části pláže, která je označená jako volná pláž.
veverkaa 125119
23.5.2023 13:22:30
A nejsou pláže v řecku stejně tak jako v chorvatsku všechny veřejné? Myslela jsem, že si stačí u sousedního hotelu koupit drink a můžeš tam využít jejich lehátko. Jestli má někdo zkušenosti z řecka, budu ráda. Taky uvažuju, že bysme si sebou přibalili rozkládací plážový stan, nic velkého a jen takový ten co se dá rychle složit.
Muumi 41406
23.5.2023 11:50:14
Akorát je potřeba skládání stanu natrénovat doma podle videonávodu:). Jinak zažije na pláži dost vtipné chvilky:).
Muumi 41406
23.5.2023 11:49:26
A v Řecku se na placené pláži smí zapíchnout slunečník)postavit stan? V Itálii (severní) se to nesmí, můžeš si tam dát ručník dopředu před slunečníky, ale už ne slunečník nebo stan.
[<<Předchozích 830] Názory 831840 z 9053  [Dalších 8213 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.