| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Metoda pevného objetí

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

(?)
[<<Předchozích 200] Názory 201210 z 383  [Dalších 173 >>]
1.3Magráta13 36870
25.12.2010 0:27:36
No mě ta reportáž taky nebyla ze začátku příiemná. Ale šlo o autistické dítě, dítě s agresí, takže šlo o to, zabránit mu poškozovat sebe a okolí. U autisty asi běžná domluva nebo vykázání za dveře nepomůže... Důležité je, že to opravdu fungovalo a chlapci i rodičům pomohlo.
Já měla v životě párkrát fakt afekt v partnerském vztahu. Běsnila jsem, byla jsem nešťastná a úplně silně jsem cítila, že kdyby mě partner tenkrát chytil do náruče a držel a já se soustředila na ten vztek, tak by se mi ulevilo.
s s 78695
25.12.2010 0:05:25
Pevné objetí jsem praktikovala, ale při "objímání" nikdy nekřičela. Nám to pomohlo, a díky za toto připomenutí, už jsem to dlouho nedělala a některé situace jsou, ve kterých by mi to pomohlo, i prtěti. Moc nám to pomohlo oboum, paní Prekopová, anž o tom ví, pomohla i nám.
Vanda
  • 
24.12.2010 16:53:38
Já jsem právě u autistů trochu na vážkách. Jestli to pochopí, že pevné objímání znamená, že jsou milovaní a přijímaní takoví, jací jsou. Normálně myslícímu dítěti (partnerovi...) jde vysvětlit, že má vyjádřit pocity a emoce, nemá u toho fyzicky ubližovat apod., většinou přiměřeně porozumí zrcadlení emocí držícím. Jak autista pochopí, že je to ve jménu lásky a pro jeho dobro?
Má prosím někdo zkušenost s apolikací TPO u autistického potomka?
Liška s banem :) 80734
24.12.2010 14:38:14
Já to viděla asi až od poloviny, ale zdá se to být zajímavá metoda, zvláště pro autisty.
Mlada 36824
24.12.2010 14:26:52
Viděla jsem.
Na začátku jsem měla stejné pocity. Bylo mi nepříjemně za to dítě, byla jsem přesvědčená, že tohle bych nikdy nemohla.
Ale pak mě zaujal ten vývoj. A konec. Dítě i rodiče dovedeni do stavu naprosto bezpodmínečné a klidné lásky. Seděli tam a úplně to z nich sálalo.
Zapamatovala jsem si, že to není metoda pro každého. Že je dobré mít podporu při jejím provádění. Že to není metoda pro každou situace. A hlavně, že neslouží ke spacifikování dítěte. Slouží k obnovení lásky a vzájemné empatie. Vlastně to není to terapie jen pro toho drženého.
Budulínci 41574
24.12.2010 14:20:19
Chápu držet..držíme taky, ale spíš kopírujeme pohyby a ne omezujem..a už vůbec ne jak v té ukázce matka drží hlavu a pak s ní i třese nahoru a dolů..to už teda bylo moc...~o~
1.3Magráta13 36870
24.12.2010 14:14:30
Já jsem terapii pevným obětím používala u obou dětí, aniž bych tušila, že něco takového existuje :-)
Prostě když byly ve věku, že zkoušely kopat, štípat, kousat, vzala jsem je na klín, objala a opakovala "nesmíš (kousat, kopat....), nelíbí se mi to, vím, že se zlobíš,ale (nekousej, nekopej...)"
Fungovalo to, někdy to trvalo pár minut, jindy půl hodiny nebo se to muselo opakovat. Ale mělo to větší efekt než rána na zadek nebo zavření dio pokoje. Dítě podle mě u toho cítilo, že ho mám opravdu ráda.

Taky jsem tuto metodu používala na letních táborech kam jezdily i problémové děti. měli jsme jednu holčičku s afekty, kousala, kopala, mlátila sebe i ostatní, když to na ní přišlo. Nepomohlo nic, až ě napadlo jí prostě pevně chytit, držet a nepustit. bylo to naprosto vyčerpávající, zvláštní a smutné. Nejdřív se bránila, křičela, snažila se vykroutit, ale pak jakoby zvláčněla, rozplakala se a nakonec mě objala. Byo to fakt hrozně zvláští, ale pomohlo jí to. I nám.
Až někdy v loni jsem přečetla knihy paní prekopové a zjistila, že toto ve svých knihách popisuje a radí. Já prostě dělala jen to, co mi řeklo srdce.
Ssilvie, Kubík, Domi a Maty 31101
24.12.2010 14:04:16
řvát, tak já kdysi četla, že právě naopak klidně mluvit....hold asi stará škola,..křičet mi příjde divné,...no tak paní je určitě zkušenější.
Budulínci 41574
24.12.2010 14:01:23
Pawllo, tak jsi asi sledovala jiný dokument..matka má na dítě křičet a vykřičet své pocity.. Jestliže mi dítě při afektu ublíží, je to moje chyba, že jsem se k němu špatně "postavila", ale řvát na něj..To mě bolí, to mi dělat nebudeš... je úplně k ničemu, když mi dítě nerozumí...
Maťa. 21117
24.12.2010 13:56:44
Holky, ale pevné objetí nie je o tom, že sa dítko sklidní OKAMŽITE..ač by sme to radi. Každopádne to ale nie je ani o omezovaní a podobne, jak tu už bolo prezentované.

Proste, kto sa tomu nevenoval a nečítal o tom aspoň viacej, tak to nepochopí.
[<<Předchozích 200] Názory 201210 z 383  [Dalších 173 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.