| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Metoda pevného objetí

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

(?)
[<<Předchozích 260] Názory 261270 z 383  [Dalších 113 >>]
majdaleenka +07+11 54439
2.8.2010 10:41:36
dítě, které nezná své hranice, není ve výhodě a neomezené, ale úzkostné a vyšiluje proto, že nechápe svět kolem, dítě, které má stanoveny jasné hranice, má svůj pevně vymezený svět a je v něm v bezpečí, protože ví, co může čekat
majdaleenka +07+11 54439
2.8.2010 10:40:10
já dobrou, asistovaný chlapeček se uklidnil, na synka (3) je používám, když se vyvzteká tak, že to sám neumí zastavit a je znát, že ho to samotného děsí, nebo když naopak pláče k nezastavení, nicméně ho držím čelem k sobě; ale od toho prvního jsem párkrát dostala pořádnou pecku hlavou na kořen nosu, když jsem na chvíli polevila v pozornosti~t~ tak bacha (ale tomu bylo 6)
Kopřiva Dvoudomá 34182
2.8.2010 10:34:36
Respekt k dítěti jo, respekt k jeho vůli bych teda hájila jen s omezením. Každý nastavování hranic je proti vůli dítěte, a přitom to potřebuje jako sůl ~d~
kotyk 55465
2.8.2010 9:09:13
Pokud nevypadá jako po odchodu z koncentráku, tak se přestaň s jídlem trápit. U nás kolem druhého roku patřil na jídelníček jenom bílý jogurt a Nutrilon. Ten Nutrilon proto, že nic jiného, než mléko nejedl a takhle se do něj nacpaly alespoň nějaké minerály a vitamíny ~;) Panovačná vzteklina je i teď a navíc si dost cení vlastního prostoru, takže metodu pevného objetí bych se ani nepokusila otestovat.

Co tak koukám kolem, děti kolem druhého roku jsou panovačné příšerky obecně. Prostě se konečně naučí, že se s rodičema dá pěkně vymetat, tak to testují. Existuje na to jenom jedna rada ~:(. Vydržet.
Zdenka
  • 
2.8.2010 7:35:20
Moc krásný a výstižný příspěvek, úplně mi projasnil ráno.
Losos + Mikula 109531
2.8.2010 0:52:01
moje sestra coby dítě by něco jako pevné obětí potřebovala. už je tomu ale spoustu let a tehdy nám doporučili šoupnout ji pod ledovou sprchu, což asi nebylo to pravé ořechové... jinak s názorem co je a není "svobodná vůle" naprosto souhlasím
Losos + Mikula 109531
2.8.2010 0:51:52
moje sestra coby dítě by něco jako pevné obětí potřebovala. už je tomu ale spoustu let a tehdy nám doporučili šoupnout ji pod ledovou sprchu, což asi nebylo to pravé ořechové... jinak s názorem co je a není "svobodná vůle" naprosto souhlasím~g~
sojka+07+09 75323
1.8.2010 23:31:44
roxie a k čemu to pak je, když se ti dítě poblinká ? Tomu já se snažím zabránit. Podle mě pokud to do pár minut nezafunguje, tak je nutný to vzdát.
Estel (2 děti) 46391
1.8.2010 23:13:08
Zkoušela jsem pevné objetí se synem, když měl záchvaty vzteku a zdálo se mi, že ho to úplně pohlcuje a nedokáže z toho sám vybřednout. Pomáhalo mu to. Naposledy jsem ho držela, když mu byly skoro čtyři roky, po sérii vzteklých výbuchů, řvaní, sebedestrukce, útoků na mladší sestru a pokusů o ničení věcí v jeho nejbližším okolí. Bylo strašný ho v takovým amoku vidět a měla jsem pocit, že jako rodič jsem tu od toho, abych mu pomohla najít cestu z té hrůzy ven. Držela jsem ho v náručí asi půl hodiny, mezitím mě přešel můj vlastní vztek na něj, ke konci jsem ho držela už jen pevně a klidně, své milované dítě. Pořád se bránil a najednou v jedné vteřině se naprosto uvolnil, blaženě se usmál a přitulil se ke mě. Láska byla zpátky. Pak plakal, protože mu bylo líto, co všechno ve vzteku udělal a udělat nechtěl.

Mám respekt k svobodné vůli dítěte, ale snažím se vidět a vnímat, co je "skutečná" vůle a skutečná potřeba dítěte. Když je dítě v zajetí vlastní nezvladatelné agrese nebo panovačnosti, myslím, že je iluze a slepota dívat se na to jako na projev "svobodné" vůle. Protože to svobodná vůle není.

A také mi přijde, že u malých dětí stojí potřeba jistoty a jasných hranic nad potřebou projevovat bez omezení svou "vůli". Láska a bezpodmínečné přijetí je základ, ale pak také to jasné "ano" a "ne", které tvoří srozumitelný řád dětského světa a na které se dítě může spolehnout.

Hilly. 103234
1.8.2010 22:42:13
Mellie, taky to tak cítím
[<<Předchozích 260] Názory 261270 z 383  [Dalších 113 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.