Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.
Žžena | 83005 |
13.3.2024 11:31:25
Rodinová,
já si třeba vůbec nemyslím, že befel od státu je jediná cesta k nastolení rovných podmínek. Stát nastavuje nějaké mantinely, ale i v jejich prostoru se lze chovat různými způsoby. I když nějaké kroky ze strany státu jsou asi jasné, třeba ten společný výpočet důchodu manželů, jsou to v podstatě jednotlivosti. Ale ty změny, co by přinesly velký rozdíl, jsou potřeba i zezdola. A třeba můžem začít tím, že když se nad kombinací mateřství a profese začne nějaká žena nahlas (byť třeba ne úplně obratně) zamýšlet, neutřem ji automaticky s "když se nechceš obětovat, je lepší, když nebudeš mít děti vůbec" nebo "mně vyhovuje být víc s dětma, tak je to podle přírody" či "já jsem si to doma zařídila, tak může každá". Celý ten tón diskuse ukazuje, kde máme všichni (všechny) rezervy. |
Čumča. | 160024 |
13.3.2024 10:05:41
Cimbur, Velšice, Sovice, za sebe musím uznat, že máte pravdu....
|
Alena | 129302 |
13.3.2024 9:58:06
je pravda, že překročili i jiní, a o víc?" sledovali jsme, prekrocili (treba pekova), ale podle nas ne o tolik, aby se pres kour dostali k pokynu rezisera .
|
*Hany | 30864 |
13.3.2024 9:24:20
"Co přesně řeší dotyčná režisérka nevím, ale třeba ženy ve vědě by uvítaly, kdyby se na ně myslelo - třeba hlídání dětí při konferencích, jesle / školky, možnost zpomalovat některé granty atd... Jiná povolání mají další specifika. Žena s dětmi při své práci běžné řeší spoustu věcí, které muž s dětmi neřeší vůbec nebo jen částečně, když je k tomu sám aktivně ochoten, případně manželkou vysloveně dotlačen. Pak se dozvíme, že ženy kariérně zaostávají, mají nižší platy."
A právě o to jde. Že nikdo neví, co chtěla říct, protože mluvila jen o sobě. Co se týká přesažení limitu, možná je to v hlavních kategoriích povolené. Těm dalším provinilcům taky kouřil stolek? Já jsem neviděla vše. |
Rodinová | 140078 |
13.3.2024 9:11:24
Zzeno, jak si konkretne predstavujes nastoleni objektivnich podminek pro zeny statem?
Pro upresneni, ja s tebou vicemene souhlasim, ze na dohodu dvou lidi se neda spolehat ve vsech pripadech, jen me zajima, jakou mas konkretni predstavu. |
aky | 102722 |
13.3.2024 8:52:04
.... klidně i říct něco v tom, smyslu, že ta podpora žen - matek, je tu slabá a že doufá, že nejen kolegové filmaři se polepší...
Presne tak. Pochvalit sa, ze to zvladli aj s tehotnymi kolegynami, upozornit na problem a hrdo odkracat. Namiesto toho nekonecne fnuk. |
Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 | 39806 |
13.3.2024 8:48:24
sovice, viděla jsem jen ten její projev, jestli překročil i někdo jiný, to nevím, každopádně už ten kouřící stolek je jasným okamžikem to ukončit...
toho času tam bylo opravdu málo na takové téma a proto nechápu, proč se rozhodla něco číst z mobilu... prostě celé věci uškodila a úplně zbytečně... navíc nebylo moc srozumitelné, jestli mluví o sobě nebo o autorce toho výlevu, nedávalo to moc smysl... kdyby se zaměřila na to, jak se na tvorbě toho filmu se podílely ženy, a jaký to mělo přínos, dávalo by to smysl... klidně i říct něco v tom, smyslu, že ta podpora žen - matek, je tu slabá a že doufá, že nejen kolegové filmaři se polepší... vždyť přece po lvech je pak celá série rozhovorů s oceněnými, tak tam pak má prostor šířit své myšlenky, udělat si při projevu jen nějaký náznak, kam by se ráda ubírala... takhle už se každý rozhovor bude zase jen stáčet k tomu utnutí projevu, obsah myšlenky zase zůstane v pozadí... |
aky | 102722 |
13.3.2024 8:47:54
...Sleduju, byla trapná, nechápu o co jí šlo.
Ja som to pochopila tak, ze 38-rocna studentka Darja ma stare vajecniky a je to nasa vina. |
sovice | 18997 |
13.3.2024 8:29:20
Rose, nevím, jak to vypíchla; tys to sledovala, je pravda, že překročili i jiní, a o víc?
Myslím, že v mnoha profesích je dítě totálním přerušením kariéry zbytečně, že to jde dělat jinak, zaměstnavatelé můžou upravovat podmínky na pracovištích, úvazky... A nedělají to, konec konců, šéfů je víc mužů, pro ně to problém není. (V sestřině práci si takto muž šéf usmyslel, že žádné home office, žádané často kvůli nemoci dítěte... Sestra chtěla na pár měsíců jednou týdně, kvůli péči o seniorku v rodině, aby se se mnou mohla pravidelně prohodit na místě péče... Nešlo to, ačkoliv její práce je snadno ověřitelná...) |
Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 | 39806 |
13.3.2024 8:18:04
sovice, ale tohle je přece úplně o něčem jiném, než dělená mateřská, o které chtěla mluvit Darja... společné sociální pojištění, společný důchod, to jsou věci, kde bychom měli tlačit na legislativu...
a to je právě ten důvod, proč mi to vystoupení na lvech tak vadí, udělala z naprosto reálného problému drama nějaké hysterky... ona vypíchla tu nejméně rozumnou a podstatnou část celého problému - první tři roky života dítěte... a ještě úplně blbým způsobem... |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.