| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : srpen 1999

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

(?)
[<<Předchozích 150] Názory 151160 z 453  [Dalších 293 >>]
Ferdulka 10415
17.3.2004 6:47:28
Ahojky Jíťo,
je moje hodina:o),tak píšu:o)).
Taky jsme byli s FErdíkem na obrně-v pondělí.A dobrý.Ta boule je asi po tetanu,to je takový prevít,ne??
Stěhovat jako tak jsme ještě nezačali,jen v pondělí sedačku a nové skříně,co jsme koupili,dnes je tam bude F.s kamarádem sestavovat.
NO ty okna tady umýt musím:-((,ona se sem bude stěhovat manželova babička,od které jsme to tu měli půjčené(tedy já měla za to,že nám to s dědou dali,leč verze po smrti dědy je,že půjdčili a teď to chce zpět,i proto se stěhujem-přišlo to včas,jinak jsme si hledali pronájem prosím...)Takže umýt okna a vygruntovat tu budu muset,na malování kašlem,to ať si udělají chlapi tady sami.
Tak já jdu chystat do školky,dnes vedu já.
Jitka, Barča 8/99, Terka 9/02 606
17.3.2004 1:06:22
Ahojky,
tak Ferdulko,jak jde stěhování? :)
Krásně vám vyšlo počasí, co? My už jsme dneska na zahradě zahájili takové ty jarní zábavy - kolo,pískoviště, klouzačka.Bylo to super! Táhla jsem kňučící holky až po 18h domů, byly by ochotné blbnout snad až do tmy :)
Proč budeš muset mít okna v bytě ze kterého odcházíte? Já bych se na to asi vykašlala :)
MMCH,dneska jsme na Bářinu žádost trénovali jízdu na kole bez koleček a ne a ne :) Takže,přestože Baru už skoro rok umí plavat, tak jezdit bez koleček asi jen tak nebude :) Vzpoměla jsem si u toho na jeden návod,který jsem vloni četla tady na Rodině - pustit dítě z kopce,prý je to v té rychlosti nejlepší škola :) Tak mě to tenkrát pobavilo, že si na to vždycky vzpomenu :)

Pavlí,co vy? Jste už fit a mandlička v dohledu?

Terezka je teď očkovaná - obrna a pak ta kombinace do stehýnka. Chuděrka tammápěkně velkou rudou bouli, ale je v pohodě, takže to možná hůř vypadá,než bolí.

Jo a díky za zkušenosti s "r" a "ř" :)

Tak pa pa,jdu už taky chrnět
Ferdulka 10415
15.3.2004 7:54:25
Ahojky holky,
Jani,to jsi mě trochu uklidnila s tím železem,že se moc u vás nedává.Já se ho taky právě bála-Ferdík má zácpu sám o sobě a ještě železo:-(.A bílí jsme oba jak sýry:-).

Jituš,to jsi byla pilná jako včelička.Taky mě čekají okna-tady i v novém bytě.To si štrejchnu:-).Ale elán mi nechybí,to sluníčko dělá svoje!!
To jsi se měla prima,na kafíčku,já se taky už viděla s pár děvčaty z Rodinky a bylo to moc fajn!

Tak užívejte jara a mějte se hezky!!
14.3.2004 22:55:20
Ahojky,
tak opravdu konečně jaro!!!
Jak už jsem někde psala (pokud tady, tak se omlouvám :)), tak letošní zima tady v ML teda vůbec nebyla tuhá, kolikrát bylo v Praze víc sněhu,než tady, ale byla tak nějak víc vleklá a to je děsný!Dneska jsme ven vyrazili už v jarních bundách a botkách, tak snad jsme tím to jaro nezahnali :)

Ferdulko, tak jsem dneska vypucovala okna a vyprala záclony, nemám tuhle činnost teda vůbec ráda, ale okna jsem nešroubovala, tak to šlo rychle, venku teplo, tak jsem si to dokonce docela užila :)
Odpo jsem šla na velmi dlouho ( 2 roky!) domlouvané kafíčko s kamarídkou, která tu taky bydlí a poznaly jsme se tady na Rodince, bylo to nad očekávání moc fajn, tak brzy asi vyrazíme zase!

Tak s tím "r" si taky myslím, že toprostě najednou přijde :) Jen jsem chtěla vědět, jak jste teď na tom,probíraly jsme to naposledy tuším v létě :o) Baru má ve školce tříletá dvojčátka a ty říkají i "ř" a to mě teda vyráží dech. Jsou to ale hadí ocásky, jsou všude a je děs je hlídat. Hlavně je fakt jedna jak druhá, tak mamka říká, že občas je to náročné - myslí si, že našla tu jednu a ona to ta druhá a kde že je ta první, chi chi.

S Terezkou je to přesně jak píšete - je opatrná :) Když na to přestane myslet, tak dělá psí kusy :o) Dneska byla rozdováděná a v pohodě chodila od sedačky ke stolu a k bobíku (vždycky tak metr). Teď už to fakt vypadá, že je tootázka dní :) I když totéž jsem říkala v prosinci, že? :o)))
Ferdulko, to musela být prča - manžel po čtyřech v brázdě :) No Terka nám na zahradě na podzim svištěla po zadečku, v zimě jsem jí to zatrhla a na jaře doufám bude ťapat po svých :) Jaro je za rohem, tak by sebou měla Terka hodit!

Janino, tak letošní velikonoční nabídku chvi koledníkům taky znevšednit. Po úspěchu perníčkůna Vánoce chci upéct perníková vajíčka a nazdobit je. Těsto už pár dní odpočívá v lednici.

tak pa pa
Janina&2 6551
14.3.2004 18:03:19
ahoj holky,
na teplomeru ted v sest je uz sice jen kousek nad 15°C, ale bylo pres den kolem dvaceti a kdyz mi na teplomer odpoledne svitilo slunicko, tak se to vysplhalo na 31,6°C .... no a ja byla zalezla doma, prala pradlo, udelala tydenni uklid, koukala na tv,cetla knizku a taky mramorovala velikonocni vajicka ... ale az pred chvilkou jsem pozavirala okna, ktera byla od obeda otevrena.
Marcel byl tyden u babicky (cekam, ze se kazdou chvili vrati), sice uz mohl chodit do skolky, protoze nestovice uz nebyli nakazlive, ale nevidel babicku mesic a ta byl zrekreovana z Mallorky, tak jsem ho tam uz minuly patek rovnou od doktorky odvezla (je to ca. 180km).
Tento tyden musime vyrazit nakoupit nejake lehci obleceni - no to zas budou vydaje :( a taky jarni boty - ty podzimni mu jsou jen tak tak.

Co se tyce zeleza pro Ferdika, tak je ho hodne v telecim mase a merunkach (snad i kompotovanych,ted se cerstve nekoupi).Ale muze to mit rodove - u nas jsem ja kdybych obcas nezaskocila do solarka bila jak stena a Marcel to ma taky, coz je taky znak pro nedostatek zeleza (ja mela ty problemy hlavne po porodu). Drivejsi doktor se ptal, zda jsem nenamalovana taky tak bleda jak Marcel a jestli on vsechno ji. Ji vse, bilej je po mne, takze mu ani zadnou krev nebrali. To zelezo ma tolik vedlejsich ucinku, ze kdyz to neni nezbytne nutne, tak ho tady nedavaji. No a ja ho prave kvuli te zacpe v tehotenstvi temer nebrala.

Mejte se krasne a hodne slunicka!
Pavlína, Vojta 8/99,Vítek 6/02 10284
13.3.2004 17:43:01
Vojtík ještě r a ř neumí. Ten jeho jakoby plný nos - kvůli té mandli, mluvení taky moc nepřidá :( Tak čekám, jak se mluvení upraví po jejím odstranění a kdyžtak půjdem na logopedii. Já už chtěla loni, v necelých 4 letech, ale řekli mi, že se r a ř nechává až na předškolní rok.
Od kamarádky kluk je o půl roku starší a začal tyhle hlásky říkat sám, mluví krásně.
Třeba budem mít taky takové štěstí... :)

Jitu - určitě je Ter jen moc opatrná, je vidět, že když se jakoby "zapomene", viz ta návštěva, tak to JDE :)) Vojtík byl taky děsně opatrný, ten ještě ve 2 letech chtěl ruku přes vyšší obrubník nebo schůdek, Víťa už se nějaký ten týden pustí do schodů i ze schodů sám bez držení, já šílím...!!
Ferdulka 10415
13.3.2004 7:13:19
Ahojky nočňátko:o)!
Můj manžel začal chodit v těch 18 měsících,do té doby lezl.Lezl i venku na chalupě přes pole,byla to prý psina.A je teď vcelku normální:o))!Nevěš hlavu,třeba je opravdu Terinka jen opatrná...Maruška se vodila za ruce od 9 do 14 měsíců-taky byla hysterická,když jsem jí nechtěla ruku dát-prostě nešla.Pak se to zlomilo.
A s váhou-Ferdík má teď v skoro 2 letech 10,9 kg a nepřibere a nepřibere.Jenže mu zjistili i anemii:-((.Dostal železo,ale dr.na homeopatii,kam jsme se uchýlili kvůli zácpě řekl železo nebrat,že se nevstřebává kvůli té zácpě.Tak řešíme-úspěšně-zácpu a snad to bude o.k.,za 2 měs.jdeme na kontrolu.chudý jídelníček taky podle mě nemá.
R říká Maruška od loňského léta,ř ještě neumí.Ale jinak mluví jak kniha.Zato Ferdík...Je to chlap,tak mu to trvá déle,ale i to už se lepší:o).
A pracovní víkendík bude,pravda,pravda.Včera jsme koupili záclony,hezké a za dobrou cenu.
Pavlí,moc vám držím palečky,ať už se vyndání mandličky koná a máte klid,ono to čekání a odkládání taky psychice nepřidá,viď:o(.Ale je to fakt výkon,který je raz dva hotový,viděla jsem to jako žákyňka.
12.3.2004 23:53:19
Moje hodinka nastala, tak jsem tu :o)))

Pavlí, to teda držím všechny palce,aby na Vojtíka opravdu něco nevlezlo! Už se nám to jaro opravdu začíná probouzet, tak doufám, že i všechny choroby půjdou do háje!
Držte se a buďte fit, abyste mohli tu zrádnou mandli zničit!

Terezka opravdu hezky povídá,ve srovnání s Barunkou teda mnohem líp :) Barunka začala včera říkat "r", sice ve slově,kde "r" vůbec není, ale aspoň snad přišlana ten fígl,co musí s tím jazykem dělat :) Co Vy? Vím, že jsme to tu už rozebíraly, ale nevím,jek je to dlouho, tak se ptám - co dětičky a "r" a "ř"?
Terka opravdu sama ještě neťape, přiznám se, že teď už mě to ani netrápí. Jen mi štve okolí a jeho věčné dotazy,jakojestli je to normální a jestli je Terezka zdravá a v pořádku. Já vím, 99% stejně starých dětí už dávno ťape po svých,ale Terezka mě přesvedčila, že nožičky má v pořádku, tak jí nechci nutit. O minulém víkendu se nám na návštěvě postavila uprostřed obýváku a šla :), udělala pár kroků, zjistila, že se nedrží žádného prstu, tak si zase sedla. Všechno to má nějak zpomalené a přehozené tím, že vůbec nelezla. Dokáže jít i za ruku s Barunkou, ta by jí přece neudržela :) Takže si myslím, že prostě potřebuje jen ten pocit jistoty a doufám, že ho brzy překoná :o) Terezka je prostě hodn+ opatrná, říkám si, že se v životě ještě naběhá, ale jasně,už bych si moc přála, aby běžela :o)

Tak krásný víkend a hlavně zdravíčko!
Pavlína, Vojta 8/99,Vítek 6/02 10284
12.3.2004 22:42:47
Ahoj holky,
Jitu, tak Ter chodí za ruku, sama ještě ne-e? Ale to už takhle chodí docela dlouho, ne? jestli se nepletu... a třeba si na to tak zvykla, že se jí nechce pouštět, ne?
Je šikulka, když tak pěkně povídá :) aby "nevyzradila" nějaké vaše rodinné tajemství :o) to je sranda, jak ti mrňousci všechno chápou a na všechno hned reagují.
10 kg - aspoň nemáš takovou zátěž na záda, když ji chováš.
Víťa teď má 12 kg určitě, musím ho zvážit, a včera, když jsem jela s golfáčem do města busem, tak jsem teda prosila lidi o pomoc, jinak by to moje záda určitě odnesly :(

Holky, mě snad trefí.... ale na Vojtíka zas něco LEZE!!!! :(((
Po týdnu ve školce! Bolí ho v krku, večer měl skoro 38 :(
Ať už má tu mandli venku, jinak těm nemocem snad nebude konec...
kdyby mu to aspoň pomohlo...?

Jinak všem přeju krásný, jarní?, víkend (Ferdi, tobě asi pracovní, že?
Ferdi, naše fotky jsou na rodina.cz/bendovi, povolím přítele :)

Ferdulka 10415
12.3.2004 17:28:14
TAk já jsem spíš to ranní ptáče:o)).
S těmi okny to máš pravdu,ale jsou právě plastová,tak to půjde dobře,akorát při mé výšce-158 cm se něco našplhám.
Tady máme taky stará šroubovací,ale zato jen 3 a malé v koupelně a na WC,to se dá snést:o).
Díky za přání,už tenhle víkend bude poněkud náročnější,ale to hlavní teprv vypukne asi ten příští...
[<<Předchozích 150] Názory 151160 z 453  [Dalších 293 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.