Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.
Janina&2 | 6551 |
6.4.2004 20:13:05
vcera mne prepadla chut na tiramisu a nemela jsem doma mascarpone, tak jsem carovala z bileho jogurtu - pochutnala jsem si a tak vam napisu muj rychly receptik:
100ml silne kavy (udelat z rozpustne) 3 PL amaretto (ja pouzila aroma na peceni "horke mandle") 150g dlouhych piskotu 3 zloutky 80g cukru citronova kura (ja davam susenou) 1 vanilkovy cukr 200g slehacky 500g mascarpone (ja vcera nahradila jen 250g bileho jogurtu,vic jsem nemela) kakao na posypani 1. kafe smichat s likerem, polovinou piskotu namocenych v kafi vylozit formu 2. zloutky,cukr,citr.kuru vyslehat do peny, uslehat slehacku a oboje smichat s mascarpone. 3. polovinu kremu dat na piskoty 4. polozit dalsi vrstvu v kafi namocenych piskotu 5. druhou pulku kremu na to 6. posypat kakaem 7. nechat 3 hodiny v chladu mela jsem cerstve jahody, tak jsem je nakrajela do kremu a v jednu v noci jsem stala s lzickou v ruce u lednice a uzirala :)) |
Pavlína, Vojta 8/99,Vítek 6/02 | 10284 |
31.3.2004 22:18:35
Ahoj všem,
Ferdi, tak přeju šťastné "dostěhování" a ať se vám dobře bydlí :) Ferdíkovi přejeme dodatečně všechno nejlepší k 2. narozeninkám!! Vítek měl zrovna před týdnem dva dny horečky, ale vyklubalo se z toho naštěstí jen nachlazení, rýmu má pořád - snad už to vrcholí. Teď 2 noci příšerně spal, hrozně se budil a křičel, a právě tyto dva večery jsem chtěla přejít na novinku v uspávání - přečtu pohádku a jdu pryč, hlasitě protestuje, řve, chodím tam co 5-10 min utírat nos, položit ho, domluvit, že má spát, usnul po 30-40 min protestů. Tak právě nevím, jestli to noční buzení nemá jako trauma z tohodle samostatného uspávání. Dnes spal po té noci až do 10.45hod!! Pak si schrupnul mezi 4. a 5. odpol, takže dnes úplně posunutý režim :( Teď večer jsem ho teda řvát nenechala :( četla jsem si tam a on u toho usnul, ale stoupal pořád, vyhazoval medvídka, pak ho zase chtěl... smrkat... stáhnout rukáv... přikrývala jsem ho snad 20x... už mě to teda ubíjí :( Vojtík má termín na mandli na 20.4., teď v Po se tam jdem ukázat na kontrolu. Do školky zatím chodí, vyzvedávám ho až odpoledne. Je tam spokojený, teď malují vajíčka. Ale jsou s ním boje na pískovišti, když se sejde víc dětí. On si tam něco buduje, tunely a tak.. a mrňousové mu to nechtěně, jak jinak?, boří a on se strašně vzteká a nadává... Snažím se mu domlouvat, ale myslím, že mě v tom zápalu vzteku ani nevnímá :( Janino, to máte teda bezva vyhlídky na moře :o)) My až v červnu do Chorvatska. Ale ta cesta autem bude zas hrozná... snad za rok už se odvážíme s klukama někam letět. Vojtík teda jednu cestu letadlem absolvoval, v necelých 2 lëtech, ale to byl sám, tak to pro nás bylo jednodušší :) Dva špunti, to už chce hodně pevné nervíky... |
Mája |
• |
31.3.2004 21:53:48
Milé maminky,
ráda bych vás pozvala na pobyt spojený s Dnem dětí: 28.5.-2.6.2004 - Krkonoše (penzion Permoník), pobyt určený dětem všech věkových kategorií, od miminek po školáky. Pro nejmenší bude zajištěno hlídání, pro větší děti pak výtvarný program (korálkování, kirigami), soutěže, cvičení rodičů a dětí, výlet za Krakonošem... A ani rodiče se nebudou nudit (cvičení, kosmetika, masáže, výtvarná dilna...) :-) Více informací najdete tady. Těší se na vás Mája |
Janina&2 | 6551 |
31.3.2004 19:29:31
cauky holky,
ted jsem zrovna podle mailu zjistila, ze jsem uz 11 dni ani nekoukla doma na pc. ale bud vyuzivate toho, ze bylo a ted uz zase je hezky a nebo jina prace (to asi hlavne stehovani u Ferdulek,co??) Sedim ted u pc, za mnou doprala pracka a Marcel je na piskovisti ve dvore, takze jedno oko mam prilepene na okne (mame fakt dobre pocitacove misto, zvladam internet i hlidani Marcela-hihi) V praci jsem zahlcena praci - hlavne mne zatezuje vstup CR do EU, protoze porad musim neco vyhledavat, jak to bude ohledne dovozu a vyvozu z celniho skladu - nase celnice rika neco jineho nez ceska a tak se ty dve verze pomoci vseobecnych informaci jeste snazime zkloubit dohromady (ponejvice ja, protoze si dokazu precist jak to ceske tak nemecke). Marcel ma po tech nestovicich jeste jizvicky, ale pomalu se mu zmensuji. Jinak jsme vsichni fit. Doufam, ze neprijde zadna nemoc, jelikoz se chystam jet k mamce (minule ty nestovice zacaly den pred odjezdem), ale jen na 4 dny pres velikonoce. Koncem dubna bychom chteli nekam k mori (Egypt nebo Tunis, jelikoz tam se da koupat) a kdyz to nevyjde, tak zacatkem kvetna pojedu s Marcelem na tyden k mamce na Vysocinu. Loucim se, jdu zavolat Marcela, at jde domu a namocim ho do vany (hral si tak,ze cepici si plnil piskem a pak ji zas nasadil zas na hlavu, ale nastesti pisek predem vysypal....jo,jo, deti). Mejte se krasne a jelikoz nevim, kdy se zas objevim, tak uz dopredu uplne vsem : vesele velikonoce!!! a hodne slunecneho pocasicka. |
Ferdulka | 10415 |
31.3.2004 10:40:26
Ahojky Jíťo:o))!
No nebydlíme,pomalu se přesouváme:o).Tenhle víkend to chcem dotáhnout.Ale už jsme v novém slavili synovy narozeniny-druhé-teď v neděli. Fotky jsou v albíku. Tady už teď bydlíme hůř než tam,už je to tu provizorium. Dnes nese manžel přihlášku do školky tam a snad se zeptá,jestli by tam neměli místo už teď na dochození do června,uvidíme. Jinak teď Mája už 14 dní nechodí do školky,mají tam neštovice a tchýně je ještě neměla a vzhledem k tomu,že potřebujem kvůli stěhování tu a tam hlídat,nemůžem si je teď přitáhnout,že...Takže mám obě dětičky doma a občas je to o nervy... Pavlí,taky jsem zvědavá,jak se vám daří!!! |
Jitka, Barča 8/99, Terka 9/02 | 606 |
31.3.2004 8:49:55
Ahojky holky,
tak jsem byla 10 dní bez počítače a na net jsem mohla lézt jen z cizího. Sice jsem sem nakukovala, ale neměla čas přispívat. Snad už to teď bude lepší :) Ferdulko, už bydlíte? Pavlí, co mandle, už je termín? |
Ferdulka | 10415 |
22.3.2004 6:52:29
Ahojky holky,
tak já mám Marušku tenhle týden doma,sestra její kamarádky má neštovice,tak tenhle týden bude už infekční ta kamarádka a moc se nám teď neštovice do stěhování tedy nehodí...Navíc tchýně je ještě neměla a ani by tudíž nemohla hlídat,tak to nebudem pokoušet. I když zatím jsme hlídání moc nepotřebovali,děti jezdily statečně s námi po všech obchodech s nábytkem a pro kutily i byly v bytě při pracích.Prostě je máme pořád sebou:o). Včera jsme nakoupili skřínky do kuchyně,lustry do obýváku,manžel sestavoval ty skřínky,já myla okna,visí záclony v obýváku,obrázky na okně u dětí malované těmi barvami na sklo:o).Prostě pracovní víkend máme za sebou,ale chceme tam oslavit Ferdíkovy narozky o víkendu teď,tak máme co dělat.Ještě musím domýt 2 okna a nastěhovat a sestait nějaký nábytek ještě.A upéct v týdnu dort.Jo,nudit se asi nebudem:o). Tak přeju všem hezký týden! |
Janina&2 | 6551 |
18.3.2004 23:34:26
Ferdulko,
s tim zelezem se tady nedelaji zadny kontroly krve atd. Mam malou sestrenici, ktera je jen o 13mesicu starsi nez Marcel a ji prave taky nasli nedostatek zeleza jako malinke. dostala kapky a kdyz si rodicove doma precetli,co to ma za vedlejsi ucinky, tak to svorne hodili do kose a nasli si, jake potraviny obsahuji hodne zeleza. To davali casteji a na dalsi kontrole bylo najednou zelezo ok. Zajimave, ze doktori neustale cpou nejake prasky,ale aby zkusili neco jineho nebo aspon doporucili a udelali po mesici kontrolu, to nejak nefunguje. Mam spoluzacku ze skoly, ktera byla s holcckou v nemocnici na procistovani, jelikoz trpela zacpou a proste nic neslo ven. po druhe kdy s tim zas byla u doktorky, narazila v cekarne na maminku, ktera ji poradila, at dava mleko do vyvarene vody z ryze ci vlocek (nevim co, jedno je proti zacpe,druhe proti prujmu). kdyz to v ordinaci rika doktorce, tak ta povida, no to muzete taky zkusit (ale predem to neporadila). No a spoluzacka to zkusila a mala od te doby v pohode. Kolikrat si rikam, ze bychom se prvne meli zeptat nejakych nasich babicek ci starych zdravotnich sester nez se jde k doktorovi. Marcelovi te hned pri nestovicich zas objevil neurodermitis.ma to jen obcas a vzdy na to existuje duvod.tentokrat to podle mne byla ta byla vodicka na nestovice. tak dostal mast ten tyden co byl u babicky. no doktorka ji napsala,ale hned upozornila, ze ji vicekrat predepisovat nemuze, protoze to pojistovna nehradi. az bude vse v poradku,tak mame dal kupovat vazelinu a mazat. pristi masticka uz pujde z moji kapsy :( a zrovna tak je to tu s prostredkama proti alergiim na pyl atd. vsechno i detem se musi kupovat :(( Pavli, ja vubec nevim, kolik Marcel prave meri. O vikendu ho premerim a napisu :) Mejte se zatim hezky a nestonejte. PS: tady bylo jeste vecer v 7hodin 21°C. super, ale od zitrka ma byt chladneji a prehanky az dest :((( |
17.3.2004 22:11:38
omlouvám se - taková hrubka! - sedělY :)
|
17.3.2004 22:09:46
Ahoj holky,
tak dnes jsme maminy seděli na pískovišti v krátkých rukávech, to je teda síla!! :))) ale příští týden se má ochlazovat - Jitu, Jani - hlašte nám to ze západu včas! :)) My v Brně ještě v neděli mrzli, až v pondělí odpol. se začalo oteplovat. Vojtík už byl dneska ve školce, asi tam odpol. i zdřímnul - nějak si nemohl vzpomenout, jestli usnul, ale teď večer mu to nějak dlouho trvalo. Chtěl dnes jezdit na kole, na podzim už to teda zvládl bez koleček, ale na malém kole, kde se nohou dotkne země, ale na větším, myslím 16", mu to teda dneska nešlo, musí se naučit ovládat zadní brzdu, aby uměl bezpečně zastavit. Tak aspoň drandil na koloběžce. Vítek, ten chce brát ven motorku, ale jede kousek a stojí a nic, já na něho pořád čekám, on na něco kouká a pak mi motorku donese, tak ji vezu na kočáru :( ale s sebou ji mít musíme, jinak by byl řev! Janino, já jsem o víkendu s radostí zjistila, že Vojtíkovi jarní oblečení ani boty kupovat nemusíme, ještě mu jsou ty podzimní věci, tak jsem v klidu. Jen botasky musíme koupit, aby měl aspoň dvoje boty. Kolik Marcel měří? Vojtík má 114 cm. |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.