| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : srpen 1999

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

(?)
[<<Předchozích 70] Názory 7180 z 453  [Dalších 373 >>]
Ferdulka 10415
6.2.2005 15:21:25
A zápisy máme v druhé půlce března.Stejně to děsně uteklo:-(.
Ferdulka 10415
6.2.2005 15:20:47
S jídlem s Ferdíkem žádný problém=zřejmě odměna za nejedlíka Marušku:o)).Jí téměř vše-nemá rád luštěniny třeba,zelí,špenát nesní...Nají se sám.
Čůrat chodí sám na WC,ale nepodrží si pindíka-má tam schůdek,na který si stoupne,prohne se dopředu a čůrá:o)).Na nočník nechodí moc rád,zřejmě kvůli našim pověstným trablům s kakáním:-/.
Do školky půjde taky do stejné,co chodí Mája,jsme s manžou domluvení,že od září bude zapsaný naplno(hold oželím půl roku mateřskou),do práce půjdu po Novém roce a aspoň si bude mít čas v klídku zvykat.Oni totiž neberou na 5 dní v měsíci,to mají plno,tak bohužel takto.Ale nějak to zvládnem.
Jo a utírat po kakání ho taky nenechávám,myslím,že i v té školce těm tří-čtyřletým pomáhají.
Pavlína, Vojta 8/99,Vítek 6/02 10284
6.2.2005 9:19:57
Ferdi, zápis nás čeká taky - asi březen/duben, školku už naštěstí hledat nemusím, půjde do stejné, co chodí teď Vojtík, jsme tam celkem spokojení :)

Zrovna dneska ráno si Vítek sám oblíkal punčocháče - přišel za mnou a říká, že má "dlouhý nohy, jak lyže" :) snažil se, ale jsou těsnější, tak mu šly špatně natáhnout.
Ale kompletně oblíct se ještě neumí - spíš to na něho nahážu já sama, budu ho muset víc zapojovat, to je moje pohodlnost, ať je všechno rychle. Ale už to budem fakt muset začít cíleně trénovat. I to wc, zatím nejradší chodí na hrnec a utřít se po kakání - to ho taky ještě nenechávám, co vy?
I s jídlem nic moc - když je hodně hladový nebo prostě má náladu se krmit, nají se dobře, ale většinou hlásí, že mu to nechutná - už dopředu :( tak to pak přijde na řadu knížka a jíme u obrázků, děs :( abych do něho vůbec něco dostala, od malička není moc dobrý jedlík - i u příkrmů hned rozhazoval rukama proti lžičce, ale postavou na to rozhodně nevypadá.

Ferdulka 10415
5.2.2005 17:16:57
Pavlí,
barvy základní celkem Ferdík určuje,plete se mu modrá a zelená,první uměl žlutou a bílou:o).
Písmena nepoznává,ale zase naopak čísla-nulu,osmičku,trojku,aspoň něco:o).
Když chce,sám si oblékne tepláky,tričko,slipy,svetr,nejdou mu boty a punčocháče.Ale když nechce,neumí nic,že...
Jinak v březnu-na konci- jdeme na tříletou prohlídku a taky k zápisu do školky.
4.2.2005 20:46:35
Tak s těmi m2 jsem se trochu sekla, máme jen kolem 70 m2 :( s 90 by nám bylo hej :)
4.2.2005 19:48:25
jéééé :))
ahojte, pár dní jsem nenakoukla, a dokonce Jitu s Janinou se tu objevily, bezva :)

Holky předškolačky máte šikulky, ale Vojtík se taky nedá zahanbit :)
Slova, čísla... teď mu moc nejde do hlavy, proč se některá písmenka ve slovech vyslovují jinak, než se píší - včela, když... :)
My zápis neměli tak pestrý, protože oficiální zápis jsme zmeškali kvůli horám, tak jsme si domlouvali náhradní termín, ale předtím jsme ještě byli v jiné škole na dni otevř. dveří, tam proběhla i ukázková hodina, děti plnily různé úkoly, to se mu líbilo. U nás na sídlišti proběhne během pár let optimalizace škol, takže 1 škola je nejistá, tam jsme právě byli na té ukázkové hodině, ale radši jsem ho zapsala na jinou.

A co vaši mladší lumpíci? Jak jste na tom s barvičkama?? My bídně, Víťa nepozná ani ty základní i přesto, že to s ním melem při každé příležitosti pořád dokola, sem tam pozná žlutou, bílou, černou... ale jemu to spíš je úplně fuk :( Oni to sice zkouší až při 5leté prohlídce, ale po tom druhém roce už tohle Vojtík zvládal.
Tuhle jsme míjeli krásnou velkou červenou dodávku - Víťa začal, že je oranžová... žlutá... skončil u modré :(
Jeho už spíš zajímají písmenka!! Měli jsme knížku Říkadla, tak mi hned ukazoval, že TOHLE je í, a tahle dvě A,A jsou STEJNÁ, písmenka měly i různé barvy, ale na to už mi řekl, že neví :((
Před chvíli se kolem mě motal a viděl na monitoru nápis Rodina a povídá- támhle je i s kolečkem to spadlý :)

Janino, taky mě zajímá ta hudebka :) Vojtík chodí na flétnu, pokud ho to bude bavit dál, nechám to na něm, jak se rozhodne, mně by se líbil klavír, ale do paneláku to asi nehrozí, kvůli sousedům, ty máme dost děsný :( možná kytara, nevím...

hmmm, 120 m2, to teda závidím :) my sice máme 4+1, jenže v paneláku je to bídných asi 90 m2 :(

Ferdulka 10415
4.2.2005 8:17:56
Jo a ještě něco.V té škole,co půjdem,je zvyk,že učitelka má 1.-3.třídu a pak na 4.-5. dostanou jinou.Je to prý trénink na druhý stupeň,aby si děti zvykaly postupně na změny.Tak jestli to bude tak,bude mít Ferdík tu samou paní učitelku,co Maruška:-)),protože půjde za ty 3 roky.
Ferdulka 10415
4.2.2005 8:15:53
Ahojky!
Děkujeme Jani za gratulace!
A také držíme s bytečkem palce.

Se školou je to u nás podobné,taky stále slyším-jak vypadá K,co je co za složité číslo,atd.atd.Je dobře,že jsou holčiny zvídavé.
Na kroužky chodí Maruška tenhle rok při školce,má angličtinu dopoledne dvakrát týdně,jednou týdně keramiku po obědě,dvakrát za měsíc má výtvarku po obědě a každý týden jednou dopoledne tanečky.Takže má školku pestrou a vyhovuje jí to,teď jsme kroužky hlásili na další pololetí a nechtěla rušit ani jeden,takže se jí asi líbí.Ovšem v první třídě dáme tak na jeden,myslím,že i tak toho bude mít plné kecky.

Ferdíka mám březnového,myslím,že je to dobře,půjde v 6,5 letech a bude to na kluka tak akorát:-).
Jitka, Barča 8/99, Terka 9/02 606
3.2.2005 21:19:45
Janino, to je přesně ono - nejdřív jsem byla pevně rozhodnutá, že Bára bude ještě rok ve školce, ale postupem času jsem názor začala měnit a měla jsem trochu ty obavy, aby mi to dítě příští rok nedělalo z nudy ve školce kraviny. Už teď má vyloženě školní zájmy. Nemám moc ráda takové ty nabiflované dětičky, které ještě před nástupem do školy učí rodiče číst a psát, ale Bára doslova vyžaduje, abych jí vysvětlovala, jak které slovo vypadá, když jdeme po ulici, tak jí musím správně říct, jak se čte např. 367 číslo na baráku apod.
Jsou s Terezkou 3 roky a 14 dní od sebe, takže tím, že je Terka až zářijová, tak by měla školně spadat až do dalšího ročníku, tudíž 4 roky školy od Báry, jestli bude stejná, jako je teď Bára, tak spíš budu obíhat doktory, aby mi jí schválili o rok dřív do školy. Ale co, tři roky mám čas, teď to rozhodně řešit nepotřebuju ;-)

Janino, moc držím palce, aby se Ti podařila ta operace s bytem! 5+1 o 120 metrech teď vlastně obýváme taky, ale "jen" 4+1 :)
Barunka mi od září chodí do místní LŠU na výtvarný kroužek, nechtěla jsem, aby nástupem do školy měla další nové aktivity, tak jsme začali už tenhle školní rok, proto přesně chápu ten hudební nástroj pro Marcela. Jaký nástroj máte vyhlídnutý?

Tak pa pa
Janina&2 6551
3.2.2005 12:45:11
maminy,

tak gratuluju k uspesnemu zapisu a prijmu deti do skoly. holcicky jsou vzdy sikovnejsi ve skole, tak je fajn, ze je nenechavate zbytecne doma. za rok by se mohlo stat, ze se budou nudit a nedavat pozor.
z toho mam trochu obavy u Marcela i kdyz on dle mistnich pravidel pujde do skoly ve spravnem roce. pokud se do konce prazdnin stihneme prestehovat (to znamena, ze najdeme a zrenovujeme byt, ktery se nam bude libit a bude dostatecne veliky - mel by to byt aspon 5+1 a minimalne 120 qm), tak od zari bychom zacali nejaky hudebni nastroj, aby byl trochu vic zaprahnutej.

tak zatim ...
[<<Předchozích 70] Názory 7180 z 453  [Dalších 373 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.