Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.
Jitka, Barča 8/99, Terka 9/02 | 606 |
2.2.2005 19:00:08
Ahojky, teda tady to jede ;-))) To je super!
Jinak, Ferdulka už ví, ale jsme už taky skoroškoláčci a okopčím Vám sem, co jsem dávala do jiné diskuze. Jo a jsme úspěšně odvedeni :) Baru byla naprosto úžasná, fakt mě moc překvapila, ani mě u toho zápisu nepotřebovala. Seděla jsem tam vedle s jinou učitelkou a vyplňovala lejstra a Baru mezitím mluvila s paní učitelkou, která bude mít prvňáčky (je to paní od nás z ulice, je jen o pár let starší než já a vypadá v pohodě). Baru zazpívala, zarecitovala, sčítala a odčítala prsty na rukou, namalovala celou naší rodinu a prostě oznámila, že do týhle školy chodit bude ;-) Paní učitelka mi řekla, že je sice Baru 27.8., ale že dávat odklad by bylo škoda. Měli jsme i exkurzi po celý škole, moc se nám tam všem líbilo, tak snad jí to nadšení neopustí ;-) Potkali jsme tam sousedu, tak jsem se jevila, co tam dělají, když chtěli jezdit do tý sportovky do města a prý tam minulý týden u zápisu sice byli, ale že odjeli zklamaní, tak budou taky chodit sem do obce :o) Pavlí, tak my jsme docela nesportovní celá rodina :-/ Bydlíme skoro v horách, máme tu zcela nový lyžařský areál, ale na lyže nechodíme :( Zoubky ťuky ťuk, máme v pohodě, dokonce i u Terky se nám ze zoubků vyčistily flíčky o kterých dr. tvrdila že zůstanou, než zoubky vypadnou. Baru má už od června dolní jedničky nové, ale horní zoubky se drží :) |
Ferdulka | 10415 |
2.2.2005 18:26:39
Tak gratuluji ke zdravým zoubkům!My bohužel nějaký ten kazík máme,už opravený,ale u Marušky byl od mala problém čistit-je hrozně dávivá-tak nesnášela pasty a moc to čištění taky pečlivé být nemohlo.Už je to s ní lepší,poslední rok už i tu pastu snese aniž by se nadavovala.
Zápis-nad očekávání pohoda,Mája suverénní.Nejdříve se plnily úkoly cestou ke třídě-5 úkolů-postavit něco z kostek,zavázat mašli,pojmenovat mládě zvířete,najít 4 rozdíly na obrázcích,určit co se jakým příborem jí=polévka lžící a tak.Pak se šlo do třídy,kde se dětí ujali učitelé a s nimi zase plnili úkoly-malovat,pojmenovat čísla,písmena,říct svoji adresu-hrou na pošťáka,nakupovat-např.do košíčku 4 rajčata/plastové ovoce a zelenina/,Mája si s panem učitelem rozuměla,říkala mu tam i anglicky barvy:-)).Nemohl jí nic vytknout,takže v září šupajdíme do školy.Sice tam bude jedna z nejmladších,ale odklad by prý byl ztráta času.Marušce se tam líbilo,prošli jsme si i školu,měli to hezky zorganizované. Máme seznam věcí,co nakoupit,tak bude veselo:-). |
Janina&2 | 6551 |
2.2.2005 12:14:04
ahoj holky,
nam se zoubky zatim nekyvou ani jeden,takze pro me jste tedy exoti ;)), mame je zdrave bez kazu. i ve skolce si je cisteji po obede. zrovna pred 2-3 tydny meli zas cely tyden program o zoubkach. jake jidlo je zdrave, jake ne. ti vetsi byli u zubare, atd. doma pak byla zkontrolovana spiz a lednicka a hned jsem byla poucena, co je dobre a co spatne pro zoubky ;)) pravidelne ted kontroluju, jestli neporostou sestky, abychom je poradne cistili a jakmile vykouknou vic, tak abychom je hned nechali fluorizovat u zubare. Marcel je taky uz poucenej, ze to jsou zoubky, ktery uz mu nevypadnou a proto se o ne musi jeste vice pecovat i kdyz jsou uplne vzadu. minuly tyden jsme byli na 9.prohlidce. dela se v 5-5,5letech a je mistni posledni detskou prohlidkou. dalsi je nekdy ve 12-13letech. Marcel byl pochvalenej, ze spoustu veci co delal je obvykle pro deti v 6,5roku. byla jsem rada, ze to bylo i ohledne fyzicke stranky. ve skolce byla z podzima totiz nejaka doktorka, ktera vysetruje predskolni deti a doporucila nam chodit na cviceni (ja utoho nebyla, dostala jsem jen dopis). to se ale bohuzel kona v dobe, kdy chodime na hudebku. pozdeji jsem ale zjistila, ze to doporucila dosti detem, ale stejne mi to porad vrtalo hlavou, zda to neni potreba. jak nase sestricka rikala, tak proste neni duvod, vyvojove je vepredu a ani to neni dulezite. nejdulezitejsi je, aby byl po roce znatelny vyvoj. je jedno, ze treba deti jsou trochu opozdene za vrstevniky. zase jsem se presvedcila o tom, ze jsme zvolili pediatra, ktery se svym tymem odpovida nasim predstavam a rozumnemu lidskemu rozumu. pred zapisem nas pristi rok ceka jeste ta druha doktorka, pokud se do te doby neprestehujeme. ale neva, uz jsem poucena :) jak dopadl zapis? napiste ... jak to v cr probiha?? porad tak jako kdyz my jsme chodili k zapisu?? |
Ferdulka | 10415 |
1.2.2005 9:53:12
Díky,zažádala jsem si o přítele,Pavlí.
|
Pavlína, Vojta 8/99,Vítek 6/02 | 10284 |
31.1.2005 22:55:00
jo, to znám :)
taky máme kamaráda, ten už teď dokonce bude mít 6, ale zoubky se mu ještě vůbec nekývou :O) na kluky můžeš mrknout TADY> |
Ferdulka | 10415 |
30.1.2005 7:31:34
Pavlí,
tak to jsi mě uklidnila s těmi zuby.Mám totiž kamarádku,co má chlapečka srpen 99 a připadám si jak exot s Maruškou,když jí líčím,který zub jí padá,kýve se,roste stolička,kouká na mě-že je to brzy,protože oni ještě vůbec nic.Takže moc díky!!!:_)))) Se zápisem dám vědět,už teď ve středu jdeme,uf. |
29.1.2005 11:23:32
Vojtíkovi už taky rostou šestky, 2 jsou venku úplně, další 2 částečně.
Tak pak dej vědět, jak se Marušce líbilo u zápisu :) |
Ferdulka | 10415 |
28.1.2005 10:30:34
Ahojky!
Pavlí,my jdem k zápisu až 2.února,to nás ještě čeká:-). Zoubky Máje padají už taky!Má venku 3-dolní jedničky a jednu horní jedničku.Všechny 3 už jí rostou.Navíc jí vzadu nahoře roste nová stolička,no je teď prostě kočka,je vyfocená s těma mezerama v albu,tak kdyžtak jukni:-). Jinak jsme totální rodina nelyžařů...Ale Maruška už letos chtěla do školičky,ale tam,kde jsme byli,žádná nebyla,je to spíš běžkařská oblast.Tak asi příští rok zkusíme děti postavit na lyže:-). |
27.1.2005 22:46:04
ahojahoj :)
Ferdi, zápis máme taky za sebou, hory taky :) tak teď už aby přišlo jaro :) Taky jsem zvědavá na posudek z PPP, pořád jsem spíš pro odklad, tak uvidíme... K těm horám - jste rodina lyžařů? U nás je to teď půl na půl :) já nic, Víťa nic, taťka lyžuje a Vojtík už taky, 2 dny se učil s instruktorem a pak už krásně sjížděl. Loni jsme se na hory nedostali, to myslím, že už by taky byl ochotný se učit, poprvé jsme ho stavěli na lyže ve 2,5 l. ale to v lyžákách vydržel 10 min a už je chtěl sundávat :) Jo a Vojtíkovi už padají mléčné zuby, v červenci a srpnu přišel o dolní jedničky, ty už má narostlé a teď je měsíc bez horní jedničky, je po ní hrozná ďoura a zatím neroste, začal úplně jinak mluvit, nešišlá, ale prostě vyslovuje jinak a druhá už se mu taky kýve, to budě něco - taková mezera??? :o) A taky má první plombičku na dolní čtyřce:( to jsem si myslela, že teda vydržíme delší dobu bez kazu :( Jak jste na tom vy se zoubkama? |
Ferdulka | 10415 |
24.1.2005 16:19:03
Ahojky!
Tak nejdřív mi to ukázalo,že žádné příspěvky nenalazeny a teď takových novinek tady!!!To jsem ráda:-). Vánoce byly fajn,ale uteklo to strašně rychle,my byli poprvé v novém a sami,tak to bylo super!! Se školou-jsem nerozhodnutá.Mám Marušku červnovou,je šikovná,problém žádný co se týče předškolních vědomostí a dovedností.Do školy ovšem jít nechce a to docela tvrdě:-),je docela drobná oproti jiným dětem a navíc máme rozléčeno na imunologii,tak nevím.Uvidíme po zápisu a taky po testech ve školce-přijde tam paní z PPP.O odkladu uvažujeme,ale rozhodnutí nejsme.Školu máme vybranou,budeme dojíždět,tady v místě bydliště nejsou školy dobré.Budem jezdit cca 12 minut busem. Já ještě taky přesně nevím datum mého nástupu do práce,Ferdík půjde k zápisu do školky-což s tím souvisí,no řekněte,nebylo lepší,když ty dětičky byly miminka??Já bych to občas vrátila zpátky:-). Teď jsme byli týden na horách,bylo to prima prodloužení Vánoc:-). Chodím 1-2x týdně vypomáhat do práce,ale v únoru s tím končím. Tak hodně zdraví v novém roce vám všem tady! |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.