| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : srpen 2002

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!
  (?)
[<<Předchozích 30] Názory 3140 z 1746  [Dalších 1706 >>]
Jindra& 3 Kulíšci(02,05,07) 5048
28.3.2006 20:26:10
Ahojky všichni,
pořád bojujeme s nemocemi, teď pro změnu se střevní chřipkou (průjem, zvracení) u obou holek (teď se to snad už uklidňuje - ťuky, ťuk) a Kája čeká na vyndání nosních mandlí. Bude to v úplné narkóze (7.4.) Musíme jí chránit i před obyč rýmou, protože jí jde hned do uší a následuje píchnutí :o(

Minulý týden byl pro mě poměrně náročný, protože jsem se starala o nemocné holky, které měly průjem, zvracely, byly unavený a uplakaný, do toho tu celý týden u nás bydlel manželův táta, který trvale bydlí v USA a jezdí jednou za rok, tak jsem se snažila starat, aby měl hezkou dovču (aspoň přes jídlo :o) - to bylo pro mě celkem těžké, protože je vegetarián a co si budem povídat s masem se vaří jednodušeji; tak jsem se fakt snažila, aby to měl pestré a dobré ;o) a ještě ke všemu jsem měla i já nějaké střevní potíže (prostě krom rohlíku bylo každé jídlo problém - ale zase jsem shodila 2kg ;o)

LYDU, moc díky za nějaké ty kontakty na homeopaty. Ing. Maškovou jsem si i před tím sama našla a její stránky se mi moc líbily, ale nevěděla jsem, jestli se jim dá věřit, tak jsem chtěla nějaké doporučení. Budu se k ní objednávat, snad nás vezme a nebude mít plno. Ještě jednou díky a kdyby něco, tak určitě písnu :o!

Eli už začíná trochu víc chodit. Byla do teď docela lenošná (proti Káje). Hrozně rychle lezla, chodila podél zdi, nebo si něco před sebou něco tlačila (třeba stoličku) a sama udělala tak asi 4 krůčky. No a teď tak poslední dva dny se začíná osamostatňovat, tak uvidíme, co bude dál. Prostě až to přijde, tak to přijde.

Mějte se všichni moc hezky, pa,pa :o))
Ivča
  • 
18.3.2006 14:21:19
hledáme kámoše pro Filípka,jsme pojízdní,tak do 50 km od nás-třeba Č.Lípa,Milovice,kraj Prahy..
Hezké popoledne všem.
Iv.
lydushe + 3 háďata 3538
5.3.2006 21:11:14
Jindro jestli se chceš dozvědět na co vám homeopatie může pomoct, tak to ti klíďo zodpovím. Nebo chodím na homeopatickou diskusi tady na rodině, tam se dá taky sehnat kontakt.
Co jsou ověření homeopaté v Praze (mými známými):
MUDr. Petr Pudil
Kontakt:
Telefon: +420 271913764
telefon pro objednání
+420 296506227
Šustova 1930/2
148 00 Praha - Chodov

Ing. Barbora Mašková
http://www.klasickahomeopatie.cz/
info@klasickahomeopatie.cz
tel. 281 860 611, 603 956 984
- tahle má moc hezký stránky, je tam toho o homeopatii a jejích principech docela hodně.

A pak centrum U tří borovic
http://www.utriborovic.cz/
MUDr. Miriam Kabelková
MUDr. Renata CHmelíková

Ing. Vladimíra Řeháčková
Praha 5, Strakatého 7
777 042 513
257 212 891
vrehackova@volny.cz

My chodíme k homeopatce do Střešovic. Dělá to při práci lékařky a nějak si nejsem jistá, jestli od ní nepůjdu. Je dobrá, její principy léčby a názory jsou mi blízké, není tak "ortodoxní", používá i lékařské metody vyšetřování a diagnóz, ale nemá čas a to je někdy problém v akutních případech.. :o( Jestli máte problémy chronického rázu, tak homeopatie pomoci rozhodně může. Chce to nespěchat a zvyknout si na způsob léčení homeopatií. Je to totiž dost odlišné.. Kdyžtak není problém ještě zavolat nebo napsat. Nebo zavolat třeba přes Skype, na tom jsem často jméno: lydushe. Nebo icq 120828185.
Jindra& 3 Kulíšci(02,05,07) 5048
5.3.2006 15:18:47
Ahoj všem,
tak po všech strastech a starostech jsme "jakž-takž" zdraví. Eli vypadala, že na tom bude hůř. Před týdnem se řešila její hospitalizace v Motole, dělali jí rentgen hlavy a CRP, byli jsme tak téměř cely den, aby se rozhodlo co a jak. Ted po nekolika navstěvach nam v patek řekli, že je uplne zdrava a muze normalne fungovat.
Kaja je taky zdravá, ale má hodně zvětšenou nosní mandli, tak půjde na její odstranění + odsátí tek. z uší. Dělá se to v plné narkóze a mě to děsí. Ale nějak to zvládnem. Podle všeho, ale bude mít chronické potíže.

Lydu, mám na Tebe prosbu. Vím, že jsi příznivkyně homeopatie. Ráda bych někam z holkama začala docházet, ale nevím kam a ráda si nechám poradit. Můžeš mi někoho doporučit? Klíďo mi napiš na mail nebo mi tam pošli číslo tel. a já Ti zavolám, abych se s Tebou domluvila. Ráda bych se dala touto cestou, ale nevím, kudy do ní. Už jsem něco hledala přes internet, ale nevím, jak moc tomu co píšou můžu věřit. Předem moc díky!
Pa, pa :o)
lydushe + 3 háďata 3538
19.2.2006 15:19:45
Jé Jindro to je mi moc líto.
ŽOfka měla taky píchaný obě uši a jelikož měla i hroznou bronchitidu, tak jí nasadili augmentin. Snažila jsem se atb oddálit co nejvíce, ale pak jsme se tomu už nevyhnuli. Jenže ona ty atb blinkala.. Takže se po dohodě s pediatrem a ušařem atb vysadili, ale to ucho jí hnisalo dál a teklo, takže jsme dostali atb jiná. Ovšem bubínek se ještě nezacelil, takže jdeme na kontrolu..
Obecně se u zánětů stř. ucha doporučuje při bolestech namočený vatový tamponek 40% lihem nebo nějakou kořalkou dát dovnitř, pomůže to od bolesti.
Obklady studené při bolesti a zánětu, na zmírnění zánětu. Pokud chceš, aby ucho prasklo, zánět už je takový, že se nic jiného dělat nedá, tak je dobrá rozmačkaná horká brambora, působí jako katalyzátor. Při píchnutí ucha se hodně uleví. Chodíme na ORL na Homolku, tam vždycky nejdříve píchnou, pak se čeká, co se stane a bude dít a potom teprve atb popřípadě. A jen na nezbytně dlouhou dobu - 5 dní...
Kamarádka si při uších pochvaluje toto:
http://www.energycentrum.cz/audiron.php , já to neznám..
Já jsem příznivcem homeopatie, osobně bych v případě opakujících se a komplikujících se zánětů stř. ucha volila homeopatickou konstituční léčbu. Pokud možno dřív než se vyvine v chronické záněty..
Nevím jestli tradiční medicína s tímto něco umí, většinou řeší spíše následky než příčiny. Nevím pomohla-li by nějaká imunologie popř. alergologie, ale na to je Eli ještě malá myslím...
A na soustavné kapání nosních kapek do nosu je to špatné.. tak tu Vincentku a pak už jen odsávat odsávat..
mavaal 15078
18.2.2006 11:51:36
Ahoj holky, tak po delší době semka nakukuju a samé bolístky :-( Jindro, bohužel neporadím, to u nás ještě nebylo.
Nám už rok byl. Malá ještě sama nechodí, ale moc ji k tomu neschází. Jinak od nás žádné novinky. Všechno se pořád točí kolem dětí, však to znáte :o) Holky si spolu hrají, na to jsem se tááák těšila, Vaní má trpělivost s malou, že se kolikrát fakt divím. Je to fajn, že si snad budou rozumět.
No nic, opatrujte svoje zlatíčka a já semka zase zavítám ;-)
Jindra& 3 Kulíšci(02,05,07) 5048
17.2.2006 20:10:10
Ahoj holky,
tak jen hlásím naše skóre.
Kája pravé ucho už píchnuté 2x, ale teď se to zdá dobré (5týdnů je už doma a léčíme), ve středu jdem na kontrolu.
Eliška měla před 3 týdny píchané obě uši, hned druhý den levé ucho píchnuté ještě jednou. Na konci minulého týdne ji zase vyběhly horečky (až na 39°C), tak jsme šli na ušní a prý má uši zahojené. Ještě mě doktorka opravovala, když jsem řekla, že se to hojí, na - už je to ZAHOJENÉ! Od pondělka měla teploty do 38°C a na čtvrtek opět 39°C. Opět jsme šli za doktorem, cestou ji prasklo levé ucho, toho jsem si všimla až u praktického doktora při svlíkání, tak nás opět poslal, jak jinak, na ušní, kde ji levé ucho vyčistili a pravé opět píchli. Dnes ráno ji ušařka viděla a prý je to dobré. Teď Elík spí a teplotu měla opět 37,3. Já už fakt nevím, co mám dělat. Příští týden chceme jet na ušní do Motola (přes protekci). Fakt jsme z toho už na nervy a máme hroznej strach.
Máte s tím někdo prosím nějakou zkušenost? Poraďte! Jak na zánět střední ucha? Podotýkám, že obklady před i za ucho dáváme, rýmu pořádně odsáváme.
Mějte se!
P.S. Tento týden jse měli být s holkama na horách. Manžel měl mít po 3 letech dovču :o( V neděli má Eli narozky, fakt si je užije, kočička naše bolavá!
Jindra& 3 Kulíšci(02,05,07) 5048
29.1.2006 22:14:36
Čauky,
Lydu, to si Šíma fakt "užil". My jsme káply na dost dobrou doktorku, která na Káju dobře zapůsobila. Před tím než jí to píchla, tak jí řekla, že má v uchu broučka a že ho musí vyndat, aby jí tam nezlobil. Pak píchla a bylo po všem. Kája naprosto v pohodě. Jsem na ní strašně pyšná :o)) Jen nás každá návštěva doktorky stojí jednu panenku :o( Snad už to skončí, jen doléčíme sluchovou trubici. Zítra ale už nůžem do školky. Kája se moc těší, protože se jí tam líbí a nemá s tím jediný problém. Nespí tam, ale to ani doma. V tom je problém, jí by nevadilo tam zůstat, dokonce někdy řekne, že tam bude spát, ale pak si uvědomí, že by musela fakt hodinu ležet a to se jí nechce. Ví, že až budu chodit do práce, tak tam bude spát, teď nemusí. A sama mi to říká, až maminko půjdeš do práce, tak já tam budu spinkat a všechno ukážu Elišce :o)
Eliška má další pokroky v chůzi. Tlačí si před sebou kočárek a je spokojená. Dokonce zvládne jít za jednu ruku s tatínkem a za druhou s Kájou a to je zase moc spokojená Kája. Jsou to prostě zlatíčka :o))
Pěkně se vyzdravte, kdo jste zdraví, tak nemaroďte a mějte se fajn!
Pa, pa :o))
lydushe + 3 háďata 3538
28.1.2006 22:34:24
Nazdárek,
Gabčo, tak to jsi dobrá, vláčet se takhle z Kladna do MOtola. Ještě, že máš šátek, ten to hodně usnadní co?
Šimon taky chodí do školky na dopoledne, jenže jak jsme začali chodit až v prosinci, tak se nestihl nějak promořit a teď je to tam samá choroba, takže je pořád nemocný. V prosinci tam byl 5x, v lednu 4x... Jsme takoví fakt absentéři..
Minulý týden jsme se vrátili z hor, Šíma sice kašlal a měl trošku rýmu, do školky jsem ho ale dala a v pátek lehnul.
Jindro podobně jako vy!
V pátek ve 3 ráno jsme jeli na pohotovost v Motole. Bolelo ho ucho, byla tam nějaká blbá doktorka, koukla mu tam, řekla, že to tam má "malinko" a dala mu tam nějakej drén. Že to prý má špinavé a že mu to mají na ORL kam chodíme dočistit... Druhé ucho, že je prý čisté a že vidí, že to tam má v pořádku.. Druhej den ráno resp. ještě ten den, jsme jeli na ORL k nám a tam se skáceli do mdlob, že to "čisté ucho" je tak zanesené, že kluk nemůže ani pořádně slyšet (chodíme každé 3 měsíce na čištění, Šíma s tím má problém...) a to druhé, že je okamžitě na píchání, že ho to prý muselo strašně bolet a divili se, proč mu to nepíchli už v noci.. Ach jo. Šíma hrdina, zvládnul to, akorát mu teď vylítla teplota, tak doufám, že jen z únavy.. Zatím nám žádné léky nedali, nic nekapeme (krom kapek do nosu), nemažeme ani atb naštěstí nedostal... Snad to nebude potřeba..
Ve školce zatím vůbec nespíme, vždycky, když už mi tam Šimon jde bez pláče ráno, tak vzápětí omarodí.. takže si tam ještě ani pořádně nezvykl. Ale zkouším to, že ve školce spí jen FAKT VELKÝ DĚTI a to že on ještě nemůže, protože je malej.. dělám psychickou přípravu.. ;-) na později..
Se Šímou s pícháním jsme měli "premiéru". JE to takový školkový sport řekla bych. Děti si tam předávají ty bakterie a pak se z toho dělaj ty záněty.. chjo. Takže nás čeká tak 14 dní doma.. :o( Ještě, že jsem stihla oběhat doktory a vyřídit potřebné. JE to dycky maraton... Musím všechno možné stihnout, zatímco tam Šimon je a pak můžem v klidu a pohodě marodit.. ;-)
Jinak Žofka začala plavat, snad si nás tam nechají, přihlásili jsme se pozdě na "volné místo" a ono možná volné nebude, zřejmě si majitelka jen myslela, že je volné.. a bez ověření faktu, nás tam dala.. Snad nás nevyhodí, Žofku to opravdu baví. Jezdíme zase do Berouna jako se Šimonem.
Žofka je trošku línější na pohyb, tak cvičíme Vojtu a rehabilitujeme, zatím se jen otáčí ze zad na bříško a na bříšku "pivotuje", jinak se nikam nežene.. ;-) potvůrka. a nechce příkrmy, jen kojit. Tak nám asi zůstane malinká, drobounká..
Gabcik+Žofka/02+Amálka/05 21758
26.1.2006 19:15:07
Ahoj Lydushe a Jindro,

s Amalkou uz je to opravdu dobry, dnes je treti tyden po operaci - vyřezávali ji v plne narkoze v Motole ohýnek co mela na zádech a pred vánoci ji praskl :(((( Proto jsme museli jeste i na Stedry den na kontroly. Uz ma jen jizvu a tu mažu o 106, aby se hojila lip :O)

Zofce jsem taky nechavala propichovat uši - resp. nastřelit naušnice ... přišlo mi to rychlejší a takove "udernější" než to píchání jehlou. Musim rict, ze 27.12. ji je nastřelili a od te doby ji to vubec nebolelo, nehnisalo, zkratka nic ... tak jsem ráda. Zofka o tech naušnicich mluvila uz dobre tri mesice, ze je chce, tak byla rozhodnuta ... a rekla jsem ji, ze to trosku můze bolet ... a ona je fakt tak moc chtela :o))

Jinak Zofka chodi do školky stale na dopo, 1x tam musela spat, protoze jsem nemela hlidani a musela jsem do Motola na kontrolu s Amalkou a nechtelo se mi tahat obe deti sebou busama z Kladna :((( Amalku jsem mela v šátku ... a mela jsem toho plny brejle ... ale zvladly jsme to :o)

Amalka bude mit 8.2. 10mesicu, plazi se jak partizan, krásne baští příkrmy, uz kojim jen 4-5x za 24hod, večer po koupani, pak 2x v noci a rano. Pres den uz ne. Rada bych odstavila ... na konci kvetna mam jet na vikend pryč a myslim, ze do te doby uz snad nebudu kojit ...
Zofku jsem kojila 13mes a prestavala jsem ze dne na den, bylo to blby :((
Ale Amalka je takova daleko klidnejší a pohodová a hlavně proti Zofce, ktera odmítala příkrmy, je jedlík :)

Opatrujte ty svý broučky, tesim se zas na nejaký příspěveček
[<<Předchozích 30] Názory 3140 z 1746  [Dalších 1706 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.