| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : květen 2010

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!
Květen 2010 - Deníček

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

(?)
[<<Předchozích 70] Názory 7180 z 62710  [Dalších 62630 >>]
cervicek3888+3holky 99809
22.10.2013 18:28:15
Ahojky,
Terí seno je ~R^~R^~R^~R^
lendulinko jak tě tak čtu, tak to bych měla skočit s Bárou do PPP, jak sem si myslela u Alče, že je hyperaktivní a že neposlechne, tak Bára je o 100% horší, když něco chce, tak si to pořád mele dokola i přes pul hodiny, to většinou nevydržíme my, ve školce absolutně neuznává autority, sice po skoro 2 měsících mě učitelka řekla, že už je to lepší, ale nevím jestli si spíš učitelky nezvykly na to chování ~d~
Jinak v pondělí nastupuji do pekárny, sem celkem zvědavá jak to tam bude, hlavně teda budu dělat nční, ale aspoň si zavedu ráno sama holky do školky a nemusím se spoléhat na tchýni jestli je zavede nebo ne, hlavně jak napadne sníh ~b~~b~
Ajka už otravuje s dopisem Ježíškovi, no sem ji postrašila, že si je Ježíšek už hlídá jestli jsou hodné ~t~
..maya.. 86852
21.10.2013 9:29:27
Teri, seno je super~t~~t~~t~
..maya.. 86852
21.10.2013 9:29:11
Zuzi, tak co se týče Vojty, zatím bych to neřešila, je v první třídě, teprve se adaptuje, je tam hodně věcí nových, nové děti atd...má nárok, sleduj a uvidíš, při nejhorším můžete s paní učitelkou zažádat o vyšetření v PPP kde by vám adhd mohli stanovit taky, někomu pomůže změna režimu a opatření ve škole, některé děti potřebují léky aby udrželi pozornost...
Honzík opravdu může kopírovat chování Vojty, poznáš podle toho jak se chová když je s tebou sám, Kubík dělá to samé, opakuje podle Ondřeje, akorát u Ondry to prostě nevysvětlím a Kuba nechápe že je brácha autista a věci dělá podle sebe..a chová se jak se chová, řekla bych že se to spíš zhoršuje než zlepšuje, ondřej má teda krom As taky adhd. Jak je Kubík sám nebo s nejstarším bráchou tak je úplně jiný, klidný, i ve školce je klidný, poslouchá atd...
Ale chápu tě, je to náročné, človek se v tom pořád hrabe a neví jestli nemá vysoké nároky a nebo jen děti zlobí a nebo jestli tam fakt nějaký problém je. Kor u kluků je to složitější, jsou od přírody trošku víc živější, zvědavější a neposlušnější..kdyby jsi cokoliv potřebovala klidně napiš, víš čím jsme si prošli tak bych ti mohla i poradit kam případně zajít...~x~
Zuzka+Eli04+Vojtík06+Honzík10 24678
21.10.2013 7:35:31
ahojky

lendul - no cokoliv mu řeknu, at udělá, tak ze 70% absolutně neposlechne. jen když chce, je v klidu a má snahu mi pomáhat. jinak dělá vše naopak nebo musím hodně zvýšit hlas, aby se probral.
dělá ze sebe kašpárka. ale je možné, že to vidí u vojty, který je takový flegmatický ve všem. zpomalený.vojta byl odjakživa hodný, ale žije si tak trochu svůj svět.
honza je oproti němu bystřejší a hlavně divočejší.

koukala jsem na netu na příznaky hyperaktivity a normálně skoro vše sedělo spíš na vojtu!!! jsem to trochu nechápala...je fakt, že má hrozné výkyvy ve škole s matematikou. jeden den to spočítá bez problémů a druhý den úplně to samé vůbec nechápe. a tak to jde jako na horské dráze.

teríí - seno ~R^
Teríí+Kryštof 07+Emma 10 85636
17.10.2013 20:31:19
Červi,Kryštof už dostal i dvojku a okomentoval to slovy:"Konečně pořádná známka!" ~8~
A pak s Ondrou četl stylem s-lá-ma a Ondra mu říká:"a jak to přečteš dohromady?" a Kryštof:"seno" ~t~
..maya.. 86852
17.10.2013 19:35:34
se omlouvám, noční směny mi daly zabrat~q~ tak píšu až dneska

Vendy, jako miminko byl v pohodě, on moc neplakal, byl dlouho plně kojený asi do 9měsíců (odmítal jakoukoliv novou stravu-už tam by se to dalo poznat ale tohle dělá hodně miminek), pořád chtěl být na rukách atd..začal pozdě mluvit a mluvil hodně špatně, teda uvedu to přesně, on má aspergerův syndrom v pásmu vysokofunkčního autismu tzn že má vysoké iq, učit se učí dobře ale v ostatním je na tom hůř než tříletý brácha..k tomu má adhd, vývojovou dysfázii v expresi (porucha řeči).. takže do těch tří let krom řeči naprosto jako ostatní děti, něco dělal i dřív..ve 4 se naučil sám číst, byl vysazený na mapy, vlajky, lanovky-vše to má neměný řád což ho uklidnovalo, ve školce katastrofa-nechápal proč by se měl podřizovat atd..takže tak od těch 4let jsme tápali, první jsme byli v PPP kde mu dg adhd, potvrdila neuroložka a psychiatr, psycholožka..pak jsme to nějak neřešili protože as se diagnostikuje zhruba kolem pěti let, tak jsme chodili na logopedii atd a ono se to hodně překrývá, bývají stejné znaky ale třeba pro poruchy autistického spektra musí splnovat triádu pro diagnostiku a pak se ještě upřesnuje o jakou formu autismu jde..je jiný, na první pohled to nepoznáš, příjde ti jako chytrý kluk co vše ví ale upruděný, pořád mele svoje a on to prozkoumá do detailu, má rád svoje rituály atd atd..
Vendy, dám ti jednu dobrou radu...nehledej na dětech nic, protože potom uvidíš i to co tam není~s~, dej tomu všemu čas, hodně dětí dozrává později, a to chození po doktorech nikomu moc nepřidá~;((

Zuzi, no těžko říct, může to být adhd ale taky nemusí..jak se choval Honzíkův brácha v tomto věku? Je k neudržení, že něco řekneš a on prostě ne? Jede si pořád podle svých pravidel? Ty tři roky jsou divoké, Kubík je taky šídlo ale hyperaktivní není, poslouchá, stačí mu říct jednou a je klid..ale samozřejmě s bráchama dáblí, to je jasné..V obchodě mi dělá ostudu spíše Ondřej, ale na to jsem si zvykla za ty roky~t~
cervicek3888+3holky 99809
16.10.2013 21:02:32
Ahojky,
jen hlásím, že žiju ~d~
Moc často sem nechodím není čas a momentálně ani nedočítám, páč není ani nálada, máme nějaké rodinné problémy a mám s tím nervy v .... ~t~
Jinak už máme zajištěnou zimní dovolenou pojedeme do Jizerských hor přímo do Lučan nad Nisou, už se tam těším, snad bude do té doby všechno aspoň trochu uklidněné ~d~
Jo a Terí neboj holky taky nechcou uklízet, vždy mi odpovídají, že neumí, potom většinu dne otravují u Alče v pokojíku, takže se musím rychle poučit dokud jsou ve školce, jinak na to není klid ~a~ ale škola Alču zatím baví, ještě nosí samé jedničky, tak je nadšená, doufám, že jí to dlouho vydrží ~6~~6~
Teríí+Kryštof 07+Emma 10 85636
16.10.2013 20:15:48
Lendul děkuju :-)

Vendy,no uvidíme.Taky si vlasy často myju,protože se mi od puberty strašně mastí.

Zuzko,taky si poslední dobou jako invalida připadám ~t~

Jestli je Honzík hyperaktivní nevím.Ale s tím obchodem jsi mi připomněla včera Emmu.Kupovala jsem jim zimní boty.Byli jsme v jednom obchodě,tam dobrý Emče jsme vybrali,ale na Kryštofa ne.Tak jsem dala boty do auta a běhali jsme dál.Na Štófu jsem sehnala až ve třetím krámu.Když si jedny zkoušel, tak Emička začala hysterčit,že chce taky koupit boty a že si je chce zkusit.Teď já nevěděla jak jí uklidnit,ty prodavačky na nás koukaly,já tam nechtěla říkat,že už má boty odjinud...no hrůza.Jinak uklízet taky nechce,to se s ní musím hádat a pořád soupeří s Kryštofem aby byla všude první nebo měla všechno první.No a Štófa jí teda taky nic dobrého neudělá.
Zuzka+Eli04+Vojtík06+Honzík10 24678
15.10.2013 21:30:30
ahojky

teda čtu posledních 10 příspěvků a nestačím se divit, co je to tu za invalidní kroužek ~t~

já ještě sedím v kanceláři a pracuju. zítra jedu s eliškou na injekci - pendepon či co to je, pak zase zpátky do školy. dnes se stále něco dělo, neměla jsem vůbec čas na práci ~7~ to je tak, když člověk dělá z domova ~d~ a pak jsem nepříčetná, když mi někdo říká, jak se mám, že dělám doma, že toho hodně stihnu ~4~

holky, honza je tak živej!! už si zítra promluvím s dr. vůbec nevím, jak na něj. všude zlobí, dělá ostudu, absolutně neposlechne. dělá ze sebe šaška, nic na něj neplatí. přes zadek vůbec nepomáhá... vůbec neuklízí pokoj. dětem nepomůže, přitom bordel dělá nejvíc on.

v obchodech musí být po jeho, jinak ječí a vzteká se, takže jsme všude středem pozornosti. on dělá akorát ostudu a já bych po něm skočila a přetrhla ho vejpůl!! copak před lidma můžu? ale on si to tak zaslouží!!! co s tím?? je tohle hyperaktivita?
Vendy a dve holky 109075
15.10.2013 21:05:06
To bych ti prala, mne to zacalo asi sest mesicu od narozeni te mladsi, hele mam toho plne ruce, je to zoufale.A voda tady tomu neprospiva, taky si je casto myju, protoze chodim dost behat a to se jinak neda, a pak permanentni stres:-(
[<<Předchozích 70] Názory 7180 z 62710  [Dalších 62630 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.