| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : leden 2011

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!
  (?)
[<<Předchozích 40] Názory 4150 z 11794  [Dalších 11744 >>]
minonk 109764
4.4.2014 11:59:15
Ahojte holky,
tak taky napíšu po dlouhé době jak na tom jsme.
Už pomalu začínám 9.měsíc, mám 5 týdnu do termínu, ale dnes mi doktorka říkala, že to bude mnohem dřív, tak přemlouvám svoji holčičku,at ještě 2 týdny vydrží, protože pak přijede babička a bude mít kdo se postarat o Daníka až budu v porodnici.
Už se té naší holčičky nemůžů dočkat, ale zároven se trochu bojím jak to zvládnu s dvouma dětma. Daník se naštěstí ted trochu uklidnil, není už takový vzteklí, ale možná proto, že mu často vyhovím, protože jsem fakt unavená ~:-D

Zároveň máme další starost/radost a to stavbu - začali jsme konečne stavět náš domeček, už máme základovou desku a ted začínáme hrubou stavbu, počasí nám přeje, tak se začalo brzo letos! Takže jsou navíc starosti se stavbou, s poptáváním, kupováním, ale je to taková pěkná starost.. Snad to všechno skloubím po porodu!
Ale pokud vše dobře vyjde, tak by jsme měli být do konce roku ve svém, tak to nás motivuje k tomu ted mořádně máknout ~:-D

Už mám připravené věci pro miminko i tašku do porodnice, přijde mi to neuvěřitelné, že mě tak brzo čaká ten porod, přijde mi to jakoby to bylo před týdnem co jsem rodila Daníka a ono už to je přes 3 roky!!

Byli jsme u zápisu do školek, ale bohužel tady co bydlíme ted nemáme absolutně šanci, tak to je blbé, ale jak se přestěhujem, tak tam by se Daník do školky měl dostat..

Mějte se krásně, užívejte jarního počasí! Ahoj
Hanka+L+A+V 28463
26.3.2014 20:30:01
Ahoj holky,

koukám, že je tu mrtvolno :) ...holt jak začneme chodit do práce, času je míň.
U nás pořád klasika, práce, škola, školka a furt dokola. Lucku pomalu připravujeme na operaci, obíháme vyšetření atd.
Vojta bude mít zápis do školky fakt v době, kdy budu s Luckou ve špitále, naštěstí ředitelka školky je moc fajn a můžu jí přihlášku donést dřív, než nastoupíme. Manžel by to stíhal s velkýma obtížema, už tak bude mít co dělat, aby zvládl ty dva zbývající obstarat ve všem.
Hlavně, abychom byly s Luckou zdravé, momentálně su já trošku nachcípaná...tak snad se za 3 týdny vyléčím.

Ity teda já vstávat tak brzo, tak su po poledni KO. Nedivím se ti a děcka jsou fakt neudolatelný. A bezva, jak jste si užili prázdniny.

Illaaa to je fakt náročný, když se můžete v hlídání střídat jen s manželem. Dobře, že to máte už za sebou.
A gratuluju k odhodlání zpět řídit, naskočit v tomto provozu zpět za volant je hrdinství. Ať ti to jde hlavně v klidu!

Všechny zdravím!
Illaaa+Petřík 74800
22.3.2014 11:56:41
Ity, tak to se nedivím, že jsi odpoledne hotová, když pracuješ takhle od časných ranních hodin.

Petřík tenhle týden do školky nechodil, protože byl pro změnu nemocný a pak to přehodil na nás. Tentokrát jsme to řešili bez ošetřovačky, protože potřebuju být v práci, takže manžel pondělí a úterý šel do práce až ve 12 hodin a domů chodil v půl desáté. Ve čtvrtek jsem byla doma a místo toho jsem v práci dnes. Je to fakt náročný bez hlídacích babiček a tet...

Jinak se musím pochlubit, dneska jsem si dala první kondiční jízdu v autoškole po 20 letech neježdění a přežila jsem ~t~ Zítra jdu na další a pak mám ještě předplacené další 3 jízdy. Tak snad ten strach z řízení auta konečně zlomím ~2~
ity 81567
17.3.2014 14:53:43
ahoj všichni,koukám,že díky pracovním povinostem není čas nebo síla něco napsat :-)
Deniska už chodí do školky,5x někdy jen 4x týdně,od 8-12 hod.
vypravuje ji manžel a Pavlínku na autobus do školy také
já vstávám v půl 5 a do 12 jsem v obchodě,většinou jdu jen dopoledne a odpoledne se věnuji dětem,někdy je to náročné,po obědě bývám unavená a nejraději bych spala,ale to holkám nevysvětlím
přijdou domů a jsou plné elánu!

ted u nás byly jarní prázdniny,navštívili jsme
www.zamek berchtold
moc hezká zahrada plná miniatur hradů a zámků,velké dětské hřiště a vlétě tam bývá i trampolína-doporučuji
Maffi-díky za radu ohledně výletu
Hanka+L+A+V 28463
1.3.2014 23:40:39
Ahojky,

Illaaa u nás je taky zápis až někdy v půlce dubna. To možná budu zrovna s Luckou ve špitále, tak to bude muset zvládnout tatínek :).
Ale závidím Maffii, že už ví, že jsou přijatí. Už bych taky chtěla mít jistotu a nejlíp vědět, že jde Vojta od září taky do školky.
ON se má u našich moooc dobře, právě až moc a nějak si zvykl, že je tam sám a všechno se točí okolo něj. Doma se pak nemůže srovnat s holkama, pere se o hračky, nechce nic půjčovat...no prostě zpovykanej.

To je Petřík šikula, jak dokáže nechápající matce přiblížit, co říká :).
Dik za recept na dort, vyzkouším manželovi k narozkám ted v březnu. Dneska jsem dělala ten tvůj oblíbenej, jablka s pudingem a piškotama Anežce k zítřejšímu svátku.
U nás taky o prázdninách školka jela, ale nejela Lucce škola a musela by celý den být ve stacíku, kde je to dost hrozný. Tak když už je doma Lucka, tak i Anežku jsme nechali doma a samo Vojta taky, když už někdo doma byl a hlídal.

Maffii gratuluju k přijetí do školky a doufám, že jste si prázdniny užili!
Máte moc šikovný kluky, co se týká toho lyžování. Anežka se letos učila na bruslích na ledě, jde jí to hůř než in-line brusle, ale na těch jezdí už skoro 2 roky, tak snad i ty ledový půjdou časem líp. Ale na lyže jsme se zatím nedostali a s Luckou ani nevím, jestli se někdy dostanem. Co s ní na horách?

Semínko jak to máte s bydlením? Klaplo to nebo vše při starým?
Illaaa+Petřík 74800
23.2.2014 23:19:48
Vy už máte po zápisu do školky? U nás bude teprve v půlce března den otevřených dveří ~t~
Jinak s tím mluvením máš pravdu i když jsem zvědavá, jestli nebude víc introvert po svém taťkovi. Teď začíná čím dál víc spojovat slova, hold prostě už nastal čas i u něho ~t~ Kolikrát ho slyším, jak si prozpěvuje třeba: málo hodně málo hodně málo hodně. Nebo máma, táta, peťa.....
Minule si sundal z Lipánku ten nalepovací obrázek pod obalem a byl tam růžový hroch. Tak mi říkal, že má prasátko. Já mu nejdřív nerozuměla (o obrázku jsem nevěděla), tak jsem se ho ptala Coooo? A on mi to přiblížil a udělal chrochro. Tak má i jednodušší odpovědi pro nechápající matku ~t~
My v poslední době chodíme hodně na hřiště. Je pěkně a je tam minimum dětí, tzn. max. 2 k němu, což mu naprosto vyhovuje.
Maffii+Ondra+Daníček 95722
22.2.2014 22:49:42
Zdravim z chalupy,

mame pristi tyden jarni prazdniny, tak jsem si vzala dovolenou a jsme tu. Snih tu neni, dneska bylo krasne jarni pocasi, tak jsme zahradnicili ve skleniku, zaseli jsme redkvicky, porek, jarni mrkev, spenat, salaty a bylinky. Ve skleniku bylo 28 st., desny vedro. Zitra se chystame na kesky do okoli a v pondeli na lyze a dalsi dny mozna taky, i kdyz je to vsude bida se snehem, ale dopoledne to snad pujde, nebude to takova brecka. Moc jsme toho letos nenalyzovali, Danik byl asi dvakrat a libilo se mu to. Umi chodit na lyzich a sjede mirny kopec, jakz takz i zastavi. Ondra uz jezdi krasne a moc ho to bavi, pristi rok uz ho vezmeme do Alp, tam je aspon jistota snehu.

Dalsi novinkou u nas je, ze Danika vzali od zari do statni skolky, resp. do obou, kam jsme davali prihlasku. Bude chodit do te stejne, co chodil Ondra, je vedle zakladky a cestou domu. Doufam, ze se dostane ke stejnym ucitelkam jako chodil Ondra, byly prima. Jsem rada, ze to vyslo, aspon mam zase o starost mene. Skoda, ze je ta Montessori skolka tak draha, jinak nam ve vsem vyhovuje, nechala bych ho tam i dalsi rok, system a prace s detmi se mi libi, ale ta cena uz ne ....

MARKET, preji uprimnou soustrast cele rodine, je to moc smutne, ani nevim, co k tomu napsat ..., drzte se a hodne sil ...

HANI, je mi lito, ze Lucinka musi na tu operaci, preji at ji to dobre dopadne a hlave moc neboli. Asi ale nema na vyber, vid. Budes s ni v nemocnici?
Danik mel pred 2 tydny laryngitidu, tak jsem si na tebe vzpomnela, ze ji mel i Vojtisek. Hrozne kaslal, tak jsem s nim zasla k dr., dala mu cipky a sirup Aerius a za 2 dny byl ok. Vubec nemel teplotu. Jinak musim zaklepat, nebyl cely podzim ani zimu nemocny a to chodi do skolky.

ILLO, dortik vypada vyborne, uplne jsem na nej dostala chut. Verim, ze vam chutnal. Petrik za chvili pusu nezastavi, uvidis. Danik mluvi porad, az me z nej kolikrat boli hlava ....

Mejte se fajn a zadne nemoci ~3~~3~
Illaaa+Petřík 74800
20.2.2014 22:31:00
Hani, no jo, Brno má vlastně prázdniny jako my :o))) Ale u nás školka funguje. Jak ta miniškolka, kam chodí Petřík, tak státní, kam bude snad chodit od září..
Já jsem v úterý ukončila ošetřovanku, Petřík má sice pořád kašel, ale už trochu líp, tak snad se to už usadí.
Já jsem zase dneska koukala cestou do školky na rozkvetlé krokusy, na jednom seděla včela a k druhému se blížil čmelák :o))
Držím palce s tou operací, má to holka těžký.
Co se týká dortu, hold je Petřík asi víc mlsný, no.
Jinak začíná zase o trochu víc mluvit, už většinou pojmenuje věci, na které ukazuje, či o nich mluví. Dneska mi to říkala i učitelka ze školky. Jede si prostě ve svém tempu, asi sám ví proč :o)
Ten čokoládový dort jsem zkoušela poprvé, našla jsem si ho na internetu, ale byl dobrý. Tady máš recept, opíšu ti ho přesně dle původního znění:
15 dkg másla, 15 dkg cukru – tře se, postupně se přidává 6 žloutků, 2,5 dkg kakaa, 15 dkg změklé hořké čokolády (nejméně 50%kakaa), přidá se 15 dkg polohrubé mouky, ve které je rozmíchán prášek do pečiva. Nakonec se lehce vmíchá sníh z 6 bílků. Peče se zvolna v troubě 20 minut, pak se zvýší teplota. Celkem se peče asi 45-50 minut. Rozříznout na 3 díly, plnit rybízovou marmeládou nebo krémem a nahoru dát tmavou polevu.
- já jsem pekla těch 20 minut asi na 150 a pak jsem to zvedla na 170, rozřízla jsem to jen jednou a vršek a strany jsem potřela polevou, kdy jsem dala do kastrůlku necelou šlehačku a do ní jsem nechala rozpustit jednu hořkou čokoládu (70%). Bylo to tak akorát hustý na to potření. Pak jsem nám to ještě zdobila ušlehanou šlehačkou (Petříkovi ne, ten si šlehačkou nenechá kazit chuť :o))) Jo a do těsta jsem taky dala 70% čokoládu, jen jsem to trochu ošidila a dala tam jen 10 dkg.
Hanka+L+A+V 28463
18.2.2014 19:51:53
Ahojky,

u nás máme jarní prázdniny, tak jsem dnes měla dovču a nějak se přes týden střídáme s manželem a našima na hlídání dětí. Jsou trošku nachlazení, rýma, ale zatím to jde.
Dneska jsme se byli projít v oboře, abychom se provětrali a zírala jsem, že bachyně mají mladý. Myslela jsem, že až tak v březnu nejdřív, ale asi jak je letos teplá zima, tak to na ně přišlo dřív.

Ani nevím, jestli jsem vám psala, že Lucka už má termín operace toho pahýlku. Nastupujem týden před Velikonocema, tak snad bude všechno ok a na Velikonoce budem už doma. Asi to s ní bude masakr, je přece už velká a těžká a po operaci to hrozně bolí, ale hýbat s tím musí, aby se pahýl otužil..tak to asi moc veselý nebude.
Jinak jsme už oficiálně zažádali o přestup na tu školu, kde máme kancelář, že tam bude od září, už vím s kým bude ve třídě a kdo ju bude učit, snad to bude dobrý.

Illaaa tak to je super postřeh, že Petříkovi ten dort tak nejede jak tobě, tos mě pobavila ~t~
A nehodila bys recept na ten čokoládovej dort? Manžel má za měsíc narozky, tak bych mu ho mohla prubnout.

TAk se mějte co nejlíp a buďte zdraví!
Illaaa+Petřík 74800
17.2.2014 15:28:06
Ahoj holky,trochu diskuzi odlehčím.
Teď v pátek jsem dělala čokoládový dort na výročí seznámení s manželem a konečně jsem pochopila, že Petřík fakt nedává přednost tomu jablečnému dortu za studena, který já mám od malička ráda:o)))
Ten čokoládový dort do něj padal neuvěřitelně rychle, takže ke 4.narozeninám mám asi jasno, kterým směrem se budu orientovat při výrobě dortu ~t~
[<<Předchozích 40] Názory 4150 z 11794  [Dalších 11744 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.