| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : březen 2011

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!
Březen 2011 - Deníček

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

(?)
[<<Předchozích 80] Názory 8190 z 6155  [Dalších 6065 >>]
sindyy 88151
8.2.2012 11:37:52
Zdravím po delší době!
Tak my 10 měsíčné prohlídka rovných 8kg a 68cm. Jinak je Jája drak, všude vleze, sama ještě nechodí, ale už umí stát bez držení a po chvíli si kecne na zadek. Jinak lítá kolem nábytku, vždy stojí, jednou rukou se drýí a druhou musí furt něco dělat. Včera mi dokonce vylezla bez pomoci na čtvrtý schod na schodišti doma do patra. Miluje knížky a čtení, v tv se jí líbí znělka večerníčku a pak reklamy:o). Ale jinak je hrozně živá, všude je jí plno a i mudr říkala, že je hodně aktivní. Prostě chvíli neposedí a i ve spánku pořád sebou šije, převaluje se, nesnese být přikrytá a cestuje po postýlce.

Co se týká jídla, tak náš jídeníček je zhruba takto:
7h kojení
9h přesnídávka, ovoce mi zatím nechce
12 buď doma vařené jídlo, zelenina, masíko, těstoviny rýže nebo sklenička pokud nestíhám
15h lipánek s piškotama, jogurt mě nejí, nechce, tak toto bylo nejmenší zlo, protože mudr nám kladla na srdce, že by děti neměli do 1 roku tvaroh , má moc bílkovin a nestíhlay by ledviny.
18h kojení
19,30h nemléčná kaše s brokolicovým pyré, jinou mi nechce a ještě trochu kojení a v noci 2x nebo i 3x kojení. Během dne vypije zhruba 500ml dětského čaje a ještě žužlá rohlík nebo chleba.

Jinak teď to počasí je děs, nechodíme ven, protože u nás na Vysočine zatím neklesá teplota pod mínus 12st přes den. Už aby to skončilo doma je to děsně dlouhý.
Lucinka:-D 109244
7.2.2012 20:25:13
tak náš jídelníček:
Ráno 100ml mlíka s rohlikem, vánočkou nebo piškotama
v 10 svačina, banan, přesnídávka
ve 12 oběd-domácí jídlo, už baští všechno rizoto, nudlová polívka,kuře a bramborová kaše dneska měl rajskou...
ve 3 svačina, jogurt, tvaroh, puding, chlabík namazanej
v 5 něco malýho
v 7 kaše
a půlnoci 250 sunar, k ránu tak v 5 zase sunar...
Suzan, L.07, A.3/11 68086
7.2.2012 20:15:11
Ahojky~3~
Tak my máme dnes už 11 měsíců. A. váží přesně 9kg a měří asi 78cm. Zatím se jen plazí, klečí a občas si stoupne. Je to děsný lenoch. Touto rychlostí bude chodit v roce a půl~d~.

Jídelníček:
ráno rohlík 1/3 až 1/2 (7hod.)
kojení
jogurt nebo banán (10hod.)
kojení
sklenička (13hod.)
kojení
jogurt, jablíčko nebo přesnídávka (16hod.)
kojení
kojení a spaní (19hod.) - a pak kojení tak 2x za noc~o~
Doma uvařený jídlo nechce. Občas uvařím přílohu a do ní zamíchám trochu skleničky. Miluje kuskus, ten jí i samotný.

Jdu čučet na telku. Hezký večer všem.
inf 109215
7.2.2012 19:16:12
Ahojda holky, zdravím vás.

Albert - tak teď jste mě Jani povzbudila. Já jsem sice kvůli kojení ráda, že žádný zoubek ještě nemáme, ale na druhou stranu by se už objevit mohl, kór když slintáme někdy od srpna a dásně máme nateklé od listopadu.

Novinky - na 10. měsících měří Mája 75 cm a váží 9,3kg. No a v sobotu se odvážila ke svému prvnímu kroku. Naštěstí další pokusy zatím nebyly :).

Holky jak vypadá váš jídelníček pro prcky??? A nemáte nějaký osvědčený zajímavý recept? Mě nějak dochází inspirace, co pořád vařit.~w~
drakovka 110191
7.2.2012 16:35:18
Ahoj Holky,
tak u nás v Lípě už se zase odebírá pupečníková krev.
Jinak jsme byli na 10měsíční prohlídce a Honzík má 79cm a 10450g. Už se pěkně pronese.
Stále se staví, sem tam se pustí, ale první krůček se ještě neodváží sám. Za ruce by se nechal tahat pořád.
Stále bojujeme s nějakým kašlem nebo rýmičkou, ale není to tak hrozný jak před vánocemi.
Mějte se přeji pěkný den ~3~
marina+1 109577
1.2.2012 11:23:04
Já to chápu - dárcovské odběry byly pozastaveny v nemocnici Havlíčkův Brod. Ale jinde se odebírá dál - třeba v Praze, České Lípě a Slaném.
Celkově tedy nejde o ukončení činnosti ale jen o její omezení - mohlo by to totiž někoho splést.
Suzan, L.07, A.3/11 68086
1.2.2012 11:18:04
Ahojky, u nás nic nového. Tedy vlastně jo, Adámek si začal stoupat.
Minulý týden jsem si udělala radost a nechala se ostříhat a obarvit.~j~ Je to pořádná změna, ale už jsem toho měla dost.

Puiro, s pitím jsme na tom stejně. Nedostanu do něj nic, buď do toho kouše nebo si cucne a vyprskne to. Má z toho děsnou srandu.~o~ Taky chci omezit kojení, ale nejde to. Vyzkoušela jsem snad už vše, různé druhy lahviček a hrnečků, voda, mlíko, šťáva, čaj,... vše stejný "úspěch".

Inf, zoubky narostou, kamarádky holčička měla první v roce. Aspoň tě nekouše.

Mějte se a hezký mrazivý den.~3~
marina+1 109577
1.2.2012 11:14:44
V pupečníkové krvi jsou kmenové buňky a je jich tam stejně jako v kostní dřeni, takže se dá použít k transplantacím, jako kostní dřeň. Pupečníková krev je ale lepší v tom, že za prvé její odběr nebolí a za druhé ji pacienti líp snáší než kostní dřeň - mají pak míň komplikací.
albert1 99024
31.1.2012 16:11:00
Inf,

hlasim se k Vam do party "bezzubacku", Zitusce "rostou" uz snad od 4M, ale stale nic, v poradne se vzdycky dozvim, ze uz brzy, tak treba se jednou fakt dockame~:-D

Minuly tyden mala dokoncila 10M, vazila 8,3kg a merila 75cm, plazeni opousti, spis uz jen leze a s oporou se asi tyden stavi.

Hezke mrazive odpoledne Vsem, Janca:-)
Anicol 108690
30.1.2012 18:28:29
Inf~6~ neboj, snad to už brzo bude. Švagrová měla s dcerkou stejné problémy a malá má teď skoro tři roky a všecky zuby co má mít ~;) Určitě to bude i u vás takhle. ~x~

U nás zase prokňouraná noc a malej přilepenej na prse. Taky si myslím, že zuby. Pak spal teda až do půl jedné a od pěti znovu spí, nechci vidět tu noc, to by mě zajímalo, kdy budu spát.~n~
[<<Předchozích 80] Názory 8190 z 6155  [Dalších 6065 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.