| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : listopad 2011

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!
  (?)
[<<Předchozích 180] Názory 181190 z 3794  [Dalších 3604 >>]
Dakine 117311
3.5.2012 21:59:58
Magráto s tebou naprosto souhlasím, taky radši budu s dětmi, než šůrovat. Jinak ráno si krásně uklidím a večer je tu jako po výbuchu a mohla bych znovu. Taky jsem si myslela, že to odkládání věcí na jedno místo je jen záležitostí mojí rodiny, tak jsem ráda, že tomu tak není, ale já tohle z duše nenávidim ~q~ Bohužel u nás to občas není hromádka, ale pořádná hromada ~t~

Jani taky gratulace ~x~

Daroh a Elenka 10/11 116692
3.5.2012 20:54:09
no, holky, úklid... to je opravdu nekonečný příběh.... Mám taky ráda naklizeno a opravdu taky miluju ten pocit, kdy je všude čisto, hotovo a zbytek dne volno... a třeba i několik dní, když jsem nepočítala ty běžné každodenní práce - nádobí, poklidit věci poházené. Tak tohle už se mi nestalo ani nepamatuju... snad od té doby, co jsem byla těhotná. V těhu jsem byla dost unavená, uklidila jsem 2 místnosti a vyřídilo mě to skoro k porodu. Teď už nejsem tolik unavená, ale zase to nestíhám, protože ta malá cácora už toho moc nenaspí. A když dřív spala, tak jsem zase musela pracovat!!!!! Takže tady tak nějak přežíváme, jeden den vytřu jednu místnost, druhý den třeba dvě, jenže když skončím, začínám znovu a někdy se musím vrátit zase na začátek, takže hrůza ~t~~t~~t~ A to nemáme doma velký děti, jen papoucha v obýváku, který dělá bordel!!!!!!!!! Nechápu, jak to dělá švagrová, která má pořád naklizeno, ještě stihne zasázet kytičky a zahradu má taky upravenou...~d~

A co se týká příkrmů... tak já jsem kašičku začala (hodně řídkou) dávat týden po zavedení zeleniny. Mám doma knížečku, kde píšou, že kašičku můžeme začít hned se zeleninou, kde zeleninu dokojit, kdežto kaše nemusí.... V židličce krmím taky, je mi dobře k ruce a Elí si aspoň zvykne. Taky jsem začala podávat lahev s vodou, tak jako hračka dobrý ~t~~t~~t~ A vzhledem k tomu, že to nepije a je tam převařená kojenecká voda, jak dlouho to můžu nechat v té lahvi, než to budu muset vylít? Je mi to líto vylévat. Samozřejmě příště toho nebudu dávat tolik. Jsem ji naivně nalila celou lahev ~t~

A víte jak mi dneska spala?! ~q~ Dopo 5 min, po obědě 3/4 hodiny a odpo 10 minut. Pak už vytuhla manželovi v náruči cca před 18 hod a spala hodinu. Teď už si chrupe v postýlce a doufám, že hodně dlouho....

Jani, taky gratuluju ~;)

Jo a ještě jsem se chtěla zeptat. Vzhledem k tomu, že máme v ložnici 26 st, dala jsem Elence bodýčko na spaní. Dneska ráno jsem se probudila a stehýnka od plínek dolů měla celá osypaná (ona je teda zase celá osypaná, ale tohle bylo už moc) až do červených fleků. Teď k večeru je to podstatně lepší, tak mě napadlo, jestli to může mít z našeho prostěradla, které peru v normálním prášku. Zkusím ji celou noc nechat v postýlce a uvidím ráno. To jsem na to teda zvědavá, za celých půl roku se mi to ještě nepodařilo ~t~
Týfa+2 58037
3.5.2012 16:24:42
holky diky, s kasi teda pockame az po nejake dobe co zacneme se zeleninkou. Uz se na to moc tesim. hodlam ho krmit v lehatku Fisher Price, jiste ho vsechny znate, takove to vibracni, modre. krmila jsem v nem i malou. jidelni zidlicku vytahnu, az bude sedet. sice jde taky trochu polohovat, ale nechci to hrotit.

ad uklid....no, taky mam rada poradek, ale ne takovej ten sterilni. nesnasim nahazeny obleceni po zidlich, kreslech apod a vsude nejaky cicurajdy. okna myju tak 1x rocne a co jsme prestehovany na chate, tak jsem je nemyla jeste ani jednou pac jsou to ctverecky 20*20cm, vetraci cast jen okrajova, zbytek se neda otevrit a musi se myt z venku na staflich, hruza. navic stoleta barva od natirani, kterou uz nikdo nedostane dolu. ale nesnasim nadobi to myju tak 3x denne (mycku nemam), koupelnu musim mit taky cistou. jenze kuchyn,koupelna, wc chodime v botech (chodime dolu venkem, nelze se zouvat) plus tam chodi pes z venku dovnitr a porad sem a tam, takze vytirani je tak na pul minuty k necemu. hruza.
1.3Magráta13 36870
3.5.2012 13:49:45
Tak já mám taky ráda čisto, uklizeno. Miluju ten pocit, kdy dovytřu, kuchyň uklizená, na lince bábovka. Dám si kafe a kochám se..... Pak sem vtrhnou děti a v 5 minutách je bordel ~t~
takže jsem se naučila některé věci ignorovat a na pořádku až tak nelpět a spokojenost je sna dna obou stranách. nakonec bordel v bytě-šťastné dítě ~;) Sice to neberu tak doslova, al eje mi milejší strávit den hraním s dětmi, než pucovat okna. Moje babička je myla co 2 měsíce, mě stačí 2x do roka. Úklid je nekončící kolotoč bez trvalého výsledku, ale trávit čas s dětmi, k tomu má člověk vyčleněno jen pár let, kdy může a děti chtějí.
nency+ježeček 109605
3.5.2012 12:56:40
Jani...GRATULACE~x~~g~~R^. Jsi šikula.
Jsem taky docela uklízecí maniak..štvou mě různě položené věci, nevytřená podlaha,atd...Malovala jsem si, jak nebudu mít s prckem naklizeno - že bude spinkat, já zatím uklidím a prd...jsem ráda, že uvařím, umyju hlavu, dám si kafe a uklidím to nejdůležitější....
Jana, Sofi 11/11, Laura 09/07 117675
3.5.2012 12:47:25
ahoj holky, tak k úklidu asi tolik. Mám ráda čisto a nesnesu fakt někde nějaké poházené věci a mastnou špínu už vůbec atd..takže jsem jak štvaná zvěř a vlastně si nesednu, protože stále uklízím něco po dětech, kuchyň, koupelna. Je to nekonečné a unavující. Vlastně jsem si na sebe ušila bič, klid mají ty, ktěrým to neva mít trochu bordýlek.
Jinak jsem v sobotu udělala ty zkoušky na účto, tak mám krásné vysvědčení v rámečku. Mám ze sebe radost. Lilo ze mě ale jako z vola, ještě to vedro...
nency+ježeček 109605
3.5.2012 12:39:40
Ahoj holky, tak Vám jdu napsat, jak jsem naštvaná. Koupila jsem v lékárně opalovací krém pro malého od Biodermy s 50 faktorem za 460Kč,-. Lékarnice se dušovala že vydrží a jak není báječný... Namazala jsem předevčírem malého...po tělíčku dobrý, ale po obličejíčku - suchý, loupe se mu kůžička z toho a ten krém prostě nejde dolů - to jsem ho mázla jen opravdu trošičku, malou vrstvičkou...Takže radím - NEKUPOVAT~a~.

Koukám, že probíráte úklid.... taky s tím, od té doby co se narodil bojuju a ne a ne najít ten správný systém...Obdivuju všechny mámy, co mají více dětí~g~
1.3Magráta13 36870
3.5.2012 11:55:20
Však já netvrdím, že je to u nás vidět ~t~
Nebejt dětí, tak je tu takový pořádek ~;). Snažím se jen nedojít do takové té fáze mastné špíny, kdy se člověk štítí vzít si něco ze sporáku nebo si umýt ruce v zapatlaným umyvadle. To jsou práce, který zvládnu za minutu, doslova. sporák při mytí nádobí a umyvadlo při čištění zubů.
A taky nesnáším "hromádkování", takové to odkládání různých věcí na určité místo v bytě. u nás je to roh kuchyňské desky a křeslo. takže každý den nebo aspoň obden se snažím ty nakupené věci roznést na svá místa, akorát oni se mrchy furt vracej ~t~

Jinak s tím nebojuj, je to předem prohraný. Domácí práce jsou prostě úmorné opakující se činnosti. Ale jak s nima přestaneš, je to znát na domácí pohodě.~6~
1.3Magráta13 36870
3.5.2012 9:46:33
Týfo, ne, nedávám ho do židličky, on ještě sám nesedí. Ale mám staré vajíčko, autosedačku, kterou používám na krmení a která se akorát dá postavit na jídelní židli, takže on má hlavu v úrovni stolu a vidí na nás a já ho zas mám ideálně vysoko tak, abych mohla taky sedět a nemusela se ohýbat.

Markéto, ad úklid: Já uklízím každý den něco a málo ~t~
Nádobí, zamést, prádlo, peřiny a hotovo.
1x za týden setřu, manžel vysaje celý byt. Koupelnu myje dcera.
Mám to v tomhle jednodušší, že jsem část práce "delegovala" ~t~
A.lexa + Laura(5) + Jakub 72846
3.5.2012 7:52:46
Týfo, já dávám nemléčnou obilnou kaši do svého mléka. Někdy uvařím obilné mléko a taky ho přidávám do svého. Dávám většinou na večer, ale někdy i během dne, když na to zrovna přijde.
My máme jídelní židličku, která se dá téměř položit (leží v tom víc než třeba ve vajíčku autosedačce), takže krmim na 90% v ní. Občas, když jde jen o malou svačinku, tak mu dám v tom lehátku, co má v kuchyni a když večer, resp. v noci nechce ode mě, tak ho krmim normálně v posteli. Jinak pořád kojíme o sto šest (i když se Kuba někdy šprajcuje).

Dnes holky příšerná noc, jsem nevyspalá, protivná. Už abysme aspoň měli po těch neštovicích. ~q~
[<<Předchozích 180] Názory 181190 z 3794  [Dalších 3604 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.