| Daroh a Elenka 10/11 | 116692 |
|
|
23.4.2012 8:05:21
tak holky, v pátek jsem tu měla kamarádku a taky říkala, že jezdí nakupovat do Německa, že je to opravdu lepší, ale zase na druhou stranu byla optimistická a říkala, že by nechtěla znát ty výrobky dál na východ
![]() |
| A.lexa + Laura(5) + Jakub | 72846 |
|
|
22.4.2012 7:32:05
Mě by se to líbilo.
...ale myslím že je to spíš nereálné. To by holky musely hned zavolat do Kynžvartu a optat se jestli mají ještě volno na srpen. Když jsem si tam ten termín zamlouvala před měsícem já, byly jen tři místa. ![]() Jani, jezdí se samozřejmě celý rok (Fajn je to i v zimě, spousta sněhu, samý kopce a když máš auto, můžeš jezdit i do Marjánek na lyže). Já si teď vybrala srpen schválně, protože tím trochu vyplníme prázdniny kdy je zavřená školka. Ještě musím vymyslet program na červenec. Plavání ten měsíc není a solné jeskyně jsou taky zrovna zavřené, asi to budou hodně brusle, kolo a plovárna. |
| Daroh a Elenka 10/11 | 116692 |
|
|
21.4.2012 19:02:48
je, holky, to by byla sranda, kdybyste se tam všechny sešly, co
![]() |
| Jana, Sofi 11/11, Laura 09/07 | 117675 |
|
|
20.4.2012 10:59:58
A.lexo a to se jezdí s dětmi jen o prázninách nebo celoročně? Vy to budte mít jako dovču?
Laurinka právě jede na týden na hory na školku v přírodě a pak za 3 týdny s ní letím k moři. Snad jí to také pomůže, tedy nám všem. Snad se trochu nastartujeme...my žádné astma nemáme, tedy snad, ale kašel a rýma celoročně. |
| llenicka | 75289 |
|
|
20.4.2012 9:01:18
Alexo, my máme lázně pouze doporučeny od doktorky s respirační ordinace. Další kroky jsem kvůli těhotenství a mimču nepodnikala. Dostali by jsme je asi v pohodě, Matěj má častou nemocnost, susp. astma a navíc je předčasně narozený s toho vyplývají nedozrálost plic a umělá plicní ventilace po narození. Ale jak tě poslouchám tak mám chuť do toho jít. Snad by jsme to nějak zvládli. Díky za info, v červnu jdeme zase na respirační, tak jí to možná řeknu a domluvím se co a jak ,jestli by nás vzali ještě tento rok.
|
|
|
19.4.2012 22:11:34
No to víš, není nad zkušenosti. Teď to nějak měnily tu dobu pobytu. Bývalo to i na 6 týdnů, záleží na diagnóze. Doprovod se u dítěte může v průběhu pobytu střídat, v případě že je zaměstnaný tak dostane neschopenku (nikoliv ošetřovačku, jak by se mohlo zdát... i když ono to asi vyjde na stejno).
Procedury závisejí od diagnózy s kterou tam dítě jede. V první řadě je to klimatoterapie, tzn. ty procházky, změna ovzduší. Balneo (čili něco jako vodní) procedury jsou např. inhalace, koupele, zábaly, šlapání vody, pak dělají taky magnetoterapii, takový pytel na tělo plný plynu (už si nepamatuju kterýho)... no a většina děcek má i rehabilitační tělocvik včetně bazénu, saunu na podporu imunity, masáže míčkováním, hru na flétnu (to je spíš nácvik dýchání než hraní) My jedeme s diagnózou dermorespirační syndrom, tj. atopický exém + astama bronchiale. Ale hlavně proto že kvůli tomu je právě furt nemocná (i když letos už radikálně míň. Má se to ale opakovat, aby to vydrželo tomu tělu dýl.) |
| Jana, Sofi 11/11, Laura 09/07 | 117675 |
|
|
19.4.2012 21:49:28
No my marodily od listopadu do konce února. Ty lázně jsou na měsíc? To bych asi nemohla na tak dlouho kvůli práci, ale to by se dalo vyřídit s babičkou.
Jdu 9.května do poradny, tak se zeptám na Lauru. Musím tedy pochválit za super info, takto ti to nikdo nikde neřekne. A co to je za procedury? Trochu těm názvům nerozumím a vy tam jedete také kvůli neustálým kašlům a rýmám atd? |
|
|
19.4.2012 19:37:32
Jani, já bych neváhala a při příští návštěvě doktorky se na ty lázně optala, resp. o ně požádala. Myslím že po takovémhle marodění už diagnózu na lázně máte a prošlo by to. Fakt doporučuji, po té promaroděné zimě (od září do března týden zdraví, dva nemocní) to byl fakt balzám a děsně to pomohlo jak Lauře, tak mě. Když ti ten návrh lékařka napíše a ty ho podáš na pojišťovnu, má pojišťovna měsíc na to ho schválit nebo zamítnout. Přesto si už předtím můžeš domluvit termín v lázních (pak je dobré jim ho v přiloženém dopise zmínit, když to dáváš na tu pojišťovnu).
Počítejte holky, že za ten měsíc ale pár tisíc dáte (cesta, lázeňský poplatek, regulační poplatek, návštěvy rodiny, nějáká zábava a určitě si sem tam koupíte i nějáký mls - minule vařily dost děsně - ale co říkaly holky co tam byly již dříve tak to předtím tak zlé nebylo, tudíš kdoví jakou stravu zrovna vyfásnete.) Na druhou stranu se zase ušetří doma - jídlo a spotřeba. ![]() |
|
|
19.4.2012 19:23:44
Ještě jsem si vzpomněla... až budeš volat na ty termíny a dal by ti na výběr který chceš z lázeňských domů.... tak my loni byli na "orlíku", není to tam nóbl, ale dá se to a hlavně je dobře položený, že nechodíš nikde daleko nebo do kopce (což myslím s prckem oceníš). Teď na srpen na nás vyšel "záboj", to je sice dál od balneo procedur, ale pořád ne v kopci a hned naproti bazénu. Navíc ho prý teď rekonstruovali, takže to bude asi pěkné.
"Trianon" a "Výsluní" jsou v kopci, nejdál od všeho. - tak to jen praktické info. |
|
|
19.4.2012 19:18:41
Pokud máte další dotazy a budu schopná vám je odpovědět, jsem vám k dispozici.
![]() |
Štědrý den v Zoo OlomoucOlomouc
Advent na KarlštejněBeroun
Předsilvestrovský výstup na BrdoKroměříž
Pražský Nový Svět pod rouškou nociPraha 1
Tříkrálový průvod PrahouPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.