| 1.3Magráta13 | 36870 |
|
|
19.4.2012 9:50:50
Aha, tak koukám, že všude píšou něco jiného. Dospělý na 10kg váhy 400ml. To bych brala i u toho kojence. Ale litr za den u půlročního je blbost. Leda že by se do toho počítalo i mléko, ale to zas je jídlo.... Radši nad tím nebudu dumat, mou péči přežily 2, zvládne to u třetí
![]() |
| 1.3Magráta13 | 36870 |
|
|
19.4.2012 9:45:52
Nency, určitě? To je u Adama 1,2 litru za den. Není to náhodou 150ml na 10kg?
|
| nency+ježeček | 109605 |
|
|
19.4.2012 9:42:12
K hydrataci...naše mimča by měly vypít cca 150ml tekutin na 1kg váhy...
Při plném kojení se množství samozřejmě nedá změřit, tam se sledují známky dehydratace - stav kůže, množství počůraných plen... |
| nency+ježeček | 109605 |
|
|
19.4.2012 9:35:19
Karol, no to je náhodička
. Kam chodíte na poradnu. My na diagnosťák k MUDr. Nálevkové, na hornické už nebrali.... |
| llenicka | 75289 |
|
|
19.4.2012 9:29:20
Klidně mlékem dokrmujte, pokud není anémie, kdenám to bylo vyloženě doporučeno, tak je to v pořádku
![]() Jinak hyperhydratace hrozí při vypití velkého množství čaje, vzpomínám si na klučíka, který vypil 3l čaje během pobytu u babičky. Takže to myslím nehrozí zatím žádné z nás. Spíše to byli dětičky starší, které nedali z ruky flašku. http://www.novinky.cz/zena/deti/141603-prvnich-sest-mesicu-by-kojenec-nemel-dostavat-zadne-tekutiny-navic.html |
| 1.3Magráta13 | 36870 |
|
|
19.4.2012 9:05:35
Tady je krásně vidět, jak je každé dítě jiné.
Já míchala UM všem dětem ze začátku do zeleniny i ovoce. Líp to jedly a rychleji si zvykly. Šlo tak o týden, dva. Adam už má 2. týden zeleninu, sní už s přehledem víc jak skleničku (vařím mu domácí). Dopíjel se ještě ode mě, případně UM, teď už 2 dny mu stačilo jen zapití čajem. Já tedy dávám granulovaný čaj proti nadýmání. Dělám ho hooodně slabounkej, takže myslím, že to neva. I dětem šťávu a džusy ředím tak moc, že tomu říkáme homeopatické pití Ale mají pocit, že pijí šťávu.Adam vypije toho čaje tak max. 150ml za den, víc nikdy, spíš míň. Samozřejmě předpokládám, že se to v létě zvýší. Ale je fakt, že i obě starší musím do pití nutit. Nakonec i sobě musím připomínat pití. Myslím, že častější než zavodnění organismu hrozí právě dehydratace. Řešíme to každý rok v létě, jak zapomenu připomínat nebo i sobě udělat pití, odpoledne už je to tady, bolest hlavy, únava... Mám fakt ozkoušeno, že jak přijde dítě s tím, že ho bolí hlavička, jako první lék dávám skleničku vody. většinou to zabere. hydroterapie ![]() |
| Karol & Ema | 116717 |
|
|
19.4.2012 8:24:43
K těm příkrmům - taky jsem mrkla na ty stránky Hami - no, Ema měla první dva dny pár lžiček mrkve a pak už sešrotila celou skleničku
Teď už jí třeti den brokolici a je ok. Jinak mlékem ani dokrmovat nechce,ale zatím jsem jí pokaždé dala cucnout aspoň trochu na žízeň... |
| Dakine | 117311 |
|
|
18.4.2012 23:49:49
Tak teď jsem z toho jelen, já si přečetla na stránkách hami jak zavádět příkrmy a tam píší, že se má dokrmit mlékem. Tak od zítra dám už celou a bez mléka
každopádně malému nic není, byli to dva dny, tak snad mu ani nic nebude. K tomu čaji, já Davídkovi dávám a zkusila jsem i jen převařenou vodu, obojí vypije, ale není toho denně moc. Hlavně jsi to tu Ileničko už jednou psala a to mě docela vyděsilo, nevim kolik je už moc. Přítel, aby si ulehčil přípravu, tak mu koupil granulovaný čaj, tak jsem nadávala, že je to sladký jak cecek (malej to úplně hltal), ale Sáře tak chutnal, že už ho stačila vypít, takže mám po starostech a další doufám už nekoupí ![]() |
| llenicka | 75289 |
|
|
18.4.2012 22:45:37
Zeleninka by se neměla míchat s mlékem kvůli vstřebávání železa. Děti kolem půl roka vyčerpají zásoby železa které měli ještě od matky, v mléce je ho nedostatek, proto se doporučují příkrmy od půl roka života dítěte. Kvůli železu. Mléko snižuje jeho střebatelnost s ostatních potravin. Matěj měl anémii s nedostatku železa a museli jsme taky dělat pauzy, mezi zeleninou a mlékem. U normálního dítěte bez anémie je to jedno a to mléko se ze začátku může dávat, zažívání to neublíží. Postupně se příkrmem nahradí celá jedna dávka a dítě už nevyžaduje dokrm mlékem.
Jo, a pití dítěte je asi fakt záležitost dítěte samotného. Já jsem kojila do roka a půl, jak jsem již psala, nesměli jsme kvůli anémii míchat příkrmy s mlékem, takže Matěj měl tekutinyi mimo kojení a nedělalo mu to problém (dávala jsem tedy jen převařenou kojeneckou vodu), ale nikdy si sám o pití neřekl. A to mu zůstalo do teď. I když mu to nutím, tak si jen cucne a nezájem. Dostat do něj stanovený limit tekutin je nadlický úkol. To má kamarádka kojila do 2let, jiné tekutiny skoro do roka nedávala a malej je vyloženě průtokový ohřívač, chlemtá o stošest. Jenom pozor na přílišné podávání čaje, viděla jsem X dětí, které měli pěknou otravu vodou. Maminky si mysleli jak dětem dělají dobře, dítě vychlemtalo X flašek čaje denně a nakonec skončilo s otokem mozku na JIP. Byli to tedy extrémní případy ale stávaly se, jen u nás tak 3krát do roka. Čaj totiž neobsahuje prakticky žádné ionty a dítěti ve velikém množství způsobí hyponatrémii, která může vyústit až v křeče a otok mozku. Takže i podávání čaje s mírou ![]() |
| Jana, Sofi 11/11, Laura 09/07 | 117675 |
|
|
18.4.2012 22:20:14
Dakine, mě paní doktorka říkala, aby mezi zeleninkou a mlékem měla minimálně hodinu. Za 1. kvůli zažívání a za 2.kvůli tomu, aby prý rozpoznala, že zeleninka je oběd a ten by jí měl stačit, když pak sní málo, může se domlasknout mlékem, ale, že mléko kolem poledne není obědem.
Tak nevím, my to tak děláme a dobré... já zase poslouchám sama doma a u toho pracuji, cvakám a cvakám... a teď jsem přišla ze zumby a jdu spát, asi umřu vyčerpáním:) pa ![]() |
Štědrý den v Zoo OlomoucOlomouc
Advent na KarlštejněBeroun
Předsilvestrovský výstup na BrdoKroměříž
Pražský Nový Svět pod rouškou nociPraha 1
Tříkrálový průvod PrahouPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.