| Daroh a Elenka 10/11 | 116692 |
|
|
18.4.2012 19:59:19
Karo, my svůj režim máme a nemáme a ani to jinak nehodlám řešit, protože s tím stejně nic neudělám. Záleží, jak se Elen ráno probudí. Tím myslím, že máme režim dle biologických hodin, ale dle skutečných nikoliv. Takže já jsem ráno většinou schopná říct, jak bude probíhat den, ale rozhodně ne den dopředu, protože nevím, kdy se vzbudí. Pokud se probudí v 6 hod ráno, je všechno úplně jinak, než 8 hod ráno. A netrápí mě to!!! Zatím u jednoho dítěte to problém není. Horší to pak bude u druhého, kdy já se budu muset těmi skutečnými hodinami řídit
A třeba taky... včera dopo mi spala 4 hod, kdežto dneska necelé 2 hod. Nevím, čím je to ovlivněný a proto to ani neřeším. Magráto, já naopak mám stereotyp moc ráda. Jsem vždycky nesvá, když se to v mém zaběhlém životě pozmění. Mám ráda takovou svou jistotu. Teď to myslím celkově. Měla jsem ráda stereotyp i bez dětí. Add Rodinná pouta. Mně to spíš připomíná období, kdy jsem byla bez partnera, já jezdila spát ke kamarádce, kde její manžel má 24 hod služby, ona dala spát děti, udělaly jsme si něco dobrého k TV a pustily jsme si právě ta RP. Byl to pro nás prima večer, pak jsme poklábosily a ještě v 1 hod ráno jsme říkaly... Tak dobrou - dobrou... a hele, ještě tohle... jo, tak dobrou - dobrou... jo a hele ![]() ![]() Bylo to krásný období ![]() , ale to jsem zabředla trochu jinam. Luci, dávají je na Prima Love každý den ve 14 hod, ale už běží 3. série ![]() |
| Karol & Ema | 116717 |
|
|
18.4.2012 19:10:32
U komenského sadu?? :) Tak to jsme fakt sousedky, my bydlíme mezi sokolskou a nádražní (za zdravotním ústavem)
![]() |
| nency+ježeček | 109605 |
|
|
18.4.2012 17:40:07
já se teda snažím dělat věci vždy ve stejnou dobu (samozřejmě ne vždy to vyjde, každý den je trochu jiný). Takhle malým dětem stereotypy prý vyhovují, cítí bezpečí, ví co se asi bude dít...Já jsem asi trochu postižená z práce..ranní toalety, snídaně, vizita, léky, převazy, atd...vše pokud možno ve stejnou dobu, takže s tím problém nemám
![]() |
|
|
18.4.2012 17:31:58
Ahooj Karol, jojo, bydlím u Komenského sadu:). Slyšela jsem, že tu je nějaká ostravanda, super
![]() |
|
|
18.4.2012 17:30:36
Daroh....jojo Rodinná pouta je oddychovka...:) takový slaďáček pro nás ženské jako stvořený, nemusíš přemýšlet nad tím, co chtěl básník říct...
|
| Dakine | 117311 |
|
|
18.4.2012 15:13:03
Karol, já denní rytmus taky nějak ustálený nemám až na večery. Přes den je to samé lítání, plavání, doktoři, k tomu se malej budí pořád jinak, takže se mi potom posouvá i jídlo. Večery mám teda už luxus, malej dostane v půl 7 mlíčko a v 7h už chrní až do rána. Včera mi to teda narušila třídní schůzka, potom jsem rychle dělala véču, úkoly se Sárou a malej dostal až v 7 a to už byl protivnej jak šlak. Jsem si všimla, že když přetáhnu dobu kdy chce spinkat, tak to je pak pěknej horor
![]() A ještě k příkrmům. Dávám malýmu skleničky, než bude lepší zeleninka. Dneska jsem dala 3/4 skleničky a stejně pak vypil ještě 120ml mlíka. Nějak mám pocit, že až zítra dám celou, tak mi bude řvát, že má ještě hlad, ale pak už by se mlíko dávat nemělo, ne? Vůbec si nepamatuju, jak jsem to dělala u malý. Těch 8 let je strašná doba. Jinak Lucko, my jsme taky žravá rodina. Si pamatuju, jak mi vždycky říkaly kámošky, že ta moje holčička tak krásně všechno sní. Co já bych dala za to, aby tolik nejedla. Kolem 3 let jsem chtěla dát na ledničku zámek ![]() ![]() Normálně ona a můj chlap jsou schopni "prožrat" celou výplatu Hlavně milujou sýry, mají takový rituál, kdy si dají horu různých sýrů na prkýnka, sednou k telce a debužírujou, nechápu z toho. Jsem mu říkala, že jsem zvědavá, v kolika si k tomu přidají i vínko ![]() |
| 1.3Magráta13 | 36870 |
|
|
18.4.2012 13:46:42
Karol, to věřím, ta nemocenská před porodem člověku všechno rozhodí
naučí se válet ![]() Já jsem celkem systematik. Ale mám kamarádku, úžasnou holku, ovšem chaotička neskutečná. Dlouho jsme nechápala, jak je možný, že jejich děti chodí spát každý den v jinou dobu. Nebo jak je možný, že když se domluvíme na 10 hodinu, přijede klidně v poledne Už to chápu. Ona má taky 2 malé po sobě, kdežto já měla 2 s odstupem 9 let. Teď, když mám 2 za sebou, tak taky trochu chaotizuju. Ale ona už se taky naučila trochu disciplíně. A rozhodně to pomohlo jí i dětem. takže dneska už chodí spát víceméně stejně, ovšem to vypravování na cesty je stejně chaos ![]() Ale oni mají celkově jiný životní styl. takže pokud to vyhovuje tobě a dítě tím netrpí, tak je přeci fuk, jestli bude jíst jeden den ve 12 a druhý den v 1. |
| Karol & Ema | 116717 |
|
|
18.4.2012 13:24:20
holky, ani nevíte,jakou mi dělá potíž nějak ten denní režim zoptimalizovat
Když jsem chodila do práce, řídil se můj rytmus pracovní dobou, ale jak jsem otěhotněla a šla na nemocenskou, trochu se to zvrhlo a můj den se řídil tím, jak se mi zrovna chtělo spát.. jsem od přírody chaotický a na sebe ne dvakrát přísný člověk..teď, když máme Emu, chci, aby zavládl jakýsi stereotyp dne, na který bude moct spoléhat večerní krmení a koupání už mám jakž takž vychytané, ale teď kol poledne už dávám zeleninku a je pro mě někdy nadlidské úsilí zkoordinovat její oběd, svůj oběd, spánek, úklid a tak, ať obědváme plus mínus ve stejnou dobu ráno vstávám, co nejpozději to jen jde![]() |
| 1.3Magráta13 | 36870 |
|
|
18.4.2012 13:13:39
Když jsem měla 1. dítě, tak mě ten stereotypní kolotoč rozčiloval, vadil mi a ubíjel mě. Při 2. a 3. jsem neskonale šťastná, že jsou ty činnosti tak stereotypní a rituální. Uklidňuje to mě i děti a běda, jak udělám nějakou revoluční změnu
![]() je to zvláštní. Add. Rodinná pouta: Oni to opakují odznova? Já kdysi viděla ty první díly, když to začalo. Stejně jako Ulici. Nemám výdrž, takže jsem později odpadla ![]() Já dneska koukala na dokument o Josefu Abrhámovi. Já ho miluju, to je tak krásnej noblesní člověk... A zázrak. A. spí už skorem 3 hodiny. Už se málem i nudím. Stihla jsem i vytřít ![]() |
| Jana, Sofi 11/11, Laura 09/07 | 117675 |
|
|
18.4.2012 12:56:29
tak mi to máme tak, já vstanu v 6 hodin, jdu budit Lauru do školky, malá spinká. Lauru vyparvím s manželem, Sofinka vstane, to už mám svou hygienu za sebou. Převléknu malou, uděláme hygienu a jdeme si hrát na gauč, ukazují jí hračky a povídámjí jaké jsou pěkné atd...pak se nají a vetšinou cca 2 hodiny po probuzení jde zase spinkat zhruba na 2 hodiny, to uvařím a pracuji (účto), vzbudí se, najíme se a zase si hrajeme pod hrazdičkoou, nebo paseme koníky (pořád chce být na břiše). Po obědě kolem 13 jde zase spát, cca 1 hodinu, v 15 jdeme pro Lauru a pak jsme na zahrádce, kouká z kočáru a povykuje, doma si s ní hraje odpoledne Laura, takže já tady poletuji a připravuji zase večeři, do toho zase telefonáty z práce atd..pakárna, v 18 jdeme koupat, malý spánek Sofi, umýt lauru, připravit do školky věci, Sofi vstane, v 19 příjde manžel, pohraje si s dětma a ve 20 jdou obě do postele. tak půl hodiny trvá než zaberou, jdu se vykoupat a pak odpadnu. Pořád stejný kolotoč.
Občas sem,nou Sofi vaří, dám si jí v lehačce na linku a vyprávím jí co dělám a vařím a ono mě pozoruje a líbí se jí to. To samé při žehlení atd...prostě dělám potřebné věci a mám jí u sebe a pozoruje. nedá se nic jiného dělat. V noci zase musím pracovat....občas myslím, že už se složím, ale ženská vydrží vše.. |
Štědrý den v Zoo OlomoucOlomouc
Advent na KarlštejněBeroun
Předsilvestrovský výstup na BrdoKroměříž
Pražský Nový Svět pod rouškou nociPraha 1
Tříkrálový průvod PrahouPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.