| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : květen 2012

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

(?)
[<<Předchozích 120] Názory 121130 z 12575  [Dalších 12445 >>]
Lefff 13513
12.4.2015 11:26:08
Maty je takový cestovatel, brouček malý ~6~:-)
U nás je teď období, kdy všechno musí máma, táta nesmí ani utřít zadeček, hrůza a děs. Je mi líto manžela, K. se k tatínkovi zrovna moc ohleduplně nechová.
Příští týden jdu s K. na další Engerix a zároveň už i na tříletou prohlídku. Moc nadšená z toho nejsem, protože za měsíc by se toho stihla ještě dost naučit (a taky trochu zhubnout ~n~), ale co už. Co má umět, umí, a dál může jen překvapit.
Lefff 13513
12.4.2015 11:07:47
Ahoj holky,

Aefiku, byla jsem na poliklinice ve Vysočanech. Kdybych to měla ještě někdy absolvovat, tak rozhodně neváhám a jdu právě tam. I když, co jsem tak četla, tak prý v Praze 3 u Sv. Anny to dělají transnasálně a je to prý daleko snesitelnější.

Za gratulace děkuju ~x~

Na ledničku jsem si dala motivační fotku z června 2011 (v září jsem pak otěhotněla s K. a kila šla zase nahoru na další skoro 4 roky ~n~). Takže tohle chci, holky, vidět na váze letos na podzim, až půjdou děti do školy a do školky:

Mám na to 4 a půl měsíce, tj. cca 2 kg za měsíc. To musí jít ~R^
Jáňa+tři sluníčka 29413
10.4.2015 17:54:04
Janča je tady ~3~ , jen pekelně líná psát, vy jste se do toho s Leff tak daly, že jsem ze začátku vůbec nestíhala reagovat a pak už jsem měla strach, že na něco zapomenu...~d~ Tak alespoň to, co mi v mé děravé hlavě uvázlo... Leff gratuluji ke školce pro K., výborná zpráva ~g~ a držím palce i vám, aby to vyšlo i Tobíkovi! Obě máte můj obdiv, že jste úspěšně zvládly takové příšerné vyšetření, jste fakt statečné! ~R^ Neštovice trochu závidíme, ale teď už je stejně asi pozdě Matyho nakazit, protože za měsíc má naplánovanou tříletou a očkování, takže to vy stejně nevyšlo, tak zkrátka počkáme, až to přijde odjinud. Dietu jsem raději ani nerozklikla, abych se zbytečně nenervovala, opět máš Leff můj obdiv ~t~ , jsem měkká a tlustá, ale zatím spokojená, tak až mne to bude otravovat hodně, taky se třeba odhodlám, jen to počáteční číslo na váze mi bude stačit stlačit na 8 a ne na 6, jako tobě ~y~ . Maty odjel dneska do Brna a dokonce jsme to poprvé zvládli bez belké scény a křiku, no musím skromně podotknout, že jsem ho předávala já, protože Miky je v práci ~t~ , ale ono to i tím bylo pro něj snazší, protože od Miky se přeci jen hůř odtrhává, navíc cítí, že i jí je smutno(i když se snaží působit v pohodě) a brnká jí na city... No a já mám do neděle klídek, protože Miky s Verčou celý víkend hlídají zahrádku a Katka odjela pro změnu taky k tatínkovi, takže vegáááč ~h~ ~w~ ~v~ jo a ještě tu chybí smajlík, který si čte... ~;)
Aefik 18295
9.4.2015 23:34:06
Lefff,tak to jsi borec~b~Vysledky budou tutove ok,urcite to uz "od oka" vypadalo dobre,ne?:-)~;(( a byla jsi na Bulovce nebo v ty poliklinice Mazurska?
Mne delali endosono,to se dela fakt megahadici proti obyc.fibroskopu s odberem ze slinivky,tak nevim,jestli bych to zvladla bez toho tlumeni,asi ne~f~a vubec netusim,co bych delala,kdyby se mi nepodarilo sehnat hlidani pro Tobika,protoze on je celkem nestandardni a tezce fixovany na me a MM a rozhodne by se hlidat nikym cizim nenechal (a na tom pracovisti,kde jsem byla,bych se snad i bala se na tu moznost zeptat,sestry nic moc,dr.nastesti skvelej),vlastne jsem kvuli tomu odpiskala i tu praci od ledna,protoze zvykani si ve skolce vubec nedaval - a to tam mam znamou~l~moje jedina sance jsou bud babicky (ale mamka stale pracuje a tchyne se na to moc nadsene netvarila...) nebo ta skolka s braskou,ale ta bude v nejlepsim pripade od zari anebo hlidaci pani,jenze ty bych pravdepodobne odevzdala velkou cast vydelku a to zas tak nutne do ty prace nepotrebuju~:-D
Ovsem dneska se definitivne potvrdila moje uz totalni degenerace mozku - kdyz jsem odchazela na RD s Tobikem,nastrelila jsem si mesicni castku prispevku 7600kc,s tim,ze tech celkovych 220tisic vycerpam trochu driv,ale nevadi,pujdu co nejdriv do prace...Postupne jsem uplne zapomnela,ze by bylo dobry si ten prispevek snizit,aby to teda nejak vyslo do konce kvetna.A to mi minuly mesic prisel doporuceny dopis z UP,ze mi snizili davku na 7200,jenze mi nedoslo,ze uz se jedna o posledni mesic,naopak jsem si rikala,jak se o to pekne postarali~f~~t~
Ani mi nejde o samotny prispevek,spis o to,ze kdyz jsem vycerpala ten urceny obnos,jestli ted po me pojistovna nebude chtit zdravotni pojisteni~:(a vlastne jeste socialni...
Musim tam zavolat.
Naplanovala jsem si tak pekne duben a kveten,do toho ty nestovice,ze do prace fakt neeeee~n~~t~

Taky posloucham Kalle a priklanim se spis k prvni moznosti~k~
jinak posloucham jiny styl hudby,spis neco riznejsiho ve stylu Nirvany,Faith no more nebo aspo U2,ale to Kalle mi proste sedne,ta holka ma nadherny hlas a jen s tou kytarou~s~

Az se zase dostanu na nakup,tak musim zakoupit zazvor a zeleninku a zkusim ty recepty~w~
uz jsi zacala s tou Macingovou?

A kdepak mame Jancu?~;)
Lefff 13513
9.4.2015 14:32:23
Římský kmín dávám podle toho, jaký zrovna mám. S celým se nemelu. Zázvor dávám čerstvý, nadrobno pokrájený. Na 400g zeleniny cca velikost palce. Po chvíli na olivový olej přihodím česnek na plátky a pak tu podušenou brokolici (nebo fazolky). Pokud mám slaninu, začínám slaninou.

To vyšetření bylo nakonec úplně v pohodě. A to ne proto, že by mě něčím zhoukali ~:-D, takovou výsadu jsem neměla. Měla jsem s sebou K. (tu mi na recepci pohlídala jiná sestřička), takže mi nemohli aplikovat nic do žíly, jen ten sprej do krku. Dostala jsem dvě dávky a byla ráda, že je mám, protože vyšetření příjemné rozhodně není. Lékař i sestra byli úžasní a prý jsem byla vzorná a dneska nejklidnější pacientka. Což ovšem nabourala sestra z vedlejšího kolonosálku, která přišla se slovy "Slyším, že se tu vyšetřuje..." ~:-D Tak jsem se omlouvala potřetí. Ještě jsme si stihli všichni tři popovídat o porodech. Výsledky budu mít za dva týdny a už teď jsem rozhodnutá jim něco upečeného přinést. Takový lékařský přístup bych brala všema dvaceti všude. ~R^

Poslouchám to album od Kalle a nemůžu se rozhodnout, jestli bych při skutečném poslechu (a ne teď, kdy mi tu ječí děti) viděla psychedelickou spirálu, nebo prostě jen relaxovala a usnula. Zvláštní muzika...

Aefik 18295
8.4.2015 23:46:45
A jeste jsem zapomnela,vcera jsem uplnou nahodou a jen tak mimochodem zahledla v TV rozhovor s dvema mladasama z Tabora,ze je to novy hudebni objev,30.4.bude v Praze koncert,atd...Holka mi byla sympaticka,tak jsem si je dala do vyhledavace - skupina KALLE a jsem ztracena,jsou uzasniiiiiii~s~~s~~s~~s~~s~~g~~g~~g~

uz neposloucham nic jinyho a hlavne miluju pisnicku,ktera zacina na 14.minute Live from the room (full album)

neuveritelny~;((~g~
ja asi budu muset jit i na ten koncert~k~
Aefik 18295
8.4.2015 23:41:33
Lefff,

diky za recepty~R^ten rimsky kmin drtis nebo ho davas do ty marinady cely?
Rozhodne to zkusim a asi i ty fazolky na zazvoru (asi cerstvym?)

Moc ti drzim palce na gastro,hlavne at je vyborny vysledek,protoze samotny vysetreni je (z myho pohledu) zatim nejlepsi,ktery jsem kdy absolvovala a klidne bych sla zitra misto tebe a rada~t~
opravdu vyjimecne si beru leky na cokoliv,a pri tomto vysetreni te doslova nacpou sedativy a opiaty,takze ten raus je bozi~z~
Taky jsem tam prisla s velkymi obavami,hlavne jsem se bala vysledku,ale i toho prubehu a uz pri vystrikavani krku Lidocainem jsem mela neodbytny pocit,ze se jim tam ududsim vlastnim jazykem~t~~f~
kdyz mi dali na prst kolicek na mereni saturace a pulsu,tak jsem mela snad 120 tepu/minutu,tlak asi 150/90,ja hypotonicka~:-D
a jakmile mi aplikovali ty leky,tak uz mi bylo jenom nadherne,vsechno jedno a hlavne to pulhodinovy vysetreni uteklo neuveritelnym zpusobem.
Uvidis,ze budes taky v dobrym vzpominat~6~~k~
Lefff 13513
8.4.2015 23:29:04
Aefiku,
díky za gratulaci :-) Jasně, že vám taky budu moc držet palce. A už teď věřím, že se v pohodě dostanete (jak je tam trvalé bydliště, sourozenec ve školce a narození v květnu, šance jsou velké). U nás se hlásilo přes 150 dětí. Brali 60, 50 bylo nepřijatých a zbytek zastaveno řízení (asi půjdou nakonec jinam). K. byla v první třetině "startovního pole", takže se dostala s přehledem. To A. to měl před 3 lety o prsa, byl asi třetí od konce, tj. "nad čarou".

Při tom detoxu hlad obvykle nemáš (pokud tedy nejsi jako já zvyklá průběžně celý den něco užírat), kávu můžeš jako Caro se "Zajícem" (tzn. kávovinová náhražka a takový ten sojový nesmysl, co se kupuje v krabicích v lékárně). Tento bod nedržím, bez Nescafé poslední rok odmítám fungovat.
K cuketě: Cuketu si omyju, nakrájím na půl cm plátky. V mísce smíchám olivový olej, sůl, římský kmín a někdy rozdrcený stroužek česneku. Přihodím cuketu a pořádně ji v tom obalím. Pak ji rozprostřu na pečicí papír a hodím do trouby na pár minut, aby změkla.
Jinak z receptů z té knihy miluju ještě zelené fazolky na česneku a zázvoru (občas doplním opraženou, na kostičky nakrájenou slaninou z LIDLu nebo zasněžím trochou parmezánu). To samé dělám s brokolicí. Nebo včera ty celerovo-krůtí karbanátky s kurkumou, mmmhhhmmm.. Kurňa, to jsou myšlenky takhle v noci :)¨
Zítra dopo mi držte palce, holky, jdu na gastro na jedno extra nepříjemné vyšetření ~n~ Už se vidím, jak tam dávím zbytky lidské důstojnosti ~n~
Aefik 18295
8.4.2015 22:41:12
Lefff,moc gratuluju ke skolce pro Karcu~x~~g~~b~

tak doufam,ze sem budu 22.4.psat stejnou zpravu~;)

a taky doufam,ze T.pujde do stejny tridy jako bracha,to by asi byl jinak rev a ~n~

Ten detox fakt zni bajecne.Rozhodne ho budu doporucovat~R^100% tchzyni,ktera momentalne vyhazuje celkem nehorazny penize za nejakou vyzivovou poradkyni z Andela,sice opravdu hubne,ale uz ji to stalo asi 6 litru na ruznych doplncichstravy - cajich,"spalovacich tuku",apod...a k tomu pomerne nesmyslny dvoudenni doporuceni,napr.ananasovy dny,okurkovy dny,houbovy dny...

Mne by na tom nevyhovovalo,ze se nemuze ani trochu kavy a vina,ale je to logicky,o tom detox je~:-Dtak treba,az se odhodlam jednou...jidlo mi fakt chybet nebude,ale~c~~v~~n~~t~

A ty svacinky teda muzes,ale nemusis?Jde o to,nemit hlad,vid?

Ja bych si u vas teda pochutnala!:-)maso bohuzel ne,ale to ostatni zni skvele.Zrovna dneska jsem revidovala koreni a rikala si,co tak jeste delat s rimskym kminem a vida,mam inspiraci!~z~davas do toho jeste neco?
Lefff 13513
8.4.2015 17:41:08
Tak K. je přijata do školky s poznámkou, že půjde do stejné třídy jako brácha (poprosila jsem paní ředitelku, zda by bylo možné umístit ji tam, odkud odchází její bráška). Takže po něm prakticky "zdědí" místo, čímž pádem bude chodit do prostředí, které za ta léta už trochu zná.
[<<Předchozích 120] Názory 121130 z 12575  [Dalších 12445 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.