Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.
Jáňa+tři sluníčka | 29413 |
13.4.2015 15:07:05
No tři je docela pěkný číslo, ale uvidím se dneska s E., tak se s ní zkusím domluvit na další srazík u ní na zahrádce na ten cca červen, bylo by škoda tu "tradici" porušit a tam byla účast docela hojná!
|
13.4.2015 15:04:57
Aefíku, Leff díky za podporu, vážím si toho!
Aefíku, co se týče té tříleté hned je mi po tvém příspěvku veseleji Dneska jsem se Matyho kontrolně zeptala, kde bydlíme a odpověď zněla " no přece tady" .Taky jsem to zkusila jinak " bydlíme v Brně, Matyášku? " on udiveně " ne, v Brně bydlí tatínek, my přece bydlíme tady" No Prahu jsem z něj nevylomila... |
Aefik | 18295 |
13.4.2015 13:35:55
A konstatuju,ze uz jsme tu zbyly na cely diskuzi fakt jen my tri,ale i tak je to slusny cislo,po vice nez trech letech
|
Aefik | 18295 |
13.4.2015 13:34:57
JAni,
taky jsem netusila,ze Dryjada je detsky psycholog.No vida,jak se to tady hemzi odborniky Každopádně si myslím, že to zvládáte daleko líp než v režimu "rozvedeni". Maty má více milujících nejbližších než je tomu ve většinových rodinách, a to ještě takových, kteří mají spolu přátelský vztah - ten většina lidí po opravdovém rozvodu nemá. Nejsem psycholog, tím méně dětský, ale já vám věřím a fandím, že všechno vzdor všem možným překážkám zvládnete ke šťastnému a spokojenému životu všech zúčastněných. a tohle s dovolenim kopiruju od Lefff,souhlasim naprosto a lip bych to nenapsala |
Aefik | 18295 |
13.4.2015 13:31:53
Ahoj holky,
musim vas pochvalit,jak jste se krasne rozepsaly Leff,no to je bomba ta motivacni fotka,to me teda jeste nenapadlo si vyfotit vahu ale opatrne,dnes jsem se docetla toto: http://www.novinky.cz/zena/zdravi/366665-u-stihlych-lidi-je-vyssi-pravdepodobnost-vyskytu-demence-nez-u-obeznich.html Mam to o fous takze doufam,ze je to zas nejaka vedecka hypoteza,ktera se nepotvrdi. O analnim vysetreni zaludku jsem jeste neslysela,ty jo,na co ti doktori neprijdouno rozhodne to bude pro pacienta snesitelnejsi,kdyz se odmysli stud (toho jsem se v ordinaci snad jiz nadobro zbavila,takze bych volila tu analni cestu;-) Jo,za Lidocain dik,bez nej by snad ani nebylo mozny prekonat davici reflex,aspn ten muj Fibroskop rikam vsem endoskopum,co se strkaji do pusy,mozna maji nejaky slovni rozliseni,uz si to nepamatujuta moje hadice byla siroka snad jako rukojet ty hadice na obrazkua mela jsem tam podstatne vic pomocnyho personalu A s tou triletou prohlidkou si,doufam,delas srandu!Adresu maji znat u nas predskolaciTobik vubec netusi vo co go,jsem rada,ze jakz takz patlave mluvi a pozna zakladni barvyna to,jak to vypadalo v lednu,myslim,ze dobry 4,5-lety A.znal loni perfektne adresu,vcetne cisla orientacniho i popisnyho a vcera se pomalu nechytal ani na mesto A s tim ockovanim teda fofrujete.Ja musim jeste volat dr.,jak to bude s tim nasim ockovanim po nestovicich. |
12.4.2015 12:44:56
To vyšetření vypadá fakt děsivě, uff.
Jo, jo je dětský psycholog a dokonce se prý specializuje na batolata a mladší předškoláky. Taky D. ráda čtu a jsem moc ráda, že si vzala našeho malého do péče, vděčíme za to samozřejmě hlavně E. . My tam začali chodit s těmi tiky, ty jsou už naštěstí pár měsíců pryč(ale vloni touhle dobou je měl poprvé, pak pár měsíců klid a na podzim tu byly zas, tak to nechci zakřiknout...)Pak nám nabídla jakousi formu rodinné poradny, chodíme tak jednou za měsíc a konzultujeme to, co je právě aktuální, nebo co nás trápí ve vztahu k Matymu. Taky zdůraznila, že oproti "klasickému" rozvedenému páru rodičů máme pár výhod a dobré vztahy k nim určitě patří. Já po zkušenostech s bývalým manželem nemůžu dost vynachválit Pavlův přístup k věci, přemýšlí o tom, proč k němu Maty nechce odjíždět, nebere to ale úkorně osobně, nesnaží se to zlomit silou... přesně to by totiž udělal tatínek holek... uf, jsem ráda, že je Pavel takový, jaký je. Dokonce mi klidně přizná, že u nás v pátek zvonil se staženým žaludkem, že mu bylo od středy, kdy se stavil na kafe a já na něj dost hrrr vybalila Matyho záseky(budil se v noci s křikem " nechci jet k tatínkovi :-( )moc smutno, že o tom hodně přemýšlel, co by mohl zlepšit a změnit... no prostě je skvělej, lepšího tátu jsme nemohli vybrat! Co se týče té tříleté prohlídky Leff, máš o Matym asi trochu zkreslené představy, rozhodně nezvládá věci pro pětileťáky... Z toho, co jsi vyjmenovala většinu neumí, adresa se přiznám mne ani nenapadla ho učit, takže to je spíš naše chyba, ví, jak se jmenuje celým jménem, že bydlí v Praze, tatínek v Brně, jak se jmenujeme celými jmény my ostatní v nejbližší rodině... neumí říkat ani R , ale ani několik dalších hlásek, dokonce ho "podezřívám" z nějaké lehčí formy dyslalie... ale celkově je mu docela dobře rozumět... puzzle neskládá vůbec(nebaví ho to a ani to nechce zkoušet, jen takové ty dřevěné a pěnové vkládačky, ale ty jsou určitě pro menší děti, jinak s přehledem přiřazuje stíny k předmětům a lidem, ale to je něco jiného. Písmenek zná od těch 18 měsíců pořád stejně, tj. asi 10-12 , ale nijak ho to dál nezajímá, takže nic převratného. Před asi rokem počítal do deseti, teď klidně ukáže na dva předměty a řekne, že jsou tři... prostě vše víc než jeden je tři... jakoby to zapomněl, tím, že to přestal aktivně používat při hraní... kresbu snad ani nebudu popisovat, k postavě se ani zdaleka neblíží, kreslí rád, miluje tempery... ale jsme u hlavonožců a jednotlivých čar s barvitým komentářem(smyšleným, podobné věci bych nenamalovala ani já ), co namaloval , Rád pracuje s modelínou, ale zase nic převratného nevytvoří, miluje krájení hadů , umí tedy spousty barev(včetně růžové a oranžové) a obrovskou spoustu zvířat včetně toho, čím se živí, ale to předpokládám nebude předmětem testů při tříleté prohlídce, aby poznal surikatu a věděl, co žere ptakopysk Zná písničky, básničky, ale na požádání zpívá a recituje zřídkakdy, zato při běžném hraní skoro neustále . Jo a miluje bouračky, tím by mohl trávit desítky minut, ví ale, že se zlobíme, když tříská auty o sebe, tak když to křáchne a někdo z nás zvedne s povytaženým obočím hlavu ozve se " pardooon, to ten džípák zase boural do Bleska, rošťák jeden, ale jen maličko, aby ho neodřel, neboooj" No prostě normální tříleťák, ale je s nimi sranda holky, co? Jo video na YT jsem si už pustila, byla fakt kouzelná a musí to být radost, mít takhle šikovnou cácorku. |
Lefff | 13513 |
12.4.2015 12:08:58
Za palce děkuju
Dryádu moc ráda čtu. Ona je dětský psycholog? Každopádně si myslím, že to zvládáte daleko líp než v režimu "rozvedeni". Maty má více milujících nejbližších než je tomu ve většinových rodinách, a to ještě takových, kteří mají spolu přátelský vztah - ten většina lidí po opravdovém rozvodu nemá. Nejsem psycholog, tím méně dětský, ale já vám věřím a fandím, že všechno vzdor všem možným překážkám zvládnete ke šťastnému a spokojenému životu všech zúčastněných. |
Lefff | 13513 |
12.4.2015 12:00:50
Janino,
vy se s tříletou prohlídkou vůbec nestrachujte - Maty, podle toho, co píšeš, zvládá i to, co nezvládá dost pětiletých Karča ještě plete adresu, ale jinak o ni strach nemám, je naprosto v normě a trochu i dopředu (barvy, "R", skládání puzzlí pro čtyřleté apod.). Jen se občas nevyhnu srovnání se S. - ta ve dvou letech četla písmenka . No vždyť si na YT najdi video, které se jmenuje jako zdrobnělina jména naší nejstarší a k tomu "a písmenka" - to jí bylo 19 měsíců. Jj, letí to... |
Lefff | 13513 |
12.4.2015 11:56:24
Aefiku,
to vyšetření vypadalo takhle nějak: Je to odsud: http://www.zdravie.sk/poradna/48506/zazivacie-tazkosti Podle mě je to gastroendoskop. Fibroskop, co jsem tak googlila, je tenčí. Ta hadice, kterou mi do žaludku zavedli, byla silná asi jako malíček, 1 cm v průměru to mělo, cca. Každopádně díky vědcům za Lidocain |
12.4.2015 11:51:41
Dobrý cíl Leff, budu ti držet palce! Snad už ti to pak žádné další těhotenství nezkazí. No trochu jsi mne zaskočila s tou tříletou, vy něco cíleně trénujete? Co by vlastně měli ti prckové ve 3. letech umět? Jinak u nás je to s tím "maminkováním" taky takové, když jsme tam my, tak si tatínka skoro nevšímá a všechno musíme my, tedy přesněji Miky je samo jednička, když není k dispozici, tak jsem dobrá i já , pak Katka a až po ní teprve tatínek , no ale Dryjáda nás ujišťuje, že pro Matyho i přes jeho protesty je pravidelné ježdění k tatínkovi prospěšné, jen to musí mít řád a musí to být pro něj přehledné, takže počet nocí rovná se počtu magnetek na lednici, které každé ráno přelepí a on má tak představu, kdy se vrátí domů k maminkám . Naopak nám nedoporučila společné dovolené, prý to v něm vyvolává naději, že bychom mohli žít všichni pohromadě ( už s takovou teorií fakticky přišel za tatínkem " tatínku, proč nebydlíš se mnou a maminkama v Praze?! , já tě mám rád" ), máme se prý nastavit do režimu rozvedených rodičů... no naštěstí to všichni bereme pozitivně, taťka s námi chodí na sezení a suprově spolupracuje, tak snad to prckovi co nejvíc usnadníme!
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.