| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : květen 2012

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

(?)
[<<Předchozích 110] Názory 111120 z 12575  [Dalších 12455 >>]
Jáňa+tři sluníčka 29413
13.4.2015 15:07:05
No tři je docela pěkný číslo, ale uvidím se dneska s E., tak se s ní zkusím domluvit na další srazík u ní na zahrádce na ten cca červen, bylo by škoda tu "tradici" porušit~;) a tam byla účast docela hojná! ~R^
Jáňa+tři sluníčka 29413
13.4.2015 15:04:57
Aefíku, Leff díky za podporu, vážím si toho! :-)
Aefíku, co se týče té tříleté hned je mi po tvém příspěvku veseleji ~z~ Dneska jsem se Matyho kontrolně zeptala, kde bydlíme a odpověď zněla " no přece tady" ~t~ .Taky jsem to zkusila jinak " bydlíme v Brně, Matyášku? " on udiveně " ne, v Brně bydlí tatínek, my přece bydlíme tady" ~p~ No Prahu jsem z něj nevylomila...~;)
Aefik 18295
13.4.2015 13:35:55
A konstatuju,ze uz jsme tu zbyly na cely diskuzi fakt jen my tri,ale i tak je to slusny cislo,po vice nez trech letech~:-D
Aefik 18295
13.4.2015 13:34:57
JAni,

taky jsem netusila,ze Dryjada je detsky psycholog.No vida,jak se to tady hemzi odborniky~:-D~R^

Každopádně si myslím, že to zvládáte daleko líp než v režimu "rozvedeni". Maty má více milujících nejbližších než je tomu ve většinových rodinách, a to ještě takových, kteří mají spolu přátelský vztah - ten většina lidí po opravdovém rozvodu nemá. Nejsem psycholog, tím méně dětský, ale já vám věřím a fandím, že všechno vzdor všem možným překážkám zvládnete ke šťastnému a spokojenému životu všech zúčastněných.~x~

a tohle s dovolenim kopiruju od Lefff,souhlasim naprosto a lip bych to nenapsala~R^
Aefik 18295
13.4.2015 13:31:53
Ahoj holky,

musim vas pochvalit,jak jste se krasne rozepsaly~g~

Leff,no to je bomba ta motivacni fotka,to me teda jeste nenapadlo si vyfotit vahu~:-D~R^
ale opatrne,dnes jsem se docetla toto: http://www.novinky.cz/zena/zdravi/366665-u-stihlych-lidi-je-vyssi-pravdepodobnost-vyskytu-demence-nez-u-obeznich.html

Mam to o fous~8~ takze doufam,ze je to zas nejaka vedecka hypoteza,ktera se nepotvrdi.~;)

O analnim vysetreni zaludku jsem jeste neslysela,ty jo,na co ti doktori neprijdou~R^~e~no rozhodne to bude pro pacienta snesitelnejsi,kdyz se odmysli stud (toho jsem se v ordinaci snad jiz nadobro zbavila,takze bych volila tu analni cestu;-)

Jo,za Lidocain dik,bez nej by snad ani nebylo mozny prekonat davici reflex,aspn ten muj~:-D
Fibroskop rikam vsem endoskopum,co se strkaji do pusy,mozna maji nejaky slovni rozliseni,uz si to nepamatuju~f~ta moje hadice byla siroka snad jako rukojet ty hadice na obrazku:-©a mela jsem tam podstatne vic pomocnyho personalu~t~

A s tou triletou prohlidkou si,doufam,delas srandu!~:-DAdresu maji znat u nas predskolaci~:-DTobik vubec netusi vo co go,jsem rada,ze jakz takz patlave mluvi a pozna zakladni barvy~f~na to,jak to vypadalo v lednu,myslim,ze dobry~z~
4,5-lety A.znal loni perfektne adresu,vcetne cisla orientacniho i popisnyho a vcera se pomalu nechytal ani na mesto~l~

A s tim ockovanim teda fofrujete.Ja musim jeste volat dr.,jak to bude s tim nasim ockovanim po nestovicich.
Jáňa+tři sluníčka 29413
12.4.2015 12:44:56
To vyšetření vypadá fakt děsivě, uff. ~e~
Jo, jo je dětský psycholog a dokonce se prý specializuje na batolata a mladší předškoláky. Taky D. ráda čtu a jsem moc ráda, že si vzala našeho malého do péče, vděčíme za to samozřejmě hlavně E. ~R^ . My tam začali chodit s těmi tiky, ty jsou už naštěstí pár měsíců pryč(ale vloni touhle dobou je měl poprvé, pak pár měsíců klid a na podzim tu byly zas, tak to nechci zakřiknout...)Pak nám nabídla jakousi formu rodinné poradny, chodíme tak jednou za měsíc a konzultujeme to, co je právě aktuální, nebo co nás trápí ve vztahu k Matymu. Taky zdůraznila, že oproti "klasickému" rozvedenému páru rodičů máme pár výhod ~;) a dobré vztahy k nim určitě patří. Já po zkušenostech s bývalým manželem nemůžu dost vynachválit Pavlův přístup k věci, přemýšlí o tom, proč k němu Maty nechce odjíždět, nebere to ale úkorně osobně, nesnaží se to zlomit silou... přesně to by totiž udělal tatínek holek... uf, jsem ráda, že je Pavel takový, jaký je. ~R^ Dokonce mi klidně přizná, že u nás v pátek zvonil se staženým žaludkem, že mu bylo od středy, kdy se stavil na kafe a já na něj dost hrrr vybalila Matyho záseky(budil se v noci s křikem " nechci jet k tatínkovi :-( )moc smutno, že o tom hodně přemýšlel, co by mohl zlepšit a změnit... no prostě je skvělej, lepšího tátu jsme nemohli vybrat! ~s~
Co se týče té tříleté prohlídky Leff, máš o Matym asi trochu zkreslené představy, rozhodně nezvládá věci pro pětileťáky...~;) Z toho, co jsi vyjmenovala většinu neumí, adresa se přiznám mne ani nenapadla ho učit, takže to je spíš naše chyba, ví, jak se jmenuje celým jménem, že bydlí v Praze, tatínek v Brně, jak se jmenujeme celými jmény my ostatní v nejbližší rodině... neumí říkat ani R , ale ani několik dalších hlásek, dokonce ho "podezřívám" z nějaké lehčí formy dyslalie... ale celkově je mu docela dobře rozumět... puzzle neskládá vůbec(nebaví ho to a ani to nechce zkoušet, jen takové ty dřevěné a pěnové vkládačky, ale ty jsou určitě pro menší děti, jinak s přehledem přiřazuje stíny k předmětům a lidem, ale to je něco jiného. Písmenek zná od těch 18 měsíců pořád stejně, tj. asi 10-12 , ale nijak ho to dál nezajímá, takže nic převratného. Před asi rokem počítal do deseti, teď klidně ukáže na dva předměty a řekne, že jsou tři... prostě vše víc než jeden je tři... jakoby to zapomněl, tím, že to přestal aktivně používat při hraní... kresbu snad ani nebudu popisovat, k postavě se ani zdaleka neblíží, kreslí rád, miluje tempery... ale jsme u hlavonožců a jednotlivých čar s barvitým komentářem(smyšleným, podobné věci bych nenamalovala ani já ~;) ), co namaloval ~t~ , Rád pracuje s modelínou, ale zase nic převratného nevytvoří, miluje krájení hadů :-) , umí tedy spousty barev(včetně růžové a oranžové) a obrovskou spoustu zvířat včetně toho, čím se živí, ale to předpokládám nebude předmětem testů při tříleté prohlídce, aby poznal surikatu a věděl, co žere ptakopysk ~t~ Zná písničky, básničky, ale na požádání zpívá a recituje zřídkakdy, zato při běžném hraní skoro neustále ~;). Jo a miluje bouračky, tím by mohl trávit desítky minut, ví ale, že se zlobíme, když tříská auty o sebe, tak když to křáchne a někdo z nás zvedne s povytaženým obočím hlavu ozve se " pardooon, to ten džípák zase boural do Bleska, rošťák jeden, ale jen maličko, aby ho neodřel, neboooj" ~t~ No prostě normální tříleťák, ale je s nimi sranda holky, co? ~p~
Jo video na YT jsem si už pustila, byla fakt kouzelná a musí to být radost, mít takhle šikovnou cácorku. ~g~
Lefff 13513
12.4.2015 12:08:58
Za palce děkuju :-)
Dryádu moc ráda čtu. Ona je dětský psycholog? Každopádně si myslím, že to zvládáte daleko líp než v režimu "rozvedeni". Maty má více milujících nejbližších než je tomu ve většinových rodinách, a to ještě takových, kteří mají spolu přátelský vztah - ten většina lidí po opravdovém rozvodu nemá. Nejsem psycholog, tím méně dětský, ale já vám věřím a fandím, že všechno vzdor všem možným překážkám zvládnete ke šťastnému a spokojenému životu všech zúčastněných. ~x~
Lefff 13513
12.4.2015 12:00:50
Janino,
vy se s tříletou prohlídkou vůbec nestrachujte - Maty, podle toho, co píšeš, zvládá i to, co nezvládá dost pětiletých ~:-D ~R^
Karča ještě plete adresu, ale jinak o ni strach nemám, je naprosto v normě a trochu i dopředu (barvy, "R", skládání puzzlí pro čtyřleté apod.). Jen se občas nevyhnu srovnání se S. - ta ve dvou letech četla písmenka :-). No vždyť si na YT najdi video, které se jmenuje jako zdrobnělina jména naší nejstarší a k tomu "a písmenka" - to jí bylo 19 měsíců. Jj, letí to...
Lefff 13513
12.4.2015 11:56:24
Aefiku,
to vyšetření vypadalo takhle nějak:

Je to odsud: http://www.zdravie.sk/poradna/48506/zazivacie-tazkosti

Podle mě je to gastroendoskop. Fibroskop, co jsem tak googlila, je tenčí. Ta hadice, kterou mi do žaludku zavedli, byla silná asi jako malíček, 1 cm v průměru to mělo, cca. Každopádně díky vědcům za Lidocain ~t~

Jáňa+tři sluníčka 29413
12.4.2015 11:51:41
Dobrý cíl Leff, budu ti držet palce! ~R^ Snad už ti to pak žádné další těhotenství nezkazí. ~t~ No trochu jsi mne zaskočila s tou tříletou, vy něco cíleně trénujete? Co by vlastně měli ti prckové ve 3. letech umět? Jinak u nás je to s tím "maminkováním" taky takové, když jsme tam my, tak si tatínka skoro nevšímá a všechno musíme my, tedy přesněji Miky je samo jednička, když není k dispozici, tak jsem dobrá i já ~d~ , pak Katka a až po ní teprve tatínek ~e~ , no ale Dryjáda nás ujišťuje, že pro Matyho i přes jeho protesty je pravidelné ježdění k tatínkovi prospěšné, jen to musí mít řád a musí to být pro něj přehledné, takže počet nocí rovná se počtu magnetek na lednici, které každé ráno přelepí a on má tak představu, kdy se vrátí domů k maminkám ~;) . Naopak nám nedoporučila společné dovolené, prý to v něm vyvolává naději, že bychom mohli žít všichni pohromadě ( už s takovou teorií fakticky přišel za tatínkem " tatínku, proč nebydlíš se mnou a maminkama v Praze?! , já tě mám rád" ~a~), máme se prý nastavit do režimu rozvedených rodičů... no naštěstí to všichni bereme pozitivně, taťka s námi chodí na sezení a suprově spolupracuje, tak snad to prckovi co nejvíc usnadníme! ~;((
[<<Předchozích 110] Názory 111120 z 12575  [Dalších 12455 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.