| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : září 2012

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!
  (?)
[<<Předchozích 30] Názory 3140 z 8425  [Dalších 8385 >>]
mochito 37531
3.5.2015 14:53:50
tussi, s prací, to je fakt těžký, když bys tam byla nezastupitelná, ale zase onemocnět může přece každej, nejen děti nebo máma od dětí, ale i ta síla, kterou přijmou místo tebe. A jak to budou dělat pak?

Koukám, že taky nemáš rodinné konstalace ideální~d~
Sprostá slova naše Simča bohužel nyní zrovna začala obdivovat, učí jí to Ondra. Onehdá tady pořvávala: Hovno...ale asi chce být zajímavá před ním, když jsem s ní sama, tak to nedělá. To je vůbec taková hodná. Ale to soupeření o pozornost je strašný.
Moje máma je samorost, a je to umocněný věkem a tím, jak je dlouho sama, všechno po svým, žádná domluva a kompromisy, všechno dělá nejlíp, její názory jsou takový předpotopní- třeba, že chlap je vizitka ženy apod. perly ...no jo, uvidíme, nějak bude, zalepím si hubu vteřiňákem.~:-D

Dnes jsme zaznamenali dílčí úspěch na nočníku! Zdá se, že je to lepší než záchod. Ona taky potvora zadržuje nebo co, chodí po 4 dnech třeba a pak jí to bolí, takže trápení na entou. Já pak nevím, co dělat, jestli jí nutit na nočník a ona bude zadržovat, nebo bude zadržovat stejně a ještě to bude v kalhotách nebo v pleně. Dokud byla ale jen na plenách, tak taky nekakala denně, tak nevím.
No a v kalhotkách i v pleně jí to už celkem vadí, ale prostě přijde až po vykonání, že jí mám převlíct. Vysvětlování, úplatky, nátlak i zlobení se na ní jsou k ničemu.
tussi
  • 
1.5.2015 7:27:51
pokracovani

detma, kdyz Denda truni a konce nevidet, neni nic moc :D
tussi
  • 
1.5.2015 7:15:11
Jerry - z toho, ze se s mamcou mijite, si nedelej starosti. Jako asi jednoduche to nebude, ale pokud nejde o zivot... (Natalku mi mamka jeste hlidavala. A mamka je docela drson, takze ditko slychavalo pisnicky typu Vrzly dvere vrzly z pantu prisla banda buzerantu... Nebo kdyz neco chci rict a jeste uvazuju, tak jeji prikaz zni Mluv nebo ser pismena, ale rychle! a tak. Naty sproste nemluvi.
Co mi vadilo, byla Delisa k snidani, svacine a po obede, ale to skoncilo, kdyz se narodili kluci plus jsem zacla vyzadovat taky :D )

Clovek si vzdycky dela z neceho tezkou hlavu, a ono to pak stejne dopadne uplne jinak. Takze kliiiid ;)

Co by se stalo, kdybys Simcu nechala vykadit se do kalhotek? Jako jo, uklid nic moc, ale nedocvaklo by ji, ze bobek v kalhotkach neni nic moc?

Denda je zachodovy typ. On si sam nasadi prkynko, zavre se tam, a i pul hodiny si tam vyklada a rozjima :D . Uz jsem muzi navrhla, ze bychom si mohli poridit druhe wc, neb stat se skrizenyma nohama v rade za ostatnima
tussi
  • 
30.4.2015 20:20:48
Jerry - nee, jsem dispecer mezinarodnich kamionovych, leteckych a namornich preprav (ale tu si s malyma detma nedovedu predstavit. Logistika deti, me, telefon u ucha v kuse... proste v 16.30 clovek odchazi z kancelare, ale pracovni doba zdaleka nekonci).
Ta prace byla k mycce na nadobi.
Ale ani ta neni vhodna pro mamu s malyma detma, bez hlidani. Neb kdyz onemocni, kdo by mamu zastoupil... Totiz - fakt resili, ze jestli bych mohla aspon od zari (coz jsem zasla, kdyz mi jeste pak volali - myslela jsem, ze kdyz nemuzu hned, tak uz to nebudou nijak resit. Tady, mam pocit, ze jim kyvne prvni dotazana a zustane az do duchodu). No, ale stejne nic.
Takze na jednu stranu jsem vdecna za jejich snahu a otevrenost, na druhou si pripadam....mizerne.
mochito 37531
30.4.2015 18:17:14
Tussi, ona babička asi neví do čeho jde, uvidíme jak to bude. Každopádně je to plus, jen budu muset asi lecos překousnout, úplně se s mámou míjíme, skoro ve všem...
Stejně to ale uteklo, už mi dochází jaký klid pomalu končí, docela se bojím, jak to všechno bude...
Ty jsi učitelka ve školce?

Simča už konečně docela chodí čůrat na záchod, občas si i řekne. Kakání je stále problém, zásadně v pokojíčku a do kalhotek, takže jí furt pozoruju a odchytávám a řvoucí odnáším na wc s bobkem u zadku...
No do školky je 5 měsíců, snad to dáme.

U nás byl letos taky bodovací systém. Bodovalo se bydliště,věk a kdesi cosi. No jenže se z toho stejně nedalo poznat jaká skladba dětí se do konkrétní školky hlásí. Takže 3 týdny nervů a úplně zbytečně. Je to asi praktické pro ředitelky, dřív se musely sejít a děti si různě rozebírat, když dali rodiče několik přihlášek. Teď to udělá systém za ně.
tussi
  • 
30.4.2015 12:40:56
Jerry, jeste jednou gratuluju k babicce hlidaci.
Mi se prave naskytla prilezitost 4hodinoveho uvazku ve skolce uz ted, ale co s Dendou... Babicka v duchode (moje mama) rekla V zadnem pripade, druha Dendu jeste ani nevidela...
tussi
  • 
30.4.2015 11:18:34
Jerry, tak to je super :) . Ona je super i babicka hlidaci, se bude hodit, az bude mala nemocna.

Albar, tos me teda prekvapila, s tou zmenou bodovaciho systemu pro prijeti... Krucis... (zatim jsem ale jeste porad v klidu, na poradovniku jsem vcera zahledla 18 utrhnutych cisel, tedy 18 zajemcu, a do skoly by melo jit 18 deti. Ale do zapisu je jeste daleko, ze.. )

Mame 2 male kozicky (od kazde kozy jednu), jedna se jmenuje Mia a druha Belka, Beluska :) .
A zacla jsem delat krome tvarohu i syry. Holky doji hezky, akorat my jsme pazravi a ono to taaaak chutna :D
mochito 37531
29.4.2015 18:18:33
Albar, nevzdávej naději. Já včera zoufale volala do poslední školky, co je trochu v dosahu a hle, dnes mi volala ředitelka, že se jim někdo stěhuje a MÁME MÍSTO!
Tak mám radost, je to trochu dál od domova, ale máma jde do penze, tak vypomůže. A já mám střídavé směny, takže někdy já, někdy ona. Možná ještě po prázdninách zkusím obvolat tady ty blíže v okolí, ale už nemám takové nervy.
Albar 93722
29.4.2015 12:20:47
Jerry, to je mi líto. My máme zápis 5. května, ředitelka mi rovnou řekla, že moc šancí není, že jim zůstane dost odkladových dětí. Přihlášku dáme určitě do školky kam chodí Kačka a přemýšlím, že to zkusím ještě do dvou dalších, kdyby náhodou. Ted´ jsem se na jednu dívala a děti narozené do konce srpna mají navíc 10 bodů za věk, od prvního září jen 1 ~n~ Do loňského roku by nám pomohlo, že chodí do školky Kačka, ale letos je za to taky jen minimum bodů. Soukromé školky máme dvě, obě od 5000 měsíčně. Pořád doufám, tak uvidím, ještě měsíc si musím počkat, než to budu vědět.

Tussi, máte kozičku nebo kozlíka? A má jméno?
mochito 37531
27.4.2015 7:55:56
Tussi, hezký porodní kozí příběh~g~


U nás dle očekávání školka neklapla, jsme asi 20. a víc pod čarou...Takže budu řešit co dál. Mám několik možností. Obvolávat okolní školky jak trotl a prosebník, tak si připadám, a doufat, že se třeba do září někde někdo odstěhuje, nenastoupí a tak. To má háček, že takových lidí bude asi spousta a jistě bude i někdo, kdo bude přijat ze známosti...
Za druhé moje máma, jde do penze. Hlídat sice chce, ale Simča by už kolektiv potřebovala.
Za třetí soukromé školky, minimálně za 4500/měs.
No a další možností je ty poslední 2 nějak kombinovat. To asi bude řešení.
Každopádně mi to celkem štve, ale musím se k tomu postavit.
[<<Předchozích 30] Názory 3140 z 8425  [Dalších 8385 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.