| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : červen 2013

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!
  (?)
[<<Předchozích 100] Názory 101110 z 656  [Dalších 546 >>]
Blobie1 134833
6.6.2013 9:51:19
asi jo Sůvi, uvidím, jestli se něco bude dít....já bych byla ráda, kdyby počkalo aspoň do příštího týdne, to budu 38 + a hlavně dcera odjíždí v pondělí na školu v přírodě, tak bych ji ráda sbalila a vypravila ~t~. Když bych to nechala na Ex-manželovi, tak pojede v jedněch ponožkách a s jedním tričkem~q~. Částečně už jsem jí připravila hromádky, ale ráda bych to s ní ještě prošla. Přijede až v neděli, máme s ex střídavku a teď jsou obě děti u něj. No v nejhorším ji dobalí manžel nebo babi.Větší starosti mi dělá fakt, že na příští týden opět hlásí více méně déšť a děti jedou do Krkonoš, tak jí snad s sebou sbalím i punčocháče a zimní bundu :-)
Suva 134088
6.6.2013 9:14:52
Blobie,když to není první, tak můžou sešoupnout myslím i celkem rychle, ne?
Suva 134088
6.6.2013 9:13:29
No, neaktuální - pokud si dr. může přečíst, že v ca 32. tt +- bylo vše ok, dítě v normě (nebo větší/menší/nějaká drobná odchylka), tak o měsíc později má k dispozici relevantní podložený údaj, z kterýho může vycházet. Tobě jako laikovi věřit nemusí/nebude nebo nebudeš vědět, nebo budeš třeba mimo. Pokud dítě bylo před měsícem ok, Tvůj krevní obraz ok (nebo se ví, jaká odchylka), tak zase je čeho se chytit, pokud se spěchá, nebo s čím porovnat, pokud je třeba, nebo to i napoví o příčině problému. Nebo vyloučí.

K té velikosti: pokud je pánev dost velká, a to se od oka nepozná, tak se protočí i pětikilový mimino, takže pak 4 kg odhad je v klidu. Znám případy, kdy se velikost pánve řešila při kontrole po TP, jednak to už nejde pořádně změřit a jednak pak ty šoky s akutním SC, že se i standardní či menší mimino asi nevejde... Zbytečný dle mě. Navíc tohle měření je otázka 2 minut, zátěž nulová a přínos značný.
Blobie1 134833
6.6.2013 8:19:19
dobré ránko holky,
já jsem dneska v noci měla slušné poslíky, fuj.....už jsem myslela, že budu budit manžela...trvalo to asi hodinu a pak to přešlo a zase jsem usnula~h~ :-) Termín mám teda až 24.06., ale vzhledem k tomu, že je to 3 mimčo, tak si říkám, že to klidně může přijít dřív.~d~ Dneska ráno jsem vlezla na váhu a mám o 300 gramů míň než včera a to jsem večer sežrala celého čokoládového zajíce, co jsem ještě vyštrachala z velikonoc~w~, U obou dětí si pamatuju, že mi před porodem klesla váha a do dvou dnů jsem rodila....tak uvidíme, co se bude dít. Jediné, co mě trochu mate je, že mám břicho pořád dost nahoře a i dr. v pondělí říkala, že je ještě vysoko...tak nevím~d~
Baghíra s Mrňouskem 42689
5.6.2013 23:55:39
Ahojky vsem,
koukam,ze se to tady po teme vcerjsi provokovacizprave slusne ozjelo.
Tak jen na doplneni info, krom bolesti, které se mi zvysily, občasného hlenu smíchaného s trochou krve se nic překotného nedeje Rano v 5,00 jsem se az toho hlenu zalekla, protože s oběma holkama jsem před tim vždy ten den rodila.Jenze tentokrát naznaky zadne.Je pravda jsem hrozne nervozni, protože mimco se dneska moc nehýbe, tak se asi radsi zítra vydame pro jistotu do porodnice na kontrolu a aspoň zkusime jinou cestu,kdyz dalnice je kvůli vode zavrena. Bolesti v krizi nesnesitelne uz nemuzu poradne ani chodit. Navic ma manzel dnes spoustu práce v zamestnani, tak je tam dele nez jen na odpo, prijde az nekdy nad ranem a holky obe pokaslavaji,tak poradne nespi. Ja diky nervum,i když jsem unavena taky nejak ne a ne usnout.
Drzim palce vsem at je vse OK~n~
Kavika 84607
5.6.2013 23:29:10
Jeeezis Miso, to su fakt taki, co sa spytaju ci necakas dvojicky? Dufam, ze to neriesis ... aj ked mna by sa to asi dotklo. Tak ako kazdy sa na mna pozera ako na blazna ze cakame tretie ...
Mne ten utz robili preto, ze som mala ten cisar, oni kontrolovali aj jazvu atd ... ale niekedy je fakt lepsie asi nevediet a nestresovat sa. Manza uz je zasa nastvany ze sa tak chovaju, ze si mam spisat napriste co im poviem:))).
Zirafko ked prtolu chcete vypudit von tak asi jedine sexom, ze vraj aj v tych vyvolavacich geloch a podobne su podobne latky. To mi dnes hovorila susedka, neskumala som to blizsie:). Tak to skuste. Ono umele vyvolavanie viac bolia kontrakcie.
P Ř 133048
5.6.2013 23:21:30
Jo to my jsme taky v týdnu měli velký poplach, když jsme si s přítelem trochu přispali a švagr se nám snažil v 9ráno oběma dovolat a nezadařilo se, tak pak obvolal celou rodinu, že už určitě rodíme ~t~
S těmi cizíma lidmi věřím, že to fakt musí být opruz, když to takhle komentují, občas mám pocit, že lidi fakt nepřemýšlí co říkají...~7~
Misa, Marek, Matej 133250
5.6.2013 22:41:37
musim se smat, kdyz ctu Zirafu, my uz doma dusno mame.Kazdy koho manzel potka se pta a pak moc divi jak to,ze jsem jeste neporodila. Vcera me vezl k Apolinari na klasickou kontrolu a jen napsal do prace, ze me veze a prijede troska pozdeji a hned vznikla panika a zacali mu vsichni smskovat a volat - vy prej rodite jo?
:) a uz i tchyne sili, porad resi proc jeste neni mimino na svete. Kdyz vsem rikam, ze mame cas, tak jen koukaji. Asi je zavadejici to moje velke bricho.
A co vadi trosku me je, ze i cizi lide se me ptaji jestli tam nemam deti dve, ze takhle velky bricho neni pri jednom diteti mozny.
:)
Jinak co se tyka te velikosti - tak zatim mi nikdo panev nemeril. Velka ja sama o sobe nejsem, mam 163 cm, pred tehotenstvim jsem mela 58 kilo. Mam ale velkeho partnera, ma bez mala dva metry, takze predpoklad velkeho ditete v tomto smeru je. I Marek je docela velky po tatovi, je mu 8 a meri 140, nohu ma uz 35. No, nechame se prekvapit co prinese pristi tyden a ten odhad vahy na UTZ.

Jinak musim rict, ze se mi libi, ze se to tady konecne rozjelo a diskutuje se :)
P Ř 133048
5.6.2013 21:44:59
Taky z vyšetření od doktora z ultrazvuku nic nedostávám, i to co vyleze z monitoru vidím jen chvilku, než mi to sebere sestřička, takže vím prd...A jak říkám, ultrazvuk mi v Podolí dělali naposledy před měsícem, takže by to stejně bylo neaktuální...
Ale jak tak čtu Kaviku tak je to třeba i lepší, že tu velikost nebo hmotnost neřešej, než aby mě takhle plašili...
No, doufám, že se mrňous brzo ukáže a v pondělí už do poradny nebudu muset :-)
Dneska už nás s přítelem kontaktovalo asi 10 lidí, jestli už rodíme... myslím, že brzo bude doma pěkně dusno ~:-D
Kavika 84607
5.6.2013 20:28:35
Ahoj holky,
tak co sa tyka RH ... ja mam negativ, manzel pozitiv ... ked nie su problemy pocas tehu a kontrolnych odberov tak po porode miminka zistia jeho RH, ked bude pozitiv tak vam pichnu jednu injekciu este v porodnici a je to ok. Ja mam obe deti RH pozitiv tak som u oboch dostala pichanec do zadku:). Inak sa vam nemaju ziadne protilatky tvorit pocas tehu, jedine ze by ste podstupili transfuzi pocas nejakej operacie a dali vam RH pozitiv a tym to spustili...
Inak som sa dnes zasa v nemocnici nastvala. Tak ako kazde tehu na konci. Kedze som mala prvy cisar tak som v rizikove poradne. Moj dr pocas celeho tehu robil utz, vsetko vzdy sedelo co sa tyka tt aj rozmerov. A pravdu povediat aj ja viem kedy bolo mimi stvorene, a proste sedi to vsetko. Ked som v 36 tt odchadzala od svojho dr tak mi napisal ze je mimi dobre zivene ... odhad vahy bol vtedy 2800 g. Dnes mi robili utz v nemocnici, som zajtra 38+0 a ze male miminko, drobne, odhad vahy 2900 g. a podla utz som vraj 36+0 ... ja uz na to nemam nervy. Hovorila som im ze aj u syna odhadovali vahu na 2800 g a narodil sa 3,5 kilovy a ze nechcem rodit 4kilove dieta. Grrr ... dufam teda, ze sa porod rozbehne sam a ze nebudem dlho cakat. Aj ked sa stale pytam a pytam tak mlzia a mlzia ...
[<<Předchozích 100] Názory 101110 z 656  [Dalších 546 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.