| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : červen 2013

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!
  (?)
[<<Předchozích 80] Názory 8190 z 656  [Dalších 566 >>]
Suva 134088
10.6.2013 18:05:13
Čau ve spolek...
Žirafko, kam že se to chystáš? Do toho Podolí, nebo tam malujou?

Jen chci upozornit, že porod v termínu je do 42+0, tzn. že by mělo mimi ještě i od čtvrtka skoro týden čas případně.
A taky, že vyvolávané porody mají často drsnější průběh, záleží, jak reaguje tělo organismus na medikaci, jak to kdo dávkuje... Většinou je to bolestivější, kontrakce bez přestávek, medikace a snaha, aby to proběhlo rychle vede k velkým nárokům na miminko - hrozí hypoxie, miminko nemá čas rotovat, pudí ho to ven, jsou daleko častější komplikace, akutní SC, nebo maminka nemá sílu na vypuzení, a ty zýsahy... Zvlášť u prvního, kdy to samo o sobě chce obv. více času.
Po TP je obvyklé chodit na kontroly 2x týdně, sledovat stav placenty, zásobení miminka atp., ale...


P Ř 133048
10.6.2013 16:23:17
Tak aspoň že se vám ty pupínky nešíří dál, snad bude malá brzo lepší...

Já dnes na kontrole taky vše ok, na porod to stále zatím moc nevypadá... A pokud se do té doby nerozmyslí sám, tak ve čtvrtek nastupuju na vyvolávání, tak jsem na to zvědavá... Na jednu stranu se mi ulevilo, že už vím aspoň nějaký termín, kdy to nejpozději všechno nějak dopadne... :-)
Baghíra s Mrňouskem 42689
10.6.2013 9:41:04
ahojky,
tak pupínky se nam zatím jen a jen zhorsuji.Vypada mnohen hur nez při nestovicich,ma je bohužel i v puse,u toho horecky a spi jen po chvilkách.Tak si poslední dny uzivame.Jestli za tu noc naspim dohromady 2,5 hodiny tak je to moc.
Jinak zatím je ma jen mensi,starsi se nejak drzi a my taky.
V sobot jsme byli na kontrolním CTG a vse bylo v poradku.Ale zpusobili nam sok,protoze Melnik ma na prijem rodiček stop stav kvůli kapacite.Zaroven nam jmenovala spoustu dalsich,kde uz je taky plno.Hlavne,ze se clovek musí registrovat a pak je mu too stejne na nic.Uvidime zítra co se dozvíme na další kontrole.
Mejte se a drzte se.
Kavika 84607
9.6.2013 15:18:07
Ahojte, tak mne sa rozvinula viroza co som chytila od manzela. Kasel, hlieny, dvojhlas... Neviem neviem ako by som to teraz udychala pri porode, asi by to bol boj. Tak snad este rodit nebudem a za par dni budem v poriadku. Nie je mi naj ...
P Ř 133048
9.6.2013 11:41:11
Ahojky, tak do Podolí jsme to nestihli, dnes už malují a mrňousek se stále k ničemu nemá, dneska jsem 40+4 tak jsem zvědavá, co mi zítra v poradně řeknou...
Co ostatní jak jste na tom?
Baghíro: to je teda radost s pupínkama... jak se to vyvýjí? Doufám, že se to tobě a miminku vyhne a holčiny budou brzo v pořádku...~;((
Luciseeek 103705
8.6.2013 9:43:14
Ahoj,moc děkujeme všem co hlasovali pro Kristýnku dostaly jsme se do miminka měsíce tak vás moc prosím o další hlásky,
http://kladensky.denik.cz/miminka/hlasujte-fotogalerie-vyberte-miminko-mesice-kvetna-20130607.html?_fid=lowm#anketa
Baghíra s Mrňouskem 42689
8.6.2013 8:41:59
Ahoj opet zdravim,

tak abychom doma tech problemu nemely malo a nestacily ty moje v tehotenstvi, tak včera musel jet manzel s mladsi dcerkou 4 roky na Bulovku na infekcni.ve skolce ji radi nestovice,ale ty uz mela.Byla spoustu pupinku,jak postipana od musek,ale během dne se ji objevilo spoustu novych a vyletela ji horecka na 38,5.
Po trech hodinách cekani~o~~q~ ho konecne vzali a zjistili,ze pupínky budou pribyvat,a je i na jazyku a je to infekce vyvolana enteroviry.
Nevim co to presne znamena,ale bylo receno,ze nesmí 14 dni do skolky a ja s ni omezit kontakt.Moc hezky se to říká. Není to vylozene nebezpecne,ale...
Co jsem se docetla,tak kdyby se narodilo mimco a mělo to ono,tak muze mit pak i problémy se srdíčkem,ale to snad nebude tenhle pripad. To samy plati u holciny,pokud by to nedoléčila a na to je jen klidovy rezim,tak to muze jit na srdce jako chripka a siri se to stejne.
No proste parada.Cekame,kdy to chytne i starsi.
No preju vsem,at se vam problémy vyhybaji a at uz mame mrnousky v naruci.~n~
Poletuška 16053
7.6.2013 10:06:17
Jinak abych nahlásila jak to vypadá u nás - konečně jsem se vyzdravila z příšerného kašle a tak funguju celkem obstojně. Včera jsem byla na naposledy u svého doktora, končím 38tt, miminko je v pořádku, prý o týden menší ale to je ok (já i manžel jsme malí). Chodím do soukromé ordinace a tam mě úžasně hýčkali, nikdy jsem nemusla čekat. UTZ mi dělal lékař pokaždé a vysvětlí vše, na co se zeptám. Monitor každý týden pravidelně od 36tt. Teď už mě bohužel musel předat do péče porodnice. Budu rodit (potřetí) v Neratovicích. Je to tam ok, ale předporodní monitor a poradna vyjde na více než dvě hodiny, samé čekání. Tak doufám, že už těch kontrol moc nebude :)

Koukám, že je nás docela hodně z Prahy - kdopak všechno?
Poletuška 16053
7.6.2013 9:50:13
Já mám také RH- a neřeším to, protože vím, že manžel je také RH negativní. Jen doktorři to řešit musí a na faktor partnera či manžela se vás záměrně neptají, neboť "otec je vždy nejistý" a lékař nesmí ohrozit zdraví pacientky tím, že by jí věřil a neudělal testy :) Takže u obou holek mi po porodu nabrali protilátky, jejichž výsledek (v pořádku) mě nijak nepřekvapil ;)
Kavika 84607
7.6.2013 7:48:38
Holky, tak tie, ktore uz maju svoj cas alebo uz proste chcu aby bolo mimi von (mne by tiez bodlo) prajem aby tento vikend to uz mali za sebou ... Tie posledne tyzdne su hrozne. Clovek je ako velryba, este ze nie su vonku 30 horucavy, este len vtedy by sme nadavali. Ale aspon sa nam tu v Prahe trocha vycasilo a dokonca aj oteplilo ... Mna strasne skrabe v krku tak asi by som este u mna s tym rodenim chvilu pockala, kym to aspon trocha prejde ... dnes som 38+0. Uz mi zacina hlidani deti, dnes dojde sestra so svagrom, v pondeli sa prestriedaju s tchyni, pristi tyden dojde mamka ... este jeden balik cakam kym dorazi a bude vsetko ready:))).
[<<Předchozích 80] Názory 8190 z 656  [Dalších 566 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.