Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.
Nevril+Maty+Sam+Veru+bříško | 30088 |
19.10.2013 19:38:13
Kachni moc zdravím a mám radost že jsi napsala:)
s těmi křečáky tam dole s tebou moc soucítím, měla to i moje kamarádka, co má těch 5 dětiček a to je tenká jako proutek, prostě někdo k tomu má dispozice... a vím, že to dokáže pěkně bolet. Asi je dobrý si během dne častěji lehnout a odlehčit proudu krve, dlouhé sezení nebo stání je horší. Když jsi v pohybu obecně je krevnímu oběhu lépe a vleže tělo regeneruje. Já už každý den po obědě relaxuji asi hodinu, někdy usnu někdy se jen uvolňuji. Kamarádka mi doporučila knihu Hypnoporod a moc se mi líbí, je o úloze mysli před a během porodu, o minimalizaci bolesti, která je spojená se strachem. Taková psychická příprava. Určitě je prima si o tom přečíst já si obecně všimla, jak špatně snáším jakékoli negativní řeči o porodech a strašení. Chodím na jógu s maminkami, které čekají první a mnoho z nich mají až noční můry z obav ohledně porodu. S tím je určitě dobré pracovat a uvolňovat obavy předem. Taky mě obvykle obavy přepadaly ke konci těhu tak s tím chci pracovat už předem . Jinak bříško je mi přijde veliké a moc se těším na stěhování až to bude za námi. tak všem přeji hezké dny. |
Kachna79 | 137276 |
18.10.2013 7:21:36
Ahoj holky,
pisu po strasne dlooouhy dobe, uz to musi byt aspon mesic...vitam "novy" tehulky! Ja jsem nejak nestihala, krome moji hlavni prace 4 dny v tydnu delam jeste 2 uklidy (ale uz jen 3 tydny a koncim, zacina to byt moc) a taky jsem zacala delat 1den v tydnu administrativu pro jednu firmu...je to jen na 8 tydnu, ale myslim, ze to budu moc delat obcas i pak az se mimi narodi, to je prima! Taky jsme byli na tyden pryc - jeli jsme na farmu ke kamaradum, to je raj, tam si vzdycky odpocineme, kolem domu jim chodi ovecky a kousice od domu maj rybnicek s kachnama a kdyz se clovek koukne z okna, vidi hory..proste parada.Takze co je u nas noveho: porad chodim do prace a zamestnavateli jsem oficialne oznamila svuj plan - chtela bych chodit az do 20.12. Tady na Zelandu to je uplne jinak nez u nas, nejdriv se muze jit tech 6 tydnu pred terminem (teda pokud je nejakej problem driv, tak samozrejme se jde driv) a pak je narok na 14tydnu materske. Ale pokud tehulka chce, muze teoreticky chodit klidne i do terminu...coz je ale asi trosku nerealny Nevim, jestli to zvladnu, pokud se nebudu citit, pujdu taky driv. To se vsechno ukaze. Ja si jen rikam, ze je lepsi byt mezi lidma, pokud se budu citit dobre. Tak uvidime no. Termin mame 9.1. To tady doufam uz bude nadherny leto v plnym proudu! Jinak spat muzu porad dobre, dokonce i na zadech, ale pohodlne spim i na obou bokach. Vstavam na curani vetsinou jen jednou, vyjimecne dvakrat...cekam, kdy se to zhorsi Pres den teda ale chodim rozhodne casteji nez driv...Brisko mam veliky, mne pripada, ze tam mam malyho slonika Ale okoli rika, ze vubec nemam velky brisko a ani nejsem pry "kulata", ale ja si tak pripadam. Ale citim se stastna! Pribrali jsme asi 10kg, dneska jsem zacala 29.tyden. Ted uz budu chodit k moji midwife kazdy 2 tejdny.Zatim je vsechno v poradku. Min. tyden jsem byla na krvi - pry zjistuji jestli mam dost zeleza a jestli nemam cukrovku. Tak se to pristi tyden dozvim. Taky mam trochu krecaky na pravy noze, ale s tim bojuju uz par let, takze mne to neprekvapuje. Ale zacalo mne taky dost bolet celkove mezi nohama, mela jsem pocit, ze jsou to jak kosti, tak svaly, taky jsem tak nejak otekla mezi nohama...byla jsem z toho tak vedle, ze jsem radsi volala midwife a nechala se zkontrolovat doktorem. Byl moc hodnej a rekl, ze se nemam bat, ze je to proste tim, jak se telo pripravuje na porod a miminko roste a tlaci smerem dolu. A ze jsou to opet krecaky! No to mne dostal, krecaky mezi nohama! Ale neco jsem si o tom precetla a mozny to je...tak uz nejancim, kdyz vim co to je. A neni to tak strasny, vetsinou to zaboli, kdyz sedim delsi dobu a pak vstanu. Ale jinak to jde. Takze kdyz to tak shrnu, tak se mam dobre a rekla bych, ze si tehu docela porad jeste uzivam. Co se tyka sexu - jsou dny, kdy bych to nedala ANI NAHODOU, ale nekdy mi to naopak vubec nevadi Ale rozhodne to neni jako driv, rekla bych, ze tak 1-2x za 14dni...Ale manzel je zlatej, trpelive to toleruje. Snad mu to pozdeji zase vynahradim Moc se uz na nasi malou opicku tesime. Zrovna jsme dostali 3 velikansky pytle obleceni od novorozence asi do 2 let, tak se tim jdu prehrabat. Dost veci je z CR, tak mam radost Tak se vsechny opatrujte, ja se s tim psanim polepsim! Kachna z Kiwilandu :) |
sextánka | 81156 |
14.10.2013 1:03:23
My máme děti ve věku 14, 11, 8 a 3 roky a byt velký 5+kk, takže se docela vejdeme. A na venkově jsme si opravili velký dům, kam jezdíme o víkendech a o všech prázdninách. Jen máme děti hodně aktivní-hodně kroužků atd., takže se fakt nenudíme a musíme se dost snažit, abychom všechno zvládli časově a hlavně finančně.
Já jsem už jako hrošice, taky nevím, kam břicho ještě může růst A spím tak málo, že se mi každé ráno chce skoro brečet . |
13.10.2013 20:13:31
Jo jo spaní mám taky přerušované a považuji za požehnání, když po čůrání hned usnu... chodím 1-2 krát za noc... Spím už jen na bocích a občas to vyjde i na zádech, ale to se malé moc nelíbí... Leni z čeho tě bolí kolena? Boky mě bolí taky z toho spaní a někdy mám děsně přeleželou ruku z toho.
Jako vorvaň si přijdu taky a nechápu kam to ještě poroste a jak se to do mě vše vejde , ale vešlo se už dvakrát, vleze se i potřetí... Sex taky zrovna moc neoplývám chutí ... tak ideálně jednou za dva týdny...nesnáším teď celkem doteky na prsou, prostě těhule jak má být))). Ale když mě manžel dlouho hezky hladí tak chuť přijde, bez toho ani ne...Takže Leni v klidu, myslím, že je to celkem normální. Moje kamarádka nesnese sex po celý těhotenství, tak to je mi jejího muže až líto . |
13.10.2013 20:06:14
Pět prstíků, to je krásný, vítej !
\máš můj obdiv...Taky mám kamarádku, která má pět dětí, navíc všechny zhruba 2-3 roky od sebe, tak to má celkem doma co dělat, je to hukot. Ale děti jsou super a ona má domácnost velmi dobře rozvrženou a promyšlenou tak, že se vejdou do bytu 2 plus 1, to je teda mistrovství... my budem taky v 2 plus 1 se třemi dětmi a lidé se tomu často podivují, ale musíme šetřit na stavbu domu, tak se radši uskromňujeme... |
sextánka | 81156 |
11.10.2013 19:39:07
Ahoj,
já se taky připojuju. Jen čekám už páté dítě Máme s manželem už 2 kluky a 2 holky, teď jsem ho na stará kolena přemluvila ještě na jedno miminko. Okolí přijímá náš počet dětí různě, ale nejsme žádní náboženští fanatici ani závislí na dávkách, prostě jen máme rádi děti ) Měl by to být chlapeček, termín mám 22. ledna. |
Dojinek+Terka11/06+Lucka12/13 | 39104 |
11.10.2013 18:38:45
Holky musím vám ukázat stránku, kde paní dělá naprosto nádherné šňůrky na dudlíky https://www.facebook.com/SnurkyNaDudanky nádhera
|
Hadice a hadi | 94577 |
11.10.2013 16:35:31
Lenko, vítej. To je dobře, že si se přidala. Čím víc, tím líp.
Jo, do Prahy to mám z ruky, ale je moc fajn, že můžem být v kontaktu alespoň takto. Jako se spaním ani nemluvte. Večer usnu naprosto v pohodě, ale po dvou hodinách jsem vzhůru a pak mám problém znovu usnout. Nejvíc bych spala, když mám vstávat. Tak se zatím opatrujte! |
Dojinek+Terka11/06+Lucka12/13 | 39104 |
11.10.2013 10:19:54
Ahojky, jen se přidávejte ať je tady veseleji :-D Líbí se mi rodinky s 3 dětmi my čekáme druhé a třetí už nebude, ale brala byc. Já usínám v pohodě lehnu kdekoliv a spím. Horší je v noci 2x za noc musím na wc a hodně se převaluji. Když mě nebolí boky z ležení tak zase kolena. Na druhou stranu si říkám, že už se připravuji na to noční vstávání k miminku :-D. Jinak už máme jméno na holčičku Lucie. Tak snad mě 30.10. nebude na ultrazvuku čekat nějaké překvapení Jinak už mám pocit, že jsem jak vorvaň a nemám chuť už ani na sex Manžel na to nic neříká, ale je to ještě dlouho do porodu :-D Jak to máte vy jestli vám nevadí taková intimní otázka
|
11.10.2013 7:54:28
jejda holky, tak to jsme z celé republiky
Nevadí, určitě se ještě některé přidají a něco vymyslíme... Vítám novou maminku, koukám, taky čekáš třetí? To je krása, tolik početných rodin přibyde... Nemáš trochu obavy, jak to zvládneš? Já tedy ano a doufám, že dobře, jak jinak :). Ale někdy toho mám už tak nad hlavu. To je ale asi normální, tyto pocity jsem mívala už při prvním dítěti. Navíc se ještě starám o dva psi a dvě kočky v bytě, tak to je taky dost starostí navíc. Jak vlastně holky spíte? Já se budím minimálně jednou, ale tento týden už aspoň nemám potíže zas usnout, minulé týdny to byl děs, nemožnost usnout několik hodin... Je to asi tím, že už aspoň vím, kam se budeme stěhovat... Dnes jdeme malovat, tak se těším. |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.