| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : březen 2014

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!
  (?)
[<<Předchozích 30] Názory 3140 z 552  [Dalších 512 >>]
Konvalilinka 86773
17.12.2014 19:42:07
Ahoj, tak se po delší odmlce také přidávám. U nás je váhový opak. Ale mám chlapa, tak asi je to i tím :-) Aktuálně máme 9.30 kg. Je ho kousek. Jí dobře, ale během jídla vytahám asi tak 10 hraček k udržení pozornosti. A postupně je všechny zase sbírám ze země. :-) Máme 2 zuby dole a jeden nahoře proříznutý. Stále kojíme a povedlo se mu mne kousnout. Už týden léčím, mažu, ale zatim žádná úleva. Při kojení to bolí pekelně.
Jinak leze jako o závod a staví se všude možně. Všechno, co vidí potřebuje do ruky. Dělá také jak je veliký a paci paci už delší dobu.
Uspávání se u nás zhoršilo. Do půl roka jsem položila a spal. To bylo pro mne oproti prvnímu úplně neskutečné. Nyní uspávám na ruce anebo si s ním lehám.
Cukroví jsem během večerů napekla 3 druhy, ale kdo bude plnit?? Budu muset, starší má v pátek přinést do školy... :-)
přeji Vám pohodové Vánoce :-)
Mishula 130062
17.12.2014 9:38:54
Natálka je 27.3. Já se právě ptám, protože náznak paci paci a jiných bejkáren se teda neobjevil ani stínem a to to do ní hučím pořád. Vždycky se jen usměje, jako by říkala "trhni si matko" ~:-D
Taky se těším, až začne pořádně jíst, tohle je bída. Jsem teda ráda, že pije aspoň to mlíko, jedna porce stojí 27 korun a v podstatě nejí nic jiného, takže pecka, ale jasně, že jí to koupím, to je bez diskuze. Předchozí dva dny u nás byly ve znamení řevu, ty zuby jí teda fakt dávají zabrat. Dnes je zatím klidňoučká, až ji nepoznávám. Kéž by to teď bylo zase chvíli lepší, už jsem z ní zas docela vyčerpaná.
Girili 117849
16.12.2014 21:36:02
Rekla bych, ze tak o mesic, ne? Nepamatuju se taky presne, kdy je Natalka. Nase je 22.2. To paci-paci ji naucil bracha, jak je velika zase babicka. Ja na to moc nemam cas. Ja si ji hlavne muchluju, protoze se u toho tak krasne rehta. ~t~ A tesim se, az bude konecne nejak rozumne jist.
Mishula 130062
16.12.2014 21:14:16
Teda ta už umí věcí! Fakt je teda moc šikovná!! O kolik že je starší? Já se pořád na něco těším - až bude umět to a pak zas tamto.. :-)

Vánoce bych letos nejradši zrušila, jsem nějaká.. špatná. Pekly jsme se starší teda akorát perníčky, z kila mouky a zbývá jich tady tak 15 kusů. Do školky jsem teda vzala, ale ostatní je stejně fuč. Cukroví jako takový u nás nikdo nejí, takže tím se trápit nebudu.
Girili 117849
16.12.2014 21:09:23
Mishulo, tak alespon vis, proc neji a ze az se proriznou zoubky, bude to lepsi. ~6~
U nas vse pri starem, zadne zuby, hubenoucka, malicka hlavicka, ale uplne vyhubla mi nepripada, zadecek a stehynka nejake ma. Prijde mi, ze kdyz se snazim, sni toho za den docela dost. K obedu jsem schopna do ni natlacit 220-230g sklenicku. Pravda, trva nam to 3/4 hodiny, protoze porad kouka, kde co lita a je treba ji porad podstrkovat do ruky neco atraktivniho, aby spolupracovala. Zkousela jsem volat na tu antropologii do Motola, ale nedovolala se, pak jsem to zase konzultovala se dvema doktorkami a ty kdyz ji videly, jak je jinak uplne OK, tak rikaly, ze by to zatim neresily. Tak zas nevim. Ona je jinak ted skutecne velmi zlata. Spanek celkem dobry, lepe akceptuje kocarek, motoricky je super, chodi kolem nabytku, umi a neustale nadsene predvadi vsechny ty "jak jsi velika", nenene, paci-paci, pa-pa ap. Jsem si jista, ze rika nektera slova: Pa-pa, mama, ham, tata a kdyz dava ruce nahoru, jak je velika, rika zcela zretelne "ták". Perfektne si hraje s brachou. honi se, perou, muchluji, ona se rehta na cele kolo. Strasne ho miluje, po probuzeni je prvni, koho hleda a jak ho najde, cela se rozzari. Je to desna sranda je sledovat. :-) Jestli umi slezat z postele si nejsem jista, protoze ona vubec nema snahu slezat. Drive jsem ji delala z perin zabranu a ona ma z kraje postele respekt a vubec se k nemu nepriblizuje. Parkrat jsem se ji to zamerne snazila ukazat, ale spis se mi snazila vymanit a lezt zpet na postel, nez ze by se nechala po nozickach sesoupnout dolu. ~d~

Jak zvladate pripravy na Vanoce? My jsme napekli dva druhy cukrovi, aby mel syn na besidku, cast jsme vzali na hory a nemame nic. Uklid taky nejak nedavam. Ale mame uz koupeny stromek, tentokrat celkem pekny. Ono to nejak pujde. :-)
Mishula 130062
15.12.2014 10:28:44
Zdravíčko vespolek (a že nás tu je).
Tak jsme byly na druhé dávce Pediacelu, opět bez reakce, jen byla malinko mrzutější večer. Jinak je protivná standartně, v pusince má apokalypsu, mám pocit, jak když jí rostou všechny zuby najednou ~Rv Venku má dvě jedničky dole, ale vršek má oteklej celej. Odmítá jídlo, hlavně teda ze lžičky, takže když do ní vůbec něco dostanu, je to buď Sunar nebo mlíčko s kaší z lahvičky.
Dětská mě začla plašit, že malá nepřibírá. Za 6 týdnů přibrala jen 300g. Bodejť by přibírala, když nic nejí ~7~ Takže v osmi a půl měsících nemá ani 7 kg. Do délky roste (70cm) a hlava taky, ale hubená je jak lunt. Já nevím co s ní, stává se z toho boj, ona to ze mě cítí, že se snažím zuby nehty do ní něco dostat a tím spíš tu pusu neotevře~Rv
Jinak je moc šikovná, poťapkává kolem nábytku, konečně už tolik nepadá, naučila se slézat. Na zadečku nesedí, spíš si sedne tak, že má pod sebou složený nohy (klečí).
Mishula 130062
3.12.2014 14:17:45
Taky vytírám když spí. A teď budu muset asi přidat na intenzitě, jelikož s kočárkem vjíždím až do bytu. Ona samozřejmě leze všude, nejde ji udržet jen v jedné místnosti, takže večer můžu oblečení házet do pračky neb vytírá ona. Achjo teď to začne, bláto, voda, sůl, písek, škvára, fuj ~Rv
Dneska si exkluzivně nabila nos, neprorvala si teda kůži naštěstí, ale krev se jí trochu vylila pod, má nad pusinkou pěknýho monokla. Pusa se stolem. Na tváři má ze včera roh od stolu (tam máme naštěstí chrániče) a na spánku vytetovanej šroub od židle. Vypadá, jak když ji mlátíme. ~8~ Je to fakt poděs, za den má těch úrazů na hlavě čím dál víc. A helmu se naučila sundat ~Rv
Girili 117849
3.12.2014 9:21:11
Klasicky vysavac s ni pouzivam maximalne na odsavani nosu. Jinak vysavam vetsinou Roombou a vytiram. Vytirat se snazim bez ni - pri tech neustalych pokusech o vykoupani se v kybli bych nic neuklidila. :-)
Girili 117849
3.12.2014 9:19:27
Tak od patku trosicku obchazi nabytek. Ale jen tak par krucku a jeste jen nekdy - je na sebe opatrna holka. Jistejsi porad je jit dolu na ctyri a prelezt si. :-)
Mishula 130062
28.11.2014 18:22:37
~:-D

Máme co hlídat. Já nemám šanci v klidu uvařit, buď mi visí na nohách, že se nemůžu pohnout nebo si leze kam se jí zlíbí, už jsem ji nachytala i na záchodě, dokonce dolezla až k ségře do pokojíčku a tam se pokoušela vyškrábat na postel. Je rychlá jak průjem, než se omrknu, je na druhé straně bytu. Dneska se mnou luxovala, honila tu sací hubici, takže jsem musela hodně spěchat a ještě koukat, abych ji zezadu nepovalila vysavačem nebo neoběsila na šňůře do elektriky. Opravdu sranda s ní.
[<<Předchozích 30] Názory 3140 z 552  [Dalších 512 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.