Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.
Girili | 117849 |
28.11.2014 16:47:51
V chodbe mame detskou zidlicku, na ktere se syn obleka. Dneska se deti hezky bavi, ja balim veci na vikend najednou jdu pres chodbu a tam nase princezna STOJI na te zidlicce a natahuje se pro neco nahoru... Jsem si temer jista, ze jeste neumi sama slezt pozadu nozickama napred...
|
Girili | 117849 |
21.11.2014 23:59:47
Tak to mate jeste o jeden spank vic, nez my. ale ono je to nakonc jedno. Hlavne, aby se v noci tolik nebudili - rarasi jedni.
|
Mishula | 130062 |
17.11.2014 18:02:57
Normálně spí dopoledne tak půl hoďky, pak po obědě hodinku a ještě odpoledne hodinku. A pak kolem sedmé večer jde na nejdelší spaní a budí se definitivně mezi šestou a sedmou ráno.
|
Girili | 117849 |
16.11.2014 18:17:12
Pres den spala jen 2x... myslis jednou v noci a pak jednou odpoledne jako vetsi deti? Nebo v noci plus pres den 2x? U nas je totiz uz spani noc + 2x denni nejakou dobu standardem. Pochvaluju si to. Od te doby mame konecne nejaky rozumny predvidatelny rezim.
Kolik ti toho celkove naspi? Nase jezinka pres den ve dvou usecich dohromady cca 3 hodiny a v noci 11-12 hodin, ale s nekolika probuzenimi. Takze 14-15 hodin. musim najit, kolik je pro tento vek primerene. |
Mishula | 130062 |
16.11.2014 16:01:11
Ano usne v pohodě bez kojení, jen se napije čaje. A v noci klid, budí se až nad ránem. V noci na dnešek dokonce vzala na milost mlíčko s kaší do lahvičky, jen to vypila a zase usnula. Ale budila se často, trápí ji zoubky Stačí jí teda dát napít čaje a zas usne, ale ta "roztrhaná" noc vyčerpává nás všechny. A dnes přes den to vyšlo dokonce tak divně, že přes den spala jen 2x. Doufám, že to není sbohem jednomu dennímu spaní. Už aby ty zuby byly venku, hrozně ji to zlobí. Nadává jak papoušek! Pořád si tam cpe ruce, i při krmení
Ale jinak je fakt klidnější než bývala.. |
Girili | 117849 |
14.11.2014 16:20:21
A jinak ti usina bez kojeni? A v noci se nebudi? Tak to jsi stastna zena.
|
Mishula | 130062 |
13.11.2014 22:20:42
Girili, já kojím už jen nad ránem, právě ve snaze ji ještě uspat (což se téměř vždy podaří). Jsem líná vstát a chystat jí jídlo, takže vyloženě z pohodlnosti dostane prso. A tím to končí! Pak už má jogurt s ovocem,( když vstaneme hodně brzy, tak ještě snídani - většinou ovocnou přesnídávku) masozel. oběd, přesnídávku, kaši večer. Když se snažím nacpat do ní něco navíc, nesetkává se to s úspěchem. Někdy proložím kojením, ale jak píšeš, spíš na to pití, protože za A už víc mlíka ani nemám a za B víc ani nechce.
Denně teda vypije minimálně 300ml čaje nebo ovocné šťávy. To KONEČNĚ přijala a jsem ráda, protože to kojení už jde do kytek a něco pít musí. Zkrátka pije dobře a dobře se i nají, ale musím víceméně dělat 3 hodinové přestávky, jinak nemá pořádný hlad a sní jen pár lžiček. No uvidíme na váze, až půjdeme. Ale roste, to vidím na oblečení. Ne nijak rapidně, pořád je to žížalka drobná, ale roste. |
Girili | 117849 |
13.11.2014 11:34:56
Jeste dalsi zdroj:
do zeleniny pridavat trochu oleje nebo kousek masla pro lepsi rozpousteni vitaminu rozpustnych v tucich. "7.-8. mesic: vhodne ovoce pro zacatek: hrusky, jablka, tresne, svestky, mirabelky, merunky, hrozny, mloun, banan (stavi!), avokado, boruvky (taky stavi!). ze zacatku je vhodne ovoce oloupat a podusit, pozdeji jiz podavat ovoce cerstve." - takze asi ted uz je cerstve OK. 8.-9. mesic: nabizet potraviny "do ruky": chleba, rohlik, krupky... 9.-12. mesic: mozno zavadet i ostatni lusteniny do roka nedavat: ryby, bilek, neupravene kravske mleko, tvaroh (moc bilkovin) do dvou let: kravske mleko k priprave pokrmu ano, jako samostatny napoj az od dvou let. do dvou let nedavat nizkotucne potraviny U kojenych deti neni nutne podavat tekutiny zhruba do 9.-10. mesice. (to me uklidnuje, kdyz toho mala moc nevypije) |
Girili | 117849 |
13.11.2014 11:06:07
Ja myslim, ze jen alergen. Samozrejme, kdybys ji toho dala hodne, tak velke mnozstvi bilkovin je zatez na ledviny, ale to v nudlich asi nehrozi. Ja si nejsem uplne jista, kdy co zavadet, jak rikam, jedu podle toho, co si pamatuju a v tomhle schematu jsme u starsiho syna jeli docela dlouho. A rybu jsem zapomnela - tu uz mela taky ve sklenicce. Mne to prisel hnus, ale jedla to - bylo to prece ze sklenicky! ;-) Mne by taky casteji nejedla. Takhle je to vlastne vzdy jedno jidlo na lzicku v jednom cyklu bdeni, pouze v tom poslednim dve - ovoce + pred spanim kase. A je to znat, ze te kasi uz moc neda. U syna jsem pouze potom do tech masozeleninovych pridavala treba i cely hrasek, vajecne testoviny, prave ty nudle v polevce a hlavne vsechno uz na kousky. Ale to do jezinky nedostanu ani nahodou. Takhle jsem s nim jela mozna az do roku a pul. Mozna jeste nejake pecivo tam pak bylo.
Tak jsem vylovila ty papiry - starsi verze: "Od 8. mesice pridavame ryzi, jahly, pohanku, amarant." Amarant neznam, vse ostatni jsem zacla trochu driv. Pokud se ryby se nedoporucuji do roka tak je to prave take kvuli mozne alergii. Ale myslim, ze od toho se ustuuje. Vtipny je odstavec: "Napoje pro kojence: podavame vodu nebo neslazeny caj. Kojene deti potrebuji cca 200ml denne, nekojene 400-600ml denne. Podavame hrnickem." Hehe, vypije tak 100ml z lahvicky pro kojene deti, z hrnicku by nevypila nic. - tohle je trosku starsi zdroj, ktery zavadi lepek az od 8. mesice. A ted to nove, podle ceho jsem jela posledne: 7.-8. mesic: tak jak jsem psala minule 9-12 mesic: pred snidani: kojeni nebo UM snidane: neslazeny jogurt nebo jiny mlecny vyrobek s ovocem, nebo ovocny prikrm pripadne s jogurtem nebo ovoce a chleb nebo pecivo mozno slabe namazat rostlinnym tukem (to ja nedavam), syr. presnidavka: mlecny vyrobek, ovoce obed: maso nebo vejce, zelenina, priloha (stejne jak vyse, pouze postupne zavadet kousky) svacina: ovocny prikrm vecere: obilninova kase, pokud mozno s ovocem ci zeleninou po veceri a v noci: kojeni, poud to dite vyzaduje. Kojeni v prubehu dne muze byt i vicekrat nez 3x, lepe 4x, rohlik nebo jine potravina do ruky ke zvykani do ruky, dalsi tekutiny o objemu 200-300ml, nekojene deti by mely dostat dve davky UM po 200-250ml. Mno... na tolik jidel denne se my nikdy nedostaneme. Kdyz to vemu i s kojenim, tak to mame: 1) rano kojeni pri probuzeni ve snaze ji jeste uspat ;-) (moc toho pri tom nesni) 2) jogurt + voda k piti 3) kojeni na uspani 4) masozeleninovy s prilohou + voda k piti 5) kojeni na uspani 6) ovoce 7) kase + nekdy zbytek ovoce od svaciny (ale z jinych zdroju zase ze se u malych deti nema kombinovat mlecne + ovoce, ze se to spatne travi, tak nevim) kojeni na uspani. Kdyz je dobra noc, tak kojim tak 1x, kdyz spatna, tak treba 5x, ale to u toho moc neji, jen si cucne na uspani. Takze suma sumarum nam tam jedno jidlo chybi, mozna tam nacpeme svacinku, az bude jen jedno spani za den, tak misto uspavaciho kojeni. Rozhodne ale k tomu se nenakoji 3x-4x za den. Proste nemame velke jedliky. |
Mishula | 130062 |
13.11.2014 8:59:16
Hm tak včera jsem jí dala do polévky domácí nudle, ve kterých je samozřejmě vejce celé. Žádná reakce se teda neobjevila. Tak je to jen z důvodu alergií nebo je to pro ně zátěž? Já jestli teda už mám normálně pokračovat s celým vejcem nebo se držet jenom žloutku.
Jinak jsem koukala na kojeni.net, tam je taky sekce příkrmy a zdá se mi to tam hrozně "pozadu". Dokonce tam rybu nedoporučují do roka, což se teda značně rozporuje s novějšími názory. A to je jen příklad. Zrovna ryba mě netíží, ta u nás ještě neuspěla, zřejmě příliš charakteristická vůně. Taky tam nedoporučují syrové ovoce - včera jsem jí dala do ruky jablíčko a pak jsem jí ho SYROVÉ nastrouhala, nic jsem nedusila Ale uklidnila jsi mě, máte stejný počet jídel i stejný postup. Já mám pořád pocit, že je to málo, pořád bych ji cpala jak husu Častěji mi samozřejmě nejí. No tak se uklidním a nebudu ji tak často nutit. (když ona je taková hubenááá ) |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.