Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.
Girili | 117849 |
12.11.2014 20:27:33
Mishulo, ja se porad chystam, ze najdu materialy o prikrmech, podle kterych jsem jela posledne, ale jsem na to lina, takze jedu podle toho, co si pamatuju. Ji zatim rano bily jogurt, vetsinou Hollandii, pak masozeleninovy prikrm, odpoledne ovoce, vecer mlecnou kasi. Tu masozeleninu kombinuju: teleci nebo biokure nebo biokrutu nebo domaci kralik nebo vareny zloutek (bilek zatim nesmi - potencialni silny alergen), ze zeleniny jsme zkusili: mrkev, kvetak, kapustu, brokolici, dyni, cuketu, cibuli, pastynák, fenikl, celer, korenovou petrzel, kukurici, spenat a prilohy: brambory, ryze, kuskus, jáhly, pohanka-lámanka, bezvajecne testoviny, cervena cocka.Plus k tomu trochu oleje. Davam kvalitni slunečnicovy, repkovy obcas, olivovy ji nechutna. Zatim bych nedavala: bilek, orechy, citrusy a jine exoticke ovoce, jahody, kravske mleko, ostatni lusteniny, cervenou repu. Ovoce zatim mela: jablka, hrusky, svestky, merunky, broskve, banan, hroznove vino. Doslo mi, ze syn v tomto veku uz obcas mel kus neceho syroveho do ruky, takze uz take ozuzlala kus jablka nebo okurky. Obcas dostane kukuricnou krupku (kdyz nemam vcas dodelane jidlo, tak abych ji chvilku pozdrzela ;-)) Kase dostava hotove, jednou jsem delala ze sveho materskeho, ale ja ho tolik neodstrikam, aby to alo delat pravidelne. To je vsechno, co jsem schopna dat dokupy
|
Mishula | 130062 |
12.11.2014 16:29:32
No snad máš pravdu a taková divočina to nebude. Já jsem jen pořád vykulená z toho propastnýho rozdílu. Tohle dítě je opravdu osobnost každým coulem, už teď. Když se rozhodne, že už do pusy nevezme ani půl lžičky, tak prostě NE a přes to vlak nejede, i kdybych se na uši postavila. A jak je vzteklá! Tuhle jsem nesplnila její představu o rychlosti zvednutí z podlahy a začla se ukázkově vztekat, to nebyl pláč, to byla vyloženě zlost. Úplně se děsím, co nás s ní čeká.
Začínám být bezradná v tom jejím jídle. Nemám vůbec fantazii a nechci pořád jen všechno kupovat. Přijde mi, že jí pořád to samý dokola. Uvítala bych nějaké tipy, co už v téměř osmi měsících může baštit..? |
Girili | 117849 |
12.11.2014 9:41:03
To krmeni, jako bys popisovala u nas. Snad jen s tim rozdilem, ze si uz nestrka nohy do pusy od te doby co dobre sedi a ji ve vysoke zidlicce s nohama pod stolem. Ale smrdlani jidla do oci me ubiji. Jak se ji to povede, tak jidlo prakticky konci.
Nase prvni dite bylo jako miminko taky jine, mene narocne, pohodove. Ale toho rychleho motorickeho rozvoje bych se hned nebala. Prvni se postavil dokonce v sesti mesicich a je OK. Aktivni ano, ale ne hyperaktivni. Byl vzdy opatrny, sikovny, urazy nemiva. Mrnavka se postavila "az" v sedmi mesicich a trochu vic pada. Tak uvidime, co bude. Ale hyperaktivitu bych jim fakt zatim nevestila. |
Mishula | 130062 |
12.11.2014 8:54:09
Ani mně se nedaří mixovat úplně do hladka, ale co je zajímavý - kousky teď sní v domácím jídle, kdežto když koupím skleničku "pro pokročilé", tak tam ty kousky jsou taky ale tam to nesní. Takže je to s ní sranda. Ale začla teď s jídlem taky zlobit, jí málo a dělá u toho skopičiny, kdyby jí byly 3 roky tak přísahám, že se neudržím a jednu jí plácnu. Nakrmit ji je o nervy, šermuje rukama, kope nohama, různě se zaklání. Když se mi podaří trefit se lžičkou do pusy, tak půlku vyplivne a hned do pusy strčí nohu nebo ruku a vzápětí si jídlo namatlá i do očí. No je to s ní fakt boj, nestíhám ji pacifikovat. Zkouším na ni důrazné "ne", když si cpe do pusy nohy nebo ruce, ale myslím, že tomu ještě nerozumí.
Už teď je zřejmý, že tohle dítě bude fakt oříšek, je jiná snad úplně ve všem. Starší byla taková hodňoučká od narození, klidná, žádné potíže s ní. S touhle bojujeme od samýho začátku. A už teď máme co hlídat, jak se staví u nábytku, tak abych ji pořád hlídala. Poděs malej. Včera jsem mluvila s jednou maminkou, jejíž holčičku jsem učila ve školce. Holčička byla značně hyperaktivní, samý úraz,.. no prý to začlo jako u nás - stavění se u opory v 7 měsících A to prý si maminka pochvalovala, jak má šikovné dítě. Teď aby se z ní zbláznila. Tak máme pěkné vyhlídky Jsem ráda, že máte neštovky za sebou, i když teda průběh nic moc. Ať se to rychle zhojí úplně |
Girili | 117849 |
12.11.2014 8:39:54
Ty jo, rpvni zub! To je u nas asi v nedohlednu. Uz mas vybrane saty?!
Nestovice probelḧly celkem narocne, alespon ve srovnani se synem. Osypana 2x tolik, 3 noci horecky a i dny byly celkem krusne. Dopoledne jeste usla, ale minimalne dve odpoledne uz jsme taky museli horecku srazet. Nestovice se ji slily v jeden obrovsky cerveny flek pres cele celo, spanky, kolem ousek, v ouskach... Ted uz nekolikaty den jsou horecky pryc, zarudnuti take, zbylo jen velke mnozstvi stroupku, ktere se snad uz postupne dohoji. Ani to moc neskrabe, jen v noci vzadu ve vlascich. Nejproblematicteji se to hoji v plenkove oblasti a taky kolem pusinky, kde je vecne uslintana. Nebo staci i nakojeni nebo nakrmeni a u to ma kolem pusinky zas rozmocene. Navic pri tom boji, co s jidlem vedeme, se neda, aby nemela jidlo kolem pusy. Ty tri dny moc nechtela jist, vicemene jsme jenom kojili, ted mam pocit, ze zaciname s prikrmy uplne nanovo. Snazim se maximalne, aby jidlo melo konzistenci jako ve sklenickach, ale ne vzdy se zadari. Mixujete treba na jemno ryzi? Mne to uplne najemno nejde zadnym z mych mixeru a jak jsou v tom kousky, tak toho sni tak 1/4. Zase je hubena jako lunt - jsou z ni jenom velike oci a hubenoucky krk. Ale alespon uz ma lepsi naladu, konecne se zase trochu zabavi sama - pred tim na mne porad visela. Tak snad si ji zase alespon trosku vykrmime. |
Mishula | 130062 |
6.11.2014 11:51:25
Máme venku první zub
Akorát stále dost příšerně ječí, cpe si pěstičky do pusy, odmítá jídlo. Myslím, že leze ještě něco.. |
Mishula | 130062 |
5.11.2014 9:13:51
Ajaaaj, neštovice. Ale tak zase to budete mít za sebou, kolikrát ty miminka to snesou líp než pak starší dítě Tak schválně dej pak vědět, jaký byl průběh. U nás je ještě neměla ani starší, tak jsem zvědavá, kdy to přijde. Kvůli teplotě bych asi nebudila, pokud by se mi nezdála echt horká, ale to bys snad poznala i rukou na čele Hodně sil
|
Girili | 117849 |
5.11.2014 1:25:10
Jj, taky to mame doma. Nase jezinka takhle poskakuje asi tak mesic, ted asi pred tydnem to vylepsila: Stoji u opory, vsimne si hracky na zemi, pusti se jednou rukou a jde do drepu si zvednout hracku. Pak znovu ve stoje se pusti obema, aby si mohla hrat. Nejpozdeji po par sekundach samozrejme spadne. Ale jinak poskakovani u opory je velika zabava. A pak taky opakovat po nas placani dlanemi do stolu a krouceni hlavickou "nenene". Tleskani nebo jak jsem velika zatim nedava. Asi 2x jsem ji videla zatleskat jen tak samotnou, z radosti.
Dnes to vypada na narocnou noc - vcera se ji vysely nestovice a ted ma teplotu a ja porad chodim, rukou kontroluju a premyslim, jestli uz je cas na cipek nebo ne. Na mereni se mi ji zbytecne budit nechce, neb digitalni teplomer stejne meri tak nejak "od oka". |
Mishula | 130062 |
4.11.2014 18:00:02
Ta naše píšťala se staví na nohy Mě z ní picne. Ještě neumí ani pořádně lézt, myslím pěkně poctivě, po kolenou. Jen se plazí jako voják (a to jí jde teda bravurně, je rychlá jak fretka), a už se staví. Bohužel se i pouští, takže se pak skácí pozadu jak prkno a padá přímo na hlavu. Dneska jsem jí z druhé ruky koupila na doma helmičku, nebudu čekat, až si rozlouskne lebku. No mám co hlídat..
|
Girili | 117849 |
26.10.2014 2:09:54
Moc hezke. Musi ji to sluset.
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.