| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Záliby : Posilování, cvičení, pohyb

(?)
[<<Předchozích 10] Názory 1120 z 8559  [Dalších 8539 >>]
Len 108740
16.5.2025 19:11:44
Odebiram bezecky casopis a tam jsou teda skvele pribehy starsich bezcu, inspirujici. Ja nemam zadne zavodni touhy, nesrovnavam se a beham hlavne kvuli dusevnimu zdravi, ale tyhle pribehy, jako treba bezmala osmdesatilete Irky, ktera zacala behat po ctyricitce a loni ubehla tisici maraton, me opravdu povzbuzuji. V rodine nemam nikoho, kdo by az do konce zivota zdatne nechodil a to i dlouhe trasy, takze pevne doufam, ze mi to take vydrzi.
babi_ 48341
16.5.2025 18:16:58
Zasjaj, ano, to se zápěstím máš obdobnou zkušenost. Kromě artrózy mi tedy v koleni hlásí ještě nějaké změny, jaké bych se musela podívat do zprávy, ale ve výsledku dtto. Pocitově to není tak strašné.
sally 3140
16.5.2025 17:30:52
Mickey,
v jedna nebo dvaačtyřiceti jsem lezla na El Capa... ale jsou věci, které neovlivníš sportem (spíš je zhoršíš - artróza po úrazech atd.)... můžou přijít rakoviny (a neuropatie, takže se nepostavíš na nohy), artrózy, kardiovaskulární záležitosti, mrtvice... Ne, že bych ti nepřála ultramaratony ve stovce - ale z druhé strany padesátky to všechno vypadá jinak...

apoleno,
no, já sedím na stoličce i při vyndavání věcí z pračky. Zvýšené záhony mám taky, ale letos na ně nemám sílu - loni se mi nějak ucpalo odvodňování, takže by bylo potřeba vyházet hlínu, zkontrolovat / oducpat díry, natáhnout novou tkaninu a asi dát novou hlínu... tak budou (snad, jestli se dostaví na víkend pažravci a sestaví truhlíky) možná truhlíky na verandě, no... budu je chodit zalejvat z obýváku konvičkou ~t~ a ne tahat konve po zahradě...
apo-lena 159305
16.5.2025 15:54:50
Sally, zatuhnu v jakékoli poloze. Zeleninu pěstuji v 70cm vysokých záhonech. Při odplevelování kytek sedím na stoličce do sprchy.
Stará husa 154854
16.5.2025 15:46:28
Já jsem teď přišla z U3V a uvědomila jsem si, že většina "spolužáků" se spíš tak šourá a někteří se už jen belhaji s hůlkou nebo berlemi. Máme přednášky ve druhém patře a všichni jezdí výtahem. Jsem jediná, kdo chodí pěšky. Je pravda, že tam je hodně lidí kolem sedmdesátky, takže o 20 let starších, než o kterých je debata, ale tady to občas vyznívá, jako by bylo běžné, že ještě osmdesátníci jezdí na kole a na lyžích, běhají nebo aspoň chodí dálkové pochody. Dnes jsem si uvědomila, že to tak vůbec není, většina lidí po sedmdesátce je ráda, že vůbec leze.
apo-lena 159305
16.5.2025 15:38:48
Tchán byl jen chodec, ale chodil rychle, rád a delší trasy. Říká, že do 85 to šlo. ~s~
Teď už je 90+ a chodí pomalu a s hůlkou.
apo-lena 159305
16.5.2025 15:32:30
Na kolo si taky už netroufám. V jedné ruce nemám sílu, takže blbě ovládám řídítka. Přestala jsem jezdit už po 35.
apo-lena 159305
16.5.2025 15:27:03
Jo, ještě u nás frčí koloběžky.
apo-lena 159305
16.5.2025 15:26:26
Já jen chodím a cvičím SM.
V naší partě (53-65 let) ještě všichni jezdí na kole, na vodu, plavou, většina lyžuje, hraje ping-pong, holky cvičí jógu.
Pár kamarádek chodí dálkové pochody.
Všichni až na jednu kamarádku, která bydlí daleko, jsou na tom s kondicí mnohem líp než já.
Fiba71 133533
16.5.2025 12:22:32
Nevím z jakých zdrojů pisálcí čerpají.
Nicméně pracuji na úrazové chirurgii a tak mám docela přehled o tom z "jakých kol" se nám sem klienti dostávají. Elektrokola a "důchodci" to primárně opravdu nejsou. To, že někdo někde spadne, nubrzdí, neodhadne, srazí se může se stát, ale to už je riziko, které sebou daný pohyb nese. Každý pohyb se počítá a že se tak na kolo dostanou lidi, kteří by vůbec dřív o takové aktivitě neuvažovali je víc jak super. Zdravotní benefit celkově to bude mít mnohem vyšší než občasný nešikovný pád či srážka ať už ve finále dopadne jakkoliv.

Paradoxně nejhůř ze "srážek" vychází mladší generace. A zlomené cokoliv je proti kraniotraumatům opravdu sranda.
[<<Předchozích 10] Názory 1120 z 8559  [Dalších 8539 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.