| Fiba71 | 133533 |
|
|
16.5.2025 12:11:42
Nevim co přesně kdo napíše za nesmysly, ale vzhledem k tomu že pracuji na úrazové chirurgii tak bych si dovolila tvrdit, že jsem přímo u "zdroje" a těch elektrokol je oproti normálním kolům minimum.
|
| Mr. Miçkey | 124689 |
|
|
16.5.2025 12:04:00
Nic neni vachrlatyho, kdyz na tom clovek umi jezdit
moje ma za dva roky najeto 4500 km, celorocne, za kazdyho pocasi vcerne slejvaku, snehu, mrazu- zejmena na naledi jsem jel vyrazne jisteji nez cyklisti- muzu dat kdykoli nohu na zem a "prosourat" se nejistym usekem a hned zas jedi bez zastaveni dal, zatimco cyklista se bud marne snazi balancovat v sede jak cirkusovej medved, nebo s kola rovnou sleze a tech par metru ho vede- misto tyhle taskarice mi staci pribrzdit a dat nohu na zem, to mi zejmena v hustym mestskym provozu (Berlin) prijde praktictejsi. Nemluve o tom, ze mam blinkr a zpetny zrcatka, takze se nemusim otacet a mavat ploutvi a doufat, ze me nekdo vezme na vedomi (vzhledem k tomu, ze vetsinou jezdim za tmy, bych mohl o idiotskejch neviditelnejch cyklistech psat romany). No a krome toho, na rozdil od cyklistu platim pojisteni a mam poznavaci znacku a vozidlo registrivany na my jmeno (v Nemecku povinnost), takze nemuzu jezdit jak kreteni pumpickari, nybrz stavim na kazdy debilni krizovatce na cervenou i na liduprazdny ulici ve 3 v noci. Od ty doby, co kolobezku mam, vubec nepouzivam verejnou dopravu (vzhledem k tomu, ze "v sezone" se stavkuje nekolikrat mesicne, zhusta neohlasene a po nekolik dnu vyrazny +), ale na kole bych v tomhle provozu fakt jezdit nechtel. Nicmene, k tematu, je mi sice 41, ale behem poslednich let jsem sportovni aktivity znasobil- pravidelne posilovna, beham (z lonskych 5 km s odrenejma usima jsem se vypracoval na pulmaraton a trenuju na normalni), jetzdim na inlinech a zrovna se ucim na longboardu, pred mesicem jsem si koupil muj prvni kupodivu jsem z toho zatim ani jednou nespadl, evidentne man stabilitu natrenovanou z escooteru, viz vyse obcas chodim plavat.. Doma mam spiningovy kolo (to opravdovy co stoji ve fitnes centrech, zadnej levnej rotoped), cinky a hromadu dalsiho sportovniho nacini... Koneckoncu, bez sportovniho vykonu se doma nedostanu ani do postele neb mam patrovou postel, od ktere jsem odmontoval schudky- ze schodu je regal na knizky a pred "dirou" na schody je pripevnena hrazda ve vysi 220cm nad zemi, jako pomucka pro zachvat lenosti z ni teda visi cca 50cm kratky lano, za ktery se muzu jednou rukou pritahnout, pokud se mi nechce trochu povyskocit...![]() Do 50 mi teda zbyva jeste 9 let, ale zatim akorat resim, jestli by nase zdi vydrzeli horolezecky grify a jak je pripevnit a doufam, ze nejpozdej do tech 50 se vytrenuju na maraton ci jeste lepe ultramaraton, otazky podobnyho razeni si hodlam klast nejdriv na svych 100. narozeninach, pokud se jich doziju |
| Blanče | 42184 |
|
|
16.5.2025 11:53:09
Nemyslím, že by mě omezoval věk. Je mi 58 a pokud nejsem líná a nesvádím to na práci, funguju jako dřív. Pravda je, že jsem celkem nesportovní typ, nedávno jsem si tady stěžovala, že jen hniju v krásným prostředí. Ale dva týdny zpět jsem si ověřila, že přes 20 km pořád ujdu aniž mne to nějak zatíží, záměrně jsem nesla komplet batůžek. Na startu měl díky vodě a svačinám pro vnoučata a psy 4,5 kg, takže spokojenost. Lyžovat jsem začala znova asi po deseti letech po padesátce, sehnala jsem vhodné lyžáky a pořídila si sluneční multifokály a najednou to zas šlo. Uplavu svého půl kilometru jako dřív. V rámci nedávných narozenin a bilancování mne v podstatě dohání jen vyšší únava, pokud si můžu den poskládat s půlhodinovým šlofíkem někdy odpoledne a nemusím dělat déle, než 10 hodin denně, funguju v pohodě.
|
| Jerry G. | 159407 |
|
16.5.2025 11:04:24
Muumi,
![]() ja tuhle cast Holandska vubec neznam. My to nejbliz k mori mame do Den Haagu. A jinak jezdime za rodinou do Frieslandu. V ty casti co jste byli, bydli echte Holanders (opravdovy Holandani) ![]() |
| Muumi | 41406 |
|
16.5.2025 10:58:16
Akorát na Texelu jsem do vody nevlezla. To už bylo drsný i na mě, hlavně ten vichr. Ve Wijk měla voda příjemných 12 stupňů a zpravodajství pro surfaře pravilo, že to je o 1,6 stupně vyšší teplota, než je průměr, tam jsem usoudila, že to je na koupání akorát;))) Ale pro příště si teda asi pořídím neoprenový ponožky, nohy trochu mrznou…
|
| Jerry G. | 159407 |
|
16.5.2025 10:52:43
Muumi, ale uzemi je 2/3 CR a to je to z velke casti voda. Ja tu bydlim 20 let a na ostrove jsem jeste nebyla.
![]() Severni more My obcas jezdime v nedeli vencit psy na plaz do Wassenaar. |
| Markéta | 121171 |
|
16.5.2025 10:47:44
Provozovala jsem kolo, lyže, vysokohorskou turistiku do loňského léta, do 55. Vše bez problémů, celkem intenzivně. V srpnu jsem si hodně blbě zlomila nohu (na chodníku, cestou na výstavu!!!), proběhla operace, srostlo to, od prosince do února jsem to rozcvičila, vyrobila si znovu svaly, pak to začalo opět bolet, ukázalo se, že kloub nevydržel ten náraz. Takže jsem od března opět o berlích, příští týden jdu na kontrolu a asi půjdu na výměnu kloubu. Uvidíme, co pak bude možné provozovat, teď můžu tak max cvičit vleže. Celý můj aktivní život je v tahu, je to hodně blbé.
|
| Muumi | 41406 |
|
16.5.2025 10:45:53
Základnu jsme měli ve Wijk aan Zee (pro nás suchozemce je holt největší atrakce to moře) a vyjížděli jsme různě na výlety po Severním Holandsku, včetně Texelu, tam to bylo teda super.
No já vím, že je jich hodně, ale vlastně jen 2x tolik než Čechů, tak by se to mohlo nějak rozložit, ne;) A musím se pochválit, snažila jsem se mluvit, což šlo samozřejmě ztuha;) Ale nejlepší jazykový kurz je kostelní kafe po mši, které jsem absolvovala. Babicky nadšené, že přišel někdo pod 60, tak mě tam zatáhly;) Moc nám tam líbilo, já se příště nějakým nedopatřením nenarodila na pobřeží Severního moře;) |
| Jerry G. | 159407 |
|
16.5.2025 10:33:31
Muumi, ono nas je tady hodne.
Prestehuj vsechny obyvatele CR na uzemi Strednich Cech a taky bude furt nekdo nekam jezdit. To hodne lidi pracuje z domova, jinak se tu neda hnout. Neco jako dve auto do rodiny nexistuje. Kde jste byli? Jinak Amsterdam je tady blaznivi sam o sobe. Kdyz jedeme od nas vlakem do Amsterdamu. Tak mamka rika to uz jsem tady, vzdyt jsme jeste nevyjeli z mesta. Mami uz jsem asi trema mestama projeli. ![]() |
| Muumi | 41406 |
|
16.5.2025 10:19:01
Jerry, teď jsme se po 10 dnech vrátili z NiZ a v pondělí ráno mi připadalo, že celé město snad vymřelo a nikdo nikam nejezdí:) Už jsem byla tak vycvičená z těch holandských sebevrahů na kolech, že mi vyloženě chyběli;) Obecně mi připadá, že Nizozemci tráví veškerý čas přesuny kamkoliv na čemkoliv. Plný vlaky, narvaný dálnice, kam furt jezdíte?
|
Valašský mikulášský jarmekZlín
Radniční vánoční trhyČeské Budějovice
Adventní víkendČeský Krumlov
Valašská výstava betlémůZlín
Vánoční koncert Chorea BohemicaPraha 3 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.