| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Jak naučit děti smrkat

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

(?)
[<<Předchozích 130] Názory 131140 z 210  [Dalších 70 >>]
Lenka Čubrová Dcera 5 let
  • 
18.5.2008 15:31:36
Cibule s cukrem používám na kašel a funguje to
Dana
  • 
5.5.2008 23:34:00
Taky mám 3letého a taky neumí ještě smrkat .-(. Bohužel on je takový zlobílek, že se dost nerad učí novým věcem. Prostě řekne, ne, nevim, neumím..nemá prostě snahu a nadšení se učit a tím i má snaha ho cokoliv naučit končí.
Firsty+Matouš07/06+Šimon01/08 38107
5.5.2008 14:53:46
Děkuji za tip. Pozdě nepíšeš - my pořád ještě smrkat neumíme. Zrcátko zkusím, ale mám obavu, že to mladej neshledá až tak jako velkou zábavu.
Jananika 70439
28.4.2008 17:20:08
už asi píšu trošku pozdě:-)reakci na předchozí dotazy. Jeden z možných způsobů jak dítě naučit smrkat je foukat nosem do zrcátka. Děti to berou jako hru a líbí se jim, když se zrcátko zamlží. Nevím jestli nám pomohlo zrcátko, nebo jestli syn jen prostě dospěl do schopnosti smrkat. Přeji všem hodně úspěchů při učení smrkání jakoukoli hrou;)
21.3.2008 0:34:45
děkuju za reakci

syn nechce fouknout ani oběma dírkama najednou, natožtak jen jednou, v tom problém není. Prostě nerozumí tomu, co po něm chci a ikdyž mu to předvádím tak nechápe. Zánět středouší nikdy neměl - naštěstí (ťuk,ťuk,ťuk).
Špulkou do uší to taky někdy zkouším a je fakt že to jde hodně blbě, ale trochu to jde. To že smrkat dcerka neumí ani ve třech letech - tím jsi mě moc nepotěšila, takže to nemusí můj Maty taky ještě dlouho umět. Přeju vám brzké zlepšení (a sobě taky).
PajaMaja 61233
20.3.2008 14:37:24
ahoj,Mája bude mít v červnu 3 roky a smrkat mi nechce-jen se přiblížím s kapesníkem,záchvat.odsávačka -záchvat-taky já jsem to zkoušela sobě a řeknu vám-je to pěkná hnuska...takže jediné jak dostáváme šušínky ven je špulka do uší-opatrně aby se hlen nezacpal dovnitř,namotáme na špulku...to dělám asi od 1 roku-jen se fakt musí dát bacha aby se šušín nezacpal dovnitř.
mraveneček +2 39127
20.3.2008 13:03:27
Pokud dítko neumí smrkat, tak se z toho žádná věda dělat nemá.Dřív nebo později se to naučí.Lepší později a správně, než brzy a špatně.Většina dětiček smrká...klasickým frknutím do kapesníku najednou.Ale to mnohdy jen uškodí.Vzhledem že mají krátkou Eustachovu trubici spojující nosohltan se středním uchem, tak se tímto frknutím může velmi často zanést zánět i do stř. ucha.

Takže pokud dítě není schopno pochopit, že musí mít u smrkání jednu dírku zacpanou....nemělo by se do toho ani nutit.Toť názor mého kamaráda doktora z ORL :).
10.3.2008 15:05:53
ahojky mamky- je tu někdo, koho dítě nesmrkalo ani ve 20 měsících a kdy se to případně naučilo?
Děláme všechno co tady bylo níže napsáno a stejně žádný úspěch. Je to o to horší, že syn je trvale zahleněný a má pořád rýmu a tím, že nesmrká a u odsávání nosu má záchvaty, tak to má podle mě ještě horší.
Díky.
milena30+stepanek rok a pul 49751
10.3.2008 8:56:00
stepan se naucil smrkat velice jednoduse. je fakt, ze strasne rad opakuje vse co kde vidi. byla u nas babicka a oba meli velikou rymu. posadili se proti sobe a zacali vyvadet hlouposti. babi vyfukovala vzduch tak aby se ji u nosu delali bubliny a stepa se tomu zacal strasne smat a hned napodoboval. tak chvili bublinovali a pak si vzala kapesnik a vyfoukla tu bublinu do kapesniku a stepan to zase hned napodoboval a opet se smal a smal. od te doby smrka sam a s radosti :-) preju mnoho uspechu a malo rymy :-)
Helena
  • 
8.2.2008 22:26:07
My jsme naučili Pavlíka smrkat velice jednoduše. Učili jsme ho, jak dělají jednotlivá zvířátka a pak jsme došli na králíčka. ten dělá čmuchy čmuch a napodovali jsme smrkání. Pak dostal velkou rýmu a když jsme chtěli, aby se vysmrkal, napodoval králíčka a bylo to. Smrká od 15 měsíců a baví ho to , takže držím palce
[<<Předchozích 130] Názory 131140 z 210  [Dalších 70 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.