Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.
Tajemna |
• |
29.1.2008 23:25:00
Muj syn smrkq od roku
|
Šárka |
• |
18.10.2006 9:18:48
Obě moje děti se naučily smrkat asi v 15měsících. Nejdřív frknout bez kapesníku a když už to uměly, tak pořádně do kapesníku - střídavě zacpat dírky.
|
Martina, Dita 1 rok |
• |
17.10.2006 15:57:30
Malá jako mimi měla dost často rýmu a měli jsme takovou tu "vycucávací" odsávačku, docela boj. Pak přes léto dobrý, a teď na roce a něco když zase chytla rýmu a kašel, tak jsme ji učili frkat (příkladem a napodobováním - teď ji baví dělat to co my) takže teď už jí řeknu "udělej frk frk" a ona to udělá, vezme kapesníček a utře (no, ošmudlá) si nosík. Stejně tak jsme ji naučili odkašlávat, protože ji trápily hleny.
|
Marcela a Hanička 9/2002 | 16868 |
17.10.2006 9:01:38
moje dcera se učila smrkat po prvním roce, měla velkou rýmu ....ale neuměla to a odsávali jsme soplíky vysavačem. kolem roku a půl už jí to trochu šlo. Trénovali jsme pořád, zavřít pusu a foukat nosem.Trénovat se dá i bez rýmy. Taky nám pomáhalo, když u smrknutí dupla nohou...... kolem 2 let pochopila, že kapky do nosu pomáhají a pořád ležela na zádech a chtěla je kapat. Před druhým rokem už smrkala docela pěkně.naštěstí už umí smrkat, ale rýma nás trápí pořád a to už má 4 roky.
|
denuli | 37325 |
28.3.2006 10:17:32
dcera se maučila smrkat u babičky přes víkend, prostě jednou přijela a uměla to a babi líčila, jak se to sama naučila, bylo jí asi po roce a kousek, asi máme na smrkání nadání:)
|
Jana |
• |
18.2.2006 0:24:18
Já to dceru "učila"tak, že jsem jí řekla ať se nadechne pusinkou a vydechne nosem. Vždy se něco vysmrkalo.
|
Motýlek+2 děti | 28212 |
17.2.2006 21:48:51
Já ani nevím jak jsme to dceru učily.Někde jsem si četla že se odsávat nemá tak jsem jí čistila tyčikou do uší.Když měla rýmu tak jsem jí to utírala papírovím kapesníčkem a pak se chtěla sama utírat.Pak nás vyděla jak smrkáme a skoušela to také.Říkala jsem jí jak to má dělat a ona foukala pusinkou tak jsem jí to znovu vysvětlovala a pak se jí to povedlo.Od té doby smrká ráda a sama.Asi od 15 měsíců.
|
Mirasol, Neli04, Mája07 | 30069 |
31.12.2005 11:36:47
My učíme smrkat jakože dělá pejska a čmuchá jako pejsek. Občas se to povede, občas ne.
Na rýmu trpíme často, odsávání moc nepreferuji, protože Nela se mi po tom ještě z toho řevu pozvrací. Takže kapeme, občas frkáme a děsím se dalšího zánětu stř. ucha:-(((( Ale teď jsem jí říkala, když frkneš, tak nebudu muset kapat do nosánku a ona začala docela dost frkat. Protože kapání do nosu nenávidí.....Tak nevím, asi to chce čas..... |
Káča |
• |
21.12.2005 22:48:14
Ještě přidám jednu radu, která se osvědčila mě. Při učení smrkání jsme dělali raketu. Prcek dal ruce do pěstičky, přitáhl si je pod paždí, a když měl frknout, tak si pomohl ručičkama, které silou natáhl rychle dolů....... jako že odstartoval...... no a to se mu tedy fakt líbilo, protože byl jako raketa. :-)....... takže pak frkal jak blázen
|
Lenka |
• |
18.12.2005 16:45:03
Jedna nosní dírka by opravdu měla být zamáčknutá. Pamatuji si, když jsem byla malá a bolelo mě po několikáté ucho a byli jsme s tím v poliklinice, tak doktor mamku seřval, že to mám z toho, jak špatně smrkám - taky jsme jenom "frkali" najednou.
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.