Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.
Marika Letní | 140743 |
19.10.2022 19:33:28
"možná funkční otcové častěji udrží rodinu, zatímco ti nefunkční ne?"
Možná funkční matky udrží rodinu častěji, zatímco ty nefunkční ne? |
Despi | 158359 |
19.10.2022 19:30:23
Inko, tak většina dětí má období kdy je potreba je postrcit nebo chvíli vest. A pak už zas dobrý. Někdo potřebuje delší čas nekdo vubec.
Takže chápu že i ty chytré děti to někdy chvíli potřebují. A když se to behem rozvodovych tahanic nechá tak z toho může být průšvih. Nicméně věřím že spoustě dětí netřeba pomáhat. My to bereme tak že když to běží a nejsou problémy nechává se to. Nicméně typicky matika je prostě potřeba trenovat pokud někdo nemá dáno. |
breburda71 | 89004 |
19.10.2022 19:23:36
Kate, ja nemam deti s zadnymi problemy, dcera nechtela, ba primo nesnasela, aby se ji pomahalo..Ale u syna proste nejaky dohled byt musel, on je chytry, ale delal dost intenzivne sport a moc se neumel ucit, nebo se mu po treninku nechtelo, zas tak genialni, aby se nemusel na nic podivat, nebyl, tak jsem to nechtela nechat zajit daleko, a problemu s ucenim spis predejit..Od osmicky pak uz byl taky uplne samostatny, to same na gymplu, ted studuje narocnou VŠ, ale myslim si, ze kdybych ho nechala uplne byt, tak by to pro nej dobre nebylo..
|
*Kate* | 158396 |
19.10.2022 18:46:18
Bouřko, proto taky píšu- pokud je dítě bez problémů.
|
Bouřka | 7675 |
19.10.2022 18:20:59
No ona stačí porucha pozornosti nebo nějaká SPU a už je třeba se školou dost zabývat.
|
*Kate* | 158396 |
19.10.2022 18:03:17
Tak Inka se s tím nepárala, ale já v zásadě souhlasím:)
Pokud je dítě přiměřeně nadané, bez problémů, škola přiměřeně funkční, tak nic z toho přece není třeba ( ale samozřejmě, pokud to rodiče i děti baví, tak je to asi plus, jen si trochu říkám, aby to ty školáky nezpasivňovalo.) |
Despi | 158359 |
19.10.2022 17:57:54
Tak já se hlásím k relativně funkční stridavce. Nicméně rozdělení rolí zustalo. Já jsem spíš pres zdraví a organizaci. Svatky krouzky taboty oslavy doktoři jidlo atd. BM pres učení- naštěstí chce se s detmi ucit a nakonec nežije společně s tim kvůli komu odešel. Takže se v ten čas kdy je s detmi venuje dětem na 100%.
A já doucuji to humanitni co zbylo. Jazyk třeba. Nejsme v žádném sporu a vsechno jsem hodila za hlavu. Neřešila jsem pres děti svou situaci i když někdy to bylo těžké se od toho oprostit. Takže to funguje. Já neřeším že mají pizzu, parky, zapecenou bagetu. A holt jim uvařím ve svém čase. A nemáme to po týdnu rozdělené. Mame nějaký týdenní rozpis který je prakticky stejný. Doma jsou v původním kde zijeme. U taťky jsou "v taťkovo doma". Veci mají 1x a různě to měníme. Oblečení se točí různě. Co koupil táta nakonec zustane u nas a naopak. Řeším jen učení. Jinak nic. |
Inka ..|-.|-.-|.- | 141843 |
19.10.2022 17:47:22
Zrovna jsem chtěla napsat, že takový cirkus kolem dětí většinou není potřeba. Nikdy jsem nevolala žádným rodičům a nezařizovala doučování, teda ani otec to nedělal. A vystudoval víceletý gympl i vš.
|
Vítr z hor | 100046 |
19.10.2022 17:16:22
Autočas věnuju už pár let hlavně audioknihám. Původně mě inspirovala jedna matka ze sousedství, která teda jezdila vlakem a ve vlaku doučovala, připravovala na přijímačky a na IQ testy (její plán B bylo pro všechny děti Mensa gymnázium). Pak jsem postupně zjistila, že jsem asi jediná, kdo neučí děti v autě. Sem tam něco jsem tedy formálně vytáhla.
Ale audioknihy jsou bezva. Třeba Lišku Bystroušku by asi jinak moje děti neznaly. Aktuálně sjíždíme Marcela Pagnola (dětem se moc líbí) a rozčiluje mě, že v češtině asi neexistuje Zola – Břicho Paříže. (Naštěstí mi audioknihy v autě nevadí, ale osobně jim dávám přednost při natírání.) |
sally | 3140 |
19.10.2022 17:09:37
Lído,
to je hrozný, asi pro všechny zúčastněné - jedna poznámka - co nabídnout ještě takové ty pěnové dlaždice...? Jakožto astmatik se dokážu docela vžít do situace, že paní koberec nechce- navíc jestli je dítě těžce zvladatelné, tak možná potřebuje něco, co se dá rychle setřít či vyčisti? Mohli by mít i takové ty do posiloven / dílny - prostě fakt něco dělaného na zátěž, ne ty dětské lagricové, co se hned roztrhají a nedrží pohromadě. |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.