Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.
Klarisanek | 111002 |
24.10.2010 16:28:46
Jezis jaka laktacka? To je daleko vetsi pruser, nez ze mas obcas zmeny nalad. To jsou normalni teho hormony, jestli jsi to nemela s prvnim, tak si to vyzkousis ted, to co trapi skoro kazdou tehotnou. Je to normalni stav, ja se rozbulim i pri Talenmanii a ted pred porodem je to na dennim poradku, strachy z porodu nespim, bulim ze nejsem schopna se fyzicky postarat o starsiho, trapim se jak zvladnu dve deti, nemuzu vydrzet sama se sebou a okoli nemuze vydrzet se mnou. Proste NORMALKA .
|
hrúda | 85616 |
24.10.2010 16:28:39
Ajlino, nevím... v roce 2006 ještě ano.
|
lenka |
• |
24.10.2010 16:24:57
Já jsem po prvním porodu psychózu měla. Plánuji druhé, moc bych chtěla kojit a moje psychiatrička se tomu nebrání, podmiňuje to pouze tím, že budu v pořádku = nebudu muset brát léky.
Jinak jsem o tom hodně zjišťovala a v zahraničí se i doporučuje hospitalizace matky i s dítětem, právě aby se zachovalo kojení. U nás žádné takové zařízení neexistuje, proto se musí kojení při hospitalizaci přerušit. Já navíc měla na začátku dost velké dávky léků, takže kojení nepřipadalo v úvahu. Jinak antipsychotika zvyšují hladinu prolaktinu, já jsem na to hodně citlivá a měla jsem vysoký prolaktin a teklo mi mléko i dva roky po porodu, ačkoliv jsem nekojila. Moje psychiatrička to nijak neřešila, tak předpokládám prolaktin nevadí. Řešilo se to na gynekologii, brala jsem léky na zastavení laktace téměř nepřetržitě. |
Ajlina |
• |
24.10.2010 16:17:00
Lalial dnes už se laktace nezastavuje ani při laktační psychoze.
|
hrúda | 85616 |
24.10.2010 16:06:39
Potom nechápu, že někomu stačí právě jen zástava laktace. A poporodní deprese je další věc.
|
Stáňa a dva kluci | 61262 |
24.10.2010 16:05:06
No vymlouvat ti to nebudu, ale stačí si to někde najít, třeba tady:
Příčiny a příznaky poporodní psychózy Poporodní psychóza nebo také laktační psychóza nemá ve skutečnosti s laktací nic společného. Mezi příčiny onemocnění patří fyzické vyčerpání, rozsáhlé hormonální změny a do té doby neznámé a velice silné emoce, které žena po porodu prožívá. Poporodní psychóza ženu postihne většinou mezi 2. a 4. týdnem šestinedělí, nemoc ustupuje v řádech dnů až měsíců, což závisí také na tom, jak rychle byla vyhledána lékařská pomoc. A nejsem jen teoretik, mám i osobní praktickou zkušenost, které bych se zpětně radši vyhla... |
hrúda | 85616 |
24.10.2010 16:01:40
Ne, to jsou dvě věci. U někoho jsou ty stavy přímo spojeny právě s laktací a je nutno ji zastavit.
|
Stáňa a dva kluci | 61262 |
24.10.2010 15:59:34
JEn tak mimochodem, s laktací nemá poporodní psychoza nic společného, proto už se dneska nejmenuje laktační ale poporodní.
|
sojka+07+09 | 75323 |
24.10.2010 13:27:15
cožžeeeeeee?
Tak laktační psychoza je stav, kdy má člověk skutečnou psychozu, tj. halucinace, nesprávné vnímání reality, ten stav, kdy člověk běhá nahatej po ulicích a předstírá, že je zajíc- ne vážně psychoza je opravdu změněné vědomí bez náhledu na to. Při psychoze bys nenapsala souvislej příspěvek na rodině. Paní doktorka by teda tohle zatraceně měla vědět, ale dost často si to pletou i v porodnicích. Lékaři si pletou laktační psychozu s poporodní depresí a nerozlišují to. Jinak samozřejmě se může jednat o výkyvy nálady spojené s finišem těhotenství, bývají velmi běžné, ví se, že před porodem se těhotenské deprese mohou zhoršovat právě pro začínající změny hormonálních hladin. Je klidně možný, že máš těhotenskou depresi, ale to musí posoudit odborník. Ale jestli normálně funguješ, jestli alespoň trochu spíš, jsi schopná normálně jíst, nepropláčeš celé dni, netrápíš se celé dni úzkostnými obavami a pouze jsi zvýšeně podrážděná, je to podle mě běžnej stav. Jestli ovšem normálně fungovat nemůžeš, máš zvýšené obavy, které ti brání normálním denním činnostem, nebo jakékoliv jiné pochybnosti o svém stavu navštiv psychiatra. |
Brumbambula | 39829 |
24.10.2010 13:10:53
Psychózu nemáš, to by vypadalo jinak. Jinak jestli tě to hodně trápí, tak si zajdi na psychiatrii a dostaneš fundovanou odpověď, radu, případně nějaké léky, kdyby se to zhoršovalo.
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.