Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.
Líza | 17721 |
25.10.2010 13:05:43
O laktační psychózu v žádném případě nejde, nejde taky v žádném případě o psychózu a co je příčinou tvojí emoční lability a zvýšeného napětí, asi paní doktorka neumí posoudit. Pokud by se ta labilita a výkyvy nálady prohlubovaly, tak se poraď s psychiatrem, který ale podle toho, co popisuješ, před porodem žádnou léčbu zahajovat stejně nebude, spíš půjde o to, aby ses pohlídala v době po porodu, aby to nešlo do nějaký depky.
|
Dagmara (Vojta a bříško) | 101837 |
24.10.2010 22:30:35
Ahoj, shodou okolností jsem narazila na Tvůj dotaz. Momentálně jsem v 36. tt a už měsíc mám "srovnanou" náladu, které ale předcházelo pár krušných týdnů. V průběhu prvního těhotenství jsem takový stav neznala - lítostivá jsem občas byla taky, ale teď při druhém "bříšku" přicházely návaly apatie a i dvouhodinový pláč, aniž bych byla schopná přesně říct proč. A to si o sobě myslím, že jsem celkem klidný a vyrovnaný člověk. Nicméně ve 30.týdnu došlo na krevní obraz a následnou suplementaci železa a já se až zpětně dozvěděla, že nedostatek železa v krvi se nemusí projevit jen fyzickou únavou a bledostí (což bylo v prvním těhotenství), ale i psychicky. Po pár dnech užívání Aktifferinu jsem byla opět v pohodě. Zkus se optat své doktorky, jestli příčina nemůže být v těhotenské chudokrevnosti. Pak by řešení bylo velmi snadné. Ať se daří! Dáša
|
sojka+07+09 | 75323 |
24.10.2010 20:02:59
při dnešní výborné kvalitě umělých mlík není důvod baštit léky, které přecházejí do mateřského mléka, antidepresiva i antipsychotika přecházejí do mateřského mléka, s antidepresivy se dneska běžně kojí, ale výzkumy na kojících matkách nejsou- kdo by je taky dělal že jo. Jsou výzkumy na zvířatech samozřejmě, ale dlouhodobý výzkum, který by sledoval vliv kojení na vývoj dětí- který by to sledoval dlouhodobě- např. zda antidepresiva v koj. věku neovlivňují nálady v dospělosti, tak takový výzkum není. Jsou psychiatři, kteří nedoporučují kojit ani při moderních antidepresivech, laktační liga ti klidně kojit dovolí a dovolí ti to i někteří psychiatři. Já osobně nepovažuju přínos kojení za tak důležitý (při možnostech UM), abych riskovala ovlivnění svých dětí při kojení. Ber to ovšem jako můj soukromý názor, netvrdím, že mám univerzální pravdu.
|
sojka+07+09 | 75323 |
24.10.2010 19:56:35
jak to víš ? a proč by člověk, který baští neuroleptika měl mít rozběhnutou laktaci ? S neuroleptiky se prostě nekojí.
|
lenka |
• |
24.10.2010 19:29:23
moc dík za radu, určitě se na nějaké laktační poradce obrátím, po prvním porodu jsem byla 6 týdnů hospitalizovaná, takže kojení nepřicházelo v úvahu i z tohohle důvodu ... ačkoliv v době kdy jsem byla ještě dost mimo a nechápala důvody, jsem jim to zastavování laktace bojkotovala jak jsem mohla :)
ale myslím, že sojka má pravdu, že antipsychotika, při kterých by se dalo kojit, nejsou, dost bych se divila, kdyby byly |
Ajlina |
• |
24.10.2010 19:14:32
Sojko nemáš pravdu, neukončuje se laktace...
|
Ajlina |
• |
24.10.2010 19:12:50
Lenko, skoro u všch léků existuje alternativa, kterou můžou kojící matky, spoj se s laktační ligou, hned řekni jim svůj případ, pokud chceš kojit pomůžou ti, jako laktační poradkyně jsem měla i maminku s dost těžkou psychickou nemocí a kojila, chtělo to hodně tlačit na lékaže, aby jí vyšli vstříc, ale podařilo se...
|
sojka+07+09 | 75323 |
24.10.2010 19:10:25
ajlino při skutečné laktační psychoze nebo jakékoliv jiné psychoze se laktace zastavuje, protože antipsychotika rozhodně nejsou slučitelná s kojením, berou se dlouho, ne v řádech měsíců a není důvod laktaci dále udržovat.
Při poporodní depresi se názory psychiatrů liší- někdo dovoluje kojit a brát současně antidepresiva, někdo kojit nedoporučuje, protože všechna i ta nejmodernější antidepresiva přecházejí do mateřského mléka a výzkumy na kojících ženách nebyly z etických důvodů realizovány. |
sarmi | 38831 |
24.10.2010 18:47:56
a ulevi se ti, kdyz si poplaces? jestli ano, tak jsi uplne v poradku. i ty zmeny nalad jsou normalni. hormony v tehotenstvi proste pracuji jinak.
jsem ve 35.tt, mam to uplne stejne, k tomu dva male rostaky, takze uplne chapu jak se citis. zmeny nalad jsou protivne, s tim asi moc nenadelas. ale treba ja, jak se vyplacu, tak je mi hned lip. co cekas - myslim pohlavi miminka . uz mate vybrane jmena? |
Ažurka + Toni+Andul | 62779 |
24.10.2010 17:10:29
Hele já jsem někdy vzteklá:-(prostě podrážděná,těším se,obavy mám asi minimálně,spíš jak to tu ustojí tatka s dcerkou,taky mi břuch dost vadí a mám i nápady,že bych tomu nějak pomohla,abych se ho zbavila:-(ale při první vymodlene dcerce jsem toto neměla,po pupíku se mi stýskalo a doted jsem byla nadšená,že bříško mám,ale poslední dny,kdy mě berou na jedné straně žebra,že mi je na zvracení,že mám pořád nějak divnej pocit z předčasného porodu to taky není už nějak ok:-(myslím,že to budem muset vydžet a občas těhule brečí,myslím že nic nenormálního to není!já nebulím jsem zvteklá
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.