| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Laktační psychóza

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

(?)
[<<Předchozích 60] Názory 6170 z 560  [Dalších 490 >>]
avi
  • 
16.3.2012 22:44:13
Zalezi jake mas priznaky.. napis na muj email zda.li mas zajem se podelit. pa
via
  • 
16.3.2012 22:39:10
magnesium ? ani nahodou. me se prihorsilo. beru leky na lakt. psychozu jiz 5 let a nezabirala mi spoustu leku, to co tu uvadite asi nevite co je to opravdu za nemoc. nepreju nikomu zazit. jsem v takovem stavu, ze pokdu nemam leky, kolabuju. bojim se spolecnosti, nezustavam dlouho ve frontach. sice se muj stav zlepsil ale nemit leky, tak tu uz nejsem.
studentka
  • 
2.11.2011 20:29:38
Dobrý den přeji všem, mám na Vás prosbu. Připravuji bakalářskou práci na toto téma a sháním nějaké maminky, kteří si tímto druhem psychózy prošly a rády by se se mnou o své zážitky podělily. Kdyby se našel někdo, kdo by mi chtěl pomoci, kontaktujte mne na laktacni.psychoza@seznam.cz předem mockrát děkuji
Líza 17721
26.6.2011 17:11:48
Ano, psychóza může být po 20 měsících kojení, to už ovšem není laktační psychóza, ostatně laktační psychóza je zastaralej pojem a dneska už se používá jen z tradice.
Především psychóza je ale těžké psychické onemocnění s bludy, halucinacemi a těžkým narušením kontaktu s realitou. Opravdu ti připadá, že máš něco takového? Rozhodně žádné takové příznaky nezmiňuješ.
Líza 17721
26.6.2011 17:10:42
Pavlo, se vší úctou, v tomto ohledu tvoje doktorka neví, co mluví.
koxtry 111191
26.6.2011 17:04:41
Bohužel někteří lékaři neumějí ani dnes odlišit vyčerpání organizmu po těhotenství a kojení od laktační psychózy.
Psychóza se to jmenuje proto, že je to psychické onemocnění. Předstupněm psychózy je poporodní deprese - známé blues, kdy se žena cítí na pokraji sil, je plačtivá, střídání nálad, nechutenství, pocit, že takhle si to mateřství tedy nepředstavovala, sem tam pocit, že by bylo lepší miminko někomu dát a už si ho nevzít zpátky. K tomu se pojí fyzické příznaky, dost podobné těm, které popisuješ. Pokud se to zanedbá, může to u disponovaných žen vyústit právě v tu psychózu. Ta může vzniknout buď ještě v šestinedělí (nejčastěji), nebo i kdykoli později během kojení (zřídka). A už má jednoznačné příznaky - bludy (třeba, že jí někdo sleduje, že jí chce ukrást dítě, že dítě jistě umře když ne do hodiny, tak zítra určitě), halucinace zrakové či sluchové, ztráta paměti, ztráta kontaktu s realitou, naprosté odmítání dítěte, sebevražedné sklony. Pokud je někdo v takovém stavu, není vůbec schopný uvažovat o tom, zda má nebo nemá psychózu - ztratí nadhled a žije pouze ve svém světě strachů.
Takže si myslím, že u tebe to opravdu nehrozí.
pavla_pavla 114951
26.6.2011 16:13:09
Říkala to moje doktorka, že to může být totální vyčerpání organismu a splašené hormony po dlouhodobém kojení - tedy laktační psychóza. Mimocodem, koukala jsem, že už se tu jedna taková diskuse objevila - paní měla psychózu po 20 m kojení... (přečetla jsem si to ale až teď)
Líza 17721
26.6.2011 15:22:07
Ne, příznakem laktační psychózy fakt není to, že se ti motá hlava a bolí tě žaludek. Kdes to propána sebrala???
Ajlina
  • 
25.6.2011 18:20:34
zkusila bych magnezii minerálku, u kojení je často nedostatek hořčíku, s kojením bych nepřestávala
pavla_pavla 114951
25.6.2011 17:05:12
Paradoxní je, že dřív jsem měla hormony štíné žlázy na hraně a teď, před 14 dny mi doktorka řekla, že semi po letech konečně štítnice stabilizovala...
[<<Předchozích 60] Názory 6170 z 560  [Dalších 490 >>]

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.