| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Laktační psychóza

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

(?)
[<<Předchozích 70] Názory 7180 z 560  [Dalších 480 >>]
Dalalmánek 116042
25.6.2011 16:54:24
No spíš bych neřekla, spíš bych se obrátila na obvoďáka (zákl. odběry včetně markerů zánětu a hormonů štítné žlázy).
Gerberka1 78633
25.6.2011 16:23:18
Jo, souhlasím, myslím, že vyloženě laktační psychoza to nebude.

Spíš jak tady píšou holky - kojení je vyčerpávající, ne nadarmo se říká, že kojící matka by měla jíst ty vývary, dobrou stravu, neodbývat se atd....- jako to se samozřejmě lehce řekne, dobře jíst, když v noci člověk nespí, jak mimi řve a přes den se pořád chová atd. - takhle jsem to měla u staršího syna. Taky pořád v poklusu a pořádně jsem se nenajedla - dodnes se divím, jak se to mohla přežít....

U druhého syna to bylo super - tchýňka mi vařila asi do 3 měsíců - a právě ty vývary, polívečky a halt dobrou stravu - a bylo to znát. Kojila jsem daleko déle než prvního a halt tak nějak v pohodě. Ono fakt je pravda, jak to bývávalo třeba na vesnicích, jak se nosilo "do kúta"~;) - slepice atd. a ženské se halt staraly o tu novopečenou maminku.

A imunita - po prvním synovi jsem ji měla totálně v háji, více než rok mě stíhala jedna viroza za druhou, brala imunostimulanty atd. - a musela si imunitu znovu "vybudovat"
Iruscha 11619
25.6.2011 15:58:30
Mirko, přesně jsi popsala situaci s mojí dcerkou, také jsem jí nemohla rozumět, chytré knihy nic o řvoucím dítěti, které má vyměněou plínu, je čisté, najedené a v náručí a přesto řve, nic nepsaly....vše se lepšilo tím, jak se dcera naučila chodit, hýbat, mluvit...přesně jsi to vystihla, je to rozumná bytost, která je uvězněná v nemohoucím tělíčku, chce mluvit, běhat, vyjadřovat pocity,ale nemá zatím jak, dokud se to nenaučí, proto řve a řve:-) ..Dnes mám úžasnou chytrou 5 letou slečnu, která sice také od 1 roku už nespává, chodí spát až po 22. hodině, protože nemá čas na spaní....ale už se sama bez naší pomoci naučila písmena, čte, počítá....prostě život si užívá, chce ho poznávat plnými doušky a rychle...takové dítě je sice náročné pro rodiče, ale všechna trpělivost se vám jednou vrátí.....Kéž bych tato slova četla v době,kdy jsem stejně jako pisatelka hlavního dotazu, nevěděla, co se sebou a se svým mateřstvím a co s ječícím dítkem....nikdy bych nevěřila, že příčina byla tak banální a tak pochopitelná....jenže na tohle vás chytré knihy nepřipraví a ani kamarádky,které mají klidné a pohodové děti....to je prostě život a každé dítě je jiné....~6~.........
Iruscha 11619
25.6.2011 15:42:36
Možná je toho na tebe moc. Také to kojení ti nemusí prostě svědčit. Prolaktin je prozánětlivý hormon, který může spouštět i různé problémy s imunitou. Podle mně bys měla absolvovat podrobné imunologické vyšetření, skončit uplně s kojením a začít se cpát opravdu pořádným množstvím vitamínů,aby ses z toho kojení dala zpátky dokupy. Nekdo může kojit bez problémů do 3 let věku dítěte, jiného kojení vyčerpává a vysiluje. Bolest žaludku může být psychického původu, jak se ptáš,ale také nemusí. Na hadici si zajít můžeš, není to nic hrozného, ale nejspíš to podle mně opravdu vyřeší přestat kojit a pořádně se začít dopovat vitamíny a dát se prostě dokupy....když to do 3 měsíců nezabere, můžeš zkoušet další lékařské intervence, držím ti palce a věřím, že to není nic vážného a určitě ne laktační psychoza, ta bývá po porodu a je vyvolaná spádem hormonů a současně tak trochu dána i povahou -citlivostí maminky.
pavla_pavla 114951
25.6.2011 14:54:07
Brali, železo mám v pohodě... Všechno mám v pohodě...
ChemicalJane + 4 86738
25.6.2011 14:39:32
brali ti krev? podobně se u mě projevila anémie (nedostatek železa).. po vyrovnání hladin Fe v krvi se tyto projevy již neobjevili
pavla_pavla 114951
25.6.2011 14:32:30
Ahojky mám 11m chlapečka, do půl roku plně kojený a teď ještě cca 4x denně. Na jeden zátah vypije asi 250 ml. Poslední měsíc mě je pořád špatně - bolí mě žaludek, motá se hlava, občas se bez příčin objeví horečka. Doktora na příčinu nemůže přijít, posílá mě na vyšetření žaludku. Moc se mi tam ale nechce, když mám i jiné problémy. Nemohla by to být i laktační psychóza? Četla jsem, že příznaky jsou podobné, ale po takové době? Neměl jste to někdo taky?
Andy
  • 
22.2.2011 18:17:46
.....OK, správně Lízo...dobře mi tak.Pěkně jsem se do toho zamotala.Když si to po sobě teď čtu....samozřejmě jsem tím nechtěla říci, že laktace je spouštěčem.Zastavuje se hlavně kvůli podávání antipsychotik a ano některá ap. mohou spouštět laktaci, proto se kontroluje hladina hormonu prolaktinu.
Nasuada 56532
22.2.2011 16:34:34
Lízo, díky za vysvětlení, laktační psychóze jsem se ještě popravdě vůbec nevěnovala a budu si to muset doplnit.
Líza 17721
22.2.2011 13:52:50
Nasuado, žena s laktační psychózou musí užívat antipsychotika a s nimi je opravdu velmi nevhodné kojit.
Laktace sama o sobě psychózu nespouští, spouští ji hormonální kolísání v době okolo porodu, ale laktace jako taková nikoli. (Ostatně, dobře to může odilustrovat příklad, že některá antipsychotika, tedy léky působící proti psychóze, laktaci dokonce způsobují.)
Opravdu se tady pletou pojmy s dojmy a příčiny s následky.
[<<Předchozích 70] Názory 7180 z 560  [Dalších 480 >>]

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.