| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Laktační psychóza

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

(?)
[<<Předchozích 80] Názory 8190 z 560  [Dalších 470 >>]
Líza 17721
22.2.2011 13:50:38
Andy, jestli jsi psychiatrická sestra, tak šup a běž se vzdělávat, protože tvrdit, že laktační psychóza se léčí tím, že se zastaví laktace a šup domů za prckem, je na vrácení osvědčení o způsobilosti k výkonu povolání bez odborného dohledu ~a~
Nasuada 56532
22.2.2011 12:17:45
Tím chci říct, že součástí terapie nemusí být ukončení kojení. Snažím se ale pochopit, že pro ženu s laktační psychózou nemusí být jednoduché kojit, takže je pak zastavení kojení nevyhnutelné. Jde o to, že pokud by žena s laktační psychózou chtěla a byla schopná dítě kojit (třeba i pod dohledem) tak by jí to mělo být umožněno. Alespoň já to takhle zatím chápu~d~.
Nasuada 56532
22.2.2011 12:06:32
claco, já bych to jenom ještě doplnila, laktace opravdu může být spouštěč, na přednášce pro LP nám psycholožka říkala, že ale zastavení laktace psychózu nevyléčí, vyléčí jí správná terapie.
claca+Dominik12/05+Matěj07/10 82441
21.2.2011 19:28:09
Andy,to máš pravdu,s depresemi se léčim 12 let,před pěti lety se mi narodil pevní syn,kojila jsem a i když mě bylo stále hůř a hůř,tak jsem prostě za každou cenu chtěla kojit,protože mě to každý vyloženě "vtloukal" do hlavy jak je kojení dobré,to bez pochyby jistě je,ale v mém případě bylo rozhodně ke škodě,po 3ch měsících se už situace nedala vydržet,já si vlastně ty stavy ani pořádně nepamatuji,teď s druhym dítětem se vše "učim znovu,protože si prostě nepamatuju co kdy dělal,co kdy jedl,nějak jsem to silou vůle dělala,ale o to pak ty stavy byly horší a ta děsná únava byla zničující,nicméně asi po 3ch letech jsem se z toho taktak vyhrabala,nyní jsem 7 měsíců po porodu,kojit jsem ani nezačínala a žádné problémy nemám,jsem na kombinaci léků,které mě pokrývají a situaci máme mnohem těžší,protože druhý syn je vážně nemocný a i přes to vše zvládám s přehledem,takže rozhodně maminky se nesnažte kojit za každou cenu,pokud cítíte že něco není v pořádku,tak to včas řešte,protože když se taková deprese pořádně rozjede,tak dokáže napáchat pěkné věci~a~
Andy
  • 
21.2.2011 18:09:23
.....Ničím ses mě nedotkla Rapiti :o))Je jen dobré, že se lidičky o takové věci zajímají,alespoň se trošku poodkryje "tabu" spojené s psychiatrií (i samotní zdravotníci nemají tušení co se u nás děje a představují si scény jako z filmu Přelet nad kukaččím hnízdem :o))Samozřejmě každý případ je individuální záležitost, stejně jako jiná onemocnění.Nicméně přednášky se týkají konkrétních, popsaných případů u kterých byla diagnostika jasná a zřejmá.Některé maminky se k nám dostávají bohužel v takovém stavu, že diagnostika je složitější (tedy nelze přesně určit zda se jedná o psychózu nebo poporodní depresi s psychot.příznaky....atd.)Proto se vždy zastavuje laktace (nejdříve léky, pak stahování prsou a nesmí se odstříkávat)....jednoduše řečeno, když bude mít tvé dítě 40 horečky, tak také nebudeš zkoumat proč je má, ale dáš mu nejdřív paralen a pak začneš zkoumat dál.Stejně tak je to s laktací, zastaví se a pokud problémy přetrvávají tak se vyšetřuje dál.A máš pravdu už se tomu neříká laktační psychóza, ale poporodní psychóza....odpusť Rapiti,co se v mládí na škole naučíš už se těžko přeučíš :o))Myslím, že toto onemocnění zůstane stejně "ošklivé" ať se mu bude říkat jakkoliv....
claca+Dominik12/05+Matěj07/10 82441
20.2.2011 23:58:27
Rapiti,já toto téma řešila se svým psychiatrem a ten mě potvrdil,že laktace opravdu může být spouštěcí pro laktační psychozu a následnou poporodní depresi,takže rozhodně souhlasim s andy
Rapiti 37804
20.2.2011 22:49:09
Andy, nechci se tě dotknout, ale absolvovala jsem už několik přednášek a školení s odborníky na téma laktační psychóza a všichni vykládali totéž. Laktace se zastavuje podle individuální situace, někde by to napáchalo víc škody než užitku. Ale hlavní je podávání správných léků. Pokud vím, tak laktační psychóza se už dnes nejmenuje laktační psychóza, protože jí laktace nezpůsobuje.
Andy
  • 
20.2.2011 19:16:38
Dobrý den milé dámy,....jsem psychiatrická sestřička....zažila jsem bohužel dost laktačních psychóz i poporodních depresí.Není to nic hezkého ani pro maminku,mimčo nebo jejich blízké.Každý z nás si představuje první dny svého dítěte určitě růžověji, než je strávit za mřížemi psychiatrického oddělení.Je to bohužel život ohrožující stav...některé případy byly opravdu ošklivé.Rozhodně se to netýká maminek, které kojí starší děti je to záležitost pouze "čerstvých" rodiček.Jediný kdo může správně určit takovouto diagnózu je POUZE PSYCHIATR, ostatní lékaři....promiňte mi ....pouze střílí od boku....protože, jak tu už někdo psal ...musí do té zprávy prostě něco napsat.Léčba laktační psych. je jednoduchá....zastaví se laktace....a za pár dní šup domů za prckem....Jen tak mimochodem hodně z nás vyrůstalo na sunaru a jsme taky zdravé,ne?
bedru01 110840
28.12.2010 12:36:44
vlastní zkušenost nemám, ale kamarádka říkala, že je dobré prsa odstříknout jen do úlevy (n vc, nebo se ti bude vořit mlíka víc) a super jsou zábaly z tvarohu - pozor, nedávat na bradavky!
Věra. 13885
27.12.2010 22:34:14
Na laktační psychosu to vážně nevypadá. ~;)

Na totální vyčerpání kvůli kojení však ano, jej, co mladých žen jsem zažila takto po dloooouhém kojení vyčerpaných, dobitých.

A nejlepší je "empatické" okolí, zejména podobné matky spolutrpitelky, které do nich hučí že " ne, kojit nepřestávej, ukoj se k smrti"....." dvouletej si zaslouží kojit bla bla bla"

Řeknu vám spešl jedno malé tajemství. Ten vás milej drobínek to stejně neocení, vyroste naprosto dobře a zdárně úplně stejně, lhostejno zda jej v dvou letech kojíte, či nekojíte.

Máte právo myslet na sebe a zmátořit se, tož hlavně žádné výčitky a bez obav a bez naslouchání "empatickému" okolí klidně kojení ukončete zcela a hned. Držím palce, znám to i od sebe velice dobře a opakovaně .
~;((~;)
[<<Předchozích 80] Názory 8190 z 560  [Dalších 470 >>]

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.