Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.
perdita | 3248 |
6.4.2006 16:58:35
Lído, taky jsem měla ten pocit, i když jsem souhlasila s její "diagnozou". Byla hodně nervozní. Ještě se podívám na třetí nanny.
|
Lidka53 | 2408 |
6.4.2006 14:43:03
Řekla bych, že Primě by prospělo, kdyby přetlumočila cizí díly, místo aby natáčela své. Chůva v minulém díle mi připadala neskutečná a dost pochybuju, že má nějaké psychologické vzdělání.
Připadalo mi, že neumí jednat ani s dětmi ani s tou matkou. Vrátím se k té angličtině, kde jednají s taktem a pochopením. Tohle mi připomínalo mou školní družinu. |
Modrobílá | 23364 |
6.4.2006 13:05:13
Vcerejsi dil jsem videla, chapu, ze je maminka unavena, ale mne prislo, ze Filipek byl hyperaktivni hlavne proto, ze se doma nic nedelo. Je sice pravda, ze po case se mu ty nove hracky omrzi, ale koupit kostky na hrani uz meli udelat davno. Stejne tak barvy na malovani. Doma nemeli knizky, hry, vzdyt i pexeso meli uplne nove, bylo videt, ze ho rozstrihavaji. Pokud by to dite melo nejakou cinnost, tak urcite by bylo lip zvaldatelne. Bylo uplne videt, jak se zabral do hry treba s tema kostkama. A opravdu, v 6 letech neznat barvy, neumet se obliknout, neznat ani pohadku o Karkulce, ... no to je ostuda, ale hlavne ostuda maminky. Mne chlapecek prisel normalne inteligentni, takze zvladnout to mohl.
Na druhou stranu, mne se to mluvi, dite mam zatim jen jedno, jeste malicke, a mame tatinka. A taky souhlasim, ze minula chuva se mi libila vic. |
Verera | 18163 |
6.4.2006 10:57:18
Pokud by se maminka řídila těmi radami, věřím, že by to mohlo aspoň částečně zabrat. To jak nechala starší sestru provokovat bráchu - nedivím, se, že se malý pak vztekal, přeprat ji nemůže, žádnou obranu nemá, tak po ní něco mrskne a práskne dveřma. Něco jiného je, když se vzájemně pošťuchují dva stejně velcí sourozenci. Ale pokud je takovýhle nepoměr, nemůže se to nechat jen tak.
Nepostřehla jsem, jestli Filip nemohl chodit do školky, protože ho tam nezvládali nebo jestli si na to maminka netroufala. Podle mě by mu školka vyloženě prospěla a dobré učitelky by ho dokázaly zabavit. Bylo vidět, že když má nějakou činnost, je to úplně jiné dítě. |
Kristiánka | 31348 |
6.4.2006 10:19:13
Filípek mi připadal trošku zanedbaný, neznal pohádky, v 6-ti letech neuměl barvy, nemím si ho představit v 1. třídě - chudák učitelka. Na druhou stranu maminka byla na všechno sama a s takhle živým dítětem se asi může stát, že časem rezignuje, nevím, neumím si to představit. Ten tatínek tam strašně moc chybí.
|
Jana |
• |
6.4.2006 9:29:20
Žije bez partnera a o nějakém stýkání se s otcem, tam nebyla ani zmínka, takže žádný kontakt či starost z jeho strany asi není.
|
Eva |
• |
6.4.2006 9:20:00
Teda holky ja zirala. Ten chlapecek byl neco, ale ta mama taky. Chodim do narocne prace, ale venuju se synovui vic nez ona. Vzdyt mu necetla, nevypravela, nic. Ta sestra, nevim, nebyla tam videt zadna cinnost ohledne skoly a tak. Ta mama asi nechodi prace, tak co dela cele dny?
zajimalo by me co otec deti. |
Jana |
• |
6.4.2006 1:24:11
S níže uvedenými příspěvky souhlasím!Tato chůva mi nepřišla tak dobrá.Třeba, jak vešla do dětského pokoje a opakovala-co si říkal???Jakoby čekala co bude kluk dělat dál,ale sama přitom nevěděla,jak postupovat.Hlavně mi připadá,že ho na týden zaujmula novými hračkami,které by zaujaly,jakékoliv dítě a měla hotovo.
Kluk byl hyperaktivní, ale zřejmě neměl kdy a jak vybít energii,asi se i nudil či se snažil upoutat pozornost a své sehrála i sourozenecká rivalita. Třeba se(a doufám)mýlím, ale myslím, že po jejím odchodu se vše vrátilo do starých kolejí. A matka by se opravdu měla trochu více věnovat dětem. A hlavně poslední rok školky před nástupem do školy,je povinný, ne? Tak by ho měla trochu zkrotit,nechávat ho samo se obléci,trochu zodpovědnosti a povinnosti ho naučit.Učitelka to nebude mít lehké. |
Míša |
• |
5.4.2006 22:18:04
Chůva byla asi jednodušší, ale stejně tak i maminka. Filípek byl zanedbaný, deprivovaný, opuštěný v agresivitě matky a sestry. Přes všechny nedostatky, které popisujete, mu ale změna programu, větší struktura, nápady - vodovky, knížky, pohlazení matky, která předtím hladila jen kočku - hodně prospěly. Pokuste se na to dívat i z jiného úhlu. Za hyperaktivitu dítěte matka samozřejmě nemůže (pokud v těhotenství vědomě nepodstupuje rizika), ale může za jeho zanedbání...
|
Alice + 3 | 41248 |
5.4.2006 21:52:53
Taky mi dnešní chůva nepřipadla moc dobře vybavená znalostmi z psychologie nebo jenom prostou empatií. Připadala mi jako "milá" teta z komunistického děcáku (která má vždycky pravdu), střední výkonný personál..
Jak mamku nejdřív zpérovala a ta když se rozbrečela (a možná si i v duchu říkala, do čeho jsem to vlezla), tak ji zas začla chlácholit. Nepřirozená. Nevím, jestli o téhle nepsali, že má zkušenosti mimo jiné z diagnostického ústavu. |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.