| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Záliby : Chůva v akci

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

(?)
[<<Předchozích 140] Názory 141150 z 227  [Dalších 77 >>]
Líza 17721
13.4.2006 5:50:03
Jano, taky mi to nebylo jasné, proč nechodí do školky, ale z kontextu jsem si poskládala, že zřejmě z rozhodnutí matky - protože ta pak měla ten (pro mě trochu nepochopitelný) výlev, když chůva chtěla, aby Natálka šla znovu do školky, že přece nebude Natálce podřizovat mimino a že chápe, že se Natálce doma stýská, ale že by taky měli ostatní pochopit ji - jako maminku. (To jsem moc nepochopila, co je tak hŕozného na tom, s miminem vodit staršího sourozence do školky...)
Přitom to byla jedna z věcí, které úplně křičely, od začátku, co si tak velký dítě počne v tom baráku samo s mámou a s miminem... bez žádných dalších dětí, bez nějakých aspoň kroužků nebo něčeho - bylo vidět, jak se nudí, pak jsem se nedivila, jak se cpe a že se často vzteká...
Jana
  • 
12.4.2006 23:07:50
Dnes ta holčička byla oproti předchozím dětem relativně v pohodě,ačkoliv fakt rozmazlená.Dost s rodiči mávala.Mě připadá samozřejmé po dítěti chtít,aby se ráno učesalo,obléklo,umylo-to jsou automatické činnosti,kterými se snad ani v 5ti letech nemusím zaobírat.To by mělo být dáno vychovou(stejně jako umět poděkovat a poprosit.).Dle mě to jsou věci,které bych od dítěte vyžadovala stůj co stůj,prostě jen být důsledná každý den.Natálka to asi zkoušela na rodiče, co si může a nemůže k nim dovolit.Když ona řekne,že se česat (a další věci)nebude,tak prostě nebude.A rodiče na to už rezignovali.Jen nevím,pokud mi to neuniklo,proč Natálka nechodila do školky???Že byla nezvladatelná nebo to bylo z vůle rodičů? Nevíte? A ještě mi zprvu ta maminka,která si chůvu pozve,přišla,že jí dost vadí,že jí někdo "kecá"do výchovy, co a jak má dělat. Přitom to prý sama ví, ale nic s tím doposud neudělala.
Natálka podle mě sama rodičům určovala co a jak (podle ní) bude a rodiče se jí podřizovali.Ale je to asi dáno i výchovou, protože kamarádky dcera si též určuje kdy a jak se bude mýt a kdy si bude mýt hlavu,protože jí to při česání umyté hlavy, tahá...a to jí je 10let,a podle mě je tam také něco špatně :-).Jak si to kdo vychová, takové to má :-)))
perdita 3248
12.4.2006 21:13:36
Souhlas s Lízou, chůva výborně celým pořadem provázela a vysvětlovala. Tahle rodina byla mnohem víc v pohodě, i holčička (myslím ve srovnání s předchozími díly), ale o to víc mi to sedlo, že to jsou takové normální věci, které svým způsobem potřebuje říct skoro každý. Na rozdíl od předchozího dílu, protože si myslím, že většina populace nepotřebuje říkat, že se mají s dítětem přivítat/rozloučit, zeptat se, jak se mu vedlo, prostě jakýmkoli způsobem projevit o dítě zájem.
Naja & holky 7/04+5/07 14619
12.4.2006 21:11:18
Lízo, prostě se mi to zdálo moc obecné, nic víc. Důslednost, blablabla....
Prostě mi tam chybí více příkladů, více záběrů a řešení určitých situací. Toť vše. To je samozřejmě jen můj názor.
Líza 17721
12.4.2006 20:52:29
Ale oni přesně popsali, jak. Nastavili pravidla podle toho, co v té rodině nefungovalo. Nebo čekáš, že tam řeknou univerzální návod, jak libovolné dítě naučit půjčovat hračky????
Naja & holky 7/04+5/07 14619
12.4.2006 20:49:00
Viděly jste někdo dnešní díl?
Já nevím, ale zdá se mi, že vlastně tím pořadem ostatním (nám maminám) moc nepomůžou. Sice bylo řečeno, že se dítě za 3 dny naučilo děkovat, chodit spát, dokonce půjčovat hračky....Ale JAK? toho dosáhli, to jsem buď nepochopila nebo nepostřehla.
Jak třeba naučit dítě půjčovat hračky, to by mě teda velmi zajímalo:)))
Nika
  • 
9.4.2006 9:14:17
Ahoj holky,já první díl neviděla tak nedokážu posoudit která chůva byla lepší?!Ale mě se ta chůva vůbec nelíbila,byla mi strašně nesympatická! Filípek to bylo číslo!!! A souhlasím s vašimi názory,že tam byla chyba maminky.Vůbec Filípka k ničemu nevedla,nehrála si s ním,nečetla mu,vždyt neznal pohádky,barvy atd......Maminka přece nepracovala a vždy se najde nějaký čas na společné hraní,povídání a při tomto se malý Filípek mohl naučit spoustu věcí! Nemít doma knížky,kostky,spol.hry,barvy....vždyt měla i dvanáctiletou dceru,to nic doma neměli,že to kupovala chůva?A maminka se hrozně divila jak se Filípek do všeho zapojuje,jak mu šlo malování,jak se učil barvy...kostky a poznávání barev už snad mohl zvládat o pár let dříve?!No probůh,byly to pro něj nové věci,které mu maminka nedopřála a nenaučila.A taky by mohla i starší sestra si s Filípkem občas zahrát třeba pexeso,karty /černého Petra apod./ a ne jen se prát?!!!.Ale taky se může stát,že vše zajede do starých kolejí,pro Filípka to byly nové věci a tudíž ho to lákalo,co pak až dojdou nápady?!Jak takový kluk bude zvládat školu,když neuměl tolik věcí které by měl dávno umět?Maminka by se měla nad sebou hoooodně zamyslet!
Aknelka+2 28054
7.4.2006 19:07:42
Souhlasím s tím, že druhá chůva nebyla tak dobrá jako ta druhá. Ale zase se jí musím trochu zastat. To, že řekla: Myslím si, že chyba je ve vás, maminko, bylo jen díky vystupňované situaci. Ona se jí snažila naznačit 2 nebo 3 větami před tím. Říkala jí možnosti a co by si myslela, že by se dalo změnit. Maminka buď byla apatická nebo říkala, ale to takhle nejde. Neměla vůbec chuť spolupracovat a něco měnit, narozdíl od maminky Radky v prvním díle. Přišlo mi, že chůva v druhém případě toto obvinění použila k tomu, aby maminku "vyburcovala" k reakci a následné akci.
Aknelka+2 28054
7.4.2006 19:07:38
Souhlasím s tím, že druhá chůva nebyla tak dobrá jako ta druhá. Ale zase se jí musím trochu zastat. To, že řekla: Myslím si, že chyba je ve vás, maminko, bylo jen díky vystupňované situaci. Ona se jí snažila naznačit 2 nebo 3 větami před tím. Říkala jí možnosti a co by si myslela, že by se dalo změnit. Maminka buď byla apatická nebo říkala, ale to takhle nejde. Neměla vůbec chuť spolupracovat a něco měnit, narozdíl od maminky Radky v prvním díle. Přišlo mi, že chůva v druhém případě toto obvinění použila k tomu, aby maminku "vyburcovala" k reakci a následné akci.
Alice + 3 41248
6.4.2006 17:58:05
Mluvíte o té první nebo o té včerejší chůvě?
[<<Předchozích 140] Názory 141150 z 227  [Dalších 77 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.