| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Záliby : Chůva v akci

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

(?)
[<<Předchozích 160] Názory 161170 z 227  [Dalších 57 >>]
Jana
  • 
5.4.2006 21:29:09
Tahle "chuva" vypadala,že si moc neví rady a dle mého v rodině nic moc nezměnila.Filípek byl hyperaktivní a s to není chyba maminky.S takovýma dětma je to někdy k zbláznění.Ale mají krásný zájezd,to jim moc přeji:)
Eva
  • 
5.4.2006 20:55:34
souhlas, hlavně když ta apatie je podle mě z únavy, z toho, že rezignovala. Myslím, že ty děti má ráda, jenže syn je hodně náročný a on je sama bez partnera a moc možností na seznámení asi taky nemá, tak se tomu vůbec nedivím.
To je taková obrana, jak se nezbláznit. A kostky ho sice bavily, ale to proto, že byly nové, až se omrzí, budou muset věčně vymýšlet něco nového???
Mirka, dvě mláďata+// 2258
5.4.2006 20:29:18
Tak ta dnešní chůva už se nezdá tak dobrá, jak ta v minulém dílu. Natrvrdo na matku vybalit, že "je to VAŠE chyba", - ta minulá tuším paní Popelková (?) byla víc taktní.
Lidka53 2408
1.4.2006 19:52:44
ahoj,
pořad na Primě jsem neviděla, ale viděla jsem hodně "andílků" a jiných zahraničních verzí. První v době, kdy jsem byla těhotná :-)) Měla jsem z toho tenkrát depku a zoufala si, co mě to napadlo, chtít děti...
Mám dva kluky, když jsou sami, jsou úžasní, když jsou spolu často se perou, pošťuchují nebo spolu soupeří. Nechat je nemůžu, věkový rozdíl je tři roky, starší je v moc velké převaze. Ale dohledávání "kdo si začal" je někdy opravdu nahlavu.
Kdysi jsem zkoušela některé televizní rady využít v praxi. Skončilo to rozbitými dveřmi (trestání pomocí krátké izolace) a po dvou dnech se mi dostalo ujištění, že o žádné samolepky stejně nestojí (v tv navrhovaná odměna).
Při posledním dílu, co jsem viděla, už jsem se smála - dítě nechtělo chodit spát. Navrhovali bez řečí uložit do postele, pohladit, odejít. A když přijde, tak znovu. Moje dítko by mi šlo v patách, nezůstalo by nedobrovolně v posteli ani vteřinu. Dítě v tv vylezlo z postele jednou.

Ale občas jsou nápady psycholožek dobré :-) a v praxi fungují. Pomáhá mi spíš obecný přístup, který nastolují, než ty samolepky. Máme teď první období vzdoru a "první pubertu" po nástupu do školy a celkem to jde.
I když cestování po městě jen s jedním (jedno se kterým) je prostě míň na nervy :-))
Scarlet
  • 
1.4.2006 17:19:04
Zdravím Radku!
(vás ostatní samo že taky:-)))))
Milá Radko,máš můj obdiv,chtělo to hodně odvahy,přihlásit se,trpělivě naslouchat a nakonec pracovat sama na sobě.Ale jdeš určitě správnou cestou:-)

Při sledování pořadu mi běhal mráz po zádech,měla jsem pocit,jakoby někdo točil u nás doma.Mám trojčata a starší dceru,když se prcci narodili,byla malinká,necelé tři roky.Byla to hrůza,to si většina mamin neumí představit.Ne,že bych nechtěla být dobrá máma,ale prostě byly chvíle,kdy to nešlo.Zavalená prací,unavená,svázaná pocitem,že JÁ jsem ta,která nemůže selhat.Manžel samozřejmě pomáhal,ale znáte to:-)
Pomohla mi taky "chůva",paní učitelka ve školce,tak trošku mi viděla do talíře a občas podala pomocnou ruku,spíš mě učila vlastním příkladem,vzácný to člověk.
Dnes jsme v pohodě,na nikom má "nevýchova" nezanechala viditelné trvalé následky,ale nejsem na tu dobu příliš hrdá,kéž by tak šel ten čas vrátit...

Co chci říct-ne každá mamina je přirozeně nadaná těmi správnými poučkami a dovednostmi,tak jako má některá z nás potíže s matikou a jiná počítá odmocniny z hlavy...Ale to,že sama cítí,že je něco špatně a chce to změnit,tedy hlavně svůj přístup,je moc a moc cenné a úctyhodné.Klobouk dolů!
Debbie 42968
1.4.2006 15:23:40
Gabi,
Ja mam kamaradky s dvojcaty a dle meho nazoru, jsou "skorodvojcata" narocnejsi, nez skutecna dvojcata. Ale mas pravdu, ze nemam starsi deti jako Radka. Mam jenom 2 deti 2 roky od sebe.
Debbie 42968
1.4.2006 15:21:58
Radko,
Hlavni je, ze chcete situaci v rodine zmenit a pracujete na tom. Jak jsi se citila, kdyz jsi videla zaznam? Pripomela jsi mi moji svagrovou. Takhle "radi" naprosto denne jeste ve vetsim extremu. Nedokaze se ovladat. Ja si myslim, ze by potrebovala k psychiatrovi. Uz pred detma propadala depresivnimi stavy. Nekolikrat jsem zazila jak kricela/rvala na deti a meho bratra (sveho muze). Mela jsem z toho husi kuzi. Take mne nastvala, ze to udelala pred mou dcerou, tak z toho mela sok. Ona ma ale deti 8 let od sebe, tak ze relativne pohodicka... S moji mamkou jsme premyslely, proc to dela a dosly k zaveru, ze ona se tim vybuchem a revem uvolni. Ona to vlastne potrebuje ke svemu sebeuspokojeni. Tak ze vlastne at jsou jeji kluci hodni a nebo zlobivi, ona si musi vzdycky najit duvod k sebeuspokojeni. Skoda, ze nema vuli jit k psychiatrovi. Uz jsem o tom s ni mluvila. Jinak je to dobra zenska, miluje svoje deti, ale proste ma problem a nechce ho resit.
Máma Koblihová
  • 
1.4.2006 11:06:44
Já jsem s kluky taky neměla žádné problémy, když byli malí. První náznaky začaly asi v době, kdy Páťa nastoupil do školy a Domča do školky. No a rok od roku se to stupňovalo, až to vyvrcholilo tím, že jsem se přestala ovládat. Chůva v akci je dobrá pomoc. Ale jen tehdy, pokud Vy sama chcete a budete bojovat pro to, aby rodina byla bez hádek. Víte, pěkně se o tom mluví, ale praxe je moc složitá. Aspoň já vím, že sama se sebou budu bojovat moc dlouho. Není to vůbec o tom, že přišla chůva a z minuty na minutu jsme super rodina. Je to běh na dlouhou trať. Bude trvat měsíce, než kluci přijdou na to, že mají držet při sobě. A ne si pořád nadávat a krutě si ubližovat. Ale já věřím, že i oni to zvládnou. Máme pravidla a je pro všechny těžké je dodržet. Hlavní je s dětmi komunikovat a nechat jim prostor na jejich vlastní názor. A když dáte trest, třeba týden bez televize, tak být důsledná a opravdu nepolevit. Třeba dítě po 3 dnech přijde, že chce se dívat, ale Vy se nesmíte nechat ovlivnit a stát si za svým. Což byl můj velký problém. Neuměla jsem být důsledná. A věřte, že je to stále těžké. Na důslednost mě upozornila právě chůvička. S odstupem času to začíná fungovat.

Pravidla by si měl určit každý sám podle svých problémů.
Naše pravidla jsou
1. žádné tělesné tresty
2. nezvyšovat hlas a nekřičet¨
3. děti chodí domů včas
4. nehádat se před dětmi
5. Když se něco řekne, platí to pro všechny
6. Přímá komunikace, vyslechnout druhého a dát mu prostor
7. Minimálně 1 denně sedí celá rodina u společného jídla
8. Důsledně trestat, ale také nezapomenout chválit

Tak to jsou naše pravidla, která jsme dostali od chůvičky. S chůvičkou jsem stále v kontaktu. Když mám těžkou chvilku, můžu jí kdykoliv zavolat.
Jinak bych chtěla poděkovat mamince, která píše, že se s miminky nevyspím. Máte úplnou pravdu. Spím totiž max. 2 hodiny v noci, protože se po půl hodině budí. Chtějí čajík nebo nunu (čož je dudlík). Ale už jsem si zvykla. Pořád si říkám "ještě tak rok a už budu zas spát".

Radka
Gabulina,Eliska a Alenka 3543
1.4.2006 6:16:02
mamo Koblihova Radko - drzim vam pesti!!! a verim, ze to zvladnete :o)))

Chtela jsem se zeptat-moc by me zajimaly ty rady od chuvy, ktere mate na lednici - pokud to neni tajne, mohla by jsi to sem napsat. Ja sama treba vidim problem u nas v tom, ze spolu sedime u stolu malokdy . Manzel je taky porad pryc, navic starsi dcerka ma krouzky, opravujeme domek, mame velkou zahradu.. takze vetsinou kazdy neco shltne a utika pryc :o( Jo, jo, jenze nevim jak to napravit. Dnes jsem nachystala pro vsechny veceri, zazvonil telefon, havarka v praci, takze se manzel sbalil a jel.
Gabulina,Eliska a Alenka 3543
1.4.2006 6:09:45
Debie, nemuzes srovnavat sebe s Radkou ... - to proste nejde. Mas 2 male deti a ne dvojcata, ktera jsou sama o sobe dost velkym problemem(maminku vycerpa 1 dite, natoz 2). Navic Radka ma 2 vetsi kluky - se starsim mozna uz mava puberta - no kazdy to zna, ze :o) Starsi deti maji jine zajmy, krouzky... Predstav si, ze treba dvojcatum lezou zuby, v noci nespi-chvilku rve jedno, potom druhe, maminka unavena, ze by usnula ve stoje, tata cely den v praci... , ve chvilce, kdy by si treba chtela lehnout, prijdou domu starsi kluci, musi s nimi jit ven... zavest je na krouzky. taky nezapomen ze Radka nebydli v USA, ale v CR-takze v jakemkoliv pocasi nabalit dvojcata, nacpat do kocaru, oblect kluky a slapat po svych . mamka musi jit nakoupit, v obchode mozna obraci kazdou kacku a jeste ten nakup musi dovlect sama v rukach domu. A jak jsem napsala uz predtim-je to reality schow - proto je tam taky milionkrat sestrihane rvani a biti - na efekt. Dnes jsem si pustila ze zaznamu zacatek a pokud jsem si vsimla, tak Radka se snazila o napravu uz predtim - zkouseli psychology. Ja jim moc fandim a drzim pesti, aby to zvladli. Takovych rodin je urcite hodne a mozna to pomuze nekomu dalsimu. A v USA taky rezou deti hlava nehlava, jenomze doma a ne na verejnosti.

[<<Předchozích 160] Názory 161170 z 227  [Dalších 57 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.