Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.
jan |
• |
26.6.2010 22:18:14
Federiko, chápu.
Perdito, nevadí mi, že mi tykáte. Můj první Vámi citovaný příspěvek je o tom, že existují i jiné způsoby, jak děti naučit stejně kvalitně anglický jazyk za rozumnější peníz a že vstřícný přístup najdete i jinde. A tak to je. Nešlo o to někoho přesvědčovat, jako spíše informovat. A s těmi učitelkami -jistě máte pravdu, že některé učitelky ze státních školek se nepřetrhnou. Ovšem pokud narazíte na vstřícný přístup /a my jsme měli to štěstí/ v těchto zařízeních - pak je to skutečně proto, že tu práci a děti mají rády. Tím si můžete být jisti. Zatímco v anglické školce Vás chtějí dostat, jste jejich zákazník, platíte jim za jejich služby. Tam si jisti být nemůžete /a opravdu se zkuste někdy, třeba k těm zharadám, nepozorovaně přiblížit/. Čímž ovšem vůbec nepopírám, že i v anglických školkách jsou milé a obětavé učitelky. Je to stejné, jako ve státních. Některé jsou dobré a některé ne. Jen tedy, když jsem se byl podívat v anglické š. - nějak mi to nesedělo. Ta přívětivost byla hodně přehnaná a nepřirozená - až nepříjemná. A to mi velmi vadilo. Proto jsem psal, že se mi to nelíbí. Je to má zkušenost, můžete mít jistě jinou. Marťo, Vy jste velmi vztahovačná. Já jsem nikde nepsal, že Vaše rozhodnutí je špatné. Váš případ jsem ani jednou nekomentoval /nebo jo?/ A dokonce jsem i napsal, že si dovedu představit situaci, že bych i já udělal stejnou volbu - tedy vybral bych si anglickou školku. Proč se tedy tolik rozhohňujete nad mými názory? Já si rozhodně nemyslím, že se umím vždy správně rozhodovat. Jsem člověk pochybující. Proto i ta diskuse. Čekal jsem, že mne třeba nějak přesvědčíte, že nemám pravdu a že jsou jiné důvody, které já, jakožto člověk bez vlastní osobní zkušenosti, nevidím. Místo toho se dozvím, že jsem drze-legrační a že tu vlastně nemám co dělat, když jsem si vybral jinak než vy. |
Marťa11 | 8076 |
26.6.2010 21:00:45
Já na vás neútočím, jen mi přijde tak trochu zvláštní, že tady rozdáváte rozumy lidem, jako by si neuměl někdo jiný, kromě vás, správně rozhodnout, kam dá svoje děti do školky... a když se rozhodne jinak než vy, je to špatně...
pokud to tak nemyslíte, tí lépe, ale z vašich příspěvků to prostě vyznívá... působí na mě něco mezi "drze - legračně" sorry... jinak, znám svoje dítě nejlépe, znám velmi dobře školku, kam chodil syn a bude chodit dcera... jsem přesvědčena, že je to pro ně super volba... tečka, nepotřebuju, aby s tím souhlasil cizí chlap |
perdita | 3248 |
26.6.2010 20:40:47
Jane, dovolte (ono se na Rodině tyká, ale když trváte na vykání, přizpůsobím se) mi s vámi nesouhlasit. Nerada se hádám, nemám na to povahu. Taky nemám důvod tady jakýkoli koncept školky bránit, to je každého věc, ale chápu Marťu, protože jste napsal, cituji:
"Milé maminky, pokud dáváte své děti do anglické školky či školy kvůli angličtině, tak jsou to dost neekonomicky vynaložené peníze. Pokud pošlete v létě dítko na 3 týdny do UK, získá tam stejné vědomosti za cca 30tis. jako ve škole za celý rok za nějaký 200 tis. Pokud hledáte vstřícnější přístup k dětem, pak jsem přesvědčen, že se dá najít i v státních školkách - obzvláště waldorfské či montesori vřele doporučuji." Vážně jste se nesnažil někoho tímto příspěvkem předsvědčit, jak píšete? Já to vidím jinak. Taky jsem se při čtení musela usmát: "A co se mi na anglických školkách nelíbí? Učitelky jsou jistě velmi milé - kdo by nebyl za ty prachy." Naše učitelky ve státní školce to viděly podobně: proč by se měly pro ty děti přetrhnout? Za ty nízké platy, co dostávají??? Je to automatické, že do soukromé školky jdu pracovat, protože jsem zlatokopka a do státní nebo jiné alternativní z čiré touhy vychovávat děti? Je to zajímavá teorie, ale myslím, že trochu kulhá. Jinak ale prosím ve výměně názorů pokračujte. Určitě k cíli - pokud je cílem, aby děti zvládly angličtinu - vede mnoho cest a každý si vybereme tu svou, Vaše varianta není o nic horší než anglická školka. |
Jan |
• |
26.6.2010 19:59:36
Ale Marťo, proč na mne tak útočíte? Já vám přeci žádné právo neberu. Ani se Vás nesnažím přesvědčit, že své dítko máte dávat jinam. Já jsem pouze napsal svůj vlastní názor, proč jsme dceru do anglické školky nedali. Toť vše.
Jinak se myslím, že ne všechny rodiče dělají pro své děti to nejlepší /i když si to mohou myslet/ a také jsem přesvědčen, že mnoho rodičů dává děti do anglické školky proto, že je to drahé a předpokládají, že je to tím pádem to nejlepší. A také proto aby ukázali, že na to mají. A v žádném případě netvrdím, že to dělají všichni. Ale určitě je jich mnoho. Žádný můj příspěvek nebyl vztáhnut na vaše dítě. Psal jsem o svých zkušenostech a názorech. Anglických školek se rozhodně nezříkám a dovedu si představit situace, kdy bych je i použil. Na tomto diskusním fóru pouze vyjadřuji svůj názor - od toho tu snad je. |
Federika | 14090 |
26.6.2010 19:52:51
tyhle stránky neznám, to je fakt...Já se pídila hlavně po rodilých mluvčích, z českých lektorů neznám vlastně nikoho, kdo by měl tu výslovnost takovou, která by se mi líbila.Má sousedka hledala pro své děti lektorku, s několika se velmi brzy rozloučila, nakonec skončila u anglický učitelky, měla jsem možnost ji zažít, je fakt skvělá, nicméně ona ty 2000 za dvě hodiny dá, pro mě by to bylo moc.
Ale já věřím, že to jde i jinak, kdybych se do toho pustila sama, taky by to šlo. Jenže my máme doma jako druhý jazyk němčinu , už by toho bylo moc, takhle jsem to prostě nechala na třetím subjektu.Mimo náš domov... |
Jan |
• |
26.6.2010 19:41:06
Tedy Federiko, to musíte být hodně nedostupná. Zkuste se podívat na stránky www.naucim.cz. Tam uvidíte, jak se pohybují ceny lektorů. Za 400,- Kč/hod Vám pošle lektora i jazyková škola, která na tom chce také vydělat. Vím díky manželce, že anglické školy platí lektory od 150,- do 300,- Kč za hodinu. A to i rodilé mluvčí. Možná že někteří, kterých si škola hodně váží a chce si je udržet, tak jim dá 400,-. Ale víc určitě ne. Pokud chcete 2 hodiny najednu, pak se dají ukecat, že nebudete platit dopravné. 2000 za dvě hodiny - to by musel lektor dojíždět z Prahy do Brna.
|
Marťa11 | 8076 |
26.6.2010 19:19:06
Souhlasit se mnou samozřejmě nemusíte... ani já s vámi logicky.
Ale snad dokážete pochopit, že každý má právo si rozhodnout o svém dítěti sám a pokud je to normální rodič (tím myslím, že se o své děti opravdu zajímá atd.) tak i rozhodne nejlépe, co je pro jeho dítě nejlepší (z jejich možností). Tímto tedy děkuji za vaše rady, věřím, že vy jste pro vaše děti vybrali dobře a věřte že i my... Vy byste nedal děti do naší školky, já do vaší... o nic víc nejde. Pořád jsem ale ještě nepochopila o co vám jde... Opravdu si myslíte, že rodiče dávající děti do anglických školek jsou úplní trotlové, kteří nevědí co činí a čekají, až jim někdo jako vy otevře oči??? Tak to skutečně není... Opravdu nepotřebuji, aby mi někdo sděloval, co je pro moje dítě nejlepší... a když ho ani nezná, tak to už vůbec ne. |
Federika | 14090 |
26.6.2010 19:10:39
Jane, bydlím u Prahy a českého lektora na dvě hodiny odpoledne, s příjezdem k nám domů seženu tak za 800(za ty dvě hodiny), rodilý mluvčí chce za ty dvě hodiny 2000 Kč. Je to tu celkem běžná cena, nemají důvod snižovat ceny. Přiznám se, že já sama(jsem tlumočnice)bych to za méně dělat nechtěla(s dojížděním)
Já jsem tuhle variantu vážně zvažovala, už kvůli tomu, že bych všem třem dětem ráda "dala" stejně a finančně se to dost dobře zvládat nedá. Nejstarší syn teď naštěstí odchází na státní víceleté gymnázium, angličtinu vyřeším jinak, malá je zatím ještě dost malá. A po pravdě-pokud bych se rozhodla řešit vzděání svých dětí úplně jinak, třeba bych si taky dost svěřepě obhajovala svůj postup. Při hledání základní školy pro mé děti byla ta angličtina vždycky až na dalším místě-po přístupu, úrovni výuky, výchově atd..Pokud by se tady dali sehnat rodilí mluvčí za tak nízkou cenu, nesjpíš bych se rozhodla taky jinak,nevím...Prvotním popudem pro mě totiž byl spíš fakt, že jsem chtěla dítě umístit do školky a jediná možnost byla ta anglická.Všechno další se vyvrbilo až pak. Ani já nejsem přesvědčená o tom, že by se angličtina u tak malých dětí nedala řešit "ekonomičtěji" a jinak..Nicméně-všude není situace stejná a každý rodič má právo rozhodnout se na základě svého přesvědčení-a svých možností. Věřím tomu, že nikdo slepě nesvěřuje své děti anglické školce jen kvůli tomu, že je to "in" a že tam nebudou cikáni... A ehm, ten "cikán", to by mě normálně nikdy nenapadlo... |
Jan |
• |
26.6.2010 17:54:36
Koukám, že už jste mi odpověděla.
Nesouhlasím s Vámi. Anglické školky jsou velkým bysnysem. To že je 5 dětí na jednu paní učitelku, může být výhodou u hodně malých dětí nebo u dětí s nějakým handicepem. Zdravé, chytré a seběvědomé děti to nepotřebují - tedy ne 8 hodin denně. Občas je i pro ně individuální přístup vhodný. Je pravda, že v klasických školkách je druhý extrém - 25 dětí na jednu učitelku - což vnímám jako velmi špatné především pro děti, které mají problémy. Naše děti chodily do Waldorfské školky. Také tam byly učitelky nadšenkyně a vztah s rodiči je v těchto školkách naprostou samozřejmostí. Nicméně si i dovedu představit, že by dítě chodilo jinam. Možná je problém v tom, že Vy nemáte žádnou zkušenost s jiným typem školek, ne? I v této školce bylo velmi příjemné prostředí - používají především přírodní materiály. Náplň: pracují na zahrádce, mají svá zvířatka, o které se starají, pečou chleba. Přirozeně prožívají běh roku za pomoci slavností, vycházejících ze zákonitosti přírody........ Takže ve své podstatě jediné, co bych získal v anglické školce je ten individuání přístup /který se snažíme dát dětem v dostatečné míře my jako rodiče/ a angličtina / o té tu již byla řeč/. Jinak nedělám nic jiného, než že s Vámi souhlasím či nesouhlasím. Stejně jako Vy se mnou. To je snad vpořádku. A mé zkušenosti? Jak jsem již psal, jednu anglickou školku máme před domem, v jiné manželka pracovala 2 roky. Ale o přímou zkušenost tu přeci nejde. Vy jste snad měla, při rozhodování se, kam své dítko dáte do školky, nějaké osobní zkušenosti? K tomu, aby jste si udělala vlastní názor potřbujete všechny typy školek osobně vyzkoušet? Jinak Váš názor samozřejmě respektuji. To ovšem neznamená, že s Vámi musím souhlasit. |
Marťa11 | 8076 |
26.6.2010 17:25:11
Jane, nepodceňujte další rodiče... vy máte své důvody, které respektuji, ostatní mají jiné... respektujte zase vy je...
své důvody jsem psala o příspěvek níže... ale ať jsou jakékoli, můžete s nima souhlasit či ne, více vám nepřísluší a nepodceňujte ani tu AJ v AJ školkách... osobní zkušenost opravdu nemáte předpokládám, že vaše děti chodí (chodily) do WŠ... tento směr je zase neprosto nepochopitelným pro mě, ale nikdy by mě nenapdlo vám radit, proč to nedělat... a tuplem ne, bez osobní zkušenosti... nedovedu si představit přijít do diskuse o WŠ a tam lidem radit, co si mají uvědomit... protože předpokládám, že když si tento směr vybrali, vědí daleko více než já... tady to vnímám obráceně... opravdu si myslí, že zde mají všichni více zkušeností než vy a proto ty rady od vás působí zvláštně |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.