Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.
Jan |
• |
27.6.2010 12:31:59
Milá Marťo, Vaši rodinu ani děti skutečně neznám. Vy ji opravdu znáte lépe než já!!!! Potřebujete se o tom stále ujišťovat? V každém případě, si můžete koupit co chcete! Já jsem někdy tvrdil opak? VAŠE příspěvky mi často připomínají staré české přísloví: "Potrefená husa se vždycky ozve". Pardon, je mi jasné, že v tuto chvíli jsem opravdu drzý. |
Renáta |
• |
27.6.2010 12:25:38
Problém anglické školky jsem před lety řešila také. Mám mimořádně nadaného syna a ten druhý je na tom podobně. Ať je to jak je to, je úplně jedno jestli je to školka státní, anglická za peníze.... záleží pouze na jakou paní učitelku narazíte. Nemyslím si, že kromě angličtiny mají "lepší přístup". Faktem je, že když školku platíte máte asi větší možnost školku či školu právo kritizovat, co se Vám nelíbí.
Školek jsme prošli dost, ale vyřešila jsem to nakonec takto: chodili jsme do státní školky, našla jsem si americkou učitelku, která k nám chodila každý den na tři hodiny odpoledne. Měla jsem je pod kontrolou, děti se naučily perfektně anglicky, měly učitelku jen pro sebe a byly nadšené. Učila obě dvě děti a vyšlo mě to daleko méně, než anglická školka. Pak jsme hledali vhodnou školu, ale to je zase téma na delší povídání. Teď chodíme do česko-anglické školy, jsme spokojeni a nemyslím si, že tam chodí děti bohatých spratků. |
Jan |
• |
27.6.2010 12:22:07
Omlouvám se Lídě za překlep v oslovení.
|
Jan |
• |
27.6.2010 12:20:37
Milá paní Ido,
naprosto chápu, proč jste své dítko dala do anglické školky. A jak jsem psal i já bych si dovedl představit, že bych své dítě do takového zařízení poslal. Bylo by to právě ve chvíli, kdy by má dcera či syn měli nějaký problém a potřebovali by individuálnější přístup. To vnímám jako opravdu jediné velké pozitivum. Sice hodně předražené pozitivum, ale je pravda, že jsou chvíle, kdy člověk na ty peníze moc nehledí. Píšete, že máte bohatou zkušenost s různými průšvihy v předškolních i školních zařízeních, které děti i dlouhodoběji poškodily a vzaly jim chuť poznávat a někdy i radost z vrstevnické komunikace. Já má pro změnu dosti velkou zkušenost, kdy právě děti, žijící v "komunitách bohatých", s velmi individuálním přístupem a s co nejmenšími problémy /všichni jim zametají cestu, jen aby se děti měly co nejlépe/, se pak velmi špatně vyrovnávají se skutečnou realitou života a ztrácejí jeho smysl. Nějak se s tím životem neumějí poprat. Děti dle mého názoru krize potřebují, jelikož vyrovnávání se s konflikty přináší životaschopnost /smozřejmě zvládnuté konflikty/. O státních školkách - 25 dětí je opravdu hodně. Má nejstarší dcera chodila do MŠ Na Smetance v Praze 2. Tam měli tuto situaci velmi dobře ošetřenou. Měli 4 třídy, z toho jedna byla malotřídka, kam chodily právě děti, které nějakým způsobem vybočovali a s nimi tam pracoval speciální pedagog. Ale to bohužel není samozřejmé u všech MŠ. Píšete, že doufáte, že Vaše dcera nikdy neprojeví manýry jako "já jsem něco víc", protože k tomu není u Vás doma vedena. K tomu musím dodat, že děti přebírají manýry i od jiných vzorů, než jsou jejich rodiče. Jste psycholog a věřím, že se Vám povede dceru uchránit před prestižním myšlením. Ale právě blahobyt a uniformní společnost těchto lidí je v tomto směru velkou hrozbou. Je mi jasné, že drahou školku platí dětem lidé, kteří za svým výdělkem nějak došli, kteří prostě díky určitým okolnostem vydělávají více peněz, než je normál. Mnohdy jsou to lidí velmi pracovití a peníze mají těžce vydělané. Problém je však v tom, že to dítě se nijak nezapřičinilo, ale výhody požívá. Pro dítě se tím ztrácí souvislosti. Mnoho dětí Vám na otázku, kde se berou peníze, odpoví, že v automatu. Mnohdy neví, co rodiče dělají /některé práce a funkce se opravdu dětem špatně vysvětlují/. Žijí ve virtuálním světě. A ztrácí kořeny. Děti dnes nechápou vztah mezi zbožím a penězi. Dříve to bylo mnohem průhlednější a jasnější. Děti chápaly hodnoty, které rodič do společnosti vkládal. Když byl tatínek truhlář, vyrobil stůl a dostal za něj zaplaceno. Takové dítě si umělo představit, jakou námahu musel tatínek vynaložit, aby peníze vydělal. Dnes tyto souvislosti dětem unikají. Malé dítě daleko lehčeji přejímá a napodobuje žebříček hodnot materiálních věcí, než těch duchovních. Numí vycítit, že se rodiče něčeho vzdávají, aby pro něj udělali to nejlepší,protože ho milují. Pomalu si začíná myslet, že ten kdo je bohatý je dobrý a ten kdo chudý přinejmenším hloupý a rodiče jsou stálým a bezpracným zdrojem peněz. Věřím, že Vy o těchto nástrahách víte a dceři to budete umět vykompenzovat. Ale kolik takových rodičů anglické školky navštěvují. Víte, já se domnívám, že individuální přístup, který se používá v drahých školkách, by mnohdy potřebovaly právě děti, které mají nízkopříjmové a méně vzdělané rodiče a naopak,děti vzdělaných a bohatých rodičů by potřebovaly školky typu Waldorfských, či Lesních - jelikož právě ty učí děti pochopit souvislosti, o kterých jsem psal. Ale neplatí to tak samozřejmě vždy. I já Vám přeji hezký den. |
lida | 108715 |
27.6.2010 8:40:59
Jane, dovolte mi, abych reagovala na veše příspěvky do diskuse o AJ školách a školkách. Sama mám dceru v Babybee školce a nyní vybírám další školu pro ni. Do aj školky jsem ji dávala z jiných důvodů, než aby se naučila jazyk, i když její krásná výslovnost a plynná znalost jazyku je také dobrá. Ale o co mi šlo především, je krásný přístup k dětem, který si člověk zaplatí, s tím jsem srovnaná. Sama pracuji jako dětský klinický psycholog a mám 15letou bohatou zkušenost s různými průšvihy v předškolních i školních zařízeních, které děti i dlouhodoběji poškodily a vzaly jim chuť poznávat a někdy i radost z vrstevnické komunikace. To byl můj hlavní důvod, proč jsem dceru nedala ve 3 letech mezi 25 dalších dětiček, kde by se chudák ztratila a musela přizpůsobit režimu, kde není prostor na individuální přístup, i když učitelky nejsou lidsky horší, jen nemají prostor. Sama to vím od ředitelky té státní školky, kam malá měla původně chodit. Nemají čas, stačí jedno problémové dítě a je hukot kolem něj, občas mi tato státní školka takové děti posílá do ordinace, často s tím, že na další děti pak prostor nemají....Jsem ráda, že Babybee školka vždy usilovala o prostor pro každé jednotlivé dítě a někdy to bylo i právě problémové ADHD dítě, oni díky 12 dětem a 2 učitelům ve třídě vždy takto děti zintegrovaly, ty tam chodí rády a má dcera je šťastná, v životě nebyla nemocná. Dcera není ani trochu ambiciozní, jediné úsilí, které v životě vynakládá, je to, aby se co nejvíce nasmála a pobavila, sama bych ji nedokázala naučit ani počítat, ani anglicky, jakékoli nácviky dovedností se mnou odmítá, přesto v Babybee ji spontánně tomuto všemu naučili tak, že když jsem jí nedávno dávala různé testy znalostí a IQ (profesionální zvědavost), ve spoustě excelovala. já i manžel jsme osoby, co neustále studují v rámci dalšího sebevzdělávání, dcera v sobě ambice nemá, v případě, že by ji učitelka v prvních třídách odradila, nikdy nebude tou, která i přesto pojede dál a bude usilovat...přesto jí dokáží oslovit ve školce tak, že se vše s nimi učí poznávat ráda..... K další vaší velmi pochopitelné obavě, že dítě pozná jiný svět, než je ten venku.... přestože sama pracuji často s velmi defavorizovanými klienty, s matkami po rozvodu, s lidmi málo majetnými, jichž si vážím a stejně tak jejich dětí, jsem ráda, že si mohu školku zaplatit. Dcera nikdy doufám neprojeví manýry jako "já jsem něco víc", protože k tomu není u nás doma vedena. Koncept naší výchovy směřuje k tomu, vážit si lidskosti kolem sebe a osobně se stýkáme s lidmi od zedníků po bysnysmany a dcera kamarádí i s dcerou Roma i s chlapcem bohatého právníka. V MŠ a dál i v soukr. škole samozřejmě potká jen děti, jejichž rodiče jim podobně jako my školu zaplatí...ale i to jsou lidé, kteří za svým výdělkem nějak došli,z mých přátel jsou to lidé z běžného zázemí, kteří prostě díky určitým okolnostem vydělávají více peněz, než je normál, manžel jako zvěrolékař např. pracuje i o některých víkendech, a dcera slýchá, že musíme vydělat na školku. Sama si zadek vozím v oktávce a jsem s ní max. spokojená. Ještě jednu poznámku: Mám klienty na cash platbu a klienty na platbu od zdravotních pojišťoven. Obou si stejně vážím a věnuji se jim stejně. Naopak to tak často nebývá, ti, co si hodiny platí, nikdy neudělají to, že by bez omluvy nepřišli,museli by ji zaplatit, péče si váží a chtějí z mé strany maximum. Lidé si zvykli často nevážit si toho, co je zdarma. Přeji hezký den
|
lida | 108715 |
27.6.2010 8:40:58
Jane, dovolte mi, abych reagovala na veše příspěvky do diskuse o AJ školách a školkách. Sama mám dceru v Babybee školce a nyní vybírám další školu pro ni. Do aj školky jsem ji dávala z jiných důvodů, než aby se naučila jazyk, i když její krásná výslovnost a plynná znalost jazyku je také dobrá. Ale o co mi šlo především, je krásný přístup k dětem, který si člověk zaplatí, s tím jsem srovnaná. Sama pracuji jako dětský klinický psycholog a mám 15letou bohatou zkušenost s různými průšvihy v předškolních i školních zařízeních, které děti i dlouhodoběji poškodily a vzaly jim chuť poznávat a někdy i radost z vrstevnické komunikace. To byl můj hlavní důvod, proč jsem dceru nedala ve 3 letech mezi 25 dalších dětiček, kde by se chudák ztratila a musela přizpůsobit režimu, kde není prostor na individuální přístup, i když učitelky nejsou lidsky horší, jen nemají prostor. Sama to vím od ředitelky té státní školky, kam malá měla původně chodit. Nemají čas, stačí jedno problémové dítě a je hukot kolem něj, občas mi tato státní školka takové děti posílá do ordinace, často s tím, že na další děti pak prostor nemají....Jsem ráda, že Babybee školka vždy usilovala o prostor pro každé jednotlivé dítě a někdy to bylo i právě problémové ADHD dítě, oni díky 12 dětem a 2 učitelům ve třídě vždy takto děti zintegrovaly, ty tam chodí rády a má dcera je šťastná, v životě nebyla nemocná. Dcera není ani trochu ambiciozní, jediné úsilí, které v životě vynakládá, je to, aby se co nejvíce nasmála a pobavila, sama bych ji nedokázala naučit ani počítat, ani anglicky, jakékoli nácviky dovedností se mnou odmítá, přesto v Babybee ji spontánně tomuto všemu naučili tak, že když jsem jí nedávno dávala různé testy znalostí a IQ (profesionální zvědavost), ve spoustě excelovala. já i manžel jsme osoby, co neustále studují v rámci dalšího sebevzdělávání, dcera v sobě ambice nemá, v případě, že by ji učitelka v prvních třídách odradila, nikdy nebude tou, která i přesto pojede dál a bude usilovat...přesto jí dokáží oslovit ve školce tak, že se vše s nimi učí poznávat ráda..... K další vaší velmi pochopitelné obavě, že dítě pozná jiný svět, než je ten venku.... přestože sama pracuji často s velmi defavorizovanými klienty, s matkami po rozvodu, s lidmi málo majetnými, jichž si vážím a stejně tak jejich dětí, jsem ráda, že si mohu školku zaplatit. Dcera nikdy doufám neprojeví manýry jako "já jsem něco víc", protože k tomu není u nás doma vedena. Koncept naší výchovy směřuje k tomu, vážit si lidskosti kolem sebe a osobně se stýkáme s lidmi od zedníků po bysnysmany a dcera kamarádí i s dcerou Roma i s chlapcem bohatého právníka. V MŠ a dál i v soukr. škole samozřejmě potká jen děti, jejichž rodiče jim podobně jako my školu zaplatí...ale i to jsou lidé, kteří za svým výdělkem nějak došli,z mých přátel jsou to lidé z běžného zázemí, kteří prostě díky určitým okolnostem vydělávají více peněz, než je normál, manžel jako zvěrolékař např. pracuje i o některých víkendech, a dcera slýchá, že musíme vydělat na školku. Sama si zadek vozím v oktávce a jsem s ní max. spokojená. Ještě jednu poznámku: Mám klienty na cash platbu a klienty na platbu od zdravotních pojišťoven. Obou si stejně vážím a věnuji se jim stejně. Naopak to tak často nebývá, ti, co si hodiny platí, nikdy neudělají to, že by bez omluvy nepřišli,museli by ji zaplatit, péče si váží a chtějí z mé strany maximum. Lidé si zvykli často nevážit si toho, co je zdarma. Přeji hezký den
|
lida | 108715 |
27.6.2010 8:40:51
|
Marťa11 | 8076 |
27.6.2010 7:58:32
"A na rovinu, ani z Vašich příspěvků necítím, že máte skutečně rozmyšleno, proč své děti dáváte právě do vybrané školky"
jste opravdu velmi drzý Popravdě, mě vůbec nezajímá, proč nemáte děti v anglické školce a vůbec nevím, proč si myslíte, že bych já vám měla vysvětlovat proč mi ano... do toho vám prostě nic není. Je od vás velmi nabubřelé si myslet, že znáte naši rodinu, děti, situaci... a myslet si, že víte lépe než já, co je pro naše děti vhodné... mohu vás ujistit, že NEVÍTE. Ano, když se někdo zeptá, ráda odpovím, ale když někdo nastoupí a jen a jen kritizuje anglické školky i lidi, kteří do nich své děti dávají, aniž by něco věděl (zatím sem píšete jen jakési "co si myslíte, že to tak je", realita je úplně jiná), tak to opavdu nee. A máte pravdu v jediném, vůbec nechápu, proč s vámi diskutuji... tedy, ona to není diskuse, ale fraška... asi jako bych já se snažila někoho informovat, že když si koupil mercedes, že si asi neuvědomil, že jsou i jiné vozy... kromě toho, že autům nerozumím vůbec (stejně jako vy anglickým školkám), prostě předpokládám, že si každý může koupit na co má a většina také ví, proč si kupuje zrovna to a to... |
Jan |
• |
26.6.2010 23:13:50
Marťo,
mé hlavní důvody, proč nedávám děti do anglické školky jsou: nepřiměřená cena společnost pouze dětí z bohatých rodin nepřirozené prostředí A toto platí ve všech těchto školkách. Bez ohledu na to, jestli jsem je navštívil. To je prostě pravidlo. Pokud ne, poraďte mi, kde je to jinak. To, že dávají nekteří rodiče své děti do drahých školek proto, aby byli in, si nemyslím, to vím a některé i znám. Představa, že každý zvažuje i jiné možnosti, je trochu naivní. Ty co znám rozhodně o jiné možnosti nepřemýšleli. Jsou to děti jedináčci, žijící v naprostém přepychu - přeci je nedají do státní školky. A na rovinu, ani z Vašich příspěvků necítím, že máte skutečně rozmyšleno, proč své děti dáváte právě do vybrané školky. Možná se mýlím, ale pořádné argumenty jsem tu od Vás skutečně neslyšel. Samozřejmě mne nemusíte přesvědčovat, je to Vaše věc. Ale proč tedy se mnou diskutujete? Jen proto, aby jste na mne udělala ty, ty ty, Jane, co nám lezeš do cesty? |
Marťa11 | 8076 |
26.6.2010 22:31:50
a o čem bych vás měla přesvědčovat??? nemám potřebu přesvědčovat někoho, kdo o to sám nestojí...
předpokládám, že jste dospělý a inteligentní člověk ani já nepotřebuju, aby mě někdo "informoval", že jsou i jiné možnosti... to přeci každý ví!!!! nepochybuju, že každý, kdo dává dítě do anglické školky zvažuje různé možnosti... to jen vy si myslíte, že tam dávají děti proto, aby byli in a že je drahá a proto musí být dobré... osobně jsem navštívila cca 10 školek, než jsem se rozhodla... nechápu, jak si na základě jedné návštěvy jedné školky můžete dělat názor na všechny školky... to je stejné, jako bych napsala, že státní školka kousek od nás je šílená, což je a proto si myslím, že jsou všechny státní školky špatné... ne nejsou... školky jsou skvělé, horší, nejhorší... bez ohledu na to, jestli jsou státní, soukromé, anglické atd. opravdu mi přijde legrační, že jste nás sem přišel informovat, že jsou i jiné možnosti... překvapivá informace |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.